Rebelos2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Φτιάξε με το μονωτικό ενα Π ακριβώς στις διαστάσεις του πιανο το οποίο θα ρίχνεις πάνω από το πιάνο όταν λειτουργεί η θέρμανση. Όταν δεν το θες το διπλώνεις και το αποθηκεύεις. Σαν κάλυμμα από το συγκεκριμένο υλικό. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου να σαι καλά για τη βοήθεια.
Doubt Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, georgemvg είπε Ερώτηση: υπήρχε τα παλιά τα χρόνια ένα γαντζάκι σχήματος γάμα, βιδωτό, που το βάζανε εξωτερικα απο πόρτες ντουλαπιων κουζίνας και ντουλάπες, και να μένει η πόρτα κλειστή. Ξέρουμε πως τα λένε; Στραβομάνταλα
kokos23 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, angel79 είπε Επειδή γύρισε από λάθος μας η ηλεκτροβανα κάτι έγινε με την πέλλετ μιας και θα δούλευαν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και έκανε υπερθέρμανση μεχρι που σταμάτησε να δουλεύει....! Μέσα το σπίτι ηταν σαν να καιγόταν και σε κάποια φάση κατάλαβαμε ότι είχε ανεβάσει τρελή θερμοκρασία και ζεστή και οτι κάτι γίνεται.....! Τα κλείσαμε όλα αλλά από τότε και μετά το σπίτι που ακουμπούσες ενώ το είχαμε καθαρίσει τέλεια έβγαζε μαυρίλα στα χέρια οι κουρτίνες γινόντουσαν μαύρες αμέσως και χωρίς να δουλεύει η πέλλετ δούλευαν δλδ μόνο τα καλοριφέρ με πετρελαιο .μετά συνεχίστηκε αυτό μερικές μέρες και Φέραμε υδραυλικό είστε το κύκλωμα κάτω είπε ότι είναι οκ και ότι θα πρέπει να πλύνουμε τα σώματα γιατί το ένα τρυπησε από την υπερθέρμανση και να αλλαχτεί το ένα μόνο.μολις έγιναν και αυτές οι δουλειές μιας και βγήκαν όλα τα σώματα σκάφτηκε εκείνο το ενα και πλυθηκαν με πιεστικό και σαπουναδες βάλαμε πάλι να δουλέψουν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και πάλι το σπίτι γέμισε μαυρίλα και σε σημεία σημεία σαν ιστός αράχνης έμοιαζε η μαυρίλα ....! Ξαναήρθε ο υδραυλίκος και μετά από απαίτηση μας αγοράσαμε και αλλάξαμε όλα τα σώματα με καινούρια .βάψαμε το σπίτι δύο χέρια χωρίς άσταρι πρώτα....όμως και μόλις προχτές καβαλάμε μπρος τα καλοριφέρ με πετρελαιο γέμισε πάλι παντού μαυρίλα και στα κουφώματα και παντού όπου ακουμπήσεις λερώνεσαι αμέσως με μαυρίλα στα χέρια ..... συγνώμη αλλά πρώτη φορά το ακούω αυτό... αν κατάλαβα καλά βάλατε το καλοριφέρ να δουλέψει με πετρέλαιο αυτό δεν σταμάτησε όταν έπιασε την θερμοκρασία πχ 80 βαθμούς στο νερό ή τους 22 βαθμούς στο χώρο και συνέχισε μέχρι που έγινε το σπίτι φούρνος...τότε γέμισε το σπίτι κάπνα και μαυρίλα... αυτό το καταλαβαίνω, πρόβλημα στο θερμοστάτη χώρου ή στην ανώτερη θερμοκρασία του νερού που φτάνει ο καυστήρας ... η μαυρίλα από που προέρχεται; μήπως η καμινάδα του καυστήρα έχει καμιά τρύπα και διοχετεύει το καυσαέριο στο χώρο; όση βρώμα και να έχουν τα σώματα δεν μαυρίζει το σπίτι... από κάπου αλλού προέρχεται η κάπνα και όχι από τα σώματα... μήπως έχει φράξει η καμινάδα του καυστήρα ή της σόμπας πελλετ από καμιά φωλιά ; Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2024 από kokos23
mechpanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, angel79 είπε Επειδή γύρισε από λάθος μας η ηλεκτροβανα κάτι έγινε με την πέλλετ μιας και θα δούλευαν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και έκανε υπερθέρμανση μεχρι που σταμάτησε να δουλεύει....! Μέσα το σπίτι ηταν σαν να καιγόταν και σε κάποια φάση κατάλαβαμε ότι είχε ανεβάσει τρελή θερμοκρασία και ζεστή και οτι κάτι γίνεται.....! Τα κλείσαμε όλα αλλά από τότε και μετά το σπίτι που ακουμπούσες ενώ το είχαμε καθαρίσει τέλεια έβγαζε μαυρίλα στα χέρια οι κουρτίνες γινόντουσαν μαύρες αμέσως και χωρίς να δουλεύει η πέλλετ δούλευαν δλδ μόνο τα καλοριφέρ με πετρελαιο .μετά συνεχίστηκε αυτό μερικές μέρες και Φέραμε υδραυλικό είστε το κύκλωμα κάτω είπε ότι είναι οκ και ότι θα πρέπει να πλύνουμε τα σώματα γιατί το ένα τρυπησε από την υπερθέρμανση και να αλλαχτεί το ένα μόνο.μολις έγιναν και αυτές οι δουλειές μιας και βγήκαν όλα τα σώματα σκάφτηκε εκείνο το ενα και πλυθηκαν με πιεστικό και σαπουναδες βάλαμε πάλι να δουλέψουν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και πάλι το σπίτι γέμισε μαυρίλα και σε σημεία σημεία σαν ιστός αράχνης έμοιαζε η μαυρίλα ....! Ξαναήρθε ο υδραυλίκος και μετά από απαίτηση μας αγοράσαμε και αλλάξαμε όλα τα σώματα με καινούρια .βάψαμε το σπίτι δύο χέρια χωρίς άσταρι πρώτα....όμως και μόλις προχτές καβαλάμε μπρος τα καλοριφέρ με πετρελαιο γέμισε πάλι παντού μαυρίλα και στα κουφώματα και παντού όπου ακουμπήσεις λερώνεσαι αμέσως με μαυρίλα στα χέρια ..... Πρώτα από όλα θέλω να σου πω ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ηλεκτροβάνα δεν είναι λάθος σας. Είναι κακοτεχνία της εγκατάστασης, έπρεπε ο τετραπέρατος που έκανε την εγκατάσταση από την στιγμή που βάζει τέτοιο μηχανισμό και κόβει την σύνδεση σε ένα κύκλωμα, να φτιάξει αυτοματισμό να κόβει κατευθείαν την λειτουργία της πηγής για αποφυγή ατυχήματος. Στο σχολείο στις Σέρρες έγινε δυστύχημα ακριβώς με αυτό τον τρόπο και εκεί ήταν χειροκίνητες οι βάνες, σε εσένα που έβαλες ηλεκτροβάνα ήταν επιβεβλημένο και απλό να μπει αυτό το σύστημα προστασίας. Δεύτερον ακόμα και αφού δεν έγινε αυτό, πέλλετ ήταν δεν ήταν ξύλο, έπρεπε αμέσως να κόψει η τροφοδοσία της σόμπας από το θερμοστάτη ασφαλείας. Δηλαδή είναι και κατασκευαστική αστοχία. Όλα αυτά σου τα λέω γιατί μπήκες σε τέτοια φασαρία, να ξέρεις και να μην ρίχνεις το λάθος στον εαυτό σου, εσύ σαν χρήστης μπορεί να κάνεις και λάθος δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις, ο κατασκευαστής και ο εγκαταστάτης όφειλαν να σε προφυλάξουν από όλο αυτό. Τώρα στο τί μπορεί να έχει γίνει εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, οκ μπορεί να κάπνισε όλο το σπίτι από την εστία του πέλλετ, μπορεί να έπιασαν τα καλοριφέρ μέσα μαυρίλα και να την έβγαλαν στον χώρο, από τη στιγμή που τα αλλάξατε δεν βγαίνει κανένα νόημα πλέον. Θα έλεγα τόση φασαρία έχετε κάνει, να φέρεις έναν έμπειρο μηχανολόγο να εξετάσει την εγκατάσταση. 1
Grfoxz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, angel79 είπε Επειδή γύρισε από λάθος μας η ηλεκτροβανα κάτι έγινε με την πέλλετ μιας και θα δούλευαν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και έκανε υπερθέρμανση μεχρι που σταμάτησε να δουλεύει....! Μέσα το σπίτι ηταν σαν να καιγόταν και σε κάποια φάση κατάλαβαμε ότι είχε ανεβάσει τρελή θερμοκρασία και ζεστή και οτι κάτι γίνεται.....! Τα κλείσαμε όλα αλλά από τότε και μετά το σπίτι που ακουμπούσες ενώ το είχαμε καθαρίσει τέλεια έβγαζε μαυρίλα στα χέρια οι κουρτίνες γινόντουσαν μαύρες αμέσως και χωρίς να δουλεύει η πέλλετ δούλευαν δλδ μόνο τα καλοριφέρ με πετρελαιο .μετά συνεχίστηκε αυτό μερικές μέρες και Φέραμε υδραυλικό είστε το κύκλωμα κάτω είπε ότι είναι οκ και ότι θα πρέπει να πλύνουμε τα σώματα γιατί το ένα τρυπησε από την υπερθέρμανση και να αλλαχτεί το ένα μόνο.μολις έγιναν και αυτές οι δουλειές μιας και βγήκαν όλα τα σώματα σκάφτηκε εκείνο το ενα και πλυθηκαν με πιεστικό και σαπουναδες βάλαμε πάλι να δουλέψουν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και πάλι το σπίτι γέμισε μαυρίλα και σε σημεία σημεία σαν ιστός αράχνης έμοιαζε η μαυρίλα ....! Ξαναήρθε ο υδραυλίκος και μετά από απαίτηση μας αγοράσαμε και αλλάξαμε όλα τα σώματα με καινούρια .βάψαμε το σπίτι δύο χέρια χωρίς άσταρι πρώτα....όμως και μόλις προχτές καβαλάμε μπρος τα καλοριφέρ με πετρελαιο γέμισε πάλι παντού μαυρίλα και στα κουφώματα και παντού όπου ακουμπήσεις λερώνεσαι αμέσως με μαυρίλα στα χέρια ..... Παρόμοιο πραγμα με αυτο που περιγράφεις το εχω συναντήσει σε συγγενικό σπίτι, είχαν αφυγραντήρα και το χειμώνα μαζευαν τα κουφώματα μαυρίλα και λερωνε η χαρτοπετσέτα οταν τα σκουπιζες. Προφανώς είχε μαζέψει βρώμα το φίλτρο και τα έφτυνε στην ατμόσφαιρα σε όλο το σπιτι επειδη ο αφυγραντηρας πήγαινε βόλτα στα δωμάτια. Δεν το ειχαν παρει πρέφα και νομίζανε οτι ήταν απο καλοριφέρ κτλ. δώσε πλύσιμο και βάψιμο το καλοκαιρι και το χειμώνα πάλι. Δεν έχει λογική να δουλεύει ο καυστήρας πετραλαίου, δηλαδη η καύση να γίνεται έξω απο το σπιτι και να γεμίζει μέσα. Αν είχες διαρροές θα το ήξερες. Επίσης έχεις καινουρια σώματα αρα κάπου αλλού ειναι. Ψάξου σε ότι φυσάει αέρα μέσα στο σπιτι ή έχει φίλτρο. Αφυγραντήρες κλιματιστικά ιονιστες. Τέλος τα σώματα τραβάνε αέρα απο κάτω προς τα πάνω. Δηλαδη αν κάπου έχει μείνει η αρχική βρωμία θα στην ανακυκλώσει
georgemvg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Doubt είπε Στραβομάνταλα Με εφτιαξες άτσαλα
x-tra Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Παιδιά γειά σας, Σε σπίτι που ενοικιάζω μου έβγαλε σκουριά σε κάποια σημεία στην μπανιέρα. (Παλιά κλασική με σμάλτο) Πήρα ένα σμάλτο σαν Blanco, το πέρασα αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες πάλι έχει σκουρια Μπορώ να το στοκαρω με κάτι και μετά να το Περασω πάλι με το σμάλτο ? Η τελως πάντων κάτι άλλο. Ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι δεν ευθύνεται αυτός
nickol-us Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, x-tra είπε Παιδιά γειά σας, Σε σπίτι που ενοικιάζω μου έβγαλε σκουριά σε κάποια σημεία στην μπανιέρα. (Παλιά κλασική με σμάλτο) Πήρα ένα σμάλτο σαν Blanco, το πέρασα αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες πάλι έχει σκουρια Μπορώ να το στοκαρω με κάτι και μετά να το Περασω πάλι με το σμάλτο ? Η τελως πάντων κάτι άλλο. Ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι δεν ευθύνεται αυτός Τι σημαίνει δεν ευθύνεται αυτός; Δική του η μπανιέρα, χαλάει λόγω γήρατος, εγώ φταίω; Θέλει πολύ καλό τρίψιμο και βάψιμο μετά από πολύ καλό καθάρισμα. Στα σίδερα βάζουν αστάρι αλλά δεν ξέρω τι παίζει συνδυαστικά με το σμάλτο μετά. Ανέμενε συμπληρωματικές απαντήσεις
Doubt Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 40 λεπτά πριν, x-tra είπε Παιδιά γειά σας, Σε σπίτι που ενοικιάζω μου έβγαλε σκουριά σε κάποια σημεία στην μπανιέρα. (Παλιά κλασική με σμάλτο) Πήρα ένα σμάλτο σαν Blanco, το πέρασα αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες πάλι έχει σκουρια Μπορώ να το στοκαρω με κάτι και μετά να το Περασω πάλι με το σμάλτο ? Η τελως πάντων κάτι άλλο. Ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι δεν ευθύνεται αυτός Πρέπει να τρίψετε τη σκουριά να φύγει με κάποιο χοντρό γυαλόχαρτο, αστάρι αντισκωριακό και μετά βαφή - σμάλτο. Δεν αποκλείεται όμως σε λίγο καιρό να σου πετάξει σκουριές σε άλλα σημεία, οπότε δες μήπως πάτε σε επισκευή ολόκληρης ή αντικατάσταση. (ζόρικα πράγματα)
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, x-tra said: Παιδιά γειά σας, Σε σπίτι που ενοικιάζω μου έβγαλε σκουριά σε κάποια σημεία στην μπανιέρα. (Παλιά κλασική με σμάλτο) Πήρα ένα σμάλτο σαν Blanco, το πέρασα αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες πάλι έχει σκουρια Μπορώ να το στοκαρω με κάτι και μετά να το Περασω πάλι με το σμάλτο ? Η τελως πάντων κάτι άλλο. Ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι δεν ευθύνεται αυτός το σμάλτο ειναι σα γυαλί και ψηνεται ολο μαζί σε πολυ υψηλες θερμοκρασίες 800C. Οπότε σμάλτο κανονικό δεν μπορείς να περάσεις με τίποτα ισως κανενα μπαλωμα με εποξειδικα..
Varnavas89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα να ρωτήσω έχω θέμα με λιγη υγρασία στο wc εντόπισα οτι απο πάνω στην ταράτσα είχε μικρή λιμνούλα οταν εβρεχε και την έκλεισα (εχω σκεπή στην ταράτσα) αλλα εχω και θέμα σε γωνιακό πίσω δωμάτιο ελάχιστο τις μέρες που βρέχει πιο πολύ, ίσως και γιατί η ζέστη του τζακιού φτάνει λιγότερο. Βάζω πλέον αφυγραντήρα. Φαντάζομαι θα κανει δουλειά; Ευχαριστώ
popopo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Λείπουν από τη συσκευασία επίπλου του jysk τα παρακάτω πλαστικά σφηνάκια για τη στερέωση του φύλλου στην πλάτη. Που μπορώ να προμηθευτώ μερικά; Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από popopo
Grfoxz Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, popopo είπε Λείπουν από τη συσκευασία επίπλου του jysk τα παρακάτω πλαστικά σφηνάκια για τη στερέωση του φύλλου στην πλάτη. Που μπορώ να προμηθευτώ μερικά; Jysk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα