costas_ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Αντικατέστησα και εγώ τον πίνακα σε σπίτι του 1972 στην ανακαίνιση. Όμως τότε δεν είχαν ηλεκτρικές σκούπες για να έχουν πρίζες χαμηλά, ούτε air condition για να έχουν πρίζες ψήλα, ούτε φυσικά προβλέψεις γραμμών για συναγερμό, led-οσειρες και κρεμαστές TV. Οπότε μια και έκανα την ανακαίνιση πέρασα παντού καινούριες καλωδιώσεις, αρκετές καινούριες πρίζες, καινούριες γραμμές και προβλέψεις για συσκευές, ακόμα και νεους διακόπτες για περιφερειακό φωτισμό. Οπότε ως προς τα ηλεκτρολογικά καλύτερα να γίνει μια καλή ανακαίνιση παρά καλή αναπαλαίωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 33 λεπτά πριν, DrLo είπε Όντως τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού είναι αρκετά περιορισμένων δυνατοτήτων (πχ όλο το σπίτι - πλην θερμοσίφωνα/ κουζίνα) είναι 3 γραμμές 10Α με πρίζες και φώτα στις ίδεις γραμμές (+1 πρίζα 16Α για το πλυνήριο) αλλά γενικά δεν έχω ιδαίτερες απαιτήσεις, 1 άτομο είμαι με εξαιρετικά λιγα και χαμηλά φορτία οπότε σε αυτή τη φάση δεν είναι στις προτεραίόττηες μου μεγάλες αλλαγές. Στο λέω γιατι και εγώ πρόσφατα ασχολήθηκα με διαμέρισμα κατασκευής 1976. Αφού θα μπεις που θα μπεις στη διαδικασία . Συζήτησε ανάγκες /κόστος με τον ηλεκτρολόγο που θα αναλάβει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, DrLo είπε όχι δεν έχει τέτοιο. Αυτό θυμόμουν και εγώ, νομίζω το σπίτι πχ της μάνας μου έχει τέτοιο το δικό μου δεν έχει, δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο "κουμπί" ή κάτι άλλο που δεν είναι τόσο εμφανές. Δε είναι λογικό να μπορεί να γίνεται παντού Το σπίτι βέβαια είναι παλιό, από '73 θα ζητήσω να μου στείλουν καμιά φώτο να το δω πιο προσεκτικά Μήπως έχει κάτι τέτοιο τότε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asteris_ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, βρισκόμαστε σε δίλημμα για τα ενεργειακά του σπιτιού (ανακαίνιση). Πιστεύετε αξίζει να περιμένουμε μελλοντικά το εξοικονομώ (55% επιδότηση) με το σύνολο των παρεμβάσεων; ή να κάνουμε εκτός προγράμματος μόνο κουφώματα, αέριο και τέντα που είναι και η βασική προτεραιότητα; Έτσι όπως το βλέπω θα βγει και οικονομικότερα. Ειμαστε 1ο όροφο σε 5όροφη πολυκατοικία, μπαίνει ηλιακός αλλά θα έχει δουλειά και δεν ξέρω πόσο θα αποδίδει με την απόσταση. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από asteris_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Doubt είπε Μήπως έχει κάτι τέτοιο τότε Βρήκα μια παλιά φώτο που είχα στείλει στον πάροχο όταν έκανα άιτηση για αλλαγή έχει κάτι τέτοιο πάνω το ρολόι. δε το είχα προσέξει παλιά από τη φώτο δε μπορω να καταλάβω είναι κάτι που ξεβιδώνει όπως οι ασφάλειες τήξης ή αν πχ παίνει κατσαβίδι εκεί και υρνάς κάτι (δεν είμαι Ελλάδα για να το τσεκάρω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, DrLo είπε Άν πρέπει λοιπόν να αλλάχθεί ακόμα και ο κεντρικός "γενικός" , πως θα απομονώσει όλη τη παροχή προς το σπίτι ο ηλεκτρολόγος; Θα βρει τον τρόπο ο ηλεκτρολόγος. Μη σκας. Στη χειρότερη, θα μονώσει - απομονώσει την φάση υπό τάση και θα κάνει τη δουλειά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Στις 27/10/2024 στις 12:56 ΜΜ, costas_ είπε Αντικατέστησα και εγώ τον πίνακα σε σπίτι του 1972 στην ανακαίνιση. Όμως τότε δεν είχαν ηλεκτρικές σκούπες για να έχουν πρίζες χαμηλά, ούτε air condition για να έχουν πρίζες ψήλα, ούτε φυσικά προβλέψεις γραμμών για συναγερμό, led-οσειρες και κρεμαστές TV. Οπότε μια και έκανα την ανακαίνιση πέρασα παντού καινούριες καλωδιώσεις, αρκετές καινούριες πρίζες, καινούριες γραμμές και προβλέψεις για συσκευές, ακόμα και νεους διακόπτες για περιφερειακό φωτισμό. Οπότε ως προς τα ηλεκτρολογικά καλύτερα να γίνει μια καλή ανακαίνιση παρά καλή αναπαλαίωση Εσύ δεν έκανες ανακαίνιση, καινούργια ηλεκτρολογικά πέρασες!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ερώτηση Σε σκάλα-κλιμακοστάσιο που βρίσκεται εκτεθειμένη σε βροχή κλπ. και δεν προβλέπεται να στρωθεί στο ορατό μέλλον, θα βοηθήσει στην αντοχή της αν περαστεί με κάποιο τσιμεντοειδές στεγανωτικό; Είναι κατασκευή δεκαετίας 80. Αν υπάρχει και κάποια πρόταση για υλικό, καλό και οικονομικό θα εκτιμηθεί. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από Doubt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν υπάρχει και κάποια πρόταση για υλικό, καλό και οικονομικό θα εκτιμηθεί. κάτι από αυτά ? Spoiler Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 32 λεπτά πριν, hp8 είπε κάτι από αυτά ? Απόκρυψη περιεχομένων Sorry παρέλειψα να το γράψω, είναι σκέτο μπετό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 39 λεπτά πριν, Doubt είπε παρέλειψα να το γράψω, είναι σκέτο μπετό. αυτό της φωτο αν δεν κάνω λάθος για σκέτο μπετό το δίνει https://abio.gr/component/eshop/catalog/item/oikologika-hromata-gia-tin-oikodomi,-tehnotropies,-apentomosi-ksiloi,-monotika-ilika/1567-steganopoiisi-skirodematos/10575-voka---adiabrohopoiisi-kai-prostasia-orikton-epifaneion---3k.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Υπάρχει τρόπος να φτιάξω τα καμένα σημάδια στον πάγκο της κουζίνας ή χρειάζεται αλλαγή όλος ο πάγκος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 17 ώρες πριν, hp8 είπε αυτό της φωτο αν δεν κάνω λάθος για σκέτο μπετό το δίνει https://abio.gr/component/eshop/catalog/item/oikologika-hromata-gia-tin-oikodomi,-tehnotropies,-apentomosi-ksiloi,-monotika-ilika/1567-steganopoiisi-skirodematos/10575-voka---adiabrohopoiisi-kai-prostasia-orikton-epifaneion---3k.html Καλό φαίνεται αλλά η τιμή τσιμπημένη αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ισχύει πως υπάρχει κάποιο είδος βαλβίδας που κάνει ανάμειξη στο καυτό νερό που έρχεται απο τον ηλιακό ώστε να μην διαλύονται τα λάστιχα που βρίσκονται στους αναμεικτικούς μηχανισμούς των μπαταριών; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 29/10/2024 στις 12:05 ΜΜ, Doubt είπε Ερώτηση Σε σκάλα-κλιμακοστάσιο που βρίσκεται εκτεθειμένη σε βροχή κλπ. και δεν προβλέπεται να στρωθεί στο ορατό μέλλον, θα βοηθήσει στην αντοχή της αν περαστεί με κάποιο τσιμεντοειδές στεγανωτικό; Είναι κατασκευή δεκαετίας 80. Αν υπάρχει και κάποια πρόταση για υλικό, καλό και οικονομικό θα εκτιμηθεί. https://trafficproducts.gr/προιοντα-διαχειρισης-κυκλοφοριας/υλικά-διαγράμμισης/χρώματα-διαγράμμισης/ακρυλικό-χρώμα-διαγράμμισης-30kg-detail αλλα και απλό τσιμεντόχρωμα ειναι ανθεκτικο. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από papoys1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα