Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 03/12/2024 at 11:50, meletis_m said:

Δεκαετία 1990 πρέπει να είναι

correct

Από υλικά βάλε επώνυμα

Δηλαδή; Γιατί πέρα από τη Legrand δεν ξέρω άλλη

Πάρε προσφορές

On 03/12/2024 at 10:52, nickol-us said:

πάρε αναλυτικές προσφορές (μάρκα υλικών, είδος πίνακα, αντικεραυνικά κλπ)

Σαφώς και θα πάρω προσφορές. Αλλά να ρωτήσω μιας και φαίνεται να το έχετε, σίγουρα πολύ καλύτερα από εμένα (που είμαι στο 0 :P).

Μάρκες; Ποιες θεωρούνται καλές;

Είδος πίνακα; Ένα δεν είναι;

Γενικά τι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στις προσφορές που θα μου δώσουν; αν μου δώσει κάποιος πιο ακριβή αλλά είναι πιο σωστή, να ξέρω να μην τον κόψω

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

correct

Σαφώς και θα πάρω προσφορές. Αλλά να ρωτήσω μιας και φαίνεται να το έχετε, σίγουρα πολύ καλύτερα από εμένα (που είμαι στο 0 :P).

Γενικά τι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στις προσφορές που θα μου δώσουν; αν μου δώσει κάποιος πιο ακριβή αλλά είναι πιο σωστή, να ξέρω να μην τον κόψω

ΑΒΒ Schneider Hager Siemens 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

correct

Προσωπικά προτιμώ  Hager, τουλάχιστον να βάλεις κάτι πρώτης γραμμής ή αλλιώς να γνωρίζεις αναλογικά το κόστος.

Ο πίνακας εξαρτάται από το μέγεθος και το υλικό του. Πόσες σειρές ασφάλειες, πλαστικός, μεταλλοπλαστικός κλπ.

Εγώ προτιμώ επίσης  Hager αλλά όλοι οι επώνυμοι είναι σχετικά καλοί (Schneider, Legrand).

Μετά έχει να κάνει και τα στοιχεία που θα βάλει μέσα (αντικεραυνικά, ρελέ κλπ)

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, foniki_melitzana είπε

correct

Hager , Legrand , Schneider

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

Άρα η τριοδη θα πρέπει να στέλνει μόνο στον εναλλάκτη ΖΝΧ

Πολύ πιθανό να μην υπάρχει τρίοδη και απλά να μην βάζει μπροστά τον κυκλοφορητή, στην υλοποποίηση του φίλου...

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πολύ πιθανό να μην υπάρχει τρίοδη και απλά να μην βάζει μπροστά τον κυκλοφορητή, στην υλοποποίηση του φίλου...

Σε αυτή την περίπτωση ο εγκαταστατης δεν θα έπρεπε να έχει ηλεκτροβανα η αντεπιστοφο ?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε

...

Πρόσεξε να πάρεις προσφορά από αδειούχο/πτυχιούχο ηλεκτρολόγο ο οποίος και θα σου δώσει σχετικό πιστοποιητικό για την ΔΕΗ. Επίσης, ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να σε ρωτήσει. Θα δει εαν η γείωση είναι σωστή, θα βάλει ρελέ διαφυγής, θα τακτοποιήσει την καλωδίωση του πίνακα, θα ξηλώσει οτιδήποτε ερασιτεχνικό ή πρόχειρο, θα χρησιμοποιήσει καλώδια χαλκού σωστής διατομής/χρώματος, θα τσεκάρει όλες τις νέες ασφάλειες μια μια ότι λειτουργούν σωστά, θα γράψει με τυπωμένα ταμπελάκια τι είναι το κάθε τι στον πίνακα και φυσικά θα αφήσει αναμονές για βελτιώσεις & επεκτάσεις.  

• Like 1
Δημοσ.

ναι, ο επαγγελματίας θα κάνει αυτό που πρέπει. Εγώ δεν ξέρω πως θα τον ξεχωρίσω :P για αυτό ρωτάω όλα αυτά, να καταλάβω τι πρέπει να μου πει ένας που θα έχει σκοπό να κάνει σωστά τη δουλειά του

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις. Για το σπίτι σου πρόκειται και θα πάρεις τα καλύτερα υλικά. Για να επιλέξεις έναν σωστό επαγγελματία καλό θα ήταν να πάρεις συστάσεις από τον κύκλο σου. Το εαν θα κάνει καλή δουλειά θα στο πει και θα στο διαφημίσει ο προηγούμενος πελάτης του από τον οποίο θα ζητήσεις σχετικές πληροφορίες. 

Μην εμπιστευθείς εμπειρικούς τεχνίτες, βοηθούς ή μαθητευόμενους 

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς καλό ηλεκτρολόγο που να ξέρει και από δομημένη καλωδίωση και από σκάψιμο τοίχων? Έχω απευθυνθεί σε όσους βρήκα από γνωστούς και στη γειτονιά για μερικές δουλίτσες στο σπίτι (νέες ασφάλειες στον πίνακα κλπ) αλλά για το δίκτυο όλοι μου λέγανε για εξωτερικά κανάλια και δεν βγάζω άκρη. Περιοχή Αθήνα, στείλτε πμ. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε δωμάτιο του σπιτιού περιπου 40τμ που παλιά ηταν μπαλκόνι με ξυλινη κατασκευή και κεραμοσκεπή απο πάνω το οποίο εκλεισε ο προγουμενος ιδιοκτήτης στάζει νερό απο την ξυλινη οροφή. Δεν ξέρω τι ακριβώς εχει κάτω απο τα κεραμίδια, ισως ασφαλτόπανο. Μηπως ξερετε πως μπορω να το στεγανοποιησω;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Disrespect είπε

Καλησπέρα. Σε δωμάτιο του σπιτιού περιπου 40τμ που παλιά ηταν μπαλκόνι με ξυλινη κατασκευή και κεραμοσκεπή απο πάνω το οποίο εκλεισε ο προγουμενος ιδιοκτήτης στάζει νερό απο την ξυλινη οροφή. Δεν ξέρω τι ακριβώς εχει κάτω απο τα κεραμίδια, ισως ασφαλτόπανο. Μηπως ξερετε πως μπορω να το στεγανοποιησω;

Ελέγχεις τα κεραμίδια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Disrespect είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς εχει κάτω απο τα κεραμίδια, ισως ασφαλτόπανο. Μηπως ξερετε πως μπορω να το στεγανοποιησω;

κοίτα τις ενώσεις των κεραμιδιών με την επαφή στους τοίχους μήπως έχεις αποκολλήσεις  Μετα μάστορα να σηκώσει κεραμίδια 

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό σταματήσε να ανάβει το 1 μάτι της κουζίνας ενώ ανοίγοντας τον διακόπτη άναβε το κόκκινο φωτατι.

ΤΩΡΑ συνέβη και σε άλλο μάτι. Αξίζει να φέρω ηλεκτρολόγο ?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΤΩΡΑ συνέβη και σε άλλο μάτι. Αξίζει να φέρω ηλεκτρολόγο ?

Πολύ γενική ερώτηση με ελλιπείς στοιχεία.

Τι κουζίνα έχεις;

Ποσό καιρό την έχεις;

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση της;

Αν δουλεύει το λαμπάκι λογικά μιλάμε για καμμένη αντίσταση.

Πόσο κοστίζει η αντίσταση;

Υποθέτω όχι πάνω από 30€ αλλά μπορείς να το ψάξεις με το μοντέλο.

Τώρα, αν έρθει κάποιος για επισκευή, 2 φορές (μια για διάγνωση και μια για επισκευή) υποθέτω ότι λιγότερα από 100€ δε θα πάρει.

Καλύτερα όμως ρωτήσεις κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με το συγκεκριμένο άθλημα και να σου πει ακριβώς τι χρεώνει...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...