Doubt Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Η ρωγμή ψηλά από τη μια άκρη στην άλλη προϋπήρχε; Φοβάμαι πως μπλέξατε. 25 λεπτά πριν, Vaguras είπε Καλημέρα στην παρεά. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω μια παλιά συρόμενη πόρτα χωνευτή η οποία έχει κρεμάσει ο μηχανισμός της. Το σπιτι δεν είναι δικό μου αλλά έχω συνεννοηθει με την ιδιοκτήτρια. Χρειάζεται λοιπόν επισκευή αφού θέλω να κλείνει η πορτα και να απομονωνει ο χώρος (γραφείο). Το σπιτι είναι πολύ παλιό του 55, αλλά πλήρως ανακαινισμένο εδώ και χρόνια. Βρήκα λοιπόν έναν μαραγκό απο τους παλιους (διότι δεν υπάρχουν και πολλοι σήμερα, και όσοι υπάρχουν δεν έρχονται έυκολα για μερεμέτια) και ήρθε να την δεί. Μου είπε λοιπόν ότι είναι πολύ παλιός ο μηχανισμός αλλά φτιάχνεται ( όσο παλαιοτέρο κάτι, τόσο πιο πιθανό και να επισκευάζεται). Προσπάθησε λοιπόν να αφαιρέσει το κάσωμα για να βγάλει την πόρτα αλλά σταμάτησε, λέγοντας μου ότι θα χρειαστεί δουλειά απο χτίστη-σοβατζή. Όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες που επισυνάπτω, το κάσωμα της πόρτας στηρίζεται σε δυό τούβλα τα οποία καλύπτουν το κενο μεταξύ του κασώματος με το σινάζι (αν το λέω σωστά, δεν ξέρω απο δομική ορολογία), ουσιαστικά το μπετο. Οπότε θα χρειαστεί να γκρεμιστεί το κομματι άνωθεν του κασώματος για να αφαιρεθεί το τελευταίο, να επισκευαστεί ο μηχανισμός και μετα να χτιστεί πάλι ο τοιχος πριν ξαναμπει το κάσωμα στην θέση του. Όπως καταλαβαίνετε το μερεμετι δεν είναι και πολύ μεγάλο, και δεν μπορώ να βρω μάστορα. Οι περισσότεροι έχουν τόση δουλειά που δεν έρχονται ουτε καν δουν και να μου δώσουν προσφορά! Έχετε να προτείνετε κάποια λύση μετά το γκρέμισμα; Ο μαραγκός μου λέει ότι το πιο απλό και συμφέρον οικονομικά είναι να γεμίσω το κενό των τούβλων με γυψοσανίδα, για να έχω και ευκολότερη πρόσβαση στο μέλλον αν ξαναχρειαστεί κάποια επισκευή η πόρτα. Για προτείνετε ρε παιδιά ιδέες και λύσεις , γενικότερα, ακόμη και μαστόρους σε προσωπικό μήνυμα... Περιοχή Μπραχάμι. Ευχαριστώ!
evkar Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Τι θα πει έχει κρεμάσει ο μηχανισμό? Έχει φύγει από την θέση του , έχει ξεκολλήσει , έχει κάνει κούρμπα ? Αυτοί οι μηχανισμοί ήταν της συρτέξ οι περισσότεροι , και μπορεί να επανέλθούν , αν δεν έχουν στραβώσει . Αν το καταλαβαίνω καλά , μιλάμε για εξωτερικό συρόμενο μηχανισμό , που εφάπτεται της πόρτας , οπότε έχει και ρόλο στατικό για το πάνω από αυτόν ντουβάρι . Μην ξεχνάμε ότι οι πόρτες , με τα πρέκια τους και τα δοκάρια τους στηρίζουν και τον πάνω από αυτές τοίχο. Εδώ μάλιστα δείχνει να έχει ραγίσει και ο τοίχος από πάνω , οπότε θέλει έλεγχο , αν οι ρωγμές είναι επιφανειακές ή βαθύτερες , αν και λόγω της παλαιότητας του τοίχου , μάλλον μιλάμε για γήρανση υλικού . Να το προσέξεις
Vaguras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, evkar είπε Τι θα πει έχει κρεμάσει ο μηχανισμό? Έχει φύγει από την θέση του , έχει ξεκολλήσει , έχει κάνει κούρμπα ? Αυτοί οι μηχανισμοί ήταν της συρτέξ οι περισσότεροι , και μπορεί να επανέλθούν , αν δεν έχουν στραβώσει . Αν το καταλαβαίνω καλά , μιλάμε για εξωτερικό συρόμενο μηχανισμό , που εφάπτεται της πόρτας , οπότε έχει και ρόλο στατικό για το πάνω από αυτόν ντουβάρι . Μην ξεχνάμε ότι οι πόρτες , με τα πρέκια τους και τα δοκάρια τους στηρίζουν και τον πάνω από αυτές τοίχο. Εδώ μάλιστα δείχνει να έχει ραγίσει και ο τοίχος από πάνω , οπότε θέλει έλεγχο , αν οι ρωγμές είναι επιφανειακές ή βαθύτερες , αν και λόγω της παλαιότητας του τοίχου , μάλλον μιλάμε για γήρανση υλικού . Να το προσέξεις Κοίτα, όπως έχω βάλει την φωτογραφία με τη ρωγμή, ο μηχανισμός είναι απο την μέσα πλευρά του κασώματος. Η πόρτα κλείνει με δυσκολία απο την μέση της διαδρομής και πίσω, σαν να έχει στραβώσει ο μηχανισμός σε κάποιο σημείο της. Στο κλείσιμο της δεν σκαλώνει, μόνο στο άνοιγμα. Ο μαραγκός μου είπε ότι μάλλον θέλει ρύθμιση, αλλά δεν μπορεί να αποφανθεί αν δεν αφαιρεθεί πρώτα η πόρτα. Η ρωγμή δεν προυπήρχε. Δημιουργήθηκε κατά την προσπάθεια του μαραγκού να αφαιρέσει μερικώς το κάσωμα για να βγαλει την πόρτα. Πίστεψε ότι το κάσωμα θα μπορούσε να αφαιρεθεί χωρίς την σοβαρή αποκόλληση του τοιχου. Αλλά ως συνταξιούχος και πολυ εμπειρος, πηγε αργά αργά και τελικά σταμάτησε, λέγοντας μου οτι δεν γλιτώνουμε το επαναχτισιμο του κομματιου. Σίγουρα παίζει ρόλο και η παλαιότητα. Θα προσπαθήσω να βγάλω και φωτογραφία του μηχανισμού. Το θέμα είναι πού βρίσκουμε μάστορα να ασχοληθεί, και αν η γυψοσανίδα που μου πρότεινε κάποιος ως μέθοδο αποκατάστασης, στέκει ως λύση, ή θα πάμε πάλι σε χτίσιμο με τουβλα κλπ. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από Vaguras
papoys1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Vaguras είπε Κοίτα, όπως έχω βάλει την φωτογραφία με τη ρωγμή, ο μηχανισμός είναι απο την μέσα πλευρά του κασώματος. Η πόρτα κλείνει με δυσκολία απο την μέση της διαδρομής και πίσω, σαν να έχει στραβώσει ο μηχανισμός σε κάποιο σημείο της. Στο κλείσιμο της δεν σκαλώνει, μόνο στο άνοιγμα. Ο μαραγκός μου είπε ότι μάλλον θέλει ρύθμιση, αλλά δεν μπορεί να αποφανθεί αν δεν αφαιρεθεί πρώτα η πόρτα. Η ρωγμή δεν προυπήρχε. Δημιουργήθηκε κατά την προσπάθεια του μαραγκού να αφαιρέσει μερικώς το κάσωμα για να βγαλει την πόρτα. Πίστεψε ότι το κάσωμα θα μπορούσε να αφαιρεθεί χωρίς την σοβαρή αποκόλληση του τοιχου. Αλλά ως συνταξιούχος και πολυ εμπειρος, πηγε αργά αργά και τελικά σταμάτησε, λέγοντας μου οτι δεν γλιτώνουμε το επαναχτισιμο του κομματιου. Σίγουρα παίζει ρόλο και η παλαιότητα. Θα προσπαθήσω να βγάλω και φωτογραφία του μηχανισμού. Το θέμα είναι πού βρίσκουμε μάστορα να ασχοληθεί, και αν η γυψοσανίδα που μου πρότεινε κάποιος ως μέθοδο αποκατάστασης, στέκει ως λύση, ή θα πάμε πάλι σε χτίσιμο με τουβλα κλπ. Υπάρχει και η άλλη λύση την οποία δεν ξέρω αν την εχει προτείνει κάποιος. Κταργείς την συγκεκριμένη συρόμενη και πας σε μια νέα μάλλος δίφυλλη όπως βλέπω το άνοιγμα φυσαρμόνικα ξύλινη. Είχα παλιά τετοια ήταν πολύ λειτουργική προκειμένου να διαχωρίζω δύο διαμερίσματα αλλά την κατήργησα γιατί έπαψε η χρησιμότητά της. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από papoys1
Vaguras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 14 λεπτά πριν, papoys1 είπε Υπάρχει και η άλλη λύση την οποία δεν ξέρω αν την εχει προτείνει κάποιος. Κταργείς την συγκεκριμένη συρόμενη και πας σε μια νέα μάλλος δίφυλλη όπως βλέπω το άνοιγμα φυσαρμόνικα ξύλινη. Είχα παλιά τετοια ήταν πολύ λειτουργική προκειμένου να διαχωρίζω δύο διαμερίσματα αλλά την κατήργησα γιατί έπαψε η χρησιμότητά της. Δεν ξέρω αν γίνεται και είναι και πρακτικό, λόγω του ότι η συγκεκριμένη χωνευτή είναι μικρή αν θυμάμαι 65-70 εκατοστά σε φαρδος, θα μετρησω το απογευμα που θα επιστρεψω σπιτι και θα τραβηξω φωτο απο τον μηχανισμό αν τα καταφέρω μεσα στο σκοτάδι του τοιχου. 1
thermaikos4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου δυο ερωτησεις που αφορουν τα νερα/υγρασια στη μπανιερα: τι βαζουμε στο κενο που ειναι γυρω απο την μπαταρια στα πλακακια; τι βαζουμε αναμεσα στα πλακακια και στη μπανιερα εκει που εχει κανει "ανοιγματα"; σιλικονη/κολλα/στοκο/κλπ; Spoiler
Doubt Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Vaguras είπε Το θέμα είναι πού βρίσκουμε μάστορα να ασχοληθεί, και αν η γυψοσανίδα που μου πρότεινε κάποιος ως μέθοδο αποκατάστασης, στέκει ως λύση, ή θα πάμε πάλι σε χτίσιμο με τουβλα κλπ. Ναι, με γυψοσανίδα γίνεται, θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που ξέρει από γυψοσανίδες. Αλλά γράφεις πως συνεννοήθηκες με την ιδιοκτήτρια.. σου έδωσε το ελεύθερο να κάνεις ότι θέλεις; γιατί μπορεί να έχει αντιρρήσεις για τέτοιου μεγέθους μερεμέτι και να παρεξηγηθείτε. Τον μαραγκό τον ρώτησες αν μπορεί απλά να βγει το συρόμενο φύλο και μπουν 2 φύλα ανοιγόμενα με μεντεσέδες πάνω στην κάσα που υπάρχει ήδη, ή και ένα φύλο πχ να μετατρέψει το συρόμενο σε ανοιγόμενο;
kax54638 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Επειδή έχω σπάσει το κεφάλι μου, μπορέι κάποιος να μου πει πως στο καλό χωρίζουν οι μηχανισμοί του συρταριού ενός επίπλου; Οι οδηγίες φυσικά είναι άλλα αντι άλλων καθώς δείχνει να πατάς έναν μοχλό που δεν υπάρχει σε εμένα.
nickol-us Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε τι βαζουμε στο κενο που ειναι γυρω απο την μπαταρια στα πλακακια; Αρμόστοκο κι από πάνω ροζέτα (προϋποθέτει βγάλσιμο της μπαταρίας) 1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε τι βαζουμε αναμεσα στα πλακακια και στη μπανιερα εκει που εχει κανει "ανοιγματα"; σιλικονη/κολλα/στοκο/κλπ; Αφαιρείς την παλιά σιλικόνη, καθαρίζεις καλά, στεγνώνει καλά και ξαναεφαρμόζεις σιλικόνη, καλής ποιότητας για λίγο καλύτερη αντοχή στο χρόνο 13 λεπτά πριν, kax54638 είπε Επειδή έχω σπάσει το κεφάλι μου, μπορέι κάποιος να μου πει πως στο καλό χωρίζουν οι μηχανισμοί του συρταριού ενός επίπλου; Οι οδηγίες φυσικά είναι άλλα αντι άλλων καθώς δείχνει να πατάς έναν μοχλό που δεν υπάρχει σε εμένα. Μήπως σπας το κεφάλι σου άδικα και είναι τύπος που δεν διαιρείται; Δεν είναι απαραίτητο να διαιρείται...ούτε το συγκεκριμένο φαίνεται κάτι τρανταχτό από τις photo Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από nickol-us
kax54638 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 48 minutes ago, nickol-us said: Μήπως σπας το κεφάλι σου άδικα και είναι τύπος που δεν διαιρείται; Δεν είναι απαραίτητο να διαιρείται...ούτε το συγκεκριμένο φαίνεται κάτι τρανταχτό από τις photo Αυτό ακριβώς φίλε μου. Τελικά δεν χρειαζόταν να τους χωρίσεις καθώς υπήρχαν τρύπες στον μηχανισμό που χωρούσε η βίδα. Παρόλα αυτά οι οδηγίες το τόνιζαν ότι πρέπει να τους χωρίσεις προκειμένου να τους στερεώσεις. Μέχρι και φωτό μου ζήτησαν από το support της εταιρίας για να το κοιτάξουν.
papoys1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 45 λεπτά πριν, kax54638 είπε Αυτό ακριβώς φίλε μου. Τελικά δεν χρειαζόταν να τους χωρίσεις καθώς υπήρχαν τρύπες στον μηχανισμό που χωρούσε η βίδα. Παρόλα αυτά οι οδηγίες το τόνιζαν ότι πρέπει να τους χωρίσεις προκειμένου να τους στερεώσεις. Μέχρι και φωτό μου ζήτησαν από το support της εταιρίας για να το κοιτάξουν. Ακριβώς δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους διότι θα χαθουν τα μπαλάκια που λειτουργούν σαν ρουλεμάν απλά τα ανοίγεις και βιδωνεις τη βίδα. Εχω πρόβλημα στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα (το μαγκώνει συχνά η σύζυγος) και το κάνω συχνά.😁 1
kostakis81 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου ΠΑΙΔΕΣ να ρωτησω και εγω κατι ? ειναι μια κουζινα βαμενη με χοντρο παλιο πλαστικο χρωμα .. πως το βγαζουμε αυτο ? φακτ ειναι χρωμμα του 1975 .και δεν ξεκολαει με σπατουλα .. ακουσα καπου οτι τα παλια χρωμματα εχουν μολυβδο . ισχυει κατι τετοιο ? και εαν ναι τοτε πως το βγαζουμε ? και κατι ακομα .. πωσ βαφουμε επανω σε υδροχρωμμα με νεο χρωμα?πρεπει να το βγαλουμε πρωτα και πως ?
Anastazio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Παιδιά κάποιος που έκανε πρόσφατα ανακαίνιση, πόσο πάνε 40τμ? Θέλει πλήρη ανακαίνιση τα υλικά δεν χρειάζεται να είναι σπουδαία. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Vaguras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Doubt είπε Ναι, με γυψοσανίδα γίνεται, θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που ξέρει από γυψοσανίδες. Αλλά γράφεις πως συνεννοήθηκες με την ιδιοκτήτρια.. σου έδωσε το ελεύθερο να κάνεις ότι θέλεις; γιατί μπορεί να έχει αντιρρήσεις για τέτοιου μεγέθους μερεμέτι και να παρεξηγηθείτε. Τον μαραγκό τον ρώτησες αν μπορεί απλά να βγει το συρόμενο φύλο και μπουν 2 φύλα ανοιγόμενα με μεντεσέδες πάνω στην κάσα που υπάρχει ήδη, ή και ένα φύλο πχ να μετατρέψει το συρόμενο σε ανοιγόμενο; Ναι έχω συνεννοηθεί με την ιδιοκτήτρια και έχω παρει το οκ για τυχόν αλλαγή σε κάτι πιο εύκολο, η ίδια αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να μπεί στη θέση της μια τύπου φυσαρμόνικα, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο παρέχει ικανοποιητική ηχομόνωση-ιδιωτικότητα στον χώρο. Ανεβάζω και μια φωτογραφία που τράβηξα πριν απο λίγο. Η πόρτα ανοιγοκλείνει πιο δύσκολα τώρα τελευταία και σκαλώνει γενικότερα. Στην φωτογραφία εκεί που γράφω μηχανισμός είναι ακριβώς το μεταλλικό στοιχείο του σιδηρόδρομου πάνω στο οποίο κινείται η πόρτα. Εκεί που αναφέρω κάσωμα με ρωγμή είναι εκείνο που προσπαθησε να αφαιρέσει ο μαραγκός και προκάλεσε τις ρωγμές στον σοβά. Αυτό που είδα και σημειώνω με τα κίτρινα βέλη είναι ότι ο μηχανισμός που είναι πάνω στο κάσωμα είναι στραβός επειδή η απόσταση μικραίνει όσο πάμε προς το κλείσιμο της πόρτας. Σαν να έχει μπεί στραβά όλο το κομμάτι με τον μηχανισμό πάνω στο κάσωμα. Να σημειώσω εδώ ότι απο την πρώτη ημέρα που μπήκα στο σπιτι πριν 10 χρόνια αυτή η πόρτα σκάλωνε ελαφρώς στο ανοιγμα - κλείσιμο, αλλά δεν είχα τότε δώσει σημασία, αφού την είχα μόνιμα ανοιχτή. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άλλαξαν τα δεδομένα και είναι πλέον ενας χώρος απομόνωσης οποτε και η πόρτα χρειάζεται να κλείνει και να ανοιγει κάθε μέρα. Δεν ρώτησα τον μαραγκό για την περίπτωση να γίνει ανοιγόμενη αλλά φαντάζομαι το κόστος αλλάζει κατά πολυ, και η σπιτονοικοκυρά μου ζορίζεται γενικώς οικονομικά... Γενικά ο μαραγκός έχει λύσεις, το πρόβλημα για το οποίο έθεσα το ερώτημα, αφορα την επισκευή του τοίχου μετα τη διόρθωση της πόρτας. Λέτε λοιπόν ότι μπορεί να καλυφθεί με γυψοσανίδα, οπότε ψάχνω για τέτοιον μάστορα, που πάλι μερεμέτι το βλέπω συνολικά, ο Θεός βοηθός αν υπάρξει διαθεσιμότητα... Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από Vaguras
Artman13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostakis81 είπε ΠΑΙΔΕΣ να ρωτησω και εγω κατι ? ειναι μια κουζινα βαμενη με χοντρο παλιο πλαστικο χρωμα .. πως το βγαζουμε αυτο ? φακτ ειναι χρωμμα του 1975 .και δεν ξεκολαει με σπατουλα .. ακουσα καπου οτι τα παλια χρωμματα εχουν μολυβδο . ισχυει κατι τετοιο ? και εαν ναι τοτε πως το βγαζουμε ? και κατι ακομα .. πωσ βαφουμε επανω σε υδροχρωμμα με νεο χρωμα?πρεπει να το βγαλουμε πρωτα και πως ? Εγώ που είχα παρόμοιο πρόβλημα αγόρασα αυτό για να μην παιδεύομαι. Έκανα δουλειά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει και εσένα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από Artman13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα