zio10 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:50 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:50 πμ Σε παράθυρα έχω βάλει κάθετης κίνησης μπαίνουν σχετικά εύκολα. Σε μπαλκονόπορτες δεν ξέρω, πιστεύω θα μπορείς κι εκεί να βάλεις μόνος σου.
ΠάρηςΓ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:52 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:52 πμ 5 hours ago, cthulhucarbide said: Σωστό αυτό, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αν και δεν απαντάει στα βασικά ερωτήματα που έθεσα Εννοείται πως δεν θέλω να το φέρω στην ίδια διάμετρο και να ξεγελάει ακόμα και κάποιον που θα το δει από κοντά ότι είναι μονοκόμματο καλώδιο. Άμα ήθελα τόσο τέλειο αποτέλεσμα θα άλλαζα ολόκληρο το καλώδιο αλλά δεν μου χρειάζεται αυτό. Το πρώτο παράδειγμα στην φωτογραφία δεν το κατάλαβα, πως ακριβώς θα γίνει το στρίψιμο, υπάρχει κάποια επεξήγηση μήπως; Αυτά τα σωληνωτά είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με αυτό που πόσταρα και ιδανικά πατιούνται με την πρέσα που έβαλα για να γίνουν τετράγωνα, αλλά όπως είπα το εργαλείο θέλει ελεύθερο άκρο για να δουλέψει γιατί δεν είναι ανοιχτό. Μήπως όμως να πάρω αυτά και να τα πατήσω απλά με μια τανάλια? Φοβάμαι μην βγουν πολύ πλατιά όμως μετά σαν να τα έχει πατήσει οδοστρωτήρας. Με το κολλητήρι είχα προσπαθήσει τις προάλλες στην περίπτωση που με έκανε να θέσω την ερώτηση και η κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη! Αρχικά επειδή τα καλώδια δεν είχα βρει τον τρόπο να τα στρίψω μεταξύ τους δεν στεκόντουσαν να τα κολλήσω (εκτός αν είχα 4 χέρια να τα κρατάω) και η κόλληση έβγαινε χάλια. Υπάρχουν κάτι βάσεις με κροκοδειλάκια αλλά είναι για δουλειά πάνω στο γραφείο, όχι στο πεδίο που μπορεί να είσαι σε έναν τοίχο ή κοντά στο ταβάνι. Επίσης από την θερμότητα στένευαν τα θερμοσυστελλόμενα που είχα ήδη περάσει και ήταν δίπλα και περίμεναν. Για να το αποφύγω αυτό θα έπρεπε να ξεγυμνώσω την άσπρη εξωτερική μόνωση για καμιά δεκαριά πόντους ακόμα για να έχω χώρο να μην φτάνει μέχρι αυτά η θερμότητα. Νομίζω πως το κολλητήρι δεν είναι για τέτοιες εξωτερικές δουλειές παρά μόνο για τον πάγκο. Το να αλλάξω όλο το καλώδιο δεν με απασχολεί, δεν ψάχνομαι για τόσο τέλεια και αψεγάδιαστη δουλειά. Επίσης μπορεί να καταλήγει μέσα σε κάποια συσκευή και θα ήταν τεράστια δουλειά να την ανοίγω για λίγο καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Τα σωληνάκια αυτά είχα ποστάρει και γω και είπα ότι το εργαλείο τους δεν κάνει γιατί χρειάζεται ελεύθερο άκρο, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως απλά τα πατήσω με μια τανάλια/πένσα. Άμα είχα θα τα δοκίμασα αμέσως να δω πως βγαίνει. Δεν φαίνεται άσχημο αυτό. Θέλει συγκεκριμένη τεχνική στο στρίψιμο που δεν θα είχα φανταστεί μόνος μου. Το κακό βέβαια είναι ότι αυτός έχει καλώδιο με μασίφ χαλκό ενώ εγώ πρακτικά σε όλες τις εργασίες θα συναντήσω πολύκλωνα εύκαμπτα και δεν ξέρω αν θα δουλέψει το ίδιο. Επίσης αυτός έχει ξεγυμνώσει μισό μέτρο τα καλώδια, μπορεί να μην υπάρχει καν τόσο μήκος διαθέσιμο για επισκευή Τι εννοείς ελεύθερο ακρο;
Vstromrider Δημοσ. Δευτέρα στις 08:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:13 πμ Πλισε σιτες θα βαλεις? 2 αυτοκολλητα και 4 βιδες ειναι η δουλεια. Και ηλιθιος να εισαι οπως οι 9 στους 10 μαστορους, θα τα καταφερεις. 1
cthulhucarbide Δημοσ. Τρίτη στις 02:13 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:13 πμ 18 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Τι εννοείς ελεύθερο άκρο; Αυτή είναι η πρέσα για ακροδέκτες και χιτώνια: Spoiler Άμα πρεσάρω δύο καλώδια για να τα ενώσω δεν θα μπορεί μετά να βγει η πρέσα. Βρήκα πάντως και άλλο εργαλείο που ίσως κάνει που δεν θέλει ελεύθερο άκρο γιατί είναι σαν πένσα αλλά είναι πανάκριβο για να το πάρω και να το χρησιμοποιώ 2 φορές τον χρόνο. Μου ήρθε φλασιά πριν λίγο για αυτά εδώ τα θερμοσυστελλόμενα που έχουν και κόλληση μέσα και ίσως είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω για αυτές τις δουλειές αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν Ελλάδα Edit, υπάρχουν
nickol-us Δημοσ. Τρίτη στις 06:02 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:02 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Αυτή η πρέσα είναι μόνο για μυτάκια (ακροχιτώνια). Υπάρχουν άλλες πρέσες που προφανώς δεν εγκλωβίζονται όταν πρεσάρεις. Για το στρίψιμο δε σου απάντησα καθώς ήταν παρόμοιο αυτό που έδειξε ο yilarakos. Για τα θερμοσυστελλόμενα και το κολλητήρι, εννοείται πως έχεις αφήσει (υποχρεωτικά) μεγαλύτερες και κατάλληλες αποστάσεις γδαρσίματος για να μπορείς να εργαστείς. Επεξ/σία Τρίτη στις 06:08 πμ από nickol-us
ΠάρηςΓ Δημοσ. Τρίτη στις 09:29 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:29 πμ 7 hours ago, cthulhucarbide said: Αυτή είναι η πρέσα για ακροδέκτες και χιτώνια: Hide contents Άμα πρεσάρω δύο καλώδια για να τα ενώσω δεν θα μπορεί μετά να βγει η πρέσα. Βρήκα πάντως και άλλο εργαλείο που ίσως κάνει που δεν θέλει ελεύθερο άκρο γιατί είναι σαν πένσα αλλά είναι πανάκριβο για να το πάρω και να το χρησιμοποιώ 2 φορές τον χρόνο. Μου ήρθε φλασιά πριν λίγο για αυτά εδώ τα θερμοσυστελλόμενα που έχουν και κόλληση μέσα και ίσως είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω για αυτές τις δουλειές αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν Ελλάδα Edit, υπάρχουν Απλά αυτα ειναι πιο ογκώδη. Οσο αφορά τη πρέσα έχεις δικαιο αλλά υπαρχουν αρκετές πρέσσες, αλλά δεν υπάρχει standard. Θεωρητικα το εξαγωνικό σχημα ειναι το καλυτερο αλλα προυποθετει σωστή πρέσσα. Βεβαια μιλάμε για μεγάλες διατομές. Υπάρχουν και φτηνες πρεσσες για αυτο που θες.
SB_1957 Δημοσ. Τρίτη στις 03:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:03 μμ Στάζει ο αυτόματος πλήρωσης του μπόιλερ. Διορθώνεται;
hp8 Δημοσ. Τρίτη στις 03:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:44 μμ 39 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Στάζει ο αυτόματος πλήρωσης του μπόιλερ. Διορθώνεται; Μονο εσύ το βλέπεις
meletis_m Δημοσ. Τρίτη στις 03:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:53 μμ 47 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Στάζει ο αυτόματος πλήρωσης του μπόιλερ. Διορθώνεται; Είναι σίγουρα του μποιλερ ή του κλειστού κυκλώματος . Συνήθως απο τη μη χρήση πιάνουν άλατα , για αυτο κάθε χρόνο θελει 1-2 φορες να το κοιτάζεις . Εάν αλλάξεις υπάρχουν ποιότητες , εγω έβαλα Brass Form μαζι με φίλτρο δικτύου με σίτα.
SB_1957 Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ 2 hours ago, meletis_m said: Είναι σίγουρα του μποιλερ ή του κλειστού κυκλώματος . Συνήθως απο τη μη χρήση πιάνουν άλατα , για αυτο κάθε χρόνο θελει 1-2 φορες να το κοιτάζεις . Εάν αλλάξεις υπάρχουν ποιότητες , εγω έβαλα Brass Form μαζι με φίλτρο δικτύου με σίτα. Ευχαριστώ, αλλά πώς ακριβώς το ελέγχεις και το καθαρίζεις από τα άλατα;
cger Δημοσ. Τρίτη στις 08:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:27 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, meletis_m είπε Είναι σίγουρα του μποιλερ ή του κλειστού κυκλώματος . Συνήθως απο τη μη χρήση πιάνουν άλατα , για αυτο κάθε χρόνο θελει 1-2 φορες να το κοιτάζεις . Εάν αλλάξεις υπάρχουν ποιότητες , εγω έβαλα Brass Form μαζι με φίλτρο δικτύου με σίτα. Πολύ δυνατοί οι αυτόματοι της Βrass, όπως και οι Syr και μετά οι Far που είναι λίγο οικονομικότεροι. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:29 μμ από cger
meletis_m Δημοσ. Τρίτη στις 08:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:49 μμ 19 λεπτά πριν, cger είπε Πολύ δυνατοί οι αυτόματοι της Βrass, όπως και οι Syr και μετά οι Far που είναι λίγο οικονομικότεροι. caleffi βαρέως τυπου έχω στο εξοχικό για το ξυλολέβητα εξ αρχής μαζι με φίλτρο. ( εγκατάσταση πρίν 4 χρόνια) Και Far επι 20 χρόνια χωρις φίλτρο στο άλλο σπίτι ( πετρέλαιο). Επειδή κόλλαγε αλλάχτηκε με Brass Form και μπήκε και φιλτρο σίτας τώρα .
dimviii Δημοσ. Τρίτη στις 08:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:54 μμ (επεξεργασμένο) προσφατα αλλαξα τον δικο μου 20ετιας far που ηταν κολλημενος εδω και πολλα χρονια. Προτιμησα τον χαλκινο caleffi,μιας και ο Brass form ειχε πολυ κακες κριτικες.Ασε που κοστιζουν σχεδον τα ιδια χρηματα. https://www.skroutz.gr/s/25215962/Brass-Form-714-Aytomatos-Plirosis-gia-Levita.html#reviews και εδω αυτος που εβαλα,απλα ο δικος κου εχει και μανομετρο https://www.skroutz.gr/s/25215567/Caleffi-5535-Aytomatos-Plirosis-gia-Levita.html Επεξ/σία Τρίτη στις 08:56 μμ από dimviii
cger Δημοσ. Τρίτη στις 09:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:01 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, dimviii είπε προσφατα αλλαξα τον δικο μου 20ετιας far που ηταν κολλημενος εδω και πολλα χρονια. Προτιμησα τον χαλκινο caleffi,μιας και ο Brass form ειχε πολυ κακες κριτικες.Ασε που κοστιζουν σχεδον τα ιδια χρηματα. https://www.skroutz.gr/s/25215962/Brass-Form-714-Aytomatos-Plirosis-gia-Levita.html#reviews Άψογη και οι Caleffi. Οι αυτόματοι πλήρωσης και τα κλειστά δοχεία διαστολής είναι εξ ορισμού τα πιο απαραίτητα για ένα λεβητοστάσιο που χρήζουν έλεγχο ή και αντικατάσταση σε λιγότερο κάποιες φορές από 6-10 χρόνια. Επεξ/σία Τρίτη στις 09:03 μμ από cger
meletis_m Δημοσ. Τρίτη στις 09:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:05 μμ 3 λεπτά πριν, cger είπε Άψογη και οι Caleffi. Οι αυτόματοι πλήρωσης και τα κλειστά δοχεία διαστολής είναι εξ ορισμού τα πιο απαραίτητα για ένα λεβητοστάσιο που χρήζουν έλεγχο ή και αντικατάσταση σε λιγότερο κάποιες φορές από 6-10 χρόνια. Καλο είναι και βαλβίδες ασφαλείας και αυτόματα εξαεριστικά στην 5 ετία . Δοχείο διαστολής έλεγχο κάθε χρόνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα