Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετραω το δοχειο διαστολης και δειχνει 2,15 bar.Ειναι 50 λιτρων Ζιλμετ κοκκινου χρωματος με 1,5 bar πιεση απο το εργοστασιο.To καλοριφερ αναμενο και το δοχειο συνδεδεμενο στο κυκλωμα,χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να το αφαιρεσω

Το υψηλοτερο σωμα ειναι στα 9-10 μετρα απο τον λεβητα και το δοχειο διαστολης.

Εμπειρικα ειναι οκ το 2,15 που μετρησα?

Εαν χρειαστει πως θα φουσκωσω το δοχειο διαστολης χωρις να το αφαιρεσω που βρισκεται στο υπογειο,εαν χρειαστει φουσκωμα?

Επεξ/σία από dimviii
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Στάζει ο αυτόματος πλήρωσης του μπόιλερ. Διορθώνεται; 

Και ο δικός μου έσταζε είναι λεπτά μεταλα σκουριάζουν δεν επισκευάζονται. Πριν 2-3 μήνες τον άλλαξα μαζί με βαλβίδα κάπως ετσι το είπε  πλήρωσης 120 ή 130 με εργασία αν θυμαμαι καλά

19 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτή είναι η πρέσα για ακροδέκτες και χιτώνια:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20230615100232_aytorythmizomeni_presa_akrodekton_diatomis_0_25_10mm_mikos_180mm_28000057a.jpg.8c0b753baf7d63aca69da8988ba19ba0.jpg

Άμα πρεσάρω δύο καλώδια για να τα ενώσω δεν θα μπορεί μετά να βγει η πρέσα.

Βρήκα πάντως και άλλο εργαλείο που ίσως κάνει που δεν θέλει ελεύθερο άκρο γιατί είναι σαν πένσα αλλά είναι πανάκριβο για να το πάρω και να το χρησιμοποιώ 2 φορές τον χρόνο.

Μου ήρθε φλασιά πριν λίγο για αυτά εδώ τα θερμοσυστελλόμενα που έχουν και κόλληση μέσα και ίσως είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω για αυτές τις δουλειές αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν Ελλάδα

Edit, υπάρχουν

Βλέπω και  εδώ στο temu παρόμοια  και πιο φτηνα από το Μπέζο 😉, απλά πιο πολλά κομμάτια στη συσκευασία. Στο βίντεο δειχνει ότι ενώνονται με πιστόλι θερμοκόλησης

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, dimviii είπε

μετραω το δοχειο διαστολης και δειχνει 2,15 bar.Ειναι 50 λιτρων Ζιλμετ κοκκινου χρωματος με 1,5 bar πιεση απο το εργοστασιο.To καλοριφερ αναμενο και το δοχειο συνδεδεμενο στο κυκλωμα,

Αν η μέτρηση είναι με την ανώτερη θερμοκρασία λειτουργίας του νερού 80 καλά είναι Η Ρe: είναι η τελική πίεση που θέλουμε στην εγκατάσταση στην ανώτερη θερμοκρασία λειτουργίας και πρέπει να είναι οπωσδήποτε 0,5 bar μικρότερη από το άνοιγμα της βαλβίδας ασφαλείας 

50 λεπτά πριν, dimviii είπε

Εαν χρειαστει πως θα φουσκωσω το δοχειο διαστολης χωρις να το αφαιρεσω που βρισκεται στο υπογειο,εαν χρειαστει φουσκωμα?

Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλεις ένα διακόπτη αποκοπής 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, hp8 είπε

Αν η μέτρηση είναι με την ανώτερη θερμοκρασία λειτουργίας του νερού 80 καλά είναι Η Ρe: είναι η τελική πίεση που θέλουμε στην εγκατάσταση στην ανώτερη θερμοκρασία λειτουργίας και πρέπει να είναι οπωσδήποτε 0,5 bar μικρότερη από το άνοιγμα της βαλβίδας ασφαλείας 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλεις ένα διακόπτη αποκοπής 

για να βαλω διακοπτη αποκοπης θα πρεπει να αδειασει το κυκλωμα ετσι? αρα υδραυλικος.

Θα μαζεψω μερικα ''μερεμετακια'' που θελω και θα τον φωναξω για ολα μαζι.Να μου βαλει ενα 8μπαρο ασφαλιστικο στον ηλιακο,να μου βαλει και μια βρυση, να εχω νερο πανω στους συλλεκτες,να μπορω να τους καθαριζω χωρις να κουβαλαω με τον κουβα κλπ.

ξαναμετρησα με τα νερα ζεστα και εδειξε 2.3 bar το δοχειο.Σωστη η πιεση πανω κατω? Το ασφαλιστικο που φοραει ειναι στα 3 bar

Επεξ/σία από dimviii
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, dimviii είπε

μετραω το δοχειο διαστολης και δειχνει 2,15 bar.Ειναι 50 λιτρων Ζιλμετ κοκκινου χρωματος με 1,5 bar πιεση απο το εργοστασιο.To καλοριφερ αναμενο και το δοχειο συνδεδεμενο στο κυκλωμα,χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να το αφαιρεσω

Reflex ή Zelmet κυκλοφορούν . Και εμένα Zilmet είναι. Θέλει κλείσιμο ο αυτόματος πλήρωσης άδειασμα νερά και να ξεσυνδέσεις το Δ.Διαστολής και κρύα νερά . Πλέον έχουν βγει και σύνδεσμοι αποκοπής για δοχεία διαστολής που το απομονώνεις και δε χρειάζεται άδειασμα.

Η πίεση στο δοχείο πρέπει να είναι 0.2 λιγοτερο απο οτι ρυθμίσεις τον αυτόματο πλήρωσης με κρυα εγκατάσταση πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimviii είπε

για να βαλω διακοπτη αποκοπης θα πρεπει να αδειασει το κυκλωμα ετσι?

Δεν έχεις πουθενά διακόπτες ?

9 λεπτά πριν, dimviii είπε

ξαναμετρησα με τα νερα ζεστα και εδειξε 2.3 bar το δοχειο.Σωστη η πιεση πανω κατω? Το ασφαλιστικο που φοραει ειναι στα 3 bar

στον αυτόματο πόσο είναι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimviii είπε

Αν δεν αδειάσει το δδ από το νερό η πίεση που θα βλέπεις είναι η πίεση που έχει το κλειστό κύκλωμα θέρμανσης. Μόνο αν είναι άδειο μπορεις να δεις την πίεση του δδ.

Επεξ/σία από theoilia
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

Δεν έχεις πουθενά διακόπτες ?

στον αυτόματο πόσο είναι ?

2,5 ειναι στον αυτοματο ζεστο.

διακοπτες εχει σε αλλα σημεια,στο δοχειο διαστολης δεν εχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αυτή η πρέσα είναι μόνο για μυτάκια (ακροχιτώνια).

Υπάρχουν άλλες πρέσες που προφανώς δεν εγκλωβίζονται όταν πρεσάρεις.

Για το στρίψιμο δε σου απάντησα καθώς ήταν παρόμοιο αυτό που έδειξε ο yilarakos.

Για τα θερμοσυστελλόμενα και το κολλητήρι, εννοείται πως έχεις αφήσει (υποχρεωτικά) μεγαλύτερες και κατάλληλες αποστάσεις γδαρσίματος για να μπορείς να εργαστείς.

Χμ οι πρέσες αυτές σίγουρα κάνουν και για ακροχιτώνια και για σωληνωτά κως? Πχ αυτή εδώ όπως την βλέπω είναι για ακροδέκτες που κάπως διπλώνουν το μέταλλο για να κλείσει. Δεν ξέρω, δεν τα έχω δουλέψει όλα αυτά.

Πάντως έχω έναν απογυμνωτή που έχει και σημείο για να πρεσάρει ακροδέκτες, άμα βρω ακροχιτώνια και σωληνωτά θα δοκιμάσω να δω άμα κάνει δουλειά

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimviii είπε

2,5 ειναι στον αυτοματο ζεστο.

διακοπτες εχει σε αλλα σημεια,στο δοχειο διαστολης δεν εχει

Είσαι οριακά στο max σύμφωνα με την βαλβίδα ασφαλείας Η έχεις βάλει πολύ τον αυτόματο η το δοχείο δεν είναι  σωστό Θα πρέπει να βγάλεις νερό και η ρύθμιση του αυτομάτου να είναι 0.2 πάνω από την πίεση του δοχείου ρυθμισμένο χωρίς να δέχεται την πίεση της εγκατάστασης

Αφού έχεις διακόπτες τι πρόβλημα έχεις Όταν έρθει ο μάστορας κλείνει και αδειάζει Τώρα αν θα αδειάσει 10 η 30 L δεν λέει κάτι Ευκαιρία να βάλεις διακόπτη αποκοπής Μετράτε το ύψος από το σημείο σύνδεσης του δοχείου έως το εξαεριστικο του σώματος πρόσθεσε ακόμα 2 μέτρα διαιρέστε με 10 και έχετε τα bar φουσκώματος  Αυτά εφ όσον το λεβητοστάσιο  είναι στο υπόγειο

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα μια ερωτηση γιατι ειμαι ασχετος, εκανα παραγγελια ενα φωτιστικο για το χωριο 
https://www.homemarkt.gr/el/fotismos/fotistika-orofis/homemarkt-fotistiko-orofis-xylino-me-schoini-hm7246-60x9x60_199155/

image.png.8542bc1bb27e014c78141125366e3a53.png

Η ερώτηση μου ειναι τι λαμπλες πρεπει να αγορασω??? Βλεπω αυτες που προτεινει το site απο κατω ειναι τυπου FILAMENT που τις εχω δει σε διαφορα μαγαζια και οπτικα ειναι ομορφες , το θεμα μου ειναι ομως αν αξιζουν για φωτισμο, εμενα κυριως με ενδιαφερει να εχω καλο φωτισμο αν αυτες οι λαμπες ειναι πιο πολυ για ομορφια και χαμηλο φωτισμο δεν ξερω. Η να παρω LED κλασικες? Help me 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Καλημερα μια ερωτηση γιατι ειμαι ασχετος, εκανα παραγγελια ενα φωτιστικο για το χωριο 
https://www.homemarkt.gr/el/fotismos/fotistika-orofis/homemarkt-fotistiko-orofis-xylino-me-schoini-hm7246-60x9x60_199155/

image.png.8542bc1bb27e014c78141125366e3a53.png

Η ερώτηση μου ειναι τι λαμπλες πρεπει να αγορασω??? Βλεπω αυτες που προτεινει το site απο κατω ειναι τυπου FILAMENT που τις εχω δει σε διαφορα μαγαζια και οπτικα ειναι ομορφες , το θεμα μου ειναι ομως αν αξιζουν για φωτισμο, εμενα κυριως με ενδιαφερει να εχω καλο φωτισμο αν αυτες οι λαμπες ειναι πιο πολυ για ομορφια και χαμηλο φωτισμο δεν ξερω. Η να παρω LED κλασικες? Help me 

Οι απλές λάμπες θα εχουν το μειονέκτημα οτι θα είναι γυμνές. Τα περισσότερα φωτιστικά διαχαίουν κάπως το φως τους. 3 λάμπες LED κλασικες στο φωτιστικό αυτό θα σου καίνε τον αμφιβληστροειδή καθε φορα που κοιτάς πάνω.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Οι απλές λάμπες θα εχουν το μειονέκτημα οτι θα είναι γυμνές. Τα περισσότερα φωτιστικά διαχαίουν κάπως το φως τους. 3 λάμπες LED κλασικες στο φωτιστικό αυτό θα σου καίνε τον αμφιβληστροειδή καθε φορα που κοιτάς πάνω.

Τις εχεις δουλεψει τις FILAMENT? εχουν φως αρκετο η οχι? αυτο με απασχολει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Τις εχεις δουλεψει τις FILAMENT? εχουν φως αρκετο η οχι? αυτο με απασχολει

Oχι, αλλά το "αρκετό" που ρωτάς είναι σχετικό και υποκειμενικό για το καθένα μας.
Μόνο αν τις δεις με το δικό σου μάτι στο δικό σου χώρο θα κρίνεις. Δεν είναι απαγορευτικές οι τιμές τους πάντως.

ΥΓ. το μισό design του συγκεκριμένου φωτιστικού είναι στις λάμπες.
Αν βάλεις τις απλες λευκές κατα 90% δεν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα.

ΥΓ2. κάποιες FILAMENT που λες είναι dimmable. Οπότε αυτό που είδες στα μαγαζια μπορει να είναι και η χαμηλή τους σκάλα.

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.

Ερώτηση για όποιον γνωρίζει.

Σε σπίτι "στο χωριό" μονοκατοικία υπάρχει θέρμανση με πετρέλαιο, το σπίτι του 80κάτι και το καλοριφέρ μπήκε αργότερα. Πρόσφατα αλλάχτηκαν τα χωνευτά κουφώματα με σύγχρονα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και μπήκε και μονωτικό πολυστερίνη εκεί που ήταν τα τούνελ των χωνευτών. Η αναβάθμιση της θερμό και ήχο μόνωσης είναι πολύ σημαντική, το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στη ρύθμιση του λέβητα για εξοικονόμηση καυσίμου. 2 ρυθμιστικά έχει πάνω ο λέβητας, το ένα είναι θερμοκρασία 75 βαθμοί (λέβητας) και το άλλο θερμοκρασία κυκλοφορητή, δεν θυμάμαι την ακριβή ρύθμιση, πολύ χαμηλότερη πάντως.

Έχει κάποιος άποψη για τις βέλτιστες ρυθμίσεις; Μελέτες κλπ δεν υπάρχουν ούτε για αστείο και δεν το βλέπω πιθανό να γίνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...