zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, vasilisspyder είπε Όπως είπαν χλωροφόρμιο αλλά δύσκολα το βρίσκεις ή θα στο δώσει κάποιος.... βέβαια είναι το μόνο που δεν θα φαίνεται ότι έχει βάλει κόλλα. Δεν με πειράζει τόσο το αισθητικό κομμάτι. Στην ουσία θέλω να ενισχύσω ένα ραγισμένο κομμάτι βάζοντας πίσω του ένα κομμάτι ακόμα, να τα κολλήσω μεταξύ τους και να βάλω μερικά πριτσίνια για έξτρα αντοχή. Σκέφτομαι epoxy δύο συστατικών.
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Έβαλα νέα ταινία, η οποία καταλήγει απλά σε ένα USB βύσμα (για να το συνδεεις με οποιονδήποτε USB φορτιστή σε πριζα υποθέτω). Εγω ομως δεν εχω πρίζα στο σημειο. Στην παλιά ταινία ο ηλεκτρολόγος ειχε σύνδεσει τον μετασχηματιστη direct σε καλωδια που υπηρχαν, με μια κλεμα. Ο παλιός ανταπτορας δεν είναι USB, έχει το αντίστοιχο βύσμα για να μπαίνει στον μετασχηματιστη της (παλιάς) ταινίας. Ο μετασχηματιστης είναι 5v οποτε θα δουλέψει λογικά, όπως φαίνεται στην φωτο Στην ουσία θέλω ο παλιός μετασχηματιστης να δώσει ρεύμα στην νέα led. Οποτε πρεπει η απόληξη του (αυτη που φαίνεται στις φωτο) να κουμπώσει με το USB της ταινίας. Άρα ανταπτορας υποθέτω (?). 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Έβαλες νέα ταινία; Εφόσον είναι σκέτη ταινία, δε θα έπρεπε να έχει παροχή, θα έπρεπε να είναι ελεύθερη να δεχτεί τον παλιό αντάπτορα (;). Δώσε περισσότερα στοιχεία καθώς φαίνεται ότι κάτι λείπει από το παζλ. Το usb βγάζει 5v ενώ οι περισσότεροι μετασχηματιστές 12v
mechpanos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, stormrain είπε Έβαλα νέα ταινία, η οποία καταλήγει απλά σε ένα USB βύσμα (για να το συνδεεις με οποιονδήποτε USB φορτιστή σε πριζα υποθέτω). Εγω ομως δεν εχω πρίζα στο σημειο. Στην παλιά ταινία ο ηλεκτρολόγος ειχε σύνδεσει τον μετασχηματιστη direct σε καλωδια που υπηρχαν, με μια κλεμα. Ο παλιός ανταπτορας δεν είναι USB, έχει το αντίστοιχο βύσμα για να μπαίνει στον μετασχηματιστη της (παλιάς) ταινίας. Ο μετασχηματιστης είναι 5v οποτε θα δουλέψει λογικά, όπως φαίνεται στην φωτο Στην ουσία θέλω ο παλιός μετασχηματιστης να δώσει ρεύμα στην νέα led. Οποτε πρεπει η απόληξη του (αυτη που φαίνεται στις φωτο) να κουμπώσει με το USB της ταινίας. Άρα ανταπτορας υποθέτω (?). Ο μετασχηματιστής σου δεν είναι 5v, είναι 12. Αν βάλεις "ανταπτορα", το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις, με καμμένη ταινία. Οπότε θες άλλο τροφοδοτικό 5v, και αντάπτορα. Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι να αλλάξεις connectors στο υπάρχον καλώδιο (usb a male και female) και να βάλεις ένα τροφοδοτικό κινητού αντί του μετασχηματιστή. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 17 λεπτά πριν, stormrain είπε Έβαλα νέα ταινία, η οποία καταλήγει απλά σε ένα USB βύσμα (για να το συνδεεις με οποιονδήποτε USB φορτιστή σε πριζα υποθέτω). Εγω ομως δεν εχω πρίζα στο σημειο. Στην παλιά ταινία ο ηλεκτρολόγος ειχε σύνδεσει τον μετασχηματιστη direct σε καλωδια που υπηρχαν, με μια κλεμα. Ο παλιός ανταπτορας δεν είναι USB, έχει το αντίστοιχο βύσμα για να μπαίνει στον μετασχηματιστη της (παλιάς) ταινίας. Ο μετασχηματιστης είναι 5v οποτε θα δουλέψει λογικά, όπως φαίνεται στην φωτο Στην ουσία θέλω ο παλιός μετασχηματιστης να δώσει ρεύμα στην νέα led. Οποτε πρεπει η απόληξη του (αυτη που φαίνεται στις φωτο) να κουμπώσει με το USB της ταινίας. Άρα ανταπτορας υποθέτω (?). 12 βολτ ειναι αυτός. Ξεσυνδεεις τον μετασχηματιστή και βάζεις ένα φορτιστή.Ο μετασχημ πως παίρνει ρευμα; https://www.rebootyourpc.gr/proionta-eshop/cableexpert-power-adapter-cord-15cm-iec-c14-male-to-schuko-female/?ref=bestprice.gr 1
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ο μετασχηματιστής σου δεν είναι 5v, είναι 12. Αν βάλεις "ανταπτορα", το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις, με καμμένη ταινία. Οπότε θες άλλο τροφοδοτικό 5v, και αντάπτορα. Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι να αλλάξεις connectors στο υπάρχον καλώδιο (usb a male και female) και να βάλεις ένα τροφοδοτικό κινητού αντί του μετασχηματιστή. Όμως με την προηγούμενη ταινία πως λειτουργουσε κανονικά χωρίς να την κάψει? 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε 12 βολτ ειναι αυτός. Ξεσυνδεεις τον μετασχηματιστή και βάζεις ένα φορτιστή.Ο μετασχημ πως παίρνει ρευμα; https://www.rebootyourpc.gr/proionta-eshop/cableexpert-power-adapter-cord-15cm-iec-c14-male-to-schuko-female/?ref=bestprice.gr Ο μετασχηματιστης παίρνει ρεύμα έτσι όπως φαίνεται στην φωτο. Προφανώς το είχε κάνει ηλεκτρολόγος αυτό, εγω (όπως φαίνεται άλλωστε, δεν έχω ιδέα). Καλα το πολύ πολύ αν ειναι να πηξω τόσο πολύ, παίρνω απλά ένα powerbank και κουμπώνω την ταινία. Έτσι κι αλλιώς για λίγες ώρες την ημέρα το θέλω.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, stormrain είπε Όμως με την προηγούμενη ταινία πως λειτουργουσε κανονικά χωρίς να την κάψει? Ο μετασχηματιστης παίρνει ρεύμα έτσι όπως φαίνεται στην φωτο. Προφανώς το είχε κάνει ηλεκτρολόγος αυτό, εγω (όπως φαίνεται άλλωστε, δεν έχω ιδέα). Καλα το πολύ πολύ αν ειναι να πηξω τόσο πολύ, παίρνω απλά ένα powerbank και κουμπώνω την ταινία. Έτσι κι αλλιώς για λίγες ώρες την ημέρα το θέλω. ο μετασχ έχει καλώδιο που βγαίνει οπως στα τροφοδοτικά pc ,βάζεις τον αντάπτορα που σου έδειξα και έχεις παροχή για ρευμα.Αν και όπως είναι η συνδεση με την κλεμα απλά συνδέεται μια πρίζα και βάζεις ότι θες πάνω. 1
nickol-us Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 49 λεπτά πριν, stormrain είπε Έβαλα νέα ταινία, η οποία καταλήγει απλά σε ένα USB βύσμα (για να το συνδεεις με οποιονδήποτε USB φορτιστή σε πριζα υποθέτω). Εγω ομως δεν εχω πρίζα στο σημειο. Στην παλιά ταινία ο ηλεκτρολόγος ειχε σύνδεσει τον μετασχηματιστη direct σε καλωδια που υπηρχαν, με μια κλεμα. Ο παλιός ανταπτορας δεν είναι USB, έχει το αντίστοιχο βύσμα για να μπαίνει στον μετασχηματιστη της (παλιάς) ταινίας. Ο μετασχηματιστης είναι 5v οποτε θα δουλέψει λογικά, όπως φαίνεται στην φωτο Στην ουσία θέλω ο παλιός μετασχηματιστης να δώσει ρεύμα στην νέα led. Οποτε πρεπει η απόληξη του (αυτη που φαίνεται στις φωτο) να κουμπώσει με το USB της ταινίας. Άρα ανταπτορας υποθέτω (?). Είτε θα συνδέσεις νέο τροφοδοτικό 5v είτε θα πάρεις άλλη ταινία. Η ταινία που έχεις πάρει δεν ταιριάζει. Πήγαινε σε ένα με led και πάρε ταινία 12v με το μέτρο. Εν ανάγκη πάρε την παλιά μαζί και θα σου δώσουν ότι χρειάζεται 1
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, stormrain είπε Όμως με την προηγούμενη ταινία πως λειτουργουσε κανονικά χωρίς να την κάψει? Προφανώς η προηγούμενη ταινία ήταν φτιαγμένη για 12βολτ. Επιλογές 1) Αγοράζεις νέα ταινία στα 12 βολτ 2) Αγοράζεις νέο μετασχηματιστή στα 5 βολτ με έξοδο usb και τον συνδέεις στην θέση του παλιού στην κλέμα 3) Παίρνεις έναν μετασχηματιστή που θα κάνει τα 12 βολτ 5 αλλά πρέπει να έχει και τους αντάπτορες που θες, από την μία στρογγυλό βύσμα και από την άλλη usb. Το 3 μου φαίνεται λίγο δύσκολο και δεν ξέρω αν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα. Οπότε θα διαλέξεις είτε την επιλογή 1 είτε την 2 ανάλογα με το τι θα βρεις πιο φτηνά και εύκολα 1
mechpanos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Βασικά μπήκα να γράψω και αυτό, πάνω στο 3) που αναφέρεται παραπάνω, ένα step down converter από το υπάρχον dc των 12 v σε 5v με έξοδο σε usb κιόλας για να μην παγιδεύεται ο φίλος. Θα πρέπει όμως να αφαιρέσει το υπάρχον βύσμα να συνδέσει τα καλώδια από την τροφοδοσία, απευθείας πάνω στο converter: https://grobotronics.com/step-down-dc-dc-converter-5v-3a-usb.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmfq6BhAsEiwAX1jsZ7Mo5Z-6ZhJMIrO0QCdY5lOjM0t_CTw1NP1RG-gaMju3_Q9z7w3qVBoCXogQAvD_BwE 1
papresa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Έχω έναν ξυλολέβητα πάνω από δεκαετία, τον είχε βάλει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου όταν το πετρέλαιο πήρε την άνοδο. Όχι κάτι καλό, Adarad, τουρκικός. Σε όλα είναι καλός, πολύ ζέστη. Έχει φαγωθεί - καεί ο πετροβάμβακας ή πως λέγεται αυτό εσωτερικά της πόρτας; Ξέρετε αν αλλάζει αυτό; Επίσης χάλασε το κορδόνι γύρω γύρω από την πόρτα. Αυτό είναι πιο πιθανό να αλλάζει. Πώς θα το ζητήσω; Είναι κοινό ή σύμφωνα με την εταιρεία και το μοντέλο;
mechpanos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, papresa είπε Έχω έναν ξυλολέβητα πάνω από δεκαετία, τον είχε βάλει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου όταν το πετρέλαιο πήρε την άνοδο. Όχι κάτι καλό, Adarad, τουρκικός. Σε όλα είναι καλός, πολύ ζέστη. Έχει φαγωθεί - καεί ο πετροβάμβακας ή πως λέγεται αυτό εσωτερικά της πόρτας; Ξέρετε αν αλλάζει αυτό; Επίσης χάλασε το κορδόνι γύρω γύρω από την πόρτα. Αυτό είναι πιο πιθανό να αλλάζει. Πώς θα το ζητήσω; Είναι κοινό ή σύμφωνα με την εταιρεία και το μοντέλο; Υαλοκορδόνι σε κατάστημα υδραυλικών ειδών. Υπάρχει και υαλόπανο. Στο πορτακι μπορεί και να μην ήταν πετροβάμβακας αλλά κεραμοβάμβακας ή κάτι τέτοιο. Τί χρώμα έχει ο παλιός, προς το καφέ, κιτρινίζει ή ασπρίσει; 2
meletis_m Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 28 λεπτά πριν, papresa είπε Έχω έναν ξυλολέβητα πάνω από δεκαετία, τον είχε βάλει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου όταν το πετρέλαιο πήρε την άνοδο. Όχι κάτι καλό, Adarad, τουρκικός. Σε όλα είναι καλός, πολύ ζέστη. Έχει φαγωθεί - καεί ο πετροβάμβακας ή πως λέγεται αυτό εσωτερικά της πόρτας; Ξέρετε αν αλλάζει αυτό; Επίσης χάλασε το κορδόνι γύρω γύρω από την πόρτα. Αυτό είναι πιο πιθανό να αλλάζει. Πώς θα το ζητήσω; Είναι κοινό ή σύμφωνα με την εταιρεία και το μοντέλο; Μέτρησε τη διάμετρο σωστά και χρησιμοποίησε σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών κόκκινη και άσε να στεγνώσει καλά . Ακριβώς ότι έγραψε ο @mechpanos
hp8 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, papresa είπε Έχει φαγωθεί - καεί ο πετροβάμβακας ή πως λέγεται αυτό εσωτερικά της πόρτας; Ξέρετε αν αλλάζει αυτό; Πυροδομές εδώ λέει ότι κανει πυρίμαχες επισκευές
masteripper Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Έχει κάποιος εικόνα πόσο πραγματικα είναι το κοστολόγιο για τοποθέτηση πλακάκια Έχω 50 τμ σε σπίτι με εντελώς επιπεδο δάπεδο με μωσαικό/μουσαμά (παίζεται γιατι θέλει μια πιο ενδελεχής ματιά) και θέλω να περάσω πλακάκι Αν πούμε ότι το πλακάκι έχει μια αξία 20€/τμ πόσο είναι οι κόλλες,αρμοί,μεροκάματο πλακά και ότι άλλο χρειάζεται. Το πλακάκι θα είναι διαστάσεις 20χ60 - 20χ120 (απομίμηση ξύλου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα