Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες. v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως κάνουν πλάκες πεζοδρομίου? 4εκ άμμο κάτω για να κάτσουν καλά και από πάνω πλάκες 50x50. Συνολικό κόστος 30 ευρώ για άμμο, και 120 ευρώ για πλάκες, σύνολο 150. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 725
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θέλω να αλλάξω το καπάκι του πατοσίφωνου, το παλιό μετα απο 20 χρονια έσπασε και λογικό ειναι,πηρα καινούργιο ταίριαξα την τρύπα με τον διαμαντόδισκο και είμαι στην φάση του κολλήματος,με τι να το κολλήσω;,άλλος μου λέει κόλλα πλακιδίων, άλλος λευκο τσιμέντο και άλλος αντιμουχλική σιλικόνη τι είναι καλύτερο?.

Αν βάλεις κυβόλιθους χωρίς τσιμέντο από κάτω, να βάλεις οπωσδήποτε πανί εδαφοκάλυψης.

Αν δεν βάλεις θα θες κάθε εβδομάδα κόψιμο τα χόρτα που θα φυτρώνουν ανάμεσα.

16 ώρες πριν, vins είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Κι εγώ έτσι πιστεύω αλλά είναι και κάνα 2 τόνοι σε υλικά που δεν ξέρω αν μπορώ να τα κουβαλήσω λόγω παλιόδρομου…

Εκτος κι αν φωνάξω κάνα 2 αλάνια και δώσω κάνα μεροκάματο.

Το θετικό με τους κυβόλιθους είναι ότι μπορώ να το κάνω σιγά σιγά ας πούμε και επίσης αργότερα να τα ξηλώσω αν θελήσω.

Κυβόλιθους μπορώ να βρω με 10-12€ το τετραγωνικό. 

• Thanks 1

2 hours ago, sargyrop81 said:

Μήπως κάνουν πλάκες πεζοδρομίου? 4εκ άμμο κάτω για να κάτσουν καλά και από πάνω πλάκες 50x50. Συνολικό κόστος 30 ευρώ για άμμο, και 120 ευρώ για πλάκες, σύνολο 150. 

Το είδα κι αυτό αλλά αισθητικά μου άρεσαν περισσότερο οι κυβόλιθοι! Ίδια τιμή έχουν πάνω κάτω. Επίσης οι κυβόλιθοι είναι και πιο ελαφρείς ως μονάδα άρα και πιο διαχειρίσιμοι (βέβαια πιο μανίκι στο στρώσιμο).

2 hours ago, EchiDNA said:

Αν βάλεις κυβόλιθους χωρίς τσιμέντο από κάτω, να βάλεις οπωσδήποτε πανί εδαφοκάλυψης.

Αν δεν βάλεις θα θες κάθε εβδομάδα κόψιμο τα χόρτα που θα φυτρώνουν ανάμεσα.

Διπλό θα βάλω αν το κάνω κι από πάνω μπόλικη αμμο. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση!

Αν τυχόν αποφασίσω να ρίξω καμία πλάκα 8cm, για μπετό κάτω τι αναλογίες να βάλω; Τις κλασικές ή κάτι άλλο; Και επίσης σε αυτήν την περίπτωση στρώνω κάτω νάιλον μετά χαλίκι και από πάνω πλάκα; 

Ευχαριστω παιδιά!

23 ώρες πριν, vins είπε

Καλησπέρα παιδιά!

θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής:

θελω να κάνω ένα χωρο περίπου 10τμ στο κτήμα να βάζω πάνω κάνα τραπέζι κλπ.

Πλακα δυσκολάκι λόγω μη εύκολης πρόσβασης αλλά δεν το απορρίπτω. Τι πάχος πρέπει να πέσει; Μπορώ να τη ρίξω με μπετονιέρα;

Το άλλο που σκέφτηκα είναι κυβόλιθους. Να ρίξω μια στρώση 3α να το κοπανήσω και μετά μια λεπτή στρώση άμμο και τους κυβόλιθους. Χρειάζεται περιμετρικά κάτι;

Ευχαριστω πολύ!

Κυβόλιθοι ότι πιο όμορφο για περιβάλοντα χώρο. Εχω βάλει στο εξοχικό. Αρχισα με λίγα μέτρα αλλά τρελάθηκα από την ομορφιά και έβαλα παντού όλα μόνος.Γέμιζα με χώμα αλφάδιαζα με άμμο και έστρωνα κυβόλιθους. Ειχα ένα φίλο που μου έδινε ότι του έμεναν και έκανα διάφορα σχέδια. όταν ήρθε και τα είδε τρελάθηκε δεν πίστευε ότι τα έκανα μόνος.

Περιμετρικά θα πάρεις τσιμεντένιες πλάκες είναι 1 μέτρο επί 20 εκατοστά επί 5 πάχος κόβονται με μεγάλο τροχό και αυτές και οι κυβόλιθοι. Γέμισμα με άμμο ποταμίσια και αν βγει κανένα χορταρακι ψεκάζει με ραουνταπ και τέρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=7wJR8Il9d4U

• Thanks 1

39 minutes ago, papoys1 said:

Κυβόλιθοι ότι πιο όμορφο για περιβάλοντα χώρο. Εχω βάλει στο εξοχικό. Αρχισα με λίγα μέτρα αλλά τρελάθηκα από την ομορφιά και έβαλα παντού όλα μόνος.Γέμιζα με χώμα αλφάδιαζα με άμμο και έστρωνα κυβόλιθους. Ειχα ένα φίλο που μου έδινε ότι του έμεναν και έκανα διάφορα σχέδια. όταν ήρθε και τα είδε τρελάθηκε δεν πίστευε ότι τα έκανα μόνος.

Περιμετρικά θα πάρεις τσιμεντένιες πλάκες είναι 1 μέτρο επί 20 εκατοστά επί 5 πάχος κόβονται με μεγάλο τροχό και αυτές και οι κυβόλιθοι. Γέμισμα με άμμο ποταμίσια και αν βγει κανένα χορταρακι ψεκάζει με ραουνταπ και τέρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=7wJR8Il9d4U

Ωραια δουλειά παππού!

Αυτες οι τσιμεντένιες οι πλάκες είναι ακριβές; 

Γιατι μπορώ να ρίξω ένα περιμετρικό μπετακι με κάνα σίδερο αν χρειαστεί.

Όσο για το round up, μακριά παππού. Επειδή παλιά έτυχε να ασχοληθώ με το θέμα, είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο. Η γλυφοσάτη γενικά. Ναι είναι αποτελεσματικό, αλλά…

• Like 1

9 ώρες πριν, vins είπε

Ωραια δουλειά παππού!

Αυτες οι τσιμεντένιες οι πλάκες είναι ακριβές; 

Οχι δεν είναι ότι έγραψε ο hp8

και δεν χρειάζονται λάσπη.Οι κυβόλιθοι έχουν ύψος 5-6 εκατοστά.Σκάβεις τους βυθίζεις στο έδαφος αλφαδιάζεις εσωτερικά αφήνεις κενό 5-6 εκατοστά και τοποθετείς τους κυβόλιθους.

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά θέλω την γνώμη σας για μια προσφορά που μου έκαναν αν είναι φυσιολογική ή υπερβολικά ψιλή όπως μου φάνηκε.

κάνω μια ανακαίνιση σε ένα σπίτι παλιό 65 τμ και ψάχνω κάποιον για τις παρακάτω δουλειές: 

Χτίσιμο μιας εσωτερικής πόρτας και ενός παραθύρου που ήταν παλιά η κουζίνα. 

Κλείσιμο και σοβατισμα σε όλες τις τρύπες του ηλεκτρολόγου και κάποιες λίγες του υδραυλικού. 

Σπάσιμο του μωσαϊκού σε 3 μικρά σχετικά σημεία που τέλειωναν οι τοίχου που γκρέμισα και είχαν μεγάλη διαφορά στο ύψος και γέμισμα με τσιμέντο για να έρθει στα ίσια. 

Τρίψιμο και σοβατισμα στα σοβατεπί για να έρθει ευθεία με το πάτωμα για να κάτσει σωστά το pvc σοβατεπί και το laminate. 

Και αυτό που μου πρότεινε εκείνος είναι να σοβατισει τα σημεία που βγήκαν οι εσωτερικές πόρτες και τώρα φαίνονται τούβλα. 

Για όλα αυτά μου είπε θα χρειαστεί περίπου μια βδομάδα και θέλει εργασία 2200 συν να υπολογίζω κανένα 700-800 τα υλικά. 

Μόλις το άκουσα έμεινα και λέω από μέσα μου 300+ μεροκάματο δεν παίζει να άκουσα καλά αλλά όντως τοσα είπε κοντά στα 3000 όλα μαζί. 

Είναι φυσιολογικη τιμή αυτή; τον βρήκα από το ίντερνετ μέσω της γνωστής εφαρμογής και επιτόπου μπήκα και βρήκα άλλον ένα που θα έρθει αύριο να ακούσω και εκείνου την άποψη μπας και είναι πιο φυσιολογική. 

Αν έχετε να μου προτείνετε και εσείς κανένα στα δυτικά προάστια Αθήνα καλοδεχουμενος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι παράλογα ακριβή η τιμή. Τις δουλειές του Ηλεκτρολόγου και του υδραυλικού κανονικά έπρεπε να τις κάνουν αυτοί. Τέλος πάντων,  όλα αυτά είναι μερεμέτια και θα έπρεπε να πληρώσεις απλά μεροκάματα ενός εργάτη-τεχνίτη με δικά σου υλικά.  Ρώτα αλλού και ζήτα συστάσεις. 

Εγώ στην δική μου ανακαίνιση τα έκανα μόνος μου αυτά (εκτός από το παράθυρο)

Επεξ/σία από costas_

Μακριά από εφαρμογές. Μια φορά έφερα καυστηρατζή και κάηκα. Μόνο που δεν σκοτωθήκαμε.Ψάξε μέσω γνωστών φίλων κ.λ.π. να βρεις κάποιο μάστορα της προκοπής από την περιοχή. Πήγαινε σε μάντρες και ρώτησε για κάποιο καλό μάστορα.

• Like 1

7 ώρες πριν, mikeser είπε

Για όλα αυτά μου είπε θα χρειαστεί περίπου μια βδομάδα και θέλει εργασία 2200 συν να υπολογίζω κανένα 700-800 τα υλικά. 

Μόλις το άκουσα έμεινα και λέω από μέσα μου 300+ μεροκάματο δεν παίζει να άκουσα καλά αλλά όντως τοσα είπε κοντά στα 3000 όλα μαζί. 

Είναι φυσιολογικη τιμή αυτή;

Εξαρτάται πως εννοείς το φυσιολογική...

Καλώς ή κακώς η οικοδομή βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, οι "μάστορες" (όσοι έχουν μείνει και οι υπόλοιποι τυχάρπαστοι) είναι ελάχιστοι, δεν προλαβαίνουν τις δουλειές οπότε οι τιμές ανεβαίνουν λόγω αυξημένης ζήτησης και σχετικά μικρής προσφοράς.

Τα 300+ δεν είναι καθαρό μεροκάματο, αφού βάσει λογικής θα δουλέψουν  λογικά κατ'ελάχιστο 2 άτομα, στα οποία πρέπει να συνυπολογίσεις έξοδα επιχείρησης (εργαλεία, κόστος μεταφοράς, ασφάλιση, αποθήκη κλπ).

Προφανώς και πλέον δεν έρχονται για να πάρουν 50€ με το σημερινό κόστος ζωής και την αυξημένη ζήτηση...

Το κακό δεν είναι τα λεφτά που ζήτησαν...το κακό είναι οτι ζητάν όλοι τα ίδια, ενώ οι πλειοψηφία είναι τσαπατσούληδες και τυχάρπαστοι που κάνουν πατέντες και κακή δουλειά...

5 ώρες πριν, costas_ είπε

Τις δουλειές του Ηλεκτρολόγου και του υδραυλικού κανονικά έπρεπε να τις κάνουν αυτοί.

Δεν είναι δουλειά τους το σοβάτισμα...ποτέ δεν ήταν.

• Like 1

Στα πλαίσια της ανακαίνισης του μπάνιου(είχα γράψει για τους άθλιους αρμούς) μετακινήθηκε κι ένα σώμα καλοριφέρ κι έτσι μπήκαν νέοι  σωλήνες που φέρνουν νερό στο σώμα από τον λέβητα αερίου. Ο άθλιος υδραυλικός της ανακαίνισης έβαλε νέους σωλήνες από εκεί που ήταν το σώμα στη παλιά του θέση για να πηγαίνει νερό σε 3 άλλα συνεχόμενα σώματα του σπιτιού.

Το αποτέλεσμα είναι όταν ανοίγει η θέρμανση να ζεσταίνονται όλα τα σώματα(κ το νέο του μπάνιου) εκτός από τα 3 σώματα που είναι όλα συνεχόμενα. Αλλά το θέμα είναι ότι κι οι σωλήνες στο πάτωμα που πάνε σε αυτά  δεν είναι ζεστοί.

Πέραν του προφανούς, να τους φωνάξω να το δουν , κάτι που θα έχω υπόψη μου; Γιατί μπορεί να μου πουν φιλαράκι φταίει ο κυκλοφορητής πχ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...