hp8 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Alchemist` είπε Σκεφτόμουν μήπως έχετε να προτείνετε κάποιο υλικό, π.χ. σοβά, με πρόσθετα κατά τις μούχλας, που έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ μέσα και είναι αποτελεσματικός αν δεν βρεις την αιτία και να στεγανοποιησεις εκεί θα βγάλει ποιο πέρα 1
Doubt Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Alchemist` είπε 1ος οροφος είμαι. Στη γωνία όπως κοιτάς τη φωτό, ο τοίχος δεξιά είναι εξωτερικός και βγαίνει στο μπαλκόνι (το καφέ ξύλο που φαίνεται λίγο είναι το κούφωμα της μπαλκονόπορτας, τι εννοείς χονευτο κούφωμα?) και ο τοίχος αριστερά είναι εσωτερικός. Δεν παίρνανε από εκεί σωληνώσεις νερού ή καλοριφέρ κτλ. Πόσο παλιό είναι το σπίτι; έχει καθόλου μόνωση μέσα ο τοίχος; θέρμανση έχει ο χώρος; μήπως βλέπει βόρεια; Εσύ λες πως περνάει το νερό διπλή τοιχοποιία και σου μουχλιάζει το σοβατεπί, λίγο δύσκολο, μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια. 1
Alchemist` Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Πόσο παλιό είναι το σπίτι; έχει καθόλου μόνωση μέσα ο τοίχος; θέρμανση έχει ο χώρος; μήπως βλέπει βόρεια; Εσύ λες πως περνάει το νερό διπλή τοιχοποιία και σου μουχλιάζει το σοβατεπί, λίγο δύσκολο, μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια. Κατασκευή 2002, χωρίς μόνωση, θέρμανση υπάρχει (μόνιμα είναι στους 21C), βλέπει ανατολικά ο τοίχος... Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη αιτία για αυτό είπα για την υδρορροη
Doubt Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, Alchemist` είπε Κατασκευή 2002, χωρίς μόνωση, θέρμανση υπάρχει (μόνιμα είναι στους 21C), βλέπει ανατολικά ο τοίχος... Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη αιτία για αυτό είπα για την υδρορροη Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω γνώση του χώρου, θα μπορούσε να είναι συμπύκνωση υγρασίας του δωματίου πάνω στον κρύο τοίχο. Δες τι υγρασία έχει ο χώρος και αν έχεις άλλο παρόμοιο σημείο χωρίς πρόβλημα. 2
Alchemist` Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω γνώση του χώρου, θα μπορούσε να είναι συμπύκνωση υγρασίας του δωματίου πάνω στον κρύο τοίχο. Δες τι υγρασία έχει ο χώρος και αν έχεις άλλο παρόμοιο σημείο χωρίς πρόβλημα. Έχω 2 αφυγραντήρες να δουλεύουν 24/7, υγρασία σταθερά 55%. Φαντάζομαι είναι οκ? Αν έπαιζε κάτι τέτοιο δεν θα εμφανιζόταν και σε άλλα σημεία του σπιτιού. Σε ποιον ειδικο θα μπορουσ ανά απευθυνθώ για να το δει και να καταλήξει που είναι το πρόβλημα? Μηχανικό? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από Alchemist`
Doubt Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 59 λεπτά πριν, Alchemist` είπε Έχω 2 αφυγραντήρες να δουλεύουν 24/7, υγρασία σταθερά 55%. Φαντάζομαι είναι οκ? Ναι, μια χαρά είναι. 1 ώρα πριν, Alchemist` είπε Αν έπαιζε κάτι τέτοιο δεν θα εμφανιζόταν και σε άλλα σημεία του σπιτιού Ναι, κυρίως στη βόρεια πλευρά. Ούτε έχει κάποιο κλιματιστικό εκεί από πάνω να φανταστώ. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.
foniki_melitzana Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα Στο σπίτι που μένω έχουμε έναν πίνακα για το ρεύμα από την εποχή του κατά λουκά . Το ρεύμα είναι τριφασικό. Αν παίζει ρόλο, ο πίναξ είναι αυτός: Προφανώς θέλω να τον αλλάξω να έχω κάτι πιο καινούριο, δεν ξέρω πόσο ταλαιπωρημένα είναι όλα. Αλλά δεν έχω ιδέα πόσο στοιχίζει μια τέτοια δουλειά. επειδή σίγουρα οι τιμές αλλάζουν, η περιοχή είναι Αθήνα . Ξέρει κανείς να με προϊδεάσει; (θέλω και αυτοματισμούς, αλλά αυτά θα τα υπολογίσω μετά)
nickol-us Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε Καλημέρα Στο σπίτι που μένω έχουμε έναν πίνακα για το ρεύμα από την εποχή του κατά λουκά . Το ρεύμα είναι τριφασικό. Αν παίζει ρόλο, ο πίναξ είναι αυτός: Προφανώς θέλω να τον αλλάξω να έχω κάτι πιο καινούριο, δεν ξέρω πόσο ταλαιπωρημένα είναι όλα. Αλλά δεν έχω ιδέα πόσο στοιχίζει μια τέτοια δουλειά. επειδή σίγουρα οι τιμές αλλάζουν, η περιοχή είναι Αθήνα . Ξέρει κανείς να με προϊδεάσει; (θέλω και αυτοματισμούς, αλλά αυτά θα τα υπολογίσω μετά) Μόνο τα υλικά υπολογίζεις 200-250€, αν βάλει και αντικεραυνικά +100€. Κάτω από 250-300 δεν νομίζω να παίρνουν σε εργατικά. Δεν ξέρω τι τιμές παίζουν στα εργατικά, εκτίμηση κάνω, πάρε αναλυτικές προσφορές (μάρκα υλικών, είδος πίνακα, αντικεραυνικά κλπ) 1
meletis_m Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε Καλημέρα Στο σπίτι που μένω έχουμε έναν πίνακα για το ρεύμα από την εποχή του κατά λουκά . Το ρεύμα είναι τριφασικό. Αν παίζει ρόλο, ο πίναξ είναι αυτός: Προφανώς θέλω να τον αλλάξω να έχω κάτι πιο καινούριο, δεν ξέρω πόσο ταλαιπωρημένα είναι όλα. Αλλά δεν έχω ιδέα πόσο στοιχίζει μια τέτοια δουλειά. επειδή σίγουρα οι τιμές αλλάζουν, η περιοχή είναι Αθήνα . Ξέρει κανείς να με προϊδεάσει; (θέλω και αυτοματισμούς, αλλά αυτά θα τα υπολογίσω μετά) Πάρε προσφορές . Από υλικά βάλε επώνυμα , εάν θες να τραβήξεις και νέες γραμμές θέλει να δεις τι μπορει όσο πιο ανώδυνα και χωρίς πολλά σκαψίματα . Επιπλέον δες και εάν χρειαστείς ΥΔΕ. Δεκαετία 1990 πρέπει να είναι από τους ασφαλειοδιακοπτες . Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από meletis_m 1
Grfoxz Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, στο σπίτι μου έχουμε καυστήρα αερίου. Όταν έχουμε για πολύ ώρα το ζεστό νερό να τρέχει ζεσταίνονται τα σώματα που είναι κοντά στον καυστήρα ενώ ο θερμοστάτης είναι κλειστός. Είναι φυσιολογικό αυτό;
kokos23 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 νομίζω πως είναι λογικό και σε μένα συμβαίνει το πρώτο σώμα μετά τον καυστήρα ψιλοζεστένεται όταν αυτός δουλεύει μόνο για μπάνιο.... ας απαντήσει και κάποιος πιο γνώστης...
mechpanos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Μέσα στον λέβητα υπάρχει ένας εναλλάκτης, από τον οποίο περνάει το νερό και ζεσταίνεται για να πάει στο μπάνιο. Παραδίπλα από αυτό τον εναλλάκτη υπάρχει το κύκλωμα του καλοριφέρ. Αν είναιγια πολλή ώρα η χρήση του αερίου, ζεσταίνεται και το νερό παραδίπλα. Μπορεί να μην παίρνει ο κυκλοφορητής μπροστά, αλλά λόγω της θέρμανσης, της διαστολής και της φυσικής κυκλοφορίας, το ζεστό νερό αρχίζει και κυκλοφορεί, οπότε τα πρώτα σώματα αρχίζουν και ζεσταίνονται λίγο. Φυσιολογικό. 3
Luciddream Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 02/12/2024 at 17:23, Alchemist` said: Σε ποιον ειδικο θα μπορουσ ανά απευθυνθώ για να το δει και να καταλήξει που είναι το πρόβλημα? Μηχανικό? Είχα και εγώ όταν μπήκα στο σπίτι παρόμοιο θέμα. Και εγώ πρώτο όροφο και εμένα του 2002. Αλλά η υγρασία ήταν σε υπερβολικά μικρότερο βαθμό. Είχα βρει αυτήν την εταιρία που τους στέλνεις στο βαιμπερ φωτογραφίες και έρχονται μετά σπίτι με κάμερες κτλπ και έχουν πολύ καλές κριτικές. Αλλά θέλουν 150 ευρώ μόνο για να έρθουν. Τελικά εγώ θεώρησα ότι απλά ο προηγούμενος στο σπίτι άφηνε τα πάντα κλειστά και μαζευόταν υγρασία, γιατί ένα χρονο τώρα που είμαι μέσα χωρις αφυγραντήρες κτλπ δεν έχει βγάλει κάτι. Τον χειμώνα με μετρητή υγρασίας μπορεί να ξυπνήσω το πρωί και να έχει 80% και μόλις ανοίξω την μπαλκονόπορτα πέφτει στο 38% σε δευτερόλεπτα. Ακόμα τις παλιές μαυρίλες από τα ταβάνια δεν έχω καταφέρει να τα βγάλω (δεν είναι και πολύ εύκολο να ρίχνεις χλώριο στο ταβάνι). Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από Luciddream
hp8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, Grfoxz είπε Καλησπέρα, στο σπίτι μου έχουμε καυστήρα αερίου. Όταν έχουμε για πολύ ώρα το ζεστό νερό να τρέχει ζεσταίνονται τα σώματα που είναι κοντά στον καυστήρα ενώ ο θερμοστάτης είναι κλειστός. Είναι φυσιολογικό αυτό; δεν έχω λέβητα αερίου και θα απαντήσω βάση λογικής Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα ? Το καλοκαίρι το είχες ? Έχεις κάνει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις ? Εφ όσον ο θερμοστάτης είναι κλειστός δεν ζητά θέρμανση ο χώρος οπότε δεν τροφοδοτούνται τα σώματα Άρα η τριοδη θα πρέπει να στέλνει μόνο στον εναλλάκτη ΖΝΧ Δεν το λες λογικό κατακαλοκαιρο με 40 έξω να ζεσταίνονται τα σώματα του καλοριφέρ που είναι κοντά στο λέβητα όταν θες για πολύ ώρα το ζεστό νερό
Grfoxz Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Μέσα στον λέβητα υπάρχει ένας εναλλάκτης, από τον οποίο περνάει το νερό και ζεσταίνεται για να πάει στο μπάνιο. Παραδίπλα από αυτό τον εναλλάκτη υπάρχει το κύκλωμα του καλοριφέρ. Αν είναιγια πολλή ώρα η χρήση του αερίου, ζεσταίνεται και το νερό παραδίπλα. Μπορεί να μην παίρνει ο κυκλοφορητής μπροστά, αλλά λόγω της θέρμανσης, της διαστολής και της φυσικής κυκλοφορίας, το ζεστό νερό αρχίζει και κυκλοφορεί, οπότε τα πρώτα σώματα αρχίζουν και ζεσταίνονται λίγο. Φυσιολογικό. Αρα η θερμοκρασία περνάει απο το ζεστο του ντουζ -> στις σωληνώσεις-> στον εναλλάκτη -> στο νερο του κυκλώματος του καλοριφέρ αν καταλαβα καλα? 17 λεπτά πριν, hp8 είπε δεν έχω λέβητα αερίου και θα απαντήσω βάση λογικής Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα ? Το καλοκαίρι το είχες ? Έχεις κάνει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις ? Εφ όσον ο θερμοστάτης είναι κλειστός δεν ζητά θέρμανση ο χώρος οπότε δεν τροφοδοτούνται τα σώματα Άρα η τριοδη θα πρέπει να στέλνει μόνο στον εναλλάκτη ΖΝΧ Δεν το λες λογικό κατακαλοκαιρο με 40 έξω να ζεσταίνονται τα σώματα του καλοριφέρ που είναι κοντά στο λέβητα όταν θες για πολύ ώρα το ζεστό νερό Απο πάντα συνέβαινε. Και το καλοκαίρι ναι, με κλειστά τα καλοριφέρ σε summer mode όταν έτρεχε για πολυ ώρα το ντουζ θερμαίνονται τα δύο σώματα που είναι κοντά στο λέβητα πάνω πάνω. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από Grfoxz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα