nickol-us Δημοσ. Κυριακή στις 08:24 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:24 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε ... Για να το φέρεις στην ίδια διάμετρο και να μη φαίνεται τίποτα το ξεχνάς, εκτός κι αν θες να ασχοληθείς για ώρες. Τα καλώδια τα βάζεις αντικριστά και τα στρίβεις μεταξύ τους. Έχεις φροντίσει να έχεις αριστερά δεξιά χώρο στους αγωγούς για θερμοσυστελόμενο που θα μονώσει τις συνδέσεις και αντίστοιχα έχεις περάσει μεγαλύτερο στο καλώδιο που θα κρύψει τους αγωγούς. Αν δυσκολεύεσαι με το στρίψιμο, υπάρχουν και σωληνωτά κος που κανονικά απαιτούν εργαλείο, μα αν είσαι προσεκτικός μπορείς να κάνεις δουλειά και με πένσα. Αν έχεις κολλητήρι μπορείς να ενισχύσεις τις συνδέσεις και να μην έχεις φόβο για κακά στριψίματα, ειδικά σε πολύκλωνο εύκαμπτο καλώδιο Επεξ/σία Κυριακή στις 08:28 πμ από nickol-us 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. Κυριακή στις 08:26 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:26 πμ 3 hours ago, cthulhucarbide said: Ποιος είναι ο καλύτερος λειτουργικά αλλά και εμφανισιακά/εργονομικά τρόπος να ενώσουμε 2 καλώδια μεταξύ τους ώστε να φαίνονται σαν να είναι ένα συνεχόμενο καλώδιο? Προσπαθούσα τις προάλλες να ενώσω 2 καλώδια 3x1,5 σε σημείο του δωματίου που καμιά φορά φαίνονται και λίγο οπότε ήθελα να είναι καλή δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα πολύ και δεν βρήκα κάποιον καλό τρόπο. Ο πιο προφανής τρόπος είναι να φέρει κανείς τα καλώδια να κοιτάνε οι άκρες τους προς την ίδια πλευρά και να τα ενώσει στρίβοντας τους χαλκούς: Hide contents Όμως έτσι το καλώδιο θα αφήνει μια αφύσικη άκρη να εξέχει που δεν λέει οπτικά, εγώ θέλω να είναι σαν ένα συνεχόμενο καλώδιο: Hide contents Όταν όμως τα φέρνω έτσι^ αρχικά τα καλώδια δεν μπορούν να στριφτούν το ένα με το άλλο. Μπορεί να μπει ωραίο άσπρο θερμοσυστελλόμενο σε ολόκληρο το καλώδιο εξωτερικά αλλά δεν μπορεί να μπει στα μικρά καλώδια άρα πάλι με μονωτική θα πιαστούνε (εκτός αν ξεγυμνώσει κανείς το άσπρο περιτύλιγμα για πάρα πολύ μήκος ώστε να χωρέσουνε). Αλλά παραμένει και το θέμα του πως θα δέσουν μεταξύ τους. Η κλέμα αποκλείεται καθώς είναι εξαιρετικά ογκώδης και ειδικά άμα το καλώδιο είναι τετραπολικό κλάφτα Χαράλαμπε, θα φαίνεται από την άλλη άκρη του δωματίου ο μπόγος και θα θέλει και 3 κιλά μονωτική να κρυφτεί. Σκέφτηκα μια πρέσα και ακροδέκτες τέτοιου στυλ (με την σκέψη να ενωθούν τα ίδια καλώδια στον ίδιο ακροδέκτη) αλλά χρειάζεται ελεύθερο άκρο για να δουλέψει οπότε δεν. Πιστεύω ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποια τυποποιημένη στάνταρ λύση αλλά δεν την ξέρω Έχει και σωληνάκια. https://www.kafkas.gr/ilektrologika/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/solinakia-syndesis/solinakia-vareos-typou/sas-syndesmos-solinakia-kalodion-chalkou-1-5mm-_303430/ Απλά βάλε σε κάθε ένωση θερμοσυστελωμενο και σε όλο το καλώδιο. Γενικά οσοι θελαν να εικαι σωστοι θα αλλάζανε όλο το καλώδιο. 1
zoranb Δημοσ. Κυριακή στις 09:21 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:21 πμ (επεξεργασμένο) On 01/01/2025 at 19:39, mechpanos said: Έλυσα το σιφώνι εν τέλει και βρήκα τα πάντα όλα μέσα μέχρι και μανταλάκι, what the f... Μανταλάκι!!!!!! Αποκλείεται ρε φίλε, τί λες! 😳 Επεξ/σία Κυριακή στις 09:51 πμ από zoranb
ΠάρηςΓ Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 πμ (επεξεργασμένο) 13 hours ago, zoranb said: Τί θες να δείς ακριβώς; Πιστεύω μπορείς να βγάλεις τη γκρι να τη καθαρίσεις και να βάλεις σιλικόνη για απλή λύση. Όχι στο πάνω μέρος που είναι με λαστιχο. Αλλιώς θες γωνία pvc και εξαρτημα pvc σε pp και κολλα pvc. Εδώ είναι το δικό μου όπως το είχα. 0 προβλήματα 4 χρόνια Επεξ/σία Κυριακή στις 09:59 πμ από ΠάρηςΓ 1
zoranb Δημοσ. Κυριακή στις 11:14 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:14 πμ Νοικοκυρεμένη δουλειά, αλλά πού είναι η ισχυρή ταινία που λες; Σχετικά με τη σιλικόνη, κάνει να βάλω σιλικόνη από HotGlueGun;
ΠάρηςΓ Δημοσ. Κυριακή στις 11:30 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:30 πμ (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, zoranb said: Νοικοκυρεμένη δουλειά, αλλά πού είναι η ισχυρή ταινία που λες; Σχετικά με τη σιλικόνη, κάνει να βάλω σιλικόνη από HotGlueGun; Εγώ δεν είπα για ταινία. Δε ξέρω. Θεωρητικά δε μπορεί εκτός από μερικά ειδικά stick. Ούτε η σιλικόνη κολλάει σε pp. Σε pvc κολλάει αλλά όχι όσο απαιτείται μακροχρόνια. Εγώ σιλικόνη βάζω μόνο σε προσωρινά Επεξ/σία Κυριακή στις 11:31 πμ από ΠάρηςΓ
zoranb Δημοσ. Κυριακή στις 02:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:25 μμ 2 hours ago, ΠάρηςΓ said: Εγώ δεν είπα για ταινία. Δε ξέρω. Θεωρητικά δε μπορεί εκτός από μερικά ειδικά stick. Ούτε η σιλικόνη κολλάει σε pp. Σε pvc κολλάει αλλά όχι όσο απαιτείται μακροχρόνια. Εγώ σιλικόνη βάζω μόνο σε προσωρινά Ωχ ναι, όντως δεν είπες εσύ... o #dsgeo είπε! Oπότε μόνο αυτή η λύση θα κάνει, η ταινία;
ΠάρηςΓ Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 μμ 4 minutes ago, zoranb said: Ωχ ναι, όντως δεν είπες εσύ... o #dsgeo είπε! Oπότε μόνο αυτή η λύση θα κάνει, η ταινία; Δε ξέρω αν θα κολλήσει καλά. Ίσως να είναι προσωρινή λύση. Αλλά η πιο απλή λύση που έχω δει και το κάνουν για χρόνια, βάζουν απλα ένα κουβά από κάτω.
zoranb Δημοσ. Κυριακή στις 03:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:46 μμ 1 hour ago, ΠάρηςΓ said: Δε ξέρω αν θα κολλήσει καλά. Ίσως να είναι προσωρινή λύση. Αλλά η πιο απλή λύση που έχω δει και το κάνουν για χρόνια, βάζουν απλα ένα κουβά από κάτω. Έλα ρε φίλε, δεν είναι λύση αυτή, αλλά κ δεν γίνεται να υπάρχει το άγχος μήπως γέμισε ο κουβάς ή όχι.
ΠάρηςΓ Δημοσ. Κυριακή στις 04:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:22 μμ 35 minutes ago, zoranb said: Έλα ρε φίλε, δεν είναι λύση αυτή, αλλά κ δεν γίνεται να υπάρχει το άγχος μήπως γέμισε ο κουβάς ή όχι. Είναι η πιο απλή όμως. Αν θες σωστά σου είπα. Αλλιώς υδραυλικό και ελπίζεις. 1
eidikos33 Δημοσ. Κυριακή στις 07:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:36 μμ Για αποξήλωση και τοποθέτηση αλουμινιων πόσο πάει περίπου το παράθυρο και η μπαλκονόπορτα? Τα ανοιγομενα η τα ρολά είναι πιο οικονομικά?
yilarakos Δημοσ. Κυριακή στις 08:01 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:01 μμ 14 hours ago, cthulhucarbide said: Ποιος είναι ο καλύτερος λειτουργικά αλλά και εμφανισιακά/εργονομικά τρόπος να ενώσουμε 2 καλώδια μεταξύ τους ώστε να φαίνονται σαν να είναι ένα συνεχόμενο καλώδιο? Κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με θερμοσυστελλόμενο? 2
cger Δημοσ. Κυριακή στις 08:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:27 μμ (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Για αποξήλωση και τοποθέτηση αλουμινιων πόσο πάει περίπου το παράθυρο και η μπαλκονόπορτα? Τα ανοιγομενα η τα ρολά είναι πιο οικονομικά? Πολύ γενική ερώτηση. Χρειάζεσαι να πάρεις ακριβή μέτρα (από αλουμινά) και από εκεί και πέρα η τιμή είναι ανάλογης της θερμοδιακοπής ή μη, μάρκα/σειρά αλουμινίου, τύπος ενεργειακών τζαμιών και εργασία τοποθέτησης. Τα ανοιγόμενα είναι ακριβότερα συνήθως. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:29 μμ από cger
InternalSunshine Δημοσ. Δευτέρα στις 01:41 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:41 πμ Καλησπέρα και καλή χρονιά! Θέλω να βάλω σίτες σε ένα διαμέρισμα έχει 3-4 μπαλκονόπορτες και 2 μικρά παράθυρα, πήγα σε γνωστή εταιρεία και ζήτησαν 1200 ευρώ.. Επειδή πιάνει γενικά το χέρι μου, σκέφτηκα να κάνω παραγγελία τα μέτρα μονος μου και να κάνω την τοποθέτηση εγώ. Έχει κάνει κάποιο κάτι παρόμοιο; Πόσο δύσκολη είναι η τοποθέτηση ; Φαντάζομαι πέρα από τις σίτες χρειάζεται και κάποιο frame για να τοποθετηθούν
cthulhucarbide Δημοσ. Δευτέρα στις 02:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:46 πμ 20 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Αν τα κάνεις όλα ίδιο μήκος και πας να στρίψεις/ενώσεις χαλκους, στο τέλος θα έχεις ένα φουσκωμένο σημείο. Πρέπει τα μήκη να είναι διαφορετικά, για να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα που θες. Σωστό αυτό, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αν και δεν απαντάει στα βασικά ερωτήματα που έθεσα 18 ώρες πριν, nickol-us είπε Για να το φέρεις στην ίδια διάμετρο και να μη φαίνεται τίποτα το ξεχνάς, εκτός κι αν θες να ασχοληθείς για ώρες. Τα καλώδια τα βάζεις αντικριστά και τα στρίβεις μεταξύ τους. Εννοείται πως δεν θέλω να το φέρω στην ίδια διάμετρο και να ξεγελάει ακόμα και κάποιον που θα το δει από κοντά ότι είναι μονοκόμματο καλώδιο. Άμα ήθελα τόσο τέλειο αποτέλεσμα θα άλλαζα ολόκληρο το καλώδιο αλλά δεν μου χρειάζεται αυτό. Το πρώτο παράδειγμα στην φωτογραφία δεν το κατάλαβα, πως ακριβώς θα γίνει το στρίψιμο, υπάρχει κάποια επεξήγηση μήπως; 18 ώρες πριν, nickol-us είπε Αν δυσκολεύεσαι με το στρίψιμο, υπάρχουν και σωληνωτά κος που κανονικά απαιτούν εργαλείο, μα αν είσαι προσεκτικός μπορείς να κάνεις δουλειά και με πένσα. Αν έχεις κολλητήρι μπορείς να ενισχύσεις τις συνδέσεις και να μην έχεις φόβο για κακά στριψίματα, ειδικά σε πολύκλωνο εύκαμπτο καλώδιο Αυτά τα σωληνωτά είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με αυτό που πόσταρα και ιδανικά πατιούνται με την πρέσα που έβαλα για να γίνουν τετράγωνα, αλλά όπως είπα το εργαλείο θέλει ελεύθερο άκρο για να δουλέψει γιατί δεν είναι ανοιχτό. Μήπως όμως να πάρω αυτά και να τα πατήσω απλά με μια τανάλια? Φοβάμαι μην βγουν πολύ πλατιά όμως μετά σαν να τα έχει πατήσει οδοστρωτήρας. Με το κολλητήρι είχα προσπαθήσει τις προάλλες στην περίπτωση που με έκανε να θέσω την ερώτηση και η κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη! Αρχικά επειδή τα καλώδια δεν είχα βρει τον τρόπο να τα στρίψω μεταξύ τους δεν στεκόντουσαν να τα κολλήσω (εκτός αν είχα 4 χέρια να τα κρατάω) και η κόλληση έβγαινε χάλια. Υπάρχουν κάτι βάσεις με κροκοδειλάκια αλλά είναι για δουλειά πάνω στο γραφείο, όχι στο πεδίο που μπορεί να είσαι σε έναν τοίχο ή κοντά στο ταβάνι. Επίσης από την θερμότητα στένευαν τα θερμοσυστελλόμενα που είχα ήδη περάσει και ήταν δίπλα και περίμεναν. Για να το αποφύγω αυτό θα έπρεπε να ξεγυμνώσω την άσπρη εξωτερική μόνωση για καμιά δεκαριά πόντους ακόμα για να έχω χώρο να μην φτάνει μέχρι αυτά η θερμότητα. Νομίζω πως το κολλητήρι δεν είναι για τέτοιες εξωτερικές δουλειές παρά μόνο για τον πάγκο. 18 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Έχει και σωληνάκια. https://www.kafkas.gr/ilektrologika/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/solinakia-syndesis/solinakia-vareos-typou/sas-syndesmos-solinakia-kalodion-chalkou-1-5mm-_303430/ Απλά βάλε σε κάθε ένωση θερμοσυστελωμενο και σε όλο το καλώδιο. Γενικά οσοι θελαν να εικαι σωστοι θα αλλάζανε όλο το καλώδιο. Το να αλλάξω όλο το καλώδιο δεν με απασχολεί, δεν ψάχνομαι για τόσο τέλεια και αψεγάδιαστη δουλειά. Επίσης μπορεί να καταλήγει μέσα σε κάποια συσκευή και θα ήταν τεράστια δουλειά να την ανοίγω για λίγο καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Τα σωληνάκια αυτά είχα ποστάρει και γω και είπα ότι το εργαλείο τους δεν κάνει γιατί χρειάζεται ελεύθερο άκρο, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως απλά τα πατήσω με μια τανάλια/πένσα. Άμα είχα θα τα δοκίμασα αμέσως να δω πως βγαίνει. 7 ώρες πριν, yilarakos είπε Κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με θερμοσυστελλόμενο? Δεν φαίνεται άσχημο αυτό. Θέλει συγκεκριμένη τεχνική στο στρίψιμο που δεν θα είχα φανταστεί μόνος μου. Το κακό βέβαια είναι ότι αυτός έχει καλώδιο με μασίφ χαλκό ενώ εγώ πρακτικά σε όλες τις εργασίες θα συναντήσω πολύκλωνα εύκαμπτα και δεν ξέρω αν θα δουλέψει το ίδιο. Επίσης αυτός έχει ξεγυμνώσει μισό μέτρο τα καλώδια, μπορεί να μην υπάρχει καν τόσο μήκος διαθέσιμο για επισκευή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα