Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Για ωραίο αποτέλεσμα μόνο ταβάνι χαλαρά 4ψηφιο πόσο.

τι λετε ρε παιδια? τα ονειρευεστε αυτα τα πραγματα και τα λετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Vstromrider said:

τι λετε ρε παιδια? τα ονειρευεστε αυτα τα πραγματα και τα λετε?

Δε νομίζω να σε πείσω αλλά για όποιον είναι δεκτικός. 

Πχ ενδεικτικά 

https://protio.gr/resources/yphresies/topothetisi-pseudorofis/

Εδώ λέει 33ευρω τμ. Και δε νομίζω δεν έχει βαψίματα, μπάζα ηλεκτρολόγο, led ταινίες κτλ.

Άρα 660€ για 20τμ χωρίς φπα λογικα χωρίς μερεμέτια , ηλεκτρολόγο κτλ.

Και αν βάλουμε ότι θα ζητήσει παραπάνω επειδή είναι μικρή δουλειά...

Και υπάρχει κόσμος που τα δίνει γιατί μπορεί. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.

Δηλαδή ένα τέτοιο πράγμα θα κοστίσει 1000 ευρώ;

Γενικά ο σκοπός μου είναι να το κάνω με μια σχετικά απλή και φθηνή λύση. Μέσα μπορώ να βάλω μια smart ταινία led, να αλλάζει και χρώματα.

Έχει κανείς εμπειρία για να αποσαφηνίσουμε αν θα κοστίσει 4ψηφιο αριθμό ή κάτω από 500;

Screenshot_20250112_204111_Firefox.jpg.e26ae67da1733f0a680799a096063e21.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, funbreaker said:

Γενικά ο σκοπός μου είναι να το κάνω με μια σχετικά απλή και φθηνή λύση. Μέσα μπορώ να βάλω μια smart ταινία led, να αλλάζει και χρώματα.

Έχει κανείς εμπειρία για να αποσαφηνίσουμε αν θα κοστίσει 4ψηφιο αριθμό ή κάτω από 500;

Screenshot_20250112_204111_Firefox.jpg.e26ae67da1733f0a680799a096063e21.jpg

Αν βάλεις μόνο περιμετρικά θα είναι πιο φτηνό. Μπορεί με ψάξιμο να βρεις καλή τιμή. 

Το πιο απλο είναι να ζητήσεις προσφορά από επαγγελματία να δεις. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, zio10 είπε

Με τι χρώμα μπορεί να βαφτεί μονωτικό υλικό τύπου dow σε εξωτερικό χώρο;

Δοκίμασε ακρυλικο πλαστικο 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Εγώ θα το έκανα μόνος μου και υπολογίζω ότι μόνο τα υλικά θα μου στοίχιζαν (με οδηγούς, γωνιόκρανα, γυψοσανίδες, led-ταινία κλπ κλπ) όχι πάνω από €200 και θα ήθελα 5 μέρες πολύ πολύ χαλάρα (απογεύματα), μαζί με το βάψιμο. 

Όμως ένας τεχνίτης γυψαδόρος θα το έκανε με δυο μεροκάματα και θα άφηνε τα ηλεκτρικά για τον ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρολόγος θα σκάψει το ταβάνι για να μεταφέρει την γραμμή από το κέντρο μέσα στον γυψοσανίδα και θα αφήσει τα βαφτικά για τον μπογιατζή. Ο μπογιατζής θα το κάνει σε μια μέρα αλλά θα χρεώσει την δουλειά του για δυο σίγουρα. 

Οπότε νομίζω ότι οι 3 μαστόροι θα πάρουν τα €500 με τα κερατιάτικα που περιγράφω παραπάνω + τα υλικά. 

Αντε να βρείς μαστόρους όμως, που εδώ που τα λέμε για να είμαστε και ρεαλιστές, ούτε θα έλθουν όταν τους θες ούτε θα δεχθούν να κάνουν 1-2 μεροκάματα μόνο

Επεξ/σία από costas_
  • Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, ΠάρηςΓ said:

Αν βάλεις μόνο περιμετρικά θα είναι πιο φτηνό. Μπορεί με ψάξιμο να βρεις καλή τιμή. 

Το πιο απλο είναι να ζητήσεις προσφορά από επαγγελματία να δεις. 

Ναι ρε παιδιά θα πάω σε επαγγελματία προφανώς, εδώ μπήκα για να δω μια τάξη μεγέθους τιμής για να αποφασίσω αν θα το κάνω και να προχωρήσω στο επόμενο βήμα που είναι η επικοινωνία με επαγγελματία

2 minutes ago, costas_ said:

Εγώ θα το έκανα μόνος μου και υπολογίζω ότι μόνο τα υλικά θα μου στοίχιζαν (με οδηγούς, γωνιόκρανα, γυψοσανίδες, led-ταινία κλπ κλπ) όχι πάνω από €200 και θα ήθελα 5 μέρες πολύ πολύ χαλάρα, μαζί με το βάψιμο. 

Όμως ένας τεχνίτης γυψαδόρος θα το έκανε με δυο μεροκάματα και θα άφηνε τα ηλεκτρικά για τον ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρολόγος θα σκάψει το ταβάνι για να μεταφέρει την γραμμή από το κέντρο μέσα στον γυψοσανίδα και θα αφήσει τα βαφτικά για τον μπογιατζή. Ο μπογιατζής θα το κάνει σε μια μέρα αλλά θα χρεώσει την δουλειά του για δυο σίγουρα. 

Οπότε νομίζω ότι οι 3 μαστόροι θα πάρουν τα €500 με τα κερατιάτικα που περιγράφω παραπάνω + τα υλικά. 

Αντε να βρείς μαστόρους όμως, που εδώ που τα λέμε για να είμαστε και ρεαλιστές, ούτε θα έλθουν όταν τους θες ούτε θα δεχθούν να κάνουν 1-2 μεροκάματα μόνο

Δυστυχώς ούτε πιάνουν τα χέρια μου ούτε χρόνο έχω οπότε θα χρειαστώ μαστόρια. Μου έχει πει ήδη ένας φίλος ότι έχει έναν γνωστό του μπάρμπα που κάνει γυψοσανίδες σε καλές τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, funbreaker said:

Ναι ρε παιδιά θα πάω σε επαγγελματία προφανώς, εδώ μπήκα για να δω μια τάξη μεγέθους τιμής για να αποφασίσω αν θα το κάνω και να προχωρήσω στο επόμενο βήμα που είναι η επικοινωνία με επαγγελματία

Έτσι και αλλιώς πρέπει να πάρεις τιμή και να δεις. Εμείς μόνο εκτίμηση κάνουμε. Όπως και να έχει βοηθάει να καταλάβεις καλύτερα αν πάρεις μια προσφορά. Δε θα σε δεσμεύσει. Αν θες μόνο γύρω γύρω όλα μαζί έτοιμος αραχτός να το βλέπεις 500€ είναι πιθανό. Γενικά θέλει δουλειά αυτό και υλικά. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, costas_ said:

Εγώ θα το έκανα μόνος μου και υπολογίζω ότι μόνο τα υλικά θα μου στοίχιζαν (με οδηγούς, γωνιόκρανα, γυψοσανίδες, led-ταινία κλπ κλπ) όχι πάνω από €200 και θα ήθελα 5 μέρες πολύ πολύ χαλάρα (απογεύματα), μαζί με το βάψιμο. 

Ίσως μπορούσε από κουτί διακόπτη να πάρει ρεύμα και να μη σκάψει. Έτσι και αλλιώς θα χρειάζεται και ένα στη μέση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Καλημέρα, έχω ένα θέμα με τα χερούλια εσωτερικής πόρτας στο σπίτι. 

Το χερούλι βιδωνει πάνω στην πόρτα σε 3 σημεία. Οι βίδες στις τρύπες των σημείων αυτων έχουν με τον καιρό φάει το ξύλο με αποτέλεσμα να μην κρατάνε και το χερούλι να παίζει μαζί με τη βάση του. Δηλ οι τρύπες του ξύλου έχουν γίνει πολύ μεγάλες για τις βίδες. 

Προσπάθησα να τις γεμίσω με wood filler προκειμου να βρίσκουν καλύτερα αλλά εκτιμώ ότι δεν θα κρατήσει.

Επιλογή 1. Ανοίγω νέες τρύπες στο πλαστικό του χερουλιου και στην πόρτα. 

Επιλογή 2. Το χερούλι μέσα έχει ένα έλασμα το οποίο είναι αρκετά σκληρο. Δεν μπορώ να καταλάβω που χρησιμεύει μιας και φαίνεται ο μηχανισμός τις γλώσσας να επαναφέρει το χερούλι. Ίσως σε αυτό οφείλεται η φθορά. Μήπως απλά να βγάλω το ελασμα και να το βιδωσω στις παλιές τρύπες;

Τι θα κάνετε;

17366747723892086600071803112531.jpg

1736674807750496395394436243638.jpg

Εαν εχει πάχος η ξυλόπορτα καθάρισε τις τρύπες με ένα τρυπανάκι, βάλε στις τρύπες απλά ούπα πλαστικά και βίδωσε την μπετούγια με ξυλόβιδες. Αλλιώς, εαν περνά μια 6ρα βίδα από τις 3 τρύπες της μπετούγιας δοκίμασε μεταλλικό ούπα ξύλου βιδωτό. 

18 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ίσως μπορούσε από κουτί διακόπτη να πάρει ρεύμα και να μη σκάψει. Έτσι και αλλιώς θα χρειάζεται και ένα στη μέση 

Είμαι σίγουρος ότι εαν έλθει ηλεκτρολόγος θα του πει να μεταφέρει την γραμμή από το κέντρο, να περάσει καλώδια για περιμετρικά σποτάκια και να του βάλει ένα διπλό διακόπτη φωτισμού. Εαν θέλει να το κάνει ποιο super wow θα προτείνει χωνευτό εμφανές γραμμικό led περιμετρικά στην γυψοσανίδα + κρυφό φωτισμό.... και πάνε τα €1000!

Επεξ/σία από costas_
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας υπολογίσω και εγώ. 

50ευρω διακόπτης με dimmer

+50 πες μια ταινία led 15 μέτρα 

+50 πες ένα φωτιστικό της πλάκας 

+50 μεροκάματο ηλεκτρολόγου 

+100 υλικά για γυψοσανίδες.

+100 δύο μέρες μεροκαματα γυψοσανιδας.

+100 βαψιματα.  

500 ευρώ αν βρεις τους πιο φθηνούς μάστορες που θα σου έρθουν απόγευμα για το έξτρα τους και βάλεις της πιο πλάκας υλικά. Με ανάλογη ποιότητα δουλειάς. 

Δεδομένου ότι δεν θα βρεις τέτοιους και σίγουρα θα χρεώσουν κάτι παραπάνω και σίγουρα δεν θα βάλεις ledoταινια από το temu φλερτάρεις άνετα τα 1000. 

Ενα δωμάτιο θα στοιχίσει 1000. Δύο μπορεί 1200. 

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, Grfoxz said:

Ας υπολογίσω και εγώ. 

50ευρω διακόπτης με dimmer

+50 πες μια ταινία led 15 μέτρα 

+50 πες ένα φωτιστικό της πλάκας 

+50 μεροκάματο ηλεκτρολόγου 

+100 υλικά για γυψοσανίδες.

+100 δύο μέρες μεροκαματα γυψοσανιδας.

+100 βαψιματα.  

500 ευρώ αν βρεις τους πιο φθηνούς μάστορες που θα σου έρθουν απόγευμα για το έξτρα τους και βάλεις της πιο πλάκας υλικά. Με ανάλογη ποιότητα δουλειάς. 

Δεδομένου ότι δεν θα βρεις τέτοιους και σίγουρα θα χρεώσουν κάτι παραπάνω και σίγουρα δεν θα βάλεις ledoταινια από το temu φλερτάρεις άνετα τα 1000. 

Ενα δωμάτιο θα στοιχίσει 1000. Δύο μπορεί 1200. 

Οκ έτσι όπως τα λέτε είναι πολύ δύσκολο να μην ξεφύγω πολύ πάνω από τα 500.

Οπότε αν και γουστάρω κρυφούς φωτισμούς, δεν αξίζουν τόσα λεφτά για ξένο σπίτι, οπότε άρχισα να ψάχνω άλλες λύσεις.

Τι λέτε για κάτι τέτοιο;

2025-01-13163522.jpg.f67de3cc9c62a230b223843fbecadf32.jpg

Link

Έχει νόημα ή το υλικό θα φαίνεται τελείως γύφτικο και το αισθητικό αποτέλεσμα θα ειναι χειρότερο;

Έχει βάλει κανείς τέτοιο φθηνό υλικό;

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Ρε συ να σου πω κάτι...τσάμπα παιδεύεσαι... ξέρεις τί καίει η λεντοταινία τόσα μέτρα σε κρυφό φωτισμό!!! Εντάξει ωραία είναι, αλλά εγώ την έχω βάλει και δεν την ανάβω σχεδόν ποτέ, ακόμα και ντιμαρισμένη...πιο πολύ μου αρέσει ο φωτισμός από τη σύνθεση της tv που έρχεται, παρά του κρυφού της οροφής. Γούστα είναι αυτά βέβαια...Αλλά πολύ φρου φρου για το τίποτα εκεί θέλω να καταλήξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...