angel79 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει για το συγκεκριμένο θέμα την λύση.εχω μια σόμπα υδραυλική πέλλετ συνδεμένη με τα καλοριφέρ ή οποία και δούλευε 5 χρόνια χωρίς κανένα θέμα.Σε κάποια φάση από λάθος γύρισε η ηλεκτροβανα που είχε δύο θέσεις μια γαι να δουλεύει πελετε με καλοριφέρ και μία για να δουλεύουν τα καλοριφέρ με πετρελαιο.....αν χρειαστεί.Γυρισε η ηλεκτροβανα από λάθος μας και έκανε υπερθέρμανση η πέλλετ χωρίς ευτυχώς να γίνει καμία έκρηξη .....μέχρι να το καταλάβουμε και γέμισε μαυρίλα όλο το σπίτι σαν αράχνες κολλώδες ....ένα πράγμα!.βγάλαμε εντελώς την πέλλετ μετά από αυτό και καθάρισαμε το σπίτι και πλύνε και τα καλοριφέρ εξωτερικά. Δεν έγινε όμως τπτ...συνέχιζε να βγαίνει παρότι πλέον με πετρέλαιο τα σώματα τέτοια μαυρίλα και πάλι σαν αράχνη σημεία....και με μια φορά όχι μετά από καιρό ...!!βγάλαμε πάλι τα καλοριφέρ και βάλαμε καινούρια! Βάψαμε όλο το σπίτι 2-3 χέρια χωρίς άσταρι και τώρα μετά το καλοκαίρι είπαμε να βάλουμε πάλι να ζεσταθούμε και κάνει το ίδιο .γέμισε πάλι μαυρίλα όλο το σπίτι....! Ξερει κάποιος την λύση γιατί και τα αναπνέουμε όλα αυτά και γιατί έχουμε αγανακτήσει??? Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά.....
Grfoxz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, angel79 είπε Έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει για το συγκεκριμένο θέμα την λύση.εχω μια σόμπα υδραυλική πέλλετ συνδεμένη με τα καλοριφέρ ή οποία και δούλευε 5 χρόνια χωρίς κανένα θέμα.Σε κάποια φάση από λάθος γύρισε η ηλεκτροβανα που είχε δύο θέσεις μια γαι να δουλεύει πελετε με καλοριφέρ και μία για να δουλεύουν τα καλοριφέρ με πετρελαιο.....αν χρειαστεί.Γυρισε η ηλεκτροβανα από λάθος μας και έκανε υπερθέρμανση η πέλλετ χωρίς ευτυχώς να γίνει καμία έκρηξη .....μέχρι να το καταλάβουμε και γέμισε μαυρίλα όλο το σπίτι σαν αράχνες κολλώδες ....ένα πράγμα!.βγάλαμε εντελώς την πέλλετ μετά από αυτό και καθάρισαμε το σπίτι και πλύνε και τα καλοριφέρ εξωτερικά. Δεν έγινε όμως τπτ...συνέχιζε να βγαίνει παρότι πλέον με πετρέλαιο τα σώματα τέτοια μαυρίλα και πάλι σαν αράχνη σημεία....και με μια φορά όχι μετά από καιρό ...!!βγάλαμε πάλι τα καλοριφέρ και βάλαμε καινούρια! Βάψαμε όλο το σπίτι 2-3 χέρια χωρίς άσταρι και τώρα μετά το καλοκαίρι είπαμε να βάλουμε πάλι να ζεσταθούμε και κάνει το ίδιο .γέμισε πάλι μαυρίλα όλο το σπίτι....! Ξερει κάποιος την λύση γιατί και τα αναπνέουμε όλα αυτά και γιατί έχουμε αγανακτήσει??? Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά..... Χωρίς να έχω καταλάβει με τι και πως ακριβώς γέμισε το σπιτι μαυρίλες..θα ρωτήσω το εξής απο δική μου εμπειρία. Εχετε αφυγραντήρα? Ριξε μια ματια στα φιλτρα του.
mechpanos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δεν καταλαβαίνω τίποτα! Λες γέμισε όλο το σπίτι μαυρίλα σαν αράχνες...Από πού προήλθε η μαυρίλα αυτή;;; Από το πέλλετ ας πούμε να βγει μαυρίλα, θα ήταν από τυχόν ατελή καύση μέσα στο σπίτι, αν δεν τραβάει η καμινάδα... Από το πετρέλαιο, πώς να βγει η μαυρίλα;;; Ο λέβητας είναι έξω, το καυσαέριο είναι έξω, νερό στέλνει μέσα στα καλοριφέρ! Χάνει κανένα καλοριφέρ ή κανένα ρακόρ, και ψεκάζει μαύρα νερά σε κανένα τοίχο; Αστόχησε από την υπερθέρμανση με το πέλετ, κανένα στοιχείο του κλειστού κυκλώματος; Υδραυλικός ήρθε; Πρέπει να μας γράψετε 2-3 πράγματα, παραπάνω!
Rebelos2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Επανέρχομαι. Θα μπορούσα να τοποθετήσω αριστερά και δεξιά μαξιλάρια, να εμποδίζουν την επαφή με το καλοριφέρ, τι λέτε; Ή, τι άλλο θα μπορούσα να τοποθετήσω εκεί ανάμεσα; Δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό κάτι, έχετε κάποια ιδέα παιδιά;
hp8 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε Επανέρχομαι. Θα μπορούσα να τοποθετήσω αριστερά και δεξιά μαξιλάρια, να εμποδίζουν την επαφή με το καλοριφέρ, τι λέτε; Ή, τι άλλο θα μπορούσα να τοποθετήσω εκεί ανάμεσα; Δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό κάτι, έχετε κάποια ιδέα παιδιά; Εγώ από τη φωτο δεν μπορώ να δω και πολλά λόγο της λήψης Δοκίμασε ένα παραβάν αν μπορεί να μπει και αν χρειαστεί κόλλησε πάνω του και την μόνωση που είπαν παραπάνω παραβάν
Rebelos2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, hp8 είπε Εγώ από τη φωτο δεν μπορώ να δω και πολλά λόγο της λήψης Δοκίμασε ένα παραβάν αν μπορεί να μπει και αν χρειαστεί κόλλησε πάνω του και την μόνωση που είπαν παραπάνω παραβάν Ευχαριστώ για τις ιδέες.
predator77 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Στις 15/11/2024 στις 8:38 ΜΜ, so-was-Red είπε Έχω δύο τυφλά ράφια στον τοίχο, τα οποία προορίζονταν για βιβλία. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο κούφια “κουτιά”, τα οποία στηρίζονται πάνω σε ξύλινα στηρίγματα που λειτουργούν σαν μεγάλοι πείροι. Βλ. φωτό 3. Οι ξύλινοι “πείροι” είναι στερεωμένοι πάνω σε έναν επιμήκη ξύλινο πήχη, ο οποίος στερεώνεται στον τοίχο με ούπα. Πολύ σύντομα μετά την τοποθέτηση, πήραν μεγάλη κλίση από το βάρος των βιβλίων. (βλ. φωτό 1) Αν δείτε στη φωτό 2, σε ένα σημείο έχει ξηλωθεί ένα κομματάκι από το σοβά. - Ο τοίχος από πίσω είναι σοβαντισμένος τσιμεντόλιθος, τι ούπα πρέπει να πάρω για να αντέξουν το βάρος των βιβλίων; - Επειδή έχω θέμα με το σημείο τοποθέτησης, υπάρχει τρόπος να ξετρυπήσω/βγάλω τα υπάρχοντα ούπα και να βάλω στις ίδιες τρύπες τα πιο ενισχυμένα; κοψε ξυλα τριγωνα να τα βαλεις σαν σφηνες απο κατω λογικο ειναι αυτο που επαθες.
angel79 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Επειδή γύρισε από λάθος μας η ηλεκτροβανα κάτι έγινε με την πέλλετ μιας και θα δούλευαν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και έκανε υπερθέρμανση μεχρι που σταμάτησε να δουλεύει....! Μέσα το σπίτι ηταν σαν να καιγόταν και σε κάποια φάση κατάλαβαμε ότι είχε ανεβάσει τρελή θερμοκρασία και ζεστή και οτι κάτι γίνεται.....! Τα κλείσαμε όλα αλλά από τότε και μετά το σπίτι που ακουμπούσες ενώ το είχαμε καθαρίσει τέλεια έβγαζε μαυρίλα στα χέρια οι κουρτίνες γινόντουσαν μαύρες αμέσως και χωρίς να δουλεύει η πέλλετ δούλευαν δλδ μόνο τα καλοριφέρ με πετρελαιο .μετά συνεχίστηκε αυτό μερικές μέρες και Φέραμε υδραυλικό είστε το κύκλωμα κάτω είπε ότι είναι οκ και ότι θα πρέπει να πλύνουμε τα σώματα γιατί το ένα τρυπησε από την υπερθέρμανση και να αλλαχτεί το ένα μόνο.μολις έγιναν και αυτές οι δουλειές μιας και βγήκαν όλα τα σώματα σκάφτηκε εκείνο το ενα και πλυθηκαν με πιεστικό και σαπουναδες βάλαμε πάλι να δουλέψουν τα καλοριφέρ με πετρελαιο και πάλι το σπίτι γέμισε μαυρίλα και σε σημεία σημεία σαν ιστός αράχνης έμοιαζε η μαυρίλα ....! Ξαναήρθε ο υδραυλίκος και μετά από απαίτηση μας αγοράσαμε και αλλάξαμε όλα τα σώματα με καινούρια .βάψαμε το σπίτι δύο χέρια χωρίς άσταρι πρώτα....όμως και μόλις προχτές καβαλάμε μπρος τα καλοριφέρ με πετρελαιο γέμισε πάλι παντού μαυρίλα και στα κουφώματα και παντού όπου ακουμπήσεις λερώνεσαι αμέσως με μαυρίλα στα χέρια ..... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από angel79
Grfoxz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Επανέρχομαι. Θα μπορούσα να τοποθετήσω αριστερά και δεξιά μαξιλάρια, να εμποδίζουν την επαφή με το καλοριφέρ, τι λέτε; Ή, τι άλλο θα μπορούσα να τοποθετήσω εκεί ανάμεσα; Δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό κάτι, έχετε κάποια ιδέα παιδιά; Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν σου κάνει η ανακλαστική μόνωση και ψάχνεις μαξιλάρια. Είναι φτιαγμένη ακριβώς για αυτό που θες, φθηνή, ελαφριά, μπορείς να φτιάξεις ένα καπάκι και να την βάλεις πάνω από το πιάνο και καθαρίζει εύκολα. Και κάθεσαι και ασχολείσαι με μαξιλάρια και παπλώματα να μαζεύουν όλου του κόσμου τη σκόνη και πιθανώς να ζεσταίνουν περισσότερο.
Rebelos2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν σου κάνει η ανακλαστική μόνωση και ψάχνεις μαξιλάρια. Είναι φτιαγμένη ακριβώς για αυτό που θες, φθηνή, ελαφριά, μπορείς να φτιάξεις ένα καπάκι και να την βάλεις πάνω από το πιάνο και καθαρίζει εύκολα. Και κάθεσαι και ασχολείσαι με μαξιλάρια και παπλώματα να μαζεύουν όλου του κόσμου τη σκόνη και πιθανώς να ζεσταίνουν περισσότερο. Θες να μου το κάνεις πιο λιανά πως θα το κάνω φίλε;
Grfoxz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Θες να μου το κάνεις πιο λιανά πως θα το κάνω φίλε; Αντί να φτιάξεις κάστρο με μαξιλάρια και καρέκλες, φτιάξε κάστρο από ανακλαστική μόνωση. 1
Rebelos2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Αντί να φτιάξεις κάστρο με μαξιλάρια και καρέκλες, φτιάξε κάστρο από ανακλαστική μόνωση. Μαζί σου φίλε δεν αντιλέγω, άλλωστε για αυτό ζητάω τη βοήθεια σας. Αυτό με το καπάκι δεν κατάλαβα ν σου πω την αλήθεια. Την μόνωση θα την βάλω γύρω από το πιάνο ή γύρω από το σώμα και τον σωλήνα; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από Rebelos2018
georgemvg Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Ερώτηση: υπήρχε τα παλιά τα χρόνια ένα γαντζάκι σχήματος γάμα, βιδωτό, που το βάζανε εξωτερικα απο πόρτες ντουλαπιων κουζίνας και ντουλάπες, και να μένει η πόρτα κλειστή. Ξέρουμε πως τα λένε;
Rebelos2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Rebelos2018 είπε Μαζί σου φίλε δεν αντιλέγω, άλλωστε για αυτό ζητάω τη βοήθεια σας. Αυτό με το καπάκι δεν κατάλαβα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από Rebelos2018
Grfoxz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Αυτό με το καπάκι δεν κατάλαβα. Φτιάξε με το μονωτικό ενα Π ακριβώς στις διαστάσεις του πιανο το οποίο θα ρίχνεις πάνω από το πιάνο όταν λειτουργεί η θέρμανση. Όταν δεν το θες το διπλώνεις και το αποθηκεύεις. Σαν κάλυμμα από το συγκεκριμένο υλικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα