Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες. v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 minutes ago, DrLo said:

Με τους διακοπτες κλειστούς ΑΝ μέτρα με ένα πολύμετρο (αν έχεις ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ) τάση στο "ντουι" της λάμπας

οι διακόπτες έχουν πάνω κάνα λαμπάκι για να τους βρίσκεις στο σκοτάδι ;

κάτι τέτοιο πχ

190012L.png

Δυστυχώς δεν έχω πολύμετρο... Οι διακόπτες δεν έχουν λαμπάκι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 801
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

25 λεπτά πριν, noasgr είπε

Δυστυχώς δεν έχω πολύμετρο... Οι διακόπτες δεν έχουν λαμπάκι..

Κλείσε όλες τις άλλες γραμμές από τον πίνακα και όλα τα άλλα φώτα/συσκευες που πιθανών να είναι στην ίδια γραμμή

Το κάνει ακόμα;

Προσπαθώ να βγάλω ένα καλώδιο από μια συσκευή και μου έχει σπάσει το νεύρα το χαζό κούμπωμα που έχει και δεν μπορώ να καταλάβω πως ανοίγει.

Από έξω είναι έτσι:

462554341_8633694540042090_809745380825598121_n.jpg.9c00430a7e75d2ff3a18d9aa6bb6e764.jpg

Και από μέσα έτσι:

462561700_504300805402628_8967241177337131009_n.jpg.a2fb464b3aa4360de53b0fdaf2b7bdc5.jpg

Το βλέπετε γρατζουνισμένο αλλά καταλάβατε νομίζω πως είναι.

Πως σκατά ανοίγει?Το καλώδιο δεν μπορεί να περιστραφεί μέσα στο κούμπωμα, λογικά το σφίγγει πολύ. Δεν θέλω να το κόψω το κούμπωμα, θέλω να βγει όπως μπήκε

2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

...

Μοιάζει με ένα είδος στυπιοθλίπτη,

Ο στυπιοθλίπτης από την μια μερία, έχει σπείρωμα και όσο το σφίγγεις εκτονώνει το λάστιχο, στεγανοποιεί και φρακάρει το καλώδιο.

Το συγκεκριμένο φαντάζομαι οτι δουλεύει μόνο με την πίεση του πλαστικού στην εγκοπή. Σαν να βλέπω κάποια δόντια περιμετρικά που το κρατούν εντός τρύπας ώστε να μην φύγει προς τα πίσω; Δοκίμασες να πιέσεις ταυτόχρονα και να τα ξεπεράσεις από την εγκωπή; Με ένα κατσαβίδι προσεκτικά και πίεση, λογικά θα το ξεπεράσεις όλο μαζί με το καλώδιο ταυτόχρονα

• Like 1

Δεν έχει δόντια, ίσως να μπερδεύουν οι γρατζουνιές της πένσας.

Και από τις δύο πλευρές το πλαστικό είναι πιο χοντρό απότι στην μέση. Έχω δοκιμάσω να το σπρώξω αλλά δεν επέμεινα. Έτσι όπως το σκέφτομαι όμως δεν βλέπω άλλο τρόπο να βγαίνει οπότε θα ξαναδοκιμάσω με περισσότερη δύναμη και τακτική από την πλευρά που φαίνεται μικρότερο

• Like 1

10 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν έχει δόντια, ίσως να μπερδεύουν οι γρατζουνιές της πένσας.

Και από τις δύο πλευρές το πλαστικό είναι πιο χοντρό απότι στην μέση. Έχω δοκιμάσω να το σπρώξω αλλά δεν επέμεινα. Έτσι όπως το σκέφτομαι όμως δεν βλέπω άλλο τρόπο να βγαίνει οπότε θα ξαναδοκιμάσω με περισσότερη δύναμη και τακτική από την πλευρά που φαίνεται μικρότερο

Από τη μεριά που είναι γδαρμένο το καλώδιο, φαίνεται το πλαστικό πως έχει κωνικό και λογικά αυτή είναι η πλευρά που θα πρέπει να φύγει προς τα πίσω.

Φαίνεται οτι εκτονώνει στην οπή μόλις περάσει ένα συγκεκριμένο σημείο.

Πίεσε το και τράβα το ταυτόχρονα

Επεξ/σία από nickol-us

Τελικά το έσπρωξα από μέσα προς τα έξω πατώντας το ταυτόχρονα στο σημείο που σφίγγει το καλώδιο για να συσταλεί. Βγήκε με την πρώτη και νιώθω λίγο χαζός που δεν τα κατάφερα πριν αλλά τέλος καλό

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...