zoranb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, costas_ said: Είχα το ίδιο θέμα με τα ξύλα της κουζίνας που άρχισαν να φουσκώνουν και να ξεφλουδίζουν από τα κτυπήματα της ηλεκτρικής σκούπας. Έφτιαξα από inox λαμαρίνα καλύπτρες σε σχήμα Π και τα προστάτεψα όλα. Στοιχισαν ελάχιστα ευρώ και τα έχω 15 χρόνια τώρα Aκριβώς αυτό σκεπτόμουν φίλε, αλλά σε σχήμα γράμματος "Γ" επειδή η άλλη γωνία είναι κούρμπα. Πόσο σου κόστισε έκαστο; Μήπως inox είναι υπερβολικό, να βάλω γαλβανιζέ; Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από zoranb
vins Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 8 minutes ago, zoranb said: Aκριβώς αυτό σκεπτόμουν φίλε, αλλά σε σχήμα γράμματος "Γ" επειδή η άλλη γωνία είναι κούρμπα. Πόσο σου κόστισε έκαστο; Μήπως inox είναι υπερβολικό, να βάλω γαλβανιζέ; Αφου είναι άσπρο δες και για γωνιακό προφίλ pvc. Φθηνό κι εύκολο 1
costas_ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, zoranb είπε Aκριβώς αυτό σκεπτόμουν φίλε, αλλά σε σχήμα γράμματος "Γ" επειδή η άλλη γωνία είναι κούρμπα. Πόσο σου κόστισε έκαστο; Μήπως inox είναι υπερβολικό, να βάλω γαλβανιζέ; Αρχικά τα είχα φτιάξει λιγο ποιο χοντρα σε γαλβανιζέ και δεν μου άρεσαν καθόλου, οπότε τα πέταξα και έβαλα inox σε ποιο λεπτή λαμαρίνα. Είναι πάμφθηνα και εαν τα φτιάξεις σε μια στράντζα που χρεώνει με το τ.μ. την inox λαμαρίνα, θα σου βγεί περίπου €15-€20 τα 10 τεμάχια . Το σχήμα Π θα σφήξει το φουκωμένο ξύλο και δεν πρόκειται να αλλάξει σχήμα (αποδεδειγμένο) Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από costas_ 1
zoranb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 52 minutes ago, vins said: Αφου είναι άσπρο δες και για γωνιακό προφίλ pvc. Φθηνό κι εύκολο Δεν είναι άσπρο, είναι γκρι 53 minutes ago, costas_ said: Αρχικά τα είχα φτιάξει λιγο ποιο χοντρα σε γαλβανιζέ και δεν μου άρεσαν καθόλου, οπότε τα πέταξα και έβαλα inox σε ποιο λεπτή λαμαρίνα. Είναι πάμφθηνα και εαν τα φτιάξεις σε μια στράντζα που χρεώνει με το τ.μ. την inox λαμαρίνα, θα σου βγεί περίπου €15-€20 τα 10 τεμάχια . Το σχήμα Π θα σφήξει το φουκωμένο ξύλο και δεν πρόκειται να αλλάξει σχήμα (αποδεδειγμένο) Τί πάχους είναι αυτό που έχεις στη φωτογραφία; Μόνο 1 θέλω, θα το φτιάξουν λες;
costas_ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1mm πρέπει να είναι. Για ένα τεμάχιο ο τεχνίτης ούτε που θα ασχοληθεί μαζί σου. Ασε που εαν πας σε μια στράντζα και δεις πως δουλεύουν δεν θα τολμήσεις να ζητήσεις κάτι τέτοιο. Εαν όμως πας και ψάξεις στα ρεταλάκια και στα κομμένα που είναι για πέταμα .. θα βρεις πολλά που θα σου κάνουν Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από costas_
zoranb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 19 hours ago, vins said: Αφου είναι άσπρο δες και για γωνιακό προφίλ pvc. Φθηνό κι εύκολο Αν κ είναι γκρι, πόσταρε σε παρακαλώ μια φωτό γιατί δεν μπορώ να φανταστώ το εξάρτημα που λες.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, zoranb είπε Αν κ είναι γκρι, πόσταρε σε παρακαλώ μια φωτό γιατί δεν μπορώ να φανταστώ το εξάρτημα που λες. https://www.nortia.gr/nortia-shop/αρμοκάλυπτρα-πλακιδίων/γωνιές-πλακιδίων/αρμοκάλυπτρα-πλαστικά-pvc/αρμοκαλυπτρο-pvc-γωνιακο-προφιλ-25x25mm-λευκο/ Πόσο πιο συγκεκριμένο το θες; https://www.google.com/search?q=γωνιακό+προφίλ+pvc&rlz=1CAYKUD_enGB1028GB1028&sourceid=chrome&ie=UTF-8#vhid=WybP7xs7x-dJFM&vssid=_9vIcZ-r8A4O4hbIP6LuVeA_31
Doubt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, zoranb είπε Αν κ είναι γκρι, πόσταρε σε παρακαλώ μια φωτό γιατί δεν μπορώ να φανταστώ το εξάρτημα που λες. https://www.praktiker.gr/p/profil-u-alouminiou-8x10x1-3mm-mikos-2m-asimi-100433
zoranb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου On 25/10/2024 at 20:54, vins said: Αφου είναι άσπρο δες και για γωνιακό προφίλ pvc. Φθηνό κι εύκολο Αυτό δεν βάφεται σε γκρι με ένα spray?
DrLo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μια ψιλοχαζή ερώτηση, σκεφτόμουν σήμερα ότι ίσως ήρθε η ώρα την επόμενη φορά που θα επιστρέψω Ελλάδα να ανανεώσω τον παλιό ηλελκτρολογικό πίνακα του σπιτιού μου με νέα ραγουλικά, διακόπτες, ασφάλεις, ίσως και μέ smart meter για να παρακοκολουθώ καταναλωση κλπ Δε μέ είχε ποτέ απασχολήσει στο παρελθόν αλλά από όσο μπορώ να θυμηθώ από τη τελευταία φορά που είχα κοιτάξει το ρολόι της ΔΕΗ δεν υπήρχε κάποιος εμφανής τρόπος να κοψεις το ρευμα από εκεί πρός όλο το σπίτι. Άν πρέπει λοιπόν να αλλάχθεί ακόμα και ο κεντρικός "γενικός" , πως θα απομονώσει όλη τη παροχή προς το σπίτι ο ηλεκτρολόγος; Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από DrLo
costas_ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Γενικός διακόπτης μπαίνει στον πίνακα και όχι στο ρολόι. Ο αδειούχος ηλεκτρολόγος θα δει την κεντρική παροχή ως προς την γείωση κυρίως που στους παλαιούς πίνακες την έβαζαν στην σιδερένια σωλήνωση του νερού. Θα αντικαταστήσει τον πίνακα και θα δώσει το σχετικό πιστοποιητικό στην ΔΕΗ. Ως προς την κατασκευή, ο πίνακας ακολουθεί κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας, όπως το να υπάρχει ρελέ διαφυγής, λυχνίες, αναμονές κλπ. Εαν ζητήσεις κάποιο πρόσθετο εξάρτημα ράγας θα στο βάλει ο ηλεκτρολόγος αλλά περισσότερο μετράει ο δικός του λόγος του παρά το τι λέμε ή το τι νομίζουμε εμείς. Ως προς το κόστος υπάρχει περιθώριο επιλογής για τον κατασκευαστή των εξαρτημάτων αλλά σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχουν τσιγκουνιές. 1
hp8 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, DrLo είπε Άν πρέπει λοιπόν να αλλάχθεί ακόμα και ο κεντρικός "γενικός" , πως θα απομονώσει όλη τη παροχή προς το σπίτι ο ηλεκτρολόγος; Αν δεν έχει ο ηλεκτρολόγος θα βρει την άκρη πχ βρα......... Αν δεν μπορεί ζητάς διακοπή και επανασύνδεση Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από hp8
DrLo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, hp8 είπε Αν δεν έχει ο ηλεκτρολόγος θα βρει την άκρη πχ βρα......... Αν δεν μπορεί ζητάς διακοπή και επανασύνδεση όχι δεν έχει τέτοιο. Αυτό θυμόμουν και εγώ, νομίζω το σπίτι πχ της μάνας μου έχει τέτοιο το δικό μου δεν έχει, δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο "κουμπί" ή κάτι άλλο που δεν είναι τόσο εμφανές. Δε είναι λογικό να μπορεί να γίνεται παντού Το σπίτι βέβαια είναι παλιό, από '73 θα ζητήσω να μου στείλουν καμιά φώτο να το δω πιο προσεκτικά Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από DrLo
meletis_m Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 14 λεπτά πριν, DrLo είπε όχι δεν έχει τέτοιο. Αυτό θυμόμουν και εγώ, νομίζω το σπίτι πχ της μάνας μου έχει τέτοιο το δικό μου δεν έχει, δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο "κουμπί" ή κάτι άλλο που δεν είναι τόσο εμφανές. Δε είναι λογικό να μπορεί να γίνεται παντού Το σπίτι βέβαια είναι παλιό, από '73 θα ζητήσω να μου στείλουν καμιά φώτο να το δω πιο προσεκτικά Πέρα από τη αλλαγή πίνακα , θα πρέπει να δεις και τι άλλες ανάγκες έχεις πλέον . Μήπως θες να τραβήξεις και νέες γραμμές . Γιατί το 1973 είχαν άλλες ανάγκες κατανάλωσης . Μόνο με επιτόπου αυτοψία θα σου βγει το σχετικό κόστος, και να το συζητήσεις με το ηλεκτρολόγο .
DrLo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πέρα από τη αλλαγή πίνακα , θα πρέπει να δεις και τι άλλες ανάγκες έχεις πλέον . Μήπως θες να τραβήξεις και νέες γραμμές . Γιατί το 1973 είχαν άλλες ανάγκες κατανάλωσης . Μόνο με επιτόπου αυτοψία θα σου βγει το σχετικό κόστος, και να το συζητήσεις με το ηλεκτρολόγο . Όντως τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού είναι αρκετά περιορισμένων δυνατοτήτων (πχ όλο το σπίτι - πλην θερμοσίφωνα/ κουζίνα) είναι 3 γραμμές 10Α με πρίζες και φώτα στις ίδεις γραμμές (+1 πρίζα 16Α για το πλυνήριο) αλλά γενικά δεν έχω ιδαίτερες απαιτήσεις, 1 άτομο είμαι με εξαιρετικά λιγα και χαμηλά φορτία οπότε σε αυτή τη φάση δεν είναι στις προτεραίόττηες μου μεγάλες αλλαγές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα