Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες. v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 hours ago, mechpanos said:

Δεν θυμάμαι ακριβώς τον κωδικό υλικού, ήταν ένα τσιμεντοειδές με ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών της sika. Το είχα περάσει σε ταράτσα με παρόμοια σκασίματα στην τσιμεντοκονία ρύσεων, για να κάνω μια πρώτη προστασία υγρομόνωσης μέχρι να γίνει η κανονική υγρομόνωση, θερμομόνωση κλπ, με πολύ καλά αποτελέσματα.

IMG_20210913_092642.jpg

IMG_20210924_120750.jpg

Μήπως είναι το sika monotop 160; Είναι ακριβούτσικο αλλά αν κάνει όλα αυτά που λέει και μπορώ να το περάσω μόνο με βούρτσα είναι μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 725
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όχι δεν είχε κρυστάλλους, ήταν ένα 2 συστατικών (γιατί βρήκα κάτι παλιές φωτογραφίες, όπου φαίνονται σακιά αλλά χωρίς να φαίνεται το νούμερο, μαζί με κάποια δοχεία).

Αλλά αν βάλεις κρυστάλλους, καθάρισες από άποψη υγρομόνωσης σε αρκετά μεγάλο βαθμό (οι κρύσταλλοι εισχωρούν στις ρωγμές και τους πόρους, ενεργοποιούνται με την υγρασία και κλείνουν τους πόρους, μη επιτρέποντας να περάσει η υγρασία πιο μέσα).

• Like 1

Καλημέρες σε όλους.

Με αφορμή αυτό θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας.  

Παλαιά κουφώματα αλουμινίου(άβαφα, μονότζαμα) συρόμενα χωνευτά θα αντικατασταθούν στο πλαίσιο του εξοικονομώ(2023).

1) η αλλαγή σε ανοιγώμενα θεωρείται δεδομένη (λόγω εξοικονομώ);

2) ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μόνωση ενδιάμεσα στα τοιχία; Η έγχυση  supafil εκτός από κοστοβόρα νομίζω δεν προτείνεται στα χωνευτά (έχω την εντύπωση τον διάβασα στο  site  της fuv που παρατέθηκε ένα βίντεο εντός του άλλου νήματος). Εξηλασμένη πολυστερίνη σε συνδυασμό με αφρό πολυουρεθάνης μου κατέβηκε στο μυαλό αλλά δεν ξέρω πόσο καλά αποτελέσματα θα είχε...

3) τι γνώμη έχετε για τα pvc  κουφώματα; Η διαφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση και σύγκριση κόστους με τα αλουμινίου, αξίζει να τα επιλέξει κανείς; Αντοχή στο χρόνο; Μιλάω για τοποθέτηση κέντρο Πειραιά, χωρίς υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μόνωση ενδιάμεσα στα τοιχία;

10 εκ πάχος πετροβάμβακα ή 2 πεντάρια. Αποδοτικό κι εύκολο στην τοποθέτηση - κόψιμο. 

Και πολυστερίνη μπορεί να μπει φυσικά.

4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

τι γνώμη έχετε για τα pvc  κουφώματα; Η διαφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση και σύγκριση κόστους με τα αλουμινίου, αξίζει να τα επιλέξει κανείς; Αντοχή στο χρόνο; Μιλάω για τοποθέτηση κέντρο Πειραιά, χωρίς υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Μια χαρά θα είσαι και με τα PVC και πιο οικονομικά.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Καλημέρες σε όλους.

Με αφορμή αυτό θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας.  

Παλαιά κουφώματα αλουμινίου(άβαφα, μονότζαμα) συρόμενα χωνευτά θα αντικατασταθούν στο πλαίσιο του εξοικονομώ(2023).

2) ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μόνωση ενδιάμεσα στα τοιχία; Η έγχυση  supafil εκτός από κοστοβόρα νομίζω δεν προτείνεται στα χωνευτά (έχω την εντύπωση τον διάβασα στο  site  της fuv που παρατέθηκε ένα βίντεο εντός του άλλου νήματος). Εξηλασμένη πολυστερίνη σε συνδυασμό με αφρό πολυουρεθάνης μου κατέβηκε στο μυαλό αλλά δεν ξέρω πόσο καλά αποτελέσματα θα είχε...

3) τι γνώμη έχετε για τα pvc  κουφώματα; Η διαφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση και σύγκριση κόστους με τα αλουμινίου, αξίζει να τα επιλέξει κανείς; Αντοχή στο χρόνο; Μιλάω για τοποθέτηση κέντρο Πειραιά, χωρίς υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

στο χωριό που είχαμε τέτοια βάλαμε αλουμινίου ίδια χωνευτά στενή γραμμή για να χωράνε αλλά δεν θυμάμαι εταιρεία...πάντως ήταν με θερμοδιακοπή, διπλά τζάμια και διπλές τσιμούχες...τα ανοιγόμενα ήταν πιο ακριβά αρκετά λόγω μικρού μπαλκονιού με αποτέλεσμα το μπατζούρι να βγεί σε 2 κομμάτια οπότε ανέβαινε πολύ η τιμή, επίσης σε άλλο παράθυρο λόγω διάστασης (μικρό άνοιγμα) δεν έμπαινε ανοιγόμενο τζάμι ( θα γινόταν πολύ μικρό το άνοιγμα του τζαμιού)

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 1

5 λεπτά πριν, kokos23 είπε

στο χωριό που είχαμε τέτοια βάλαμε αλουμινίου ίδια χωνευτά στενή γραμμή για να χωράνε αλλά δεν θυμάμαι εταιρεία...πάντως ήταν με θερμοδιακοπή, διπλά τζάμια και διπλές τσιμούχες...τα ανοιγόμενα ήταν πιο ακριβά αρκετά λόγω μικρού μπαλκονιού με αποτέλεσμα το μπατζούρι να βγεί σε 2 κομμάτια οπότε ανέβαινε πολύ η τιμή, επίσης σε άλλο παράθυρο λόγω διάστασης (μικρό άνοιγμα) δεν έμπαινε ανοιγόμενο τζάμι ( θα γινόταν πολύ μικρό το άνοιγμα του τζαμιού)

Παρόμοια έχω βάλει και γω αλλά υπάρχουν απώλειες γιατί δεν σφραγίζουν σωστά. Αν άλλαζα σήμερα θα πήγαινα μόνο σε ανοιγόμενα και θα έκλεισα με μόνωση το κενό που υπάρχει για τα συρόμενα. Και τα σημερινά pvc είναι καλά δεν είναι όπως τα πρώτα που στράβωναν έχουν δε και καλύτερη συμπεριφορά ειδικά το χειμώνα σε θέμα μόνωσης.

Ή ανοιγόμενα ή επάλληλα. Δεδομένη δεν ξέρω αν θεωρείται αλλά αν κρατήσεις χωνευτά, είναι σαν να ρίχνεις τα λεφτά για τα νέα κουφώματα και την θερμομόνωση, στην θάλασσα!

2) ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μόνωση ενδιάμεσα στα τοιχία;

Τώρα αν πω ότι για να εκτιμηθεί αυτό θέλει κανονικά ανάλυση κατά glassier να λάβει υπόψη τη συνολική διαστρωμάτωση, θα πέσουν να με φάνε!!! Οπότε με δεδομένη την εξωτερική θερμομόνωση λόγω εξοικονομώ, θα πω ταινία αεροστεγανότητας στο κούφωμα και τίποτα στο διάκενο!!!

τι γνώμη έχετε για τα pvc  κουφώματα;

Συμφέρει το pvc. Καλύτερο ενεργειακά και φθηνότερο. Τσέκαρε με τα €€€ που θα γλιτώσεις, μήπως τυχόν σε παίρνει για 3πλο τζαμί, να μειώσεις περαιτέρω το Ug.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, vasilis_g είπε

Καλημέρα παιδιά

Κάποια συμβουλή για το πως να φτιάξω και τι υλικά χρειάζεται για αυτο εδώ το κομμάτι;

Σπάσιμο περιμετρικά (όσα είναι σαθρά) και σοβάτισμα.

Εφόσον είναι μικρό το κομμάτι, παίρνεις έναν επισκευαστικό σοβά μιας στρώσης σε σκόνη και εφαρμόζεις μέχρι να έρθει στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο.

Καταβρέχεις, καθαρίζεις την επιφάνεια και "κολλάς" το νέο σοβά (είτε με μυστρί, είτε με σπάτουλα,).

Βοηθάει να έχεις μια μεγάλη σπάτουλα ή πήχη  και να "τραβάς" το σοβά στην ίδια ευθεία με τον υπόλοιπο τοίχο.

Όταν έχει αρχίσει και "τραβάει" ο σοβάς (σχεδόν στεγνή επιφάνεια), εξομαλύνεις με ένα τριβίδι ή σκληρό φελιζόλ

Εφόσον θες να κάνεις και το βάψιμο, τότε θα χρειαστείς το ανάλογο αστάρωμα και βάψιμο(με πλαστικό εφόσον είναι το ίδιο και το υπόλοιπο)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, φτιάχνουμε το μπάνιο και μόλις τελείωσε ο πλακάς τις ρήσεις. Η ντουζιέρα θα είναι χτιστή, αρκεί το πλακάκι για μόνωση και αδιαβροχοποίηση; Ή βάζουμε κάτι επιπλέον;

Επεξ/σία από asteris_
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, asteris_ είπε

Καλησπέρα, φτιάχνουμε το μπάνιο και μόλις τελείωσε ο πλακάς τις ρήσεις. Η ντουζιέρα θα είναι χριστή, αρκεί το πλακάκι για μόνωση και αδιαβροχοποίηση; Ή βάζουμε κάτι επιπλέον;

Για παν ενδεχόμενο, συνηθίζεται να περνούν κάποιο τσιμεντοειδές (υγρο)μονωτικό πριν το πλακάκι.

Θεωρητικά η τσιμεντοκονία καταλήγει ήδη στο σιφώνι, οπότε περνάς και το τσιμεντοειδές, σε περίπτωση που τρυπήσει αρμός να μην ποτίσει/φύγει από κάτω

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3

55 λεπτά πριν, asteris_ είπε

Καλησπέρα, φτιάχνουμε το μπάνιο και μόλις τελείωσε ο πλακάς τις ρήσεις. Η ντουζιέρα θα είναι χριστή, αρκεί το πλακάκι για μόνωση και αδιαβροχοποίηση; Ή βάζουμε κάτι επιπλέον;

Οχι.Το έκανα έτσι χωρίς μόνωση και υπάρχουν διαρροές προς τα κάτω ευτυχώς είναι πυλωτή. έχω κάνει διάφορα αλλά εστω και λίγο υπάρχει ακόμη προβλημα.Σκέφτομαι να ξηλώσω πλακάκια.

• Like 1

2 ώρες πριν, asteris_ είπε

Καλησπέρα, φτιάχνουμε το μπάνιο και μόλις τελείωσε ο πλακάς τις ρήσεις. Η ντουζιέρα θα είναι χτιστή, αρκεί το πλακάκι για μόνωση και αδιαβροχοποίηση; Ή βάζουμε κάτι επιπλέον;

Μεμβράνη ή ειδικό τσιμεντοειδές στεγανωτικό. Στις γωνιές, ειδικά τεμάχια έσω - έξω γωνίας... Βλέπε kerakoll σύστημα aquastop, mapei mapeguard, κλπ...

Στο σιφώνι, ειδικό σιφώνι με περιμετρική μεμβράνη στεγανοποίησης. (Έχει και η hl, και η valsir και άλλες νομίζω)

Photos copyright Vagelis Kiokias no 1 πλακάς, δείτε εργασίες του στα social, tik tok κλπ...

FB_IMG_1728844441642.jpg

FB_IMG_1728844447103.jpg

FB_IMG_1728844458259.jpg

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/10/2024 at 11:03, mechpanos said:

Όχι δεν είχε κρυστάλλους, ήταν ένα 2 συστατικών (γιατί βρήκα κάτι παλιές φωτογραφίες, όπου φαίνονται σακιά αλλά χωρίς να φαίνεται το νούμερο, μαζί με κάποια δοχεία).

Αλλά αν βάλεις κρυστάλλους, καθάρισες από άποψη υγρομόνωσης σε αρκετά μεγάλο βαθμό (οι κρύσταλλοι εισχωρούν στις ρωγμές και τους πόρους, ενεργοποιούνται με την υγρασία και κλείνουν τους πόρους, μη επιτρέποντας να περάσει η υγρασία πιο μέσα).

Tελικά πήγα σε ένα κατάστημα με μονωτικά υλικά να ρωτήσω για το monotop 160 αν υπάρχει σε μικρότερη συσκευασία και μου είπε ότι δεν θα μου έκανε δουλειά αυτό, θα έσκαγε με τον ήλιο. Μου πρότεινε να περάσω τα ανοίγματα και τις ρωγμές με το isomat planfix σε γκρι και μετά να το περάσω με το isomat p-20 για αδιαβροχοποίηση. Μια χαρά μου φάνηκαν οι συμβουλές του και θα ξεμπέρδευα με 17 €( 25 κίλα 80 € το monotop 160). Τα πήρα και μόλις γύρισα στο σπίτι πήγα να τα ανοίξω αλλά ... το μεν planfix έχει ημερομηνία κατασκευής 08/21(18 μήνες αποθήκευση) το δε p-20 03/21(24 μήνες αποθήκευση). Νομίζω ότι όσο χαλαρός και να είμαι είναι ληγμένα και πρέπει να τα αλλάξω. Ελπίζω οι οδηγίες του να μην είναι!

Επεξ/σία από peragialos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε πήγαινε καιπες του να στα αλλάξει, και βλέπεις...τα σιλάνια - σιλοξάνια πάντως, είναι για υδροφοβισμό, όχι για υγρομόνωση. Θα κάνει δουλειά, δεν θα πιάνει νερό, αλλά άμα βρέχει 3 μέρες συνεχόμενες θα σουπώσει και η υγρασία θα περάσει. Το κρυσταλλοειδές που είχες επιλέξει (που OK ήταν overkill για να λέμε και του στραβού το δίκιο) αναπτύσσει τους κρυστάλλους μέσα στους πόρους, και το μόριο του νερού δεν περνάει σε υγρή μορφή. Δεν πειράζει δεν θα έχεις πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς...

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...