Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostakis81 είπε

πχ δεν μου λεει κανενας τι μεροκαματο εχει ? 

Γιατί να σου πει "μεροκάματο" ?

Θα τον προσλάβεις?

Αν ήθελε "μεροκάματο" θα πήγαινε να δουλέψει σε μια εταιρεία 

Κατά τα άλλα φυσικά και τέτοιες δουλειές πάνε "κατ' αποκοπή". Εγώ για σου κάνω αυτό, σε τόσο χρόνο, με τα υλικά δικα μου (ή δικά σου) θέλω Χ.

Σ' αρέσει συμφωνείς. Δε σ' αρέσει πας σε άλλον. Τώρα αν δε κάνει αυτά που συμφωνήσατε είναι άλλο πράγμα.

Κατά τα άλλα αν μιλάμε απλά για βάψιμο , το 2024 αν δεν είσαι ο σούπερ πολυάσχολος που την ώρα που θα χάσεις να ασχοληθείς εσύ, σου κοστίζει τρέλλας, το να πληρώνει κάποιος "μπογιατζή" να του βάψει το σπίτι (εκτός αν μιλάμε πχ για περιπτώσεις πχ ηλικιωμένων ανθρώπων που απλά δε μπορούν) το θεωρώ πεταμένα λεφτά.

Επεξ/σία από DrLo
  • Απαντ. 864
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, DrLo είπε

Γιατί να σου πει "μεροκάματο" ?

Θα τον προσλάβεις?

Αν ήθελε "μεροκάματο" θα πήγαινε να δουλέψει σε μια εταιρεία 

Κατά τα άλλα φυσικά και τέτοιες δουλειές πάνε "κατ' αποκοπή". Εγώ για σου κάνω αυτό, σε τόσο χρόνο, με τα υλικά δικα μου (ή δικά σου) θέλω Χ.

Σ' αρέσει συμφωνείς. Δε σ' αρέσει πας σε άλλον. Τώρα αν δε κάνει αυτά που συμφωνήσατε είναι άλλο πράγμα.

Κατά τα άλλα αν μιλάμε απλά για βάψιμο , το 2024 αν δεν είσαι ο σούπερ πολυάσχολος που την ώρα που θα χάσεις να ασχοληθείς εσύ, σου κοστίζει τρέλλας, το να πληρώνει κάποιος "μπογιατζή" να του βάψει το σπίτι (εκτός αν μιλάμε πχ για περιπτώσεις πχ ηλικιωμένων ανθρώπων που απλά δε μπορούν) το θεωρώ πεταμένα λεφτά.

και εγω το θεωρω πεταμενα λεφτα αλΛΑ μου κανουν εκβιασμους ..πχ θελει καποια τοκαρισματα.. δεν ερχοντε μονο για αυτα !!! μου λενε φιξ τιμες για ολο.. τεσπα προσφορα ζητηση ειναι και θα το δεχθω . παλια επαιρνα εργατεσ για γενικη χρηση πχ 50 ευρω την ημερα τουσ εδινα μια βουρτσα και ειμουν και εγω διπλα και βαφαμε το σπιτη σε 2 ημερες πχ . τωρα δεν υπαρχουν τετοιοι

Δημοσ.

Θέμα: αλλαγή μοτέρ (πυκνωτή;) σε ρολό αλουμινίων

Χαιρετώ σας.

Σε ηλεκτρικά ρολά, τα έχει παίξει το μοτέρ και δεν ανεβοκατεβαίνουν. Θέλω να το βγάλω, να δω αν επισκευάζεται με αλλαγή πυκνωτή είτε να παραγγείλω ανταλλακτικό μοτέρ.

Είδα πολλά βίντεο αποσυναρμολόγησης, μα σε όλα τα ρολά ήταν ήδη κατεβασμένα και σε θέση όπου μπορούσες να βγάλεις τη βίδα απεμπλοκής από τον άξονα(σε αυτά μάλλον έχει πριτσίνι και θέλει κόψιμο;). Στα συγκεκριμένα, δε μπορώ να περιστρέψω τον άξονα ώστε να έχω πρόσβαση στα κατάλληλα σημεία. Δεν βλέπω κάπου να έχει μηχανισμό για χειροκίνητη λειτουργία, ούτε κάτι που μπορώ να πειράξω.

Το μόνο που βλέπω είναι 2 ασφάλειες συγκράτησης στη βάση του μοτέρ (περόνες) και 2 άλλεν βίδες που είναι για ρύθμιση των τερμάτων (άνω-κάτω).

Έχει κανείς γνώση τι πρέπει να κάνω(εκτός απ'το να φωνάξω αλουμινά φυσικά :D);

Spoiler

IMG_20241019_110550.jpg.81d88a56c2149232c8e5027ed4e3fd1c.jpg

IMG_20241019_110558.jpg.36e9d7c790602fc9145a5e0550cbbdd4.jpg

IMG_20241019_110546.jpg.4fba257026a6166ebcf6e9dbfc0aed62.jpg

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimviii είπε

και εσενα κατω ειναι το ρολο στις φωτο που εχεις βαλει.

Όντως κάτω είναι αλλά δε βλέπω ούτε τις βίδες που συγκρατούν τον άξονα, ούτε τις εγκωπές που μπαίνουν τα ελάσματα.

Πρακτικά δε μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε να το στρίψω, ούτε να το απομπλέξω ώστε να βγάλω τον άξονα και κατ'επέκταση το μοτέρ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Όντως κάτω είναι αλλά δε βλέπω ούτε τις βίδες που συγκρατούν τον άξονα, ούτε τις εγκωπές που μπαίνουν τα ελάσματα.

Πρακτικά δε μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε να το στρίψω, ούτε να το απομπλέξω ώστε να βγάλω τον άξονα και κατ'επέκταση το μοτέρ.

προσπαθησε να γυρισεις τον αξονα με το χερι.Μολις γυρισει λιγο θα φανερωθουν τα πριτσινια/βιδες που ασφαλιζουν τον αξονα,και να γυρισουν και τα τσερκια που πιανουν πανω τους το ρολο.Εαν δεν γυρναει καθολου,βαλε αλλο ενα ατομο οπως θα γυρνας εσυ τον αξονα,να προσπαθει να σηκωσει τα φυλαρακια,ωστε να ''ελαφρωσει'' ο αξονας απο το βαρος και να γυρισει πιο ευκολα.

Μολις βγαλεις τα τσερκια θα γυρναει πανευκολα ο αξονας, ωστε να προχωρησεις.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimviii είπε

προσπαθησε να γυρισεις τον αξονα με το χερι.Μολις γυρισει λιγο θα φανερωθουν τα πριτσινια/βιδες που ασφαλιζουν τον αξονα,και να γυρισουν και τα τσερκια που πιανουν πανω τους το ρολο.Εαν δεν γυρναει καθολου,βαλε αλλο ενα ατομο οπως θα γυρνας εσυ τον αξονα,να προσπαθει να σηκωσει τα φυλαρακια,ωστε να ''ελαφρωσει'' ο αξονας απο το βαρος και να γυρισει πιο ευκολα.

Μολις βγαλεις τα τσερκια θα γυρναει πανευκολα ο αξονας, ωστε να προχωρησεις.

Εννοείται οτι το έχω προσπαθήσει ήδη.

Δεν γυρίζει με ο χέρι...

Κάνει μια μικρή κίνηση μπρος - πίσω και δείχνει οτι υπάρχει εσωτερική μηχανική μανδάλωση.

Το θέμα είναι αν και πως μπορώ να την προσπεράσω...

Είδα κάποια μοτέρ έχουν βίδα για χειροκίνητη λειτουργία, το συγκεκριμένο δυστυχώς όχι...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εννοείται οτι το έχω προσπαθήσει ήδη.

Δεν γυρίζει με ο χέρι...

Κάνει μια μικρή κίνηση μπρος - πίσω και δείχνει οτι υπάρχει εσωτερική μηχανική μανδάλωση.

Το θέμα είναι αν και πως μπορώ να την προσπεράσω...

Είδα κάποια μοτέρ έχουν βίδα για χειροκίνητη λειτουργία, το συγκεκριμένο δυστυχώς όχι...

Βγαλε μια φωτο κατω απο τα ελασματα. Να δουμε εχει βιδα ή  πριτσινια. Θελει να ελευθερωσεις το πατζουρι, να ξεβιδωσεις τα ασπρα πλαισια, να τα βαλεις μεσα στον αξονα, μετα λογικα θα φανουν οι βιδες στήριξης. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Βγαλε μια φωτο κατω απο τα ελασματα. Να δουμε εχει βιδα ή  πριτσινια. Θελει να ελευθερωσεις το πατζουρι, να ξεβιδωσεις τα ασπρα πλαισια, να τα βαλεις μεσα στον αξονα, μετα λογικα θα φανουν οι βιδες στήριξης. 

Έχει πριτσίνια(πιθανώς 2)...

Από την πάνω πλευρά βάζοντας το χέρι μου τα πιάνω - βλέπω(οριακά).

Πρέπει με κάποιο τρόπο να γυρίσω τον άξονα ώστε να έρθει μπροστά. Δε βλέπω κάποια διαφορετική λογική προσέγγιση.

Τα ελάσματα συγκράτησης είναι αδύνατον να αφαιρεθούν. Στη θέση που είναι τώρα το ρολό, με ψιλάφηση φαίνονται οτι είναι ακριβώς στην πλάτη οπότε και δε μπορώ να τα αφαιρέσω (εκτός αν μαγικά ή με ψιλάφηση μπορέσω να τα ξεπεράσω με κάποιο τρόπο). Ακόμα κι αν τα αφαιρέσω, αν δε γυρίσει ο άξονας δε θα έχω πρόσβαση στα πριτσίνια για να απομπλέξω τις κούπες και να κατεβάσω το ρολό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα εδω 

Εγω τι θα εκανα το μαυρο δεξια θα το τραβουσα μεσα και λογικα ο αξονα απο κει θα πεσει. Απο την μερια του μοτερ οπως λεει και στο βιντεο, πρεπει να βγαλεις το πλαίσιο που ειναι κρυμενο το μοτερ και να το βγαλεις απο την βαση του. Ετσι θα μπορεσεις να το στριψεις.  Δεν δειχνει πως το απασφαλιζει, αλλα δεν νομιζω να ναι τοσο δυσκολο.

Προσοχη να μην εχει ρευμα και γινει καμια βλακεια. Σιγουρα το πλαίσιο που στην ουσια κρύβει την βαση και το μοτερ θα το σπασεις κιολας. Δεν θα ειναι τοσο ευκολο .

Screenshot_20241019_224015_Chrome.jpg

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Κοιτα εδω 

Εγω τι θα εκανα το μαυρο δεξια θα το τραβουσα μεσα και λογικα ο αξονα απο κει θα πεσει. Απο την μερια του μοτερ οπως λεει και στο βιντεο, πρεπει να βγαλεις το πλαίσιο που ειναι κρυμενο το μοτερ και να το βγαλεις απο την βαση του. Ετσι θα μπορεσεις να το στριψεις.  Δεν δειχνει πως το απασφαλιζει, αλλα δεν νομιζω να ναι τοσο δυσκολο.

Προσοχη να μην εχει ρευμα και γινει καμια βλακεια. Σιγουρα το πλαίσιο που στην ουσια κρύβει την βαση και το μοτερ θα το σπασεις κιολας. Δεν θα ειναι τοσο ευκολο .

Το πλαστικό που έχει εκεί το ξεβίδωσα.

Δεν μπορεί να πάει πολύ δεξιά καθώς τα φύλλα του ρολού είναι μεγαλύτερα σε διάμετρο από τη διάμετρο της τρύπας του πλαστικού(φαίνεται στην  φωτό από την απέναντι μεριά).

Ακόμη και αν πήγαινε, για να βγει το μαύρο πλαστικό όπως λες, θα έπρεπε να έχω "αέρα" από την απένταντι μεριά, πράγμα που δεν υπάρχει. Ο "αέρας" για να βγει το ρολό, δημιουργείται μεταξύ της κούπας (πλαστικό 6άξωνο στην απένταντι μερία) και του άξονα και λόγω αυτού του τζόγου, μπαίνει βίδα (ή πριτσίνι) για να μην "παίζει" μέσα έξω(δες το βίντεο που έβαλες στο 6:18).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, αν δεν βλεπεις ουτε μια βιδα απο κει που δεν σε δινει χερι με καστανια και εισαι τοσο ατυχος που ειναι ολες πισω,πρεπει με καποιο τροπο να απασφαλισεις το μοτερ απο την βαση του. 

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής:

θελω να κάνω ένα χωρο περίπου 10τμ στο κτήμα να βάζω πάνω κάνα τραπέζι κλπ.

Πλακα δυσκολάκι λόγω μη εύκολης πρόσβασης αλλά δεν το απορρίπτω. Τι πάχος πρέπει να πέσει; Μπορώ να τη ρίξω με μπετονιέρα;

Το άλλο που σκέφτηκα είναι κυβόλιθους. Να ρίξω μια στρώση 3α να το κοπανήσω και μετά μια λεπτή στρώση άμμο και τους κυβόλιθους. Χρειάζεται περιμετρικά κάτι;

Ευχαριστω πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, vins είπε

Χρειάζεται περιμετρικά κάτι;

εννοείται Θα διαλυθούν αν δεν υπάρχει κάτι να τους κρατά πχ κράσπεδο κήπου Αν  βάλεις  3α  να το ανακατέψεις με τσιμέντο και να  βρεξεις το χώμα καλά πριν το ρίξεις και μετά πάλι βρέξιμο από πάνω και με κύλινδρο και βάρος  για στρώσιμο Τωρα αν τα βάλεις κάτω ένα μπετό 6-7 cm με πλέγμα μπορεί να είναι οικονομικοτερο

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 minutes ago, hp8 said:

εννοείται Θα διαλυθούν αν δεν υπάρχει κάτι να τους κρατά πχ κράσπεδο κήπου Αν  βάλεις  3α  να το ανακατέψεις με τσιμέντο και να  βρεξεις το χώμα καλά πριν το ρίξεις και μετά πάλι βρέξιμο από πάνω και με κύλινδρο και βάρος  για στρώσιμο Τωρα αν τα βάλεις κάτω ένα μπετό 6-7 cm με πλέγμα μπορεί να είναι οικονομικοτερο

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Κι εγώ έτσι πιστεύω αλλά είναι και κάνα 2 τόνοι σε υλικά που δεν ξέρω αν μπορώ να τα κουβαλήσω λόγω παλιόδρομου…

Εκτος κι αν φωνάξω κάνα 2 αλάνια και δώσω κάνα μεροκάματο.

Το θετικό με τους κυβόλιθους είναι ότι μπορώ να το κάνω σιγά σιγά ας πούμε και επίσης αργότερα να τα ξηλώσω αν θελήσω.

Κυβόλιθους μπορώ να βρω με 10-12€ το τετραγωνικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...