Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες. v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ΠΑΙΔΕΣ να ρωτησω και εγω κατι ? ειναι μια κουζινα βαμενη με χοντρο παλιο πλαστικο χρωμα .. πως το βγαζουμε αυτο ? 

φακτ ειναι χρωμμα του 1975 .και δεν ξεκολαει με σπατουλα ..

ακουσα καπου οτι τα παλια χρωμματα εχουν μολυβδο . ισχυει κατι τετοιο ? και εαν ναι τοτε πως το βγαζουμε ?

και κατι ακομα .. πωσ βαφουμε επανω σε υδροχρωμμα με νεο χρωμα?πρεπει να το βγαλουμε πρωτα και πως ? 

Μήπως είναι γυαλιστερό, άρα λαδομπογιά κι όχι πλαστικό;

Υδρόχρωμα μόνο με υδρόχρωμα το περνάς, αν βάλεις πλαστικό θα ξεφλουδίσει όλο. Για ταβάνι μιλάμε φαντάζομαι.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 725
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ΠΑΙΔΕΣ να ρωτησω και εγω κατι ? ειναι μια κουζινα βαμενη με χοντρο παλιο πλαστικο χρωμα .. πως το βγαζουμε αυτο ? 

φακτ ειναι χρωμμα του 1975 .και δεν ξεκολαει με σπατουλα ..

ακουσα καπου οτι τα παλια χρωμματα εχουν μολυβδο . ισχυει κατι τετοιο ? και εαν ναι τοτε πως το βγαζουμε ?

και κατι ακομα .. πωσ βαφουμε επανω σε υδροχρωμμα με νεο χρωμα?πρεπει να το βγαλουμε πρωτα και πως ? 

με φλόγιστρο ή θερμοπίστολο όπως σου έγραψε έτερος...

το υδρόχρωμα είναι περίεργο, θέλει πολύ δουλειά, για ευκολία βάζεις πάλι υδρόχρωμα, αλλιώς η διαδικασία είναι η εξής χωρίς παρακλήσεις: καλό μα καλό τρίψιμο με χοντρό γυαλόχαρτο, αστάρι νερού, στοκάρισμα 2 χέρια, τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο, αστάρι νερού, 2 χέρια πλαστικό...

την πρώτη φορά που έκανα την διαδικασία σε τουαλέτα, χωρίς τρίψιμο με γυαλόχαρτο αλλά πέρασμα με σπάτουλα,  το πέρασα με αστάρι διαλυτικού, πολύ βρώμα μέχρι να ξεβρομίσει είδα και έπαθα, μετά από 6-7 χρόνια που φούσκωσε τοπικά (προφανώς γιατί δεν το έτριψα) το έκανα με αστάρι νερού όπως έγραψα παραπάνω και είναι μια χαρά...  

Επεξ/σία από kokos23

10 ώρες πριν, kokos23 είπε

το υδρόχρωμα είναι περίεργο, θέλει πολύ δουλειά, για ευκολία βάζεις πάλι υδρόχρωμα, αλλιώς η διαδικασία είναι η εξής χωρίς παρακλήσεις: καλό μα καλό τρίψιμο με χοντρό γυαλόχαρτο, αστάρι νερού, στοκάρισμα 2 χέρια, τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο, αστάρι νερού, 2 χέρια πλαστικό...

την πρώτη φορά που έκανα την διαδικασία σε τουαλέτα, χωρίς τρίψιμο με γυαλόχαρτο αλλά πέρασμα με σπάτουλα,  το πέρασα με αστάρι διαλυτικού, πολύ βρώμα μέχρι να ξεβρομίσει είδα και έπαθα, μετά από 6-7 χρόνια που φούσκωσε τοπικά (προφανώς γιατί δεν το έτριψα) το έκανα με αστάρι νερού όπως έγραψα παραπάνω και είναι μια χαρά...  

Τουαλέτα ταβάνι και γω το ετριψα όσο μπορούσα το πέρασα αστάρι νερού , το πέρασα δύο χέρια πλαστικό για μπάνιο ,αλλά σε δυο χρόνια πέταξε πάλι σε κάποια σημεία. Μεγάλος μπελάς το υδρόχρωμα. Καλύτερα να βάφεις πάλι με υδρόχρωμα.

• Like 1

Καλησπερα κυριοι,

εχω το εξης προβλημα, αριστερα του σπιτιου (δεν φαινεται στην φωτο, στην φωτο εχω τ) εχουμε σταμποτο με ελαφρυα κλιση με αποτελεσμα ολα τα νερα να καταληγουν σε αυτο το λουκι που εχω σκαψει πριν ακριβως απο τον λαχανοκηπο, οταν βρεχει εντονα αυτο γεμιζει,και το νερο περναει μεσα στο θερμοκηπιο, και στον λαχανοκηπο με αποτελεσνα να μην προλαβαινει να το απορροφησει το χωμα.

Αν παρω κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/3385538/Makita-PF1010-Monofasiki-Antlia-Akatharton-Lymaton-1-5hp.html

και το βαλω στο λουκι (εχει βαθος 10-15cm) θα κανει δουλεια?

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2024-10-18 στις 13.36.00_0961b556.jpg

1 minute ago, Doubt said:

Για να μην ξεχειλίζει ή θα πρέπει να μεγαλώσει σε διαστάσεις ή κάπου να αδειάζει ή και τα 2. Αυτή η αντλία δεν κάνει.

Ευχαριστω, υπαρχει κατι αλλο που μπορει να τραβαει τα νερα αυτοματα οποτε γεμιζει?Δυστυχως ειναι δυσκολο να βγαινει το νερο με φυσικη ροη προς τα καπου ουτε θελω να το μεγαλωσω κι αλλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 4saken είπε

υπαρχει κατι αλλο που μπορει να τραβαει τα νερα αυτοματα οποτε γεμιζει?

πάρε ένα βαρέλι 100 - 200 L Σκάψε και βάλτο μέσα στο έδαφος Βάλε πλέγμα και σήτα στο σημείο που είναι το καπάκι και βάλε την αντλία στο βαρέλι και νομίζω θα κάνεις αυτό που ψάχνεις  

image.jpeg.472dc2b3f323e92ec935ac943c0819a3.jpeg

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1

Αυτό είναι το σωστό, να μπεί το βαρελάκι και μέσα η αντλία. Επιπλέον θα πρέπει να μεριμνήσεις και για το πως θα παραμένει σε λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω πχ κεραυνών. 

Στις 17/10/2024 στις 9:47 ΠΜ, kokos23 είπε

μου ειπαν οτι θελει προσοχη ομωσ γιατη τα χρωμματα πριν το 1978 ειχαν μολυβδο μεσα ....αυτο φοβαμαι ... 

εντομεταξυ ρε παιδια τι χαμος γινετε με τισ τιμες που δινουν οι ελαιοχρωματιστες ? για σπιτη 90 τμ ενας μου ζητησε 1000 αλλος μου ζητησε 2500 τι στο καλο γινετε ? δεν υπαρχει μια στανταρτ τιμη ?πχ τοσο το τμ ?

12 minutes ago, kostakis81 said:

μου ειπαν οτι θελει προσοχη ομωσ γιατη τα χρωμματα πριν το 1978 ειχαν μολυβδο μεσα ....αυτο φοβαμαι ... 

εντομεταξυ ρε παιδια τι χαμος γινετε με τισ τιμες που δινουν οι ελαιοχρωματιστες ? για σπιτη 90 τμ ενας μου ζητησε 1000 αλλος μου ζητησε 2500 τι στο καλο γινετε ? δεν υπαρχει μια στανταρτ τιμη ?πχ τοσο το τμ ?

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, ποτε δεν υπηρχε στανταρ ταριφα και τυποποιηση στους επαγγελματιες, ειναι τεχνιτες και ο καθενας αποτιμα την τεχνη του διαφορετικα. Αλλος χρεωνει ακριβα και κανει δουλεια ψειρα, αλλος φθηνα και κανει ξεπετα. Αλλος ειναι μονος και θα κανει Χ μερες, αλλος εχει συνεργειο και βοηθους, θα κανει Χ/3 μερες αλλα προφανως θα χρεωσει τα εξτρα χερια. Αλλος βαζει φθηνο υλικα, αλλος βαζει καλυτερα υλικα και μετακυλυει το κοστος στον πελατη.

Με τη ζητηση που εχουν εδω και δυο χρονια, εχουν καβαλησει το καλαμι και πλεον ζητανε οτι θελουν και αν θελουν να ερθουν. Εχουν γινει περιζητητοι και πριμαντονες.

• Like 1

11 λεπτά πριν, Sebu είπε

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, ποτε δεν υπηρχε στανταρ ταριφα και τυποποιηση στους επαγγελματιες, ειναι τεχνιτες και ο καθενας αποτιμα την τεχνη του διαφορετικα. Αλλος χρεωνει ακριβα και κανει δουλεια ψειρα, αλλος φθηνα και κανει ξεπετα. Αλλος ειναι μονος και θα κανει Χ μερες, αλλος εχει συνεργειο και βοηθους, θα κανει Χ/3 μερες αλλα προφανως θα χρεωσει τα εξτρα χερια. Αλλος βαζει φθηνο υλικα, αλλος βαζει καλυτερα υλικα και μετακυλυει το κοστος στον πελατη.

Με τη ζητηση που εχουν εδω και δυο χρονια, εχουν καβαλησει το καλαμι και πλεον ζητανε οτι θελουν και αν θελουν να ερθουν. Εχουν γινει περιζητητοι και πριμαντονες.

ενταξη ειπαμε τεχνη και τα ρεστα ομως δεν επιτρεπετε τετοια αποκλιση ομως ? +- 20% να το δεχθω ... αλλος μου ειπε και 5κ για την ιδια δουλεια .. και αλλος ερχοταν εσε αλλη δουλεια 3 ωρεσ την ημερα και μετα πηγαινε αλλου .. γενικα ειναι οπωσ σε κοψουν φατσικα και οσα τουσ λειπουν εκηνει την περιοδο ...

πχ δεν μου λεει κανενας τι μεροκαματο εχει ? ολοι θελουν να το τιμολογισουν με την δουλεια και συνηθος παντα χρεωνουν παπαδεσ και 8ωρο δεν δουλευουν ποτε ...μονο 2-3 ωρες την ημερα .. μου λεει ο αλλος θελω 5 ημερες να το βαψω θελω 1000 ευρω και ερχετε 3 ωρες την ημερα .. δηλαδη 15 ωρες /1000 μας κανει 66 ευρω την ωρα αρα 588 ευρω το 8ωρο .. ουτε αστροναυτης ουτε ceo τετοιο μεροκαματο .. πρεπει να αλλαξω καριερα ... α και πουσε τα υλικα δικα μου 

1 hour ago, costas_ said:

Αυτό είναι το σωστό, να μπεί το βαρελάκι και μέσα η αντλία. Επιπλέον θα πρέπει να μεριμνήσεις και για το πως θα παραμένει σε λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω πχ κεραυνών. 

Mε ρευμα δεν θα υπαρξει προβλημα.

Για να καταλαβω, θα σκαψω μεσα στο λουκι τοσο,ωστε να εξεχει το βαρελι μονο μερικα εκατοστα?η αντλια ουσιαστικα θα βγαζει μονο το νερο που εχει στο βαρελι σωστα?Οσο βγαζει νερο το βαρελι θα γεμιζει, θα αδειαζει κοκ?

6 λεπτά πριν, 4saken είπε

Για να καταλαβω, θα σκαψω μεσα στο λουκι τοσο,ωστε να εξεχει το βαρελι μονο μερικα εκατοστα?

σωστά 

7 λεπτά πριν, 4saken είπε

η αντλια ουσιαστικα θα βγαζει μονο το νερο που εχει στο βαρελι σωστα?

σωστά

8 λεπτά πριν, 4saken είπε

Οσο βγαζει νερο το βαρελι θα γεμιζει, θα αδειαζει κοκ?

κοκ Αν υπάρχει δυνατότητα να εχει και γκαζόν στο αυλάκι που έχεις κάνει θα βοηθάει να μην μπαίνουν στο βαρέλι χώματα που ενδεχομένως θα παρασέρνει το νερό 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2024 στις 7:40 ΜΜ, Vaguras είπε

Ναι έχω συνεννοηθεί με την ιδιοκτήτρια και έχω παρει το οκ για τυχόν αλλαγή σε κάτι πιο εύκολο, η ίδια αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να μπεί στη θέση της μια τύπου φυσαρμόνικα, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο παρέχει ικανοποιητική ηχομόνωση-ιδιωτικότητα στον χώρο. Ανεβάζω και μια φωτογραφία που τράβηξα πριν απο λίγο. Η πόρτα ανοιγοκλείνει πιο δύσκολα τώρα τελευταία και σκαλώνει γενικότερα. Στην φωτογραφία εκεί που γράφω μηχανισμός είναι ακριβώς το μεταλλικό στοιχείο του σιδηρόδρομου πάνω στο οποίο κινείται η πόρτα. Εκεί που αναφέρω κάσωμα με ρωγμή είναι εκείνο που προσπαθησε να αφαιρέσει ο μαραγκός και προκάλεσε τις ρωγμές στον σοβά. Αυτό που είδα και σημειώνω με τα κίτρινα βέλη είναι ότι ο μηχανισμός που είναι πάνω στο κάσωμα είναι στραβός επειδή η απόσταση μικραίνει όσο πάμε προς το κλείσιμο της πόρτας. Σαν να έχει μπεί στραβά όλο το κομμάτι με τον μηχανισμό πάνω στο κάσωμα. Να σημειώσω εδώ ότι απο την πρώτη ημέρα που μπήκα στο σπιτι πριν 10 χρόνια αυτή η πόρτα σκάλωνε ελαφρώς στο ανοιγμα - κλείσιμο, αλλά δεν είχα τότε δώσει σημασία, αφού την είχα μόνιμα ανοιχτή. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άλλαξαν τα δεδομένα και είναι πλέον ενας χώρος απομόνωσης οποτε και η πόρτα χρειάζεται να κλείνει και να ανοιγει κάθε μέρα.

Δεν ρώτησα τον μαραγκό για την περίπτωση να γίνει ανοιγόμενη αλλά φαντάζομαι το κόστος αλλάζει κατά πολυ, και η σπιτονοικοκυρά μου ζορίζεται γενικώς οικονομικά...

Γενικά ο μαραγκός έχει λύσεις, το πρόβλημα για το οποίο έθεσα το ερώτημα, αφορα την επισκευή του τοίχου μετα τη διόρθωση της πόρτας.

Λέτε λοιπόν ότι μπορεί να καλυφθεί με γυψοσανίδα, οπότε ψάχνω για τέτοιον μάστορα, που πάλι μερεμέτι το βλέπω συνολικά, ο Θεός βοηθός αν υπάρξει διαθεσιμότητα...

5.jpg

Έκανα ακριβώς αυτή την εργασία στο πατρικό μου. Η δική μου διπλή συρόμενη πόρτα έχει δυο πορτόφυλα κρεμαστά και στο πάνω μέρος τους τους δυο οριζόντιους μηχανισμούς (συρόμενοι) που είναι πάρα πολύ απλοί και ρυθμιζόμενοι. Μιλάμε για κατασκευή πάνω από 50-60 χρόνια. 

Πρώτα έψαξα καλά με μια μικρο-camera να δω πως είναι ο μηχανισμός και τι υπάρχει πάνω από την πόρτα.  

Άνοιξα λοιπόν την μια πλευρά πάνω από την κάσα, ρύθμισα τους μηχανισμούς και έκλεισα πάλι με γυψοσανίδα. Δεν χρειάστηκε να βγάλω κάποιο κομμάτι από το κούφωμα αφού παράλληλα από πάνω του υπήρχε συνάζι. Ο μηχανισμός ήταν μάρκας STANDARD (αθάνατος πραγματικά), στηριγμένος σε δοκαράκι και μπορώ να πω ότι από την στιγμή που απέκτησα πρόσβαση η ρύθμιση ήταν απλή και εύκολη. Όταν άνοιξα την μία πλευρά του τοίχου μου έπεσαν αρκετά μπάζα μέσα στον χώρο που κρύβεται η κάθε συρόμενη πόρτα, οπότε ήταν ευκαιρία να βγάλω εντελώς και τις πόρτες και να καθαρίσω τα πάντα. Όταν τελείωσα με αυτά (επανατοποθέτιση, ρύθμιση κλπ) έκλεισα το άνοιγμα με γυψοσανίδα που την στήριξα όχι με μεταλλικούς οδηγούς αλλά με τον παλαιό τρόπο, δηλαδή με χύμα γύψο & κανάβι ! Μετά έβαλα πλέγμα περιμμετρικά, στοκάρισα, τρίψιμιο, ευθυγράμμιση με τον τοίχο, ξανά στοκάρισμα και βάψιμο. Απλή δουλειά, απλούστατοι οι μηχανισμοί αλλά η δουλειά ολοκληρώθηκε με πάρα πάρα πολλή σκόνη !

Θα σου πρότεινα λοιπόν να σιγουρευτείς πρώτα ότι υπάρχει σινάζι και να προχωρήσεις όπως σου πρότεινε και ο μάστορας.

IMG_20220303_112718.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...