popopo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Θέλω να κλείσω το ανοικτό τζάκι με γωνιακή κατασκευή γυαλιού - πόρτα (είτε μόνιμη, είτε και αφαιρετή). Υπάρχει κάποιο κατάστημα να μπορεί να μου φτιάξει custom διαστάσεις;
aristagoras1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Μπορω να τοποθετησω γυψοσανιδα, ισως διπλη και με καποια μονωτικη κολλα ενδιαμεσα, σε ανοιγμα τοιχου χωρις να βαλω μεταλλικό σκελετό πληρως ή απλα να βαλω κατι στη μεση? Το ανοιγμα ειναι λιγο μικροτερο απο δυο γυψοσανιδες τοποθετημενες διπλα διπλα και ο βασικος στοχος ειναι να κοψω λιγο θορυβο και κρυο. Οποτε σκεφτομουν να εβαζα ενα μεταλλικο μαραφετι στη μεση και να κολλησω ή βιδωσω τη γυψοσανιδα πανω του και στις δυο ακρες που υπαρχει τοιχος.
costas_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, popopo είπε Θέλω να κλείσω το ανοικτό τζάκι με γωνιακή κατασκευή γυαλιού - πόρτα (είτε μόνιμη, είτε και αφαιρετή). Υπάρχει κάποιο κατάστημα να μπορεί να μου φτιάξει custom διαστάσεις; το ίδιο ακριβώς τζακι έχω και εγώ. Δεν βρήκα custom τζάμι πουθενα. Αγόρασα ένα του εμπορίου (securit), μπήκε εσωτερικά και έκλεισε σχεδόν όλο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι με το τζάμι τοποθετημένο ντουμάνιασε στον καπνό λόγω του ότι δεν τραβούσε τον αέρα κυρίως από το επίπεδο του δαπέδου, όπου το τζάμι έκλεινε ερμητικά την ροή. Το έβγαλα και πλέον χρησιμοποιώ την κλασική μεταλλική σίτα χωρις κανένα πρόβλημα. Καλό το τζάμι αλλά εαν δεν έχεις καλό αερισμό .. άστο καλύτερα
mechpanos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, aristagoras1 είπε Μπορω να τοποθετησω γυψοσανιδα, ισως διπλη και με καποια μονωτικη κολλα ενδιαμεσα, σε ανοιγμα τοιχου χωρις να βαλω μεταλλικό σκελετό πληρως ή απλα να βαλω κατι στη μεση? Το ανοιγμα ειναι λιγο μικροτερο απο δυο γυψοσανιδες τοποθετημενες διπλα διπλα και ο βασικος στοχος ειναι να κοψω λιγο θορυβο και κρυο. Οποτε σκεφτομουν να εβαζα ενα μεταλλικο μαραφετι στη μεση και να κολλησω ή βιδωσω τη γυψοσανιδα πανω του και στις δυο ακρες που υπαρχει τοιχος. Σκέψου το καλύτερα και ως προς τη στατικότητα και ως προς τη σκοπιμότητα, μην πετάξεις λεφτά τζάμπα. Και εξηγώ...για να κόψεις και το κρύο και ειδικά τον ήχο, δεν θα κάνει τίποτα η γυψοσανίδα σκέτη. Θες διπλή γυψοσανίδα από κάθε πλευρά ιδανικά, και γέμιση πετροβάμβακα μέσα. Όλα αυτά χωρίς σκελετό δεν στέκονται. Δεν είναι ιδιαίτερο κόστος για να ασχοληθείς, αν μπεις που θα μπεις στη φασαρία του μερεμετιού, το να πάρεις μερικά μέτρα οδηγού γυψοσανίδας δεν λέει τίποτα. 1
papoys1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, mpTrios είπε θέλω να αλλάξω τις λάμπες απ το νιπτήρα του μπάνιου είναι LED Χωνευτό πως ξεβιδώνει ? Μήπως είναι λαμπάκια G9 τα οποία μπαίνουν πατητά κουμπώνουν και βγαίνουν τραβηχτά;;;; Για δοκίμασε ελαφρά να το τραβήξεις . https://ledeshop.gr/product-category/led-proionta/led-lampes/led-lampes-g9/ 7 ώρες πριν, popopo είπε Θέλω να κλείσω το ανοικτό τζάκι με γωνιακή κατασκευή γυαλιού - πόρτα (είτε μόνιμη, είτε και αφαιρετή). Υπάρχει κάποιο κατάστημα να μπορεί να μου φτιάξει custom διαστάσεις; Ειχα το ίδιο πρόβλημα αν και δεν το έκαιγα 4-5 χρόνια μεγάλη απώλεια ζέστης. Δοκίμασα με διάφορους τρόπους αλλά τέλειο σφραγισμα δεν κατάφερα.Πριν λίγες μέρες και ύστερα από 28 χρόνια το κατεδάφισα ολοκληρωτικά έκλεισα εσωτερικά την τρύπα , σφραγισα από πάνω την καμινάδα.Ρώτησα για ενεργειακό ήθελαν τη μάννα τους και τον πατέρα τους χωρίς καμία εγγύηση για καλή απόδοση.Καλοριφέρ - αιρκοντίσιον, σομπα υγραερίου (συμπληρωματικά) να μη χάνουμε και τη θέρμανση. Κατά την κατεδάφιση στναχωρήθηκα αλλά τώρα που έκλεισα το κρύο έξω άνοιξε και ο χώρος χαίρομαι που το έκανα. Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα φύλλο 5άρι ντάουν θα το έβαζα κάτω από το περβάζι μέχρι πέρα αφού το έκοβα ακριβώς θα εβαζα ακρυλικό σφραγιστικό με πιστόλι γύρω και έτσι θα εκλεινα αεροστεγώς. Εμένα ήταν κυκλικό εσένα βολεύει γιατί είναι ίσιο. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από papoys1
mechpanos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Α ρε πού είναι οι παλιές καλές εποχές, που ανοίγαμε φουλ το καλοριφέρ και ανοίγαμε και τα παράθυρα, γιατί σκάγαμε! (Χιούμορ!) Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από mechpanos 3
kokos23 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, mechpanos είπε Α ρε πού είναι οι παλιές καλές εποχές, που ανοίγαμε φουλ το καλοριφέρ και ανοίγαμε και τα παράθυρα, γιατί σκάγαμε! (Χιούμορ!) μάλλον δεν έχεις πάει σε δημόσια υπηρεσία...συζήτηση με συνάδελφο: πωπω ζέστη έχει, έχουν ανοίξει το καλοριφέρ στο φουλ, να ανοίξουμε το παράθυρο... μήπως καλύτερα να κλείσουμε την θέρμανση ή να το χαμηλώσουμε λίγο;; όχι όχι κρυώνω...🤪 ααα δηλ και στο σπίτι σου βάζεις το καλοριφέρ και ανοίγεις τα παράθυρα; .... άκρα του τάφου σιωπή... φυσικά το ίδιο και το καλοκαίρι....🙄
The_Judas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Στις 27/11/2024 στις 11:02 ΜΜ, mpTrios είπε θέλω να αλλάξω τις λάμπες απ το νιπτήρα του μπάνιου είναι LED Χωνευτό πως ξεβιδώνει ? Στείλε καλύτερα μια φωτο να δούμε. Στην δική μου περίπτωση δεν ήταν βιδωτό το χωνευτό led αλλά ενσωματωμένο μιας χρήσης... οπότε χρειάστηκε να φέρω ηλεκτρολόγο για να κόψει το καλώδιο και να μου βάλει με αντάπτορα ένα κλασικό βιδωτό gu.
The_Judas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εχω έναν διακόπτη-πρίζα combo που έχει ξεκολλήσει από τον τοίχο και σκέφτομαι να βάλω έναν απλό μονό διακόπτη και να αφήσω την πρίζα εκτός. Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω ποια είναι τα 2 σωστά καλώδια που θα συνδέσω; π.χ με πολύμετρο; Χρωματικά είναι: 2 μαύρα καλώδια, 1 γκρι, 1 κίτρινο. Λογικά μάλλον τα 2 μαύρα θα είναι για τον διακόπτη αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά ζημιά αν δεν είναι αυτά. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από The_Judas
Bomber-21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω αυτή την πόρτα αποθήκης η οποία με μια σπρωξιά ανοίγει… Τι θα μπορούσα να κάνω για να βελτιώσω την ασφάλεια της και να μην ανοίγει τόσο εύκολα; Μπορώ να βάλω 2η κλειδαριά ή να αντικαταστήσω την υπάρχουσα με μια καλύτερη ; Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από Bomber-21
nickol-us Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 28 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εχω έναν διακόπτη-πρίζα combo που έχει ξεκολλήσει από τον τοίχο και σκέφτομαι να βάλω έναν απλό μονό διακόπτη και να αφήσω την πρίζα εκτός. Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω ποια είναι τα 2 σωστά καλώδια που θα συνδέσω; π.χ με πολύμετρο; Χρωματικά είναι: 2 μαύρα καλώδια, 1 γκρι, 1 κίτρινο. Λογικά μάλλον τα 2 μαύρα θα είναι για τον διακόπτη αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά ζημιά αν δεν είναι αυτά. 99% τα δύο μαύρα(το ένα φέρνει τάση και το άλλο επιστροφή διακόπτη προς το φως), ωστόσο πιστοποιείς είτε με πολύμετρο, είτε με τις συνδέσεις του παλιού πριζοδιακόπτη εφόσον έχει ενδείξεις. Εννοείται προσέχεις γιατί υπάρχει τάση... 2
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Bomber-21 είπε Έχω αυτή την πόρτα αποθήκης η οποία με μια σπρωξιά ανοίγει… Τι θα μπορούσα να κάνω για να βελτιώσω την ασφάλεια της και να μην ανοίγει τόσο εύκολα; Μπορώ να βάλω 2η κλειδαριά ή να αντικαταστήσω την υπάρχουσα με μια καλύτερη ; Θέλει επισκευή η κάσα στο σημείο που πιάνει η κλειδαριά. Πρέπει να μπει ένα τέτοιο αν και δεν ξέρω πως θα γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως ξέρει ένας κλειδαράς ή σιδεράς 1
Grfoxz Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Doubt είπε 2 κρίκοι κι ένα λουκέτο είναι το πιο απλό. Κατι τέτοιο θα φωνάζει "κλέψτε εύκολα με ενα κόφτη". Χιλιες φορές να την αφησει ώς έχει. Κανείς δεν κλωτσάει τις πόρτες μια μια να δει ποια ανοιγει. 2
hp8 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Στις 28/11/2024 στις 3:17 ΜΜ, aristagoras1 είπε Μπορω να τοποθετησω γυψοσανιδα, ισως διπλη και με καποια μονωτικη κολλα ενδιαμεσα, σε ανοιγμα τοιχου χωρις να βαλω μεταλλικό σκελετό πληρως δεν ξέρω τι εννοείς μονωτική κόλλα Για χωρίς σκελετό δεν παρακάτω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα