Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν άλλαξες λαστιχάκι στο στόμιο, δεν έκανες τίποτα.

Αυτό που ίσως διορθώσει την κατάσταση είναι ο καθαρισμός από τα άλατα των μηχανισμών κάτω από τα χερούλια, αφού πρώτα τους αφαιρέσεις. 

Υπάρχει και η λύση να αντικαταστήσεις εναλλάξ τον καθένα από τους δυο μηχανισμούς (ζεστού-κρύου), μέχρι να λύσεις το πρόβλημα. 

• Απαντ. 864
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, meletis_m said:

Συντήρηση ποτέ έχει γίνει τελευταία .

Μπορεί κάποια βαλβίδα μίξης ή υριοδη να έχει κολλήσει.

Εάν ανέβει πολύ υψηλή πίεση στο κύκλωμα επειδή γράφεις έχετε υψηλή πίεση στη περιοχή θα ανοίξει το ασφαλιστικό .

Εάν είναι δικό σας , και θέλετε να προστατεύσετε και τα άλλα πράγματα πέρα του λέβητα βάζετε στη κεντρική παροχή ρολόι και μετά μειωτη πίεσης .

3 hours ago, stelakis1914 said:

Να ξέρεις ότι η υψηλή πίεση δικτύου νερού στην περιοχή σου δεν επηρεάζει τη μονάδα σου, καθώς η συμπλήρωση του κλειστού κυκλώματος θέρμανσης με νερό γίνεται χειροκίνητα και περιστασιακά.

Για τα υπόλοιπα που έγραψες φαίνεται να έχεις βλάβη στην τρίοδη βάνα εκτροπής. 

Συντήρηση δεν έχει γίνει απ’οσο έχω μάθει. Έγινε η εγκατάσταση πριν ~4 χρόνια δοκιμάστηκε λογικά και δεν δούλεψε για 3 χρόνια περίπου. Μετά το έβαλε μπρος για ένα χρόνο περίπου δούλευε κανονικά και μετά ξαφνικά αυτό.

Για την τρίοδη που αναφέρεστε μιλάμε για την γενική υδραυλική εγκατάσταση ή κάποιο εξάρτημα μέσα στον λέβητα; Όπως επίσης και για την βαλβίδα μίξης.

Ορίστε η Λίστα ανταλλακτικών και το Manual .

Σαν βασικό troubleshooting τι μπορώ να κάνω εγώ από μεριάς μου πέρα του να φωνάξω τεχνικό.

Για μειωτη πίεσης ναι το έχω σκεφτεί ότι καλό θα ήταν διότι αν ανοίξεις τέρμα τις βρύσες μετά από λίγο καιρό χαλαρώνουν και ταλαντεύονται.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, arianos16 είπε

Συντήρηση δεν έχει γίνει απ’οσο έχω μάθει. Έγινε η εγκατάσταση πριν ~4 χρόνια δοκιμάστηκε λογικά και δεν δούλεψε για 3 χρόνια περίπου. Μετά το έβαλε μπρος για ένα χρόνο περίπου δούλευε κανονικά και μετά ξαφνικά αυτό.

Για την τρίοδη που αναφέρεστε μιλάμε για την γενική υδραυλική εγκατάσταση ή κάποιο εξάρτημα μέσα στον λέβητα; Όπως επίσης και για την βαλβίδα μίξης.

Ορίστε η Λίστα ανταλλακτικών και το Manual .

Σαν βασικό troubleshooting τι μπορώ να κάνω εγώ από μεριάς μου πέρα του να φωνάξω τεχνικό.

Για μειωτη πίεσης ναι το έχω σκεφτεί ότι καλό θα ήταν διότι αν ανοίξεις τέρμα τις βρύσες μετά από λίγο καιρό χαλαρώνουν και ταλαντεύονται.

Φώναξε καλύτερα τεχνικό να  το δει , να κάνει έλεγχο και το Δοχείο διαστολής αφού 4 χρόνια δε το έχει δει κανένας . Έχει και ο λέβητας αερίου τριοδη Βάνα .

Όσο για το μειωτη θα σου προστατεύσει και όλη τη υπόλοιπη εγκατάσταση , ειδικά το βράδυ που δε έχει ανάγκες το δίκτυο ανεβαίνει η πίεση . Τελείως διαφορετικό από το κλειστό κύκλωμα θέρμανσης .

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, infini είπε

ης άλλαξα λαστιχάκι και εξακολουθεί να στάζει. Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;

αν έβαλες το σωστό λαστιχάκι και εξακολουθεί δοκιμασε να λειάνεις την έδρα 

image.jpeg.f6a32079f5bbc51b9e613b420febd935.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, meletis_m said:

Φώναξε καλύτερα τεχνικό να  το δει , να κάνει έλεγχο και το Δοχείο διαστολής αφού 4 χρόνια δε το έχει δει κανένας . Έχει και ο λέβητας αερίου τριοδη Βάνα .

Όσο για το μειωτη θα σου προστατεύσει και όλη τη υπόλοιπη εγκατάσταση , ειδικά το βράδυ που δε έχει ανάγκες το δίκτυο ανεβαίνει η πίεση . Τελείως διαφορετικό από το κλειστό κύκλωμα θέρμανσης .

Αυτό βλέπω να γίνεται γιατί άλλαξε η κατάσταση.

Ανάψαμε  την θέρμανση και δούλευαν  κανονικά τα καλοριφέρ. Μπαίνω για ένα μπάνιο χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην κατάσταση του ζεστού νερού και εκεί που λούζομαι ξαφνικά κόβει το ζεστό νερό. Βγαίνω ρωτάω τι γίνεται βλέπω τον καυστήρα έχει ανεβάσει πίεση στα 2,8 και αδειάζει από διαφορετικό σημείο και εμφανίζει σφάλμα υψηλής πίεσης.

Από αυτά που διαβάζω ποια άραγε η πιθανότητα να έχει πρόβλημα ο εναλλάκτης ;

το αστείο είναι ότι εγώ τόσες μέρες ψάχνω και η κοπέλια μου λέει απλά α ναι το έκανε και το χειμώνα αυτό και εγώ είμαι σε φάση καλά γιατί δεν λες κάτι τόσες μέρες. 😂

Επεξ/σία από arianos16
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

Το νέο λαστιχάκι είχε ακριβώς την ίδια διάμετρο στην τρύπα. Το παλιό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό. Όταν λες έδρα ποιο ακριβώς τμήμα εννοείς;

Επεξ/σία από infini
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

18 λεπτά πριν, infini είπε

Το νέο λαστιχάκι είχε ακριβώς την ίδια διάμετρο στην τρύπα. Το παλιό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό. Όταν λες έδρα ποιο ακριβώς τμήμα εννοείς;

Εκεί μέσα στην τρύπα έχει μια πατούρα που προεξέχει και πάνω πατάει το λάστιχο. Σε εμένα αυτή η έδρα ήταν πολύ φαγωμένη με τα χρόνια οπότε και καινούριο λάστιχο που έβαλα δεν έκανε κάτι. Η έδρα είναι κομμάτι της ίδιας της βρύσης και δεν επισκευάζεται οπότε αν είναι αυτό σε βλέπω για καινούρια

• Like 1
Δημοσ.

2 χρόνια έχω τη βρύση. Να χάλασε από τώρα; Τώρα που ξαναείδα το παλιό λαστιχάκι, έχει μια ελάχιστη διαφορά στη διάμετρο της τρύπας με το καινούριο, και επίσης μια ελάχιστη διαφορά στη συνολική διάμετρο, μαζί με το λάστιχο. Υπάρχει περίπτωση αυτό να επηρεάζει;

Δημοσ.

Με αυτό λειαίνεις -καθαρίζεις  την έδρα της μπαταρίας  σε περίπτωσή που έχει ρηγματωσεις  η φθορά το μέταλλο ώστε να πατά ομοιόμορφα το λάστιχο Βάλε μια καθαρή φωτο της δικής σου αν μπορείς να δούμε την έδρα 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, infini είπε

2 χρόνια έχω τη βρύση. Να χάλασε από τώρα; Τώρα που ξαναείδα το παλιό λαστιχάκι, έχει μια ελάχιστη διαφορά στη διάμετρο της τρύπας με το καινούριο, και επίσης μια ελάχιστη διαφορά στη συνολική διάμετρο, μαζί με το λάστιχο. Υπάρχει περίπτωση αυτό να επηρεάζει;

από σκληρότητα πως είναι τα λαστιχάκια? μπορεί να είναι πολυκαιρισμένα οπότε έχουν χάσει την ελαστικότητά τους...τέλος να πω ότι η βρύση δεν είναι και καμία ποιοτική οπότε σε βλέπω για νέα...

πστ και όχι του 20αρικου, αλλιώς σε σε 1 - 2 χρόνια θα έχεις τα ίδια...

Δημοσ.

Ξέρεις κάποιος φίλος αν μπορώ να επιδιόρθωσω μόνος μου αυτή τη ζημιά στη κολώνα του μπαλκονιού;

IMG_20241111_172837.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειχα εδω και μια 20ετια ενα αυτοματο πληρωσης στο καλοριφερ ,μαρκας FAR, αυτον εδω

https://aquamaster.gr/product/far-aftomatos-plirosis-me-manometro-1-2/

τα τελευταια χρονια κολλαγε,και μετα απο μερικες σφυριες εφτιαχνε.

Τωρα ειχε κολλησει στο 1,8 μπαρ και δεν ακουγε με το ρυθμιστικο.Ουτε να ανεβασει,ουτε να κατεβασει πιεση.

Επειδη ειναι πολυ το 1,8 και ηθελα να το παω στο 1,5 με βαση το υψος απο λεβητα στο τελευταιο σωμα(10 μετρα)

Παντα με κρυο το νερο μιλαω.

Καθομαι διαβαζω και βλεπω οτι ο ΦΑΡ αυτοματος δεν ειναι για πολλα.Συχνα κολληματα κλπ.

Διαβαζω οτι οι καλυτεροι ειναι οι Caleffi

παω και αγοραζω αυτον.

https://b2c.kanellakis-sa.gr/aytomat-plir-chor-manom-caleffi-1-2.html

τον τοποθετω, ειναι ρυθμισμενος στο 1,5 απο τον κατασκευαστη.

Πιεση παλι στο 1,8 και παιζωντας με το ρυθμιστικο δεν ανεβαινει και δεν κατεβαινει καθολου.Οτι εκανε δλδ και ο κολλημενος FAR 20ετιας 

εξαερωνω τα σωματα,εβγαλα δλδ 300-400μλ νερο,παλι 1,8 μπαρ.

υποψιν το μπαρομετρο καινουριο της Watts

τι κανω λαθος?

Επεξ/σία από dimviii
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, water97 είπε

Ξέρεις κάποιος φίλος αν μπορώ να επιδιόρθωσω μόνος μου αυτή τη ζημιά στη κολώνα του μπαλκονιού;

Εξαρτάται από το πόσο πιάνουν τα χέρια σου.

Καθάρισμα και απομάκρυνση όλων των σαθρών, τρίψιμο καλό το σίδερο με βούρτσα ώστε να φύγει η σκουριά και να γυαλίσει, πέρασμα με αναστολέα διάβρωσης και χτίσιμο με ινοπλισμένο τσινεντοειδές.

Υπάρχουν βίντεο και οδηγοί να δεις στο διαδίκτυο. Τα υλικά τα βρίσκεις σχετικά εύκολα, οικονομικά και σχεδόν παντού

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...