kokos23 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Στις 26/12/2024 στις 11:13 ΠΜ, bikey77 είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ειπα να ξαναθεσω σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων μου που το είχα στη φύλαξη για περίπου 4 χρόνια. Το συνδέω σε ρεύμα και παροχή νερού, κάνει να ξεκινησει την πλύση, ακουγεται ηχος κανονικά, αλλα δεν ανεβαζει νερό στο θάλαμο. Μετα απο ενα λεπτό σταματά εντελώς να κανει ηχο και μονο αν το τερματισω και ξαναβαλω πρόγραμμα, ξεκινά, κάνοντας παλι το ιδιο. Έχετε καμία συμβουλή τι να κοιτάξω η τι θελει γενικά ενα πλυντήριο μετα απο μακροχρόνια ακινησία; Ευχαριστώ. στην φτερωτή που καθαρίζεις το φίλτρο μήπως έχει σφηνώσει κάτι; μήπως έχει κολλήσει; γυρίζει με το χέρι;
hp8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Demora είπε 2 εβδομάδες το χρόνο έχει χιόνι και πάγο και χρόνο παρά χρόνο έσπαγαν τα τζάμια των πάνελ του ηλιακού οπότε καταργήθηκε η χρήση τους Υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για ηλιακούς Αν έχεις μια φωτο θα ήθελα να δω τα σπασμένα Των άλλων γύρω σου δεν εσπαγαν ? 8 ώρες πριν, Demora είπε Τι έγινε λάθος με τον ηλιακό, πώς πρέπει να λειτουργεί σε κρύες συνθήκες Δεν λες και δεν δείχνεις τίποτα για τον ηλιακό Πχ αντιψυκτικό είχε στο κύκλωμα η ήταν σκέτο νερό 8 ώρες πριν, Demora είπε Πού να είναι το καζάνι νερού, στην ταράτσα με τα πάνελ η στο υπόγειο που είναι τώρα; στο υπόγειο που είναι τώρα Φώναξε έναν υδραυλικό που να έχει κάνει αντίστοιχη κατασκευή και αφού την δεις και μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και αν σου πουν ότι είναι ευχαριστημενοι αποφασίστε Να ξέρεις ότι το κόστος για μια σωστή δουλειά είναι αρκετά υψηλό Υπάρχουν 100δες βίντεο για να δεις 1 1
meletis_m Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, Demora είπε Καλησπέρα και Χρόνια πολλά! Τη συμβουλή σας θα ήθελα σχετικά με ηλιακό θερμοσίφωνα. Υπάρχουσα εγκατάσταση: Στο υπόγειο υπάρχει μπόιλερ πετρελαίου με καζάνι νερού 160 η 200 λτ. Υπάρχει δυνατότητα το νερό να ζεσταθεί και με ηλεκτρική αντίσταση και με ηλιακό. Τα πανελ του ηλιακού στη ταράτσα στέλνουν το νερό στο ίδιο καζάνι με το μπόιλερ. Υπάρχουν αντλίες/κυκλοφορητές που μεταφέρουν το νερό από το υπόγειο σε τρεις ορόφους πάνω. Το καζάνι έχει συντηρηθεί πρόσφατα και έχει γίνει και αλλαγή αντίστασης πριν 1-2 χρόνια. Υψόμετρο σπιτιού 500μ. 2 εβδομάδες το χρόνο έχει χιόνι και πάγο και χρόνο παρά χρόνο έσπαγαν τα τζάμια των πάνελ του ηλιακού οπότε καταργήθηκε η χρήση τους πριν καμια 15ετία. Συνεχίστηκε η χρήση μόνο με πετρέλαιο μέχρι που ακρίβυνε πολύ και η χρήση έγινε μόνο με ρεύμα. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι η αντίσταση αυτή είναι πολύ μικρή γι αυτό τον όγκο νερού γι αυτό αργεί να ζεστάνει το νερό – 1,5 ώρα – και είναι αντιοικονομική. Οι ερωτήσεις: Τι έγινε λάθος με τον ηλιακό, πώς πρέπει να λειτουργεί σε κρύες συνθήκες, αν αποφασίσουμε να ξαναβάλουμε τι πρέπει να προσέξουμε, τι να ζητήσουμε, τι χρειάζεται κατά τη λειτουργία του; Πού να είναι το καζάνι νερού, στην ταράτσα με τα πάνελ η στο υπόγειο που είναι τώρα; Είμαι σε ορεινή περιοχή και εγώ με αρνητικές θερμοκρασίες αρκετές μέρες Μποιλερ λεβητοστασίου έχω συνδεδεμένο με λέβητα και ρεύμα 200λτ. Ρεύμα δε συμφέρει , αλλά το λειτουργώ με αυτονομία δικιά του με το πετρέλαιο και δε έχει κατανάλωση υπερβολική. Ηλιακό δε έχω. Αλλά έχουν όλοι γύρω . Έμπαινε το σωστό αντιψυκτικό για χρήση ηλιακού; Έχω δει εντελώς στις παγώνεις τα σκεπάζουν εδώ στη γειτονιά . 1
mechpanos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Ρε σεις...μην τυχόν μάζευε 1 μέτρο χιόνι, και έσπαγε από το βάρος το τζάμι...μου φαίνεται κουφό σε περιοχή με παγετό, να μην έβαζε αντιψυκτικό κατάλληλο επαγγελματίας υδραυλικός, μέσα... 1 1
hp8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ρε σεις...μην τυχόν μάζευε 1 μέτρο χιόνι, και έσπαγε από το βάρος το τζάμι...μου φαίνεται κουφό Λες ? η ο απέναντι πέταγε χιονομπαλες με πέτρες Spoiler 1
Disrespect Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Καλη χρονιά παίδες. To εξοχικό μου εχει κουφώματα PVC διπλού τζαμιού που εχουν τοποθετηθεί πρό 30ετίας και οταν πλησιάζω το χέρι σε αρκετά απο αυτά νιωθω σαν να μπάζουν. Επειδή το σπίτι είναι μεγάλο και εχει πολλά κουφώματα θα ήθελα να αποφύγω το τεραστιο κοστος αντικατάστασης τους. Πιστευετε οτι σωζεται η κατάσταση με επισκευη - αλλαγή τσιμουχών ?
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Disrespect είπε Πιστευετε οτι σωζεται η κατάσταση με επισκευη - αλλαγή τσιμουχών ? Από που μπάζουν; Ποιος θα μπορούσε να πει χωρίς να έχει εικόνα; Επι τη ευκαιρία, σε τι κατάσταση διατηρούνται τα pvc κουφώματα 30 χρόνια μετά; Έχουν σκεβρώσει (πιθανό αίτιο που μπάζουν υποθέτω); Έχουν κιτρινίσει; Είναι το ίδιο καλά λειτουργικά και εμφανισιακά; Ρωτάω ως υποψήφιος αγοραστής pvc αντί αλουμινίου
Orestis_Zr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα φίλοι. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ανοιξω νεο θέμα. Θέλω να αλλάξω έναν παλιό θερμοστάτη (IMIT ta2) με έναν καινούριο που πήρα (Stege SG100 RF) και έχω ήδη πει σε ηλεκτρολόγο να έρθει να κάνει τη σύνδεση, θα ήθελα για ακαδημαϊκό σκοπό να βρω πως θα έκανα τη σύνδεση εγώ απλώς και μόνο επειδή προσπαθώ εδώ και μέρες να το κατανοήσω αλλά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη. Αναφέρομαι σε καυστήρα πετρελαίου παλιό σχετικά. Απο τον τοίχο έρχονται 4 καλώδια (Μαύρο, Καφέ, Μπλε, Κίτρινο) και είναι τοποθετημένα στις παρακάτω θέσεις, εκτός από το μπλε που είναι στον αέρα. Ο παλιός θερμοστάτης έχει τις παρακάτω συνδέσεις από αριστερά προς δεξιά 1,3,2,4,5,6 και το αυτοκόλλητο που έχει απο την μέσα μεριά είναι αυτό. Δεν έχω πειράξει φυσικά τις υπάρχουσες συνδέσεις και είναι ως εξής : Θέση 1 : Μαύρο καλώδιο Θέση 3 : Κενή Θέση 2 : Καφέ Καλώδιο (+μωβ καλώδιο γέφυρα με την θέση 5) Θέση 4 : Κενή Θέση 5 : Μωβ καλώδιο γέφυρα με θέση 2 Θέση 6 : Κίτρινο καλώδιο Ο νέος θερμοστάτης απαιτεί την παρακάτω σύνδεση σύμφωνα με το manual. Η ερώτηση είναι "Πως θα ήταν η σωστή καλωδίωση στο νέο θερμοστάτη;" Αυτό που με μπερδεύει στη υπάρχουσα εγκατάσταση είναι η ύπαρξη καφέ και μαύρου καλωδίου καθώς και οτι το μπλε (υποτίθεται ουδέτερο) είναι στον αέρα. Απόψεις; Ευχαριστώ!
sarakats85 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα! Σε σκεπη που πρόσφατα έγινε επισκευή απο εμενα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα.. Ολοι οι καβαλαρηδες ραγισαν μετα απο 2 μήνες απο την πρώτη επισκευή τους..Δεν μεσολαβησε καμια παγωνιά ουτε κάθισε η σκεπη γιατί εχει συμβει σε όλους σχεδόν τους καβαλαρηδες.Πιθανολογω αρκετη ποσοτητα κολλας πλακιδιων εναντι αμμου και τσιμέντου. Οποίος το εχει ξανασυναντησει ας γράψει..καλη χρονια σε όλους με υγεία! Γεροι να ειμαστε να φτιάχνουμε και να χαλαμε!! Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από sarakats85
Disrespect Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Από που μπάζουν; Ποιος θα μπορούσε να πει χωρίς να έχει εικόνα; Επι τη ευκαιρία, σε τι κατάσταση διατηρούνται τα pvc κουφώματα 30 χρόνια μετά; Έχουν σκεβρώσει (πιθανό αίτιο που μπάζουν υποθέτω); Έχουν κιτρινίσει; Είναι το ίδιο καλά λειτουργικά και εμφανισιακά; Ρωτάω ως υποψήφιος αγοραστής pvc αντί αλουμινίου Ούτε έχουν σκεβρωσει ούτε έχουν κιτρινίσει. Εμφανισιακά φαίνονται άψογα, απλά σε μερικά πχ σκαλώνει λίγο ο μηχανισμός όταν πάω να τα βάλω στην ανάκληση, και κάποια στις άκρες εκει που ακουμπά το παράθυρο στο πλαίσιο και κοντά στους μεντεσέδες έχω την εντύπωση ότι δεν εφαρμόζει τελεία και μπαίνει λίγος αέρας και υποπτεύομαι ότι είναι οι τσιμούχες. Βαλε άφοβα pvc , απλά να είναι καλής μάρκας και ποιότητας (δεν εχουν διαφορά στην τιμη εξάλλου) . Και αλουμίνια βγάζουν φθορές σε 30 χρόνια, και όλα τα κουφώματα. 1
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Orestis_Zr είπε ... Με κάθε επιφύλαξη και καλύτερα να αφήσεις τον ηλεκτρολόγο που θα έρθει να στο συνδέσει: Μαύρο → φάση → L + γέφυρα στο 2 Καφέ → επιστροφή → 1 Μπλε → ουδέτερος → Ν Κίτρινο → γείωση → Όπου έχει ανάλογη υποδοχή, στο διάγραμμα δε φαίνεται κάτι Περίεργο που στον παλιό δίνει στο φωτάκι του θερμοστάτη με γείωση αντί για ουδέτερο εφόσον λες οτι υπάρχει και είναι στον αέρα. Καλό θα ήταν να αφήσεις τον ηλεκτρολόγο όπου θα μπορεί με ένα πολύμετρο να διασταυρώσει τα παραπάνω. Επίσης η φάση λογικά έρχεται από το κλιμακοστάσιο και δεν την "κόβεις" από τον πίνακα του σπιτιού, οπότε πρόσεχε μην ακουμπήσεις ενεργό αγωγό... 8 λεπτά πριν, Disrespect είπε Ούτε έχουν σκεβρωσει ούτε έχουν κιτρινίσει. Εμφανισιακά φαίνονται άψογα, απλά σε μερικά πχ σκαλώνει λίγο ο μηχανισμός όταν πάω να τα βάλω στην ανάκληση, και κάποια στις άκρες εκει που ακουμπά το παράθυρο στο πλαίσιο και κοντά στους μεντεσέδες έχω την εντύπωση ότι δεν εφαρμόζει τελεία και μπαίνει λίγος αέρας και υποπτεύομαι ότι είναι οι τσιμούχες. Βαλε άφοβα pvc , απλά να είναι καλής μάρκας και ποιότητας (δεν εχουν διαφορά στην τιμη εξάλλου) . Και αλουμίνια βγάζουν φθορές σε 30 χρόνια, και όλα τα κουφώματα. Σε ευχαριστώ θερμά! Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από nickol-us
hp8 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Orestis_Zr είπε Θέλω να αλλάξω έναν παλιό θερμοστάτη (IMIT ta2) με έναν καινούριο που πήρα (Stege SG100 RF) και έχω ήδη πει σε ηλεκτρολόγο να έρθει να κάνει τη σύνδεση, θα ήθελα για ακαδημαϊκό σκοπό να βρω πως θα έκανα τη σύνδεση εγώ απλώς και μόνο επειδή προσπαθώ εδώ και μέρες να το κατανοήσω αλλά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη. Δεν θέλω να ακουστεί κάπως λόγο των ημερών Αφού έχεις πει σε ηλεκτρολόγο να έρθει για να κάνει την σύνδεση προς τι η ανάρτηση Όταν έρθει τον ρωτάς - βλέπεις όσο πιο κατανοητά γίνεται Ο θερμοστάτης σου λειτουργεί με 2 μπαταρίες και θα χρησιμοποιησει 2 καλώδια τα οποία θα τα βρει με όργανο Το 1 (φάση) που θα μπει στην είσοδο του ρελε και το άλλο που θα βγαίνει από το ρελε να πάει στο καυστήρα η στην ηλεκτροβανα Ανάλογα με τι έχεις 1
Havik Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) άκυρο, δεν είμαι σίγουρος. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Havik
mechpanos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, sarakats85 είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Σε σκεπη που πρόσφατα έγινε επισκευή απο εμενα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα.. Ολοι οι καβαλαρηδες ραγισαν μετα απο 2 μήνες απο την πρώτη επισκευή τους..Δεν μεσολαβησε καμια παγωνιά ουτε κάθισε η σκεπη γιατί εχει συμβει σε όλους σχεδόν τους καβαλαρηδες.Πιθανολογω αρκετη ποσοτητα κολλας πλακιδιων εναντι αμμου και τσιμέντου. Οποίος το εχει ξανασυναντησει ας γράψει..καλη χρονια σε όλους με υγεία! Γεροι να ειμαστε να φτιάχνουμε και να χαλαμε!! Αυτό που φαίνεται στην εικόνα οφείλεται σε χαμηλές μηχανικές αντοχές του κεραμιδιού. Είναι σπάσιμο από άσκηση κάποιας δύναμης. Τώρα ποια μπορεί να είναι αυτή η δύναμη που ασκήθηκε δεν ξέρω, έβαλες κάποιο συνδετικό κονίαμα υψηλής συρρίκνωσης, δεν ξέρω. Αλλά ένα καλό κεραμίδι δεν θα έπρεπε τέλος πάντων να σπάσει έτσι. Προφανώς χρησιμοποίησες παλιά τεμάχια γιατί σε 2 μήνες δεν γίνονται έτσι. Πέτα τα και πάρε καινούργια να κάνεις σωστή επισκευή. 2
XronisR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 17 ώρες πριν, Disrespect είπε Ούτε έχουν σκεβρωσει ούτε έχουν κιτρινίσει. Εμφανισιακά φαίνονται άψογα, απλά σε μερικά πχ σκαλώνει λίγο ο μηχανισμός όταν πάω να τα βάλω στην ανάκληση, και κάποια στις άκρες εκει που ακουμπά το παράθυρο στο πλαίσιο και κοντά στους μεντεσέδες έχω την εντύπωση ότι δεν εφαρμόζει τελεία και μπαίνει λίγος αέρας και υποπτεύομαι ότι είναι οι τσιμούχες. Βαλε άφοβα pvc , απλά να είναι καλής μάρκας και ποιότητας (δεν εχουν διαφορά στην τιμη εξάλλου) . Και αλουμίνια βγάζουν φθορές σε 30 χρόνια, και όλα τα κουφώματα. Έτσι όπως το λες θέλουν ζύγισμα από τους μεντεσέδες.Και αν θες να αλλάξεις μόνο τα τζάμια και να βάλεις ενεργειακά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα