zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το υγρό tuboflo, για να αποφράξει το σιφώνι του νεροχύτη του, που μαζεύει νερά κ δεν αδειάζει ικανοποιητικά;
nickol-us Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, zoranb είπε Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το υγρό tuboflo, για να αποφράξει το σιφώνι του νεροχύτη του, που μαζεύει νερά κ δεν αδειάζει ικανοποιητικά; Εγώ στο παρελθόν Δεν κάνει πάντα δουλειά ενώ μπορεί να σου κάνει ζημιά (τρώει το μέταλλο από τις βαλβίδες και τα σχαράκια). Εφόσον είναι νεροχύτης, άνοιξε και καθάρισε από κάτω τα σιφώνια. 2
zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Πάντα τον καθάριζα manually, είδα πως υπάρχει κ σε υγρό κ είπα ε ας το βάλω εφόσον υπάρχει... κ τζίφος!
sarakats85 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Αυτό που φαίνεται στην εικόνα οφείλεται σε χαμηλές μηχανικές αντοχές του κεραμιδιού. Είναι σπάσιμο από άσκηση κάποιας δύναμης. Τώρα ποια μπορεί να είναι αυτή η δύναμη που ασκήθηκε δεν ξέρω, έβαλες κάποιο συνδετικό κονίαμα υψηλής συρρίκνωσης, δεν ξέρω. Αλλά ένα καλό κεραμίδι δεν θα έπρεπε τέλος πάντων να σπάσει έτσι. Προφανώς χρησιμοποίησες παλιά τεμάχια γιατί σε 2 μήνες δεν γίνονται έτσι. Πέτα τα και πάρε καινούργια να κάνεις σωστή επισκευή. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλα έγινε και στα παλια και στα καινούρια η ρωγμή.. Η επισκευή έγινε γιατί ολοι οι καβαλαρηδες ειχαν απόκολληθει.. Καλη χρόνια με υγεία!
mechpanos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Εγώ στο παρελθόν Δεν κάνει πάντα δουλειά ενώ μπορεί να σου κάνει ζημιά (τρώει το μέταλλο από τις βαλβίδες και τα σχαράκια). Εφόσον είναι νεροχύτης, άνοιξε και καθάρισε από κάτω τα σιφώνια. Είχα βάλει πριν χρόνια όταν ήμουν φοιτητής δεν είχα ασχοληθεί ποτέ και δεν ήξερα, πήρα τουρμποφλό (ξέρω ότι δεν λέγεται έτσι αλλά έχει φάση να το λέω χαχαχαχα...να το γράφω κιόλας, έχει περισσότερη!!!)....το ρίχνω...και αρχίζω να ακούω φσσσασσσ μέσα από το νεροχύτη...πάω από πάνω να δω τί γίνεται και....παφ!!! Πετάγεται μία έκρηξη μπίχλας προς τα πάνω μου!!! Ευτυχώς αντανακλαστικά έφυγα πίσω με ταχύτητα φωτός και απέφυγα τα σκάγια μπίχλας να έρθουν στη μούρη και στα μάτια μου, έπεσαν στο μάρμαρο της κουζίνας... Καθάρισα προσεκτικά παρόλα αυτά διάβρωσε το μάρμαρο το περιεχόμενο της μπίχλας και άφησε μη αφαιρέσιμη στάμπα, ευτυχώς το μάρμαρο είχε διάφορα νερά μέσα και δεν φαινόταν αν δεν το ήξερες!!! Έλυσα το σιφώνι εν τέλει και βρήκα τα πάντα όλα μέσα μέχρι και μανταλάκι, what the f... πώς το είχε καταφέρει προηγούμενος ενοίκος (μάλλον γυναίκα)... Από τότε δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει, το αποφεύγω...άσε καλύτερα!!! 1
papoys1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 31/12/2024 στις 5:52 ΜΜ, sarakats85 είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Σε σκεπη που πρόσφατα έγινε επισκευή απο εμενα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα.. Ολοι οι καβαλαρηδες ραγισαν μετα απο 2 μήνες απο την πρώτη επισκευή τους..Δεν μεσολαβησε καμια παγωνιά ουτε κάθισε η σκεπη γιατί εχει συμβει σε όλους σχεδόν τους καβαλαρηδες.Πιθανολογω αρκετη ποσοτητα κολλας πλακιδιων εναντι αμμου και τσιμέντου. Οποίος το εχει ξανασυναντησει ας γράψει..καλη χρονια σε όλους με υγεία! Γεροι να ειμαστε να φτιάχνουμε και να χαλαμε!! Πιθανώς η κόλα έκανε κάποια διαστολή.Με λάσπη τσιμέντου τοποθετούνται.Εχω αλλάξει και γω μόνος μου είχα κάποια προβλήματα με νερά αλλά να μην ξηλώνω το αντιμετώπισα ως εξής. Πήρα ένα λίτρο μονωτικό χρωμα κεραμιδι και μια ταινία σαν αυτή που τοποθετουν στα γύψινα πέρναγα ένα χέρι μ,ονωτικό άφηνα να τραβήξει λίγο εβαζα ταινία και εφάρμοζα από πάνω 1 'η 2 χέρια ακόμη. Μετά από 2-3 χρόνια έκανα ένα πέρασμα ακόμη και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στις 31/12/2024 στις 1:25 ΜΜ, Disrespect είπε Καλη χρονιά παίδες. To εξοχικό μου εχει κουφώματα PVC διπλού τζαμιού που εχουν τοποθετηθεί πρό 30ετίας και οταν πλησιάζω το χέρι σε αρκετά απο αυτά νιωθω σαν να μπάζουν. Επειδή το σπίτι είναι μεγάλο και εχει πολλά κουφώματα θα ήθελα να αποφύγω το τεραστιο κοστος αντικατάστασης τους. Πιστευετε οτι σωζεται η κατάσταση με επισκευη - αλλαγή τσιμουχών ? Αρχικα τα pvc στα οποία ανήκουν και τα δικά σου έβγαζαν τέτοια προβλήματα διότι το πλαστικό με τα χρόνια σκέβρωνε και είχαν τα προβλήματα που έχουν τα δικά σου.Τωρα τα ενισχύουν περιμετρικά με ατσαλόβεργα και δεν έχουν παρόμοιο πρόβλημα.Δεν ξέρω αν μπορεί να αντεπετωπισθεί με ένα ακόμη μεντεσσέ στην μέση.Ρώτησε κάποιο μάστορα που ασχολείται. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από papoys1 1
skontopo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Καλημέρα στην παρέα και Καλή Χρονιά! Χρειάζομαι και εγώ τα φώτα σας για το παρακάτω θέμα. Πρόσφατα μετακόμισα σε μονοκατοικία και είδα ότι στο υπόγειο έχει ξεφλουδιστεί ένα μέρος από το εξωτερικό του σωλήνα στη φωτογραφία. Είναι χοντρός σωλήνας, οπότε φαντάζομαι ότι είναι σωλήνας αποχέτευσης (?). Εξωτερικά δεν υπάρχει καθόλου υγρασία πάντως. Πρέπει να ανησυχώ για αυτό? Χρειάζεται να κάνω κάτι σε αυτή τη φάση? Σας ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά!
zoranb Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 πμ (επεξεργασμένο) Έχω μια διαρροή στην αποχέτευση του νεροχύτη μου εδώ στο κόκκινο βελάκι. Πώς θα το αντιμετωπίζατε; Επεξ/σία Σάββατο στις 11:47 πμ από zoranb
dsgeo Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ 1 ώρα πριν, zoranb είπε Έχω μια διαρροή στην αποχέτευση του νεροχύτη μου εδώ στο κόκκινο βελάκι. Πώς θα το αντιμετωπίζατε; Εγώ το αντιμετώπισα με ισχυρή λευκή ταινία για αποχετευσεις από το temu. Πλέον καμία διαρροή. 1
Grfoxz Δημοσ. Σάββατο στις 02:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:49 μμ Στις 3/1/2025 στις 10:39 ΠΜ, skontopo είπε Καλημέρα στην παρέα και Καλή Χρονιά! Χρειάζομαι και εγώ τα φώτα σας για το παρακάτω θέμα. Πρόσφατα μετακόμισα σε μονοκατοικία και είδα ότι στο υπόγειο έχει ξεφλουδιστεί ένα μέρος από το εξωτερικό του σωλήνα στη φωτογραφία. Είναι χοντρός σωλήνας, οπότε φαντάζομαι ότι είναι σωλήνας αποχέτευσης (?). Εξωτερικά δεν υπάρχει καθόλου υγρασία πάντως. Πρέπει να ανησυχώ για αυτό? Χρειάζεται να κάνω κάτι σε αυτή τη φάση? Σας ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά! Δείχνει να είναι σε ένωση οπότε πιθανότατα έχει διαρροή. Πιστεύω είναι θέμα χρόνου το να σταξει. Για να φτιαχτεί πρέπει να γίνει σωστά. Μην το μπαλωσεις πάνω από την μπογιά. Κόβεις το νερό, τραβάς καζανάκια και περιμένεις 1-2 ώρες να στραγγίζει. Με διαλυτικό ξύνεις την μπογιά να φανεί ο σωλήνας. Κανονικά πρέπει να κοπεί το σημείο και να μπει σωλήνας με σύνδεση δεξιά αριστερά αλλά ίσως την γλιτώσεις με μπάλωμα και κόλλα pvc. Ότι και αν κάνεις κάνε το αφού βγάλεις τη μπογιά. Όλα τα άλλα είναι προσωρινές λύσεις. Δεν είναι δουλειά που θα έκανα μόνος μου, εκτός και αν πιάνουν πολύ τα χέρια σου. Αν φέρεις υδραυλικό επέμενε να βγει η μπογιά. 1
zoranb Δημοσ. Σάββατο στις 06:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:54 μμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, dsgeo said: Εγώ το αντιμετώπισα με ισχυρή λευκή ταινία για αποχετευσεις από το temu. Πλέον καμία διαρροή. Πριν πόσο καιρό έκανες την επισκευή; Ξεκολλάει αυτή η ταινία εάν θέλεις; Έχεις link; Επεξ/σία Σάββατο στις 06:56 μμ από zoranb
ΠάρηςΓ Δημοσ. Σάββατο στις 07:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:12 μμ 7 hours ago, zoranb said: Έχω μια διαρροή στην αποχέτευση του νεροχύτη μου εδώ στο κόκκινο βελάκι. Πώς θα το αντιμετωπίζατε; Βάλε μια φώτο να φαινεται και πάνω. Η άσπρη. Έχει βάλει μαλλον σιλικόνη που ναι μεν είναι στάνταρ πρακτική στην Ελλάδα αλλά δεν είναι θεωρητικά σωστή και δε κρατάει για πάντα. Βέβαια και κόλα pvc να είχε βάλει δε πιάνει στη γκρι που λογικά είναι pp.
zoranb Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, ΠάρηςΓ said: Βάλε μια φώτο να φαινεται και πάνω. Η άσπρη. Τί θες να δείς ακριβώς; Επεξ/σία Σάββατο στις 11:02 μμ από zoranb
cthulhucarbide Δημοσ. Κυριακή στις 05:01 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:01 πμ (επεξεργασμένο) Ποιος είναι ο καλύτερος λειτουργικά αλλά και εμφανισιακά/εργονομικά τρόπος να ενώσουμε 2 καλώδια μεταξύ τους ώστε να φαίνονται σαν να είναι ένα συνεχόμενο καλώδιο? Προσπαθούσα τις προάλλες να ενώσω 2 καλώδια 3x1,5 σε σημείο του δωματίου που καμιά φορά φαίνονται και λίγο οπότε ήθελα να είναι καλή δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα πολύ και δεν βρήκα κάποιον καλό τρόπο. Ο πιο προφανής τρόπος είναι να φέρει κανείς τα καλώδια να κοιτάνε οι άκρες τους προς την ίδια πλευρά και να τα ενώσει στρίβοντας τους χαλκούς: Spoiler Όμως έτσι το καλώδιο θα αφήνει μια αφύσικη άκρη να εξέχει που δεν λέει οπτικά, εγώ θέλω να είναι σαν ένα συνεχόμενο καλώδιο: Spoiler Όταν όμως τα φέρνω έτσι^ αρχικά τα καλώδια δεν μπορούν να στριφτούν το ένα με το άλλο. Μπορεί να μπει ωραίο άσπρο θερμοσυστελλόμενο σε ολόκληρο το καλώδιο εξωτερικά αλλά δεν μπορεί να μπει στα μικρά καλώδια άρα πάλι με μονωτική θα πιαστούνε (εκτός αν ξεγυμνώσει κανείς το άσπρο περιτύλιγμα για πάρα πολύ μήκος ώστε να χωρέσουνε). Αλλά παραμένει και το θέμα του πως θα δέσουν μεταξύ τους. Η κλέμα αποκλείεται καθώς είναι εξαιρετικά ογκώδης και ειδικά άμα το καλώδιο είναι τετραπολικό κλάφτα Χαράλαμπε, θα φαίνεται από την άλλη άκρη του δωματίου ο μπόγος και θα θέλει και 3 κιλά μονωτική να κρυφτεί. Σκέφτηκα μια πρέσα και ακροδέκτες τέτοιου στυλ (με την σκέψη να ενωθούν τα ίδια καλώδια στον ίδιο ακροδέκτη) αλλά χρειάζεται ελεύθερο άκρο για να δουλέψει οπότε δεν. Πιστεύω ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποια τυποποιημένη στάνταρ λύση αλλά δεν την ξέρω Επεξ/σία Κυριακή στις 05:04 πμ από cthulhucarbide
_Biohazard_ Δημοσ. Κυριακή στις 06:39 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:39 πμ 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Ποιος είναι ο καλύτερος λειτουργικά αλλά και εμφανισιακά/εργονομικά τρόπος να ενώσουμε 2 καλώδια μεταξύ τους ώστε να φαίνονται σαν να είναι ένα συνεχόμενο καλώδιο? Προσπαθούσα τις προάλλες να ενώσω 2 καλώδια 3x1,5 σε σημείο του δωματίου που καμιά φορά φαίνονται και λίγο οπότε ήθελα να είναι καλή δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα πολύ και δεν βρήκα κάποιον καλό τρόπο. Ο πιο προφανής τρόπος είναι να φέρει κανείς τα καλώδια να κοιτάνε οι άκρες τους προς την ίδια πλευρά και να τα ενώσει στρίβοντας τους χαλκούς: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όμως έτσι το καλώδιο θα αφήνει μια αφύσικη άκρη να εξέχει που δεν λέει οπτικά, εγώ θέλω να είναι σαν ένα συνεχόμενο καλώδιο: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όταν όμως τα φέρνω έτσι^ αρχικά τα καλώδια δεν μπορούν να στριφτούν το ένα με το άλλο. Μπορεί να μπει ωραίο άσπρο θερμοσυστελλόμενο σε ολόκληρο το καλώδιο εξωτερικά αλλά δεν μπορεί να μπει στα μικρά καλώδια άρα πάλι με μονωτική θα πιαστούνε (εκτός αν ξεγυμνώσει κανείς το άσπρο περιτύλιγμα για πάρα πολύ μήκος ώστε να χωρέσουνε). Αλλά παραμένει και το θέμα του πως θα δέσουν μεταξύ τους. Η κλέμα αποκλείεται καθώς είναι εξαιρετικά ογκώδης και ειδικά άμα το καλώδιο είναι τετραπολικό κλάφτα Χαράλαμπε, θα φαίνεται από την άλλη άκρη του δωματίου ο μπόγος και θα θέλει και 3 κιλά μονωτική να κρυφτεί. Σκέφτηκα μια πρέσα και ακροδέκτες τέτοιου στυλ (με την σκέψη να ενωθούν τα ίδια καλώδια στον ίδιο ακροδέκτη) αλλά χρειάζεται ελεύθερο άκρο για να δουλέψει οπότε δεν. Πιστεύω ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποια τυποποιημένη στάνταρ λύση αλλά δεν την ξέρω Αν τα κάνεις όλα ίδιο μήκος και πας να στρίψεις/ενώσεις χαλκους, στο τέλος θα έχεις ένα φουσκωμένο σημείο. Πρέπει τα μήκη να είναι διαφορετικά, για να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα που θες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα