hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 56 λεπτά πριν, dimviii είπε τα τελευταια χρονια κολλαγε,και μετα απο μερικες σφυριες εφτιαχνε. την διαφήμιση στοργή και προδερμ την θυμάσαι ? 24 χρόνια έχω τον ίδιο https://www.youtube.com/watch?v=S6QQZW5wOSU έχεις τσεκάρει το δοχείο διαστολής ? Μάλλον δεν έχει τίποτα από άζωτο - αέρα μέσα 58 λεπτά πριν, dimviii είπε εξαερωνω τα σωματα,εβγαλα δλδ 300-400μλ νερο,παλι 1,8 μπαρ. τι κάνω λάθος ?
dimviii Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 9 λεπτά πριν, hp8 είπε την διαφήμιση στοργή και προδερμ την θυμάσαι ? 24 χρόνια έχω τον ίδιο https://www.youtube.com/watch?v=S6QQZW5wOSU έχεις τσεκάρει το δοχείο διαστολής ? Μάλλον δεν έχει τίποτα από άζωτο - αέρα μέσα το δοχειο διαστολης το μετρησα χθες και ειναι στο 1,9 bar /27,5 psi (50 lit Zilmet). γιατι δεν αλλαζει η πιεση στον νεο αυτοματο πληρωσης? ρυθμιζεις με το ισιο κατσαβιδι και δεν υπαρχει μεταβολη καμια. μηπως πρεπει να ενεργοποιησω το καλοριφερ? πηγα και εκλεισα την παροχη του νερου στον αυτοματο πληρωσης. Παν και ανοιγω ενα εξαερωτηρα απο ενα σωμα και βγαζω ενα νεροποτηρο γεματο. Παω κατω παλι 1,8 μπαρ. εαν αντι για 1,5 μπαρ που πρεπει,το αφησω στο 1,8,τι θεμα θα εχει οταν αναψω το λεβητα? θα ειναι υπερβολικη η πιεση οταν στο κρυο ειναι 0,3 παραπανω?
hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 5 λεπτά πριν, dimviii είπε το δοχειο διαστολης το μετρησα χθες και ειναι στο 1,9 bar /27,5 psi (50 lit Zilmet). έχουμε το ίδιο ακριβώς Η μέτρηση του δοχείου γίνεται αποσυνδεδεμένο από το δίκτυο της θέρμανσης χωρίς νερό και μετράς άζωτο-αέρα Εγώ το έχω 0,2 bar κάτω από την πιεση του αυτόματου Σε 3οροφη + πυλωτή + υπόγειο έχω το δοχείο στο 1,7 και αυτόματο 1,9-2 Σενα άλλο φίλου 2ος & 1ος με τον λέβητα στον 2ο έχω 1,5 το δοχείο και 1,6 τον αυτόματο
hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 4 λεπτά πριν, dimviii είπε τα δοχεια αδρανειας συνδεδεμενα τι πιεση δειχνουν? τα δοχεία αδράνειας και διαστολής είναι διαφορετικό πράγμα Αν λοιπόν μιλάμε για διαστολής σου είπα παραπάνω Αν πατήσεις το βαλβιδακι βγάζει αέρα ?
dimviii Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 6 λεπτά πριν, hp8 είπε τα δοχεία αδράνειας και διαστολής είναι διαφορετικό πράγμα Αν λοιπόν μιλάμε για διαστολής σου είπα παραπάνω Αν πατήσεις το βαλβιδακι βγάζει αέρα ? 1,9 bar μετρησα με ολοκαινουριο ψηφιακο οργανο ναι βγαζει οταν παταω την βαλβιδα. αυτο ειναι το δοχειο https://www.o-m.gr/el-gr/kleisto-doheio-diastolis-zilmet-thermansis-50-ltr
hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 44 λεπτά πριν, dimviii είπε γιατι δεν αλλαζει η πιεση στον νεο αυτοματο πληρωσης? λογικά παίρνει την πίεση που ασκεί το δοχείο 7 λεπτά πριν, dimviii είπε 1,9 bar μετρησα με ολοκαινουριο ψηφιακο οργανο
dimviii Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, hp8 είπε λογικά παίρνει την πίεση που ασκεί το δοχείο τα δικα σου δοχεια τι πιεση εχουν μονταρισμενα? υψος οικοδομης εχουμε παρομοιο με αυτα που ανεφερες. εγω εχω λεβητα στο υπογειο,και εχω 3 οροφους και μια σοφιτα οπου υπαρχει σωμα καλοριφερ. μετρησα 10,5 μετρα απο καυστηρα εως το σωμα της σοφιτας.
hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Μόλις τώρα, dimviii είπε τα δικα σου δοχεια τι πιεση εχουν μονταρισμενα? θα ανοίξω αύριο μποιλερ και θα σου πω με κρύο και ζεστό Αυτό που σε ενδιαφέρει κατά την λειτουργία της θέρμανσης να είναι η πίεση 0,5 - 0,7 bar κάτω από την πίεση που ανοίγει η βαλβίδα ασφάλειας Λογικά πρέπει να έχεις των 3ων bar Άρα μέχρι 2,5 bar στους 75 - 80 βαθμούς δεν έχεις θέμα
dimviii Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου ναι 3 μπαρ ειναι της Watts. δεν θυμαμαι ρε γμτ ποσο εφθανε οταν ηταν ζεστο.Βεβαια νερα δεν εχω δει να βγαζει η βαλβιδα ασφαλειας ποτε. Αρα σε ζεστα νερα βλεπεις 0,4-0,5 παραπανω σε σχεση με κρυα νερα? Εαν ειναι ετσι το αφηνω στο 1,8 Αλλα το θεμα ειναι γιατι δεν ακουει καθολου το ρυθμιστικο και στον νεο αυτοματο πληρωτη.... εαν θελει και αλλο φουσκωμα το δοχειο διαστολης,το φουσκωνουμε με τρομπα ποδηλατου?
hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 6 λεπτά πριν, dimviii είπε Εαν ειναι ετσι το αφηνω στο 1,8 άστο 7 λεπτά πριν, dimviii είπε Αλλα το θεμα ειναι γιατι δεν ακουει καθολου το ρυθμιστικο και στον νεο αυτοματο πληρωτη. κλείσε την παροχή του αυτόματου και άδειασε 1-2 κουβάδες νερό Δες αν θα πέσει Ξανάνοιξε να δεις που θα κάτσει 10 λεπτά πριν, dimviii είπε εαν θελει και αλλο φουσκωμα το δοχειο διαστολης,το φουσκωνουμε με τρομπα Ναι αλλά δεν χρειάζεσαι παραπάνω πίεση στο δοχείο Άναψε κάποια στιγμή να δεις πως λειτουργεί και αν και πόσο θα αλλάξει η πίεση Λογικά δεν θα έχεις θέμα
dimviii Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1-2 κουβαδες απο που να αδειασω,απο τα εξαεριστικα? Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου από dimviii
hp8 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 32 λεπτά πριν, dimviii είπε 1-2 κουβαδες απο που να αδειασω,απο τα εξαεριστικα? από την βάνα εκκένωσης του λέβητα Δεν έχει ? Κάπου πίσω χαμηλά πρέπει να είναι
dimviii Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) λοιπον εβγαλα κανα 1 λιτρο νερο αφηνωντας ενα εξαεριστικο μονιμα ανοιχτο για κανα 5λεπτο. Πριν ειχα κλεισει και την εισοδο του νερου πριν τον αυτοματο πληρωσης,και την παροχη πανω στον αυτοματο πληρωσης(την μαυρη βιδα στον FAR για να γινω κατανοητος) επεσε η πιεση στο 1,6 μπαρ. Ανοιξα και την μαυρη βιδα, και την παροχη πριν τον αυτοματο πληρωσης και δεν ξανανεβηκε στα 1,8 μπαρ. Θα το παρακολουθησω να δω εαν θα μεινει στο 1,6 κανε μου μια χαρη ετσι απο περιεργεια και μετρα οποτε μπορεσεις, την πιεση στο δοχειο διαστολης οπως ειναι μονταρισμενο.Απλα να δω εαν ειμαι μακρια η κοντα σχετικα με το 1,9 μπαρ που μετραω. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου από dimviii
predator77 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου πατε κατα προσεγγιση χωρις να ξερετε τι κανετε κ τι βλεπετε βεβαια το να φωναξετε υδραυλικο ουτε κατα διανοια ετσι!!!(αμα ερθει τετοια περιοδο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα