zoranb Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου On 07/10/2024 at 18:36, Doubt said: Είναι λίγο overkill αυτό, δεν έχει σάπιο ξύλο στο σημείο. Ξύσιμο, τρίψιμο να φύγουν τα σαθρά χρώματα, στοκάρισμα τον αρμό κάτω με ακρυλικό και βάψιμο με ριπολίνη νερού ακρυλική. 1. Με πινέλο θα γίνει το βάψιμο με ριπολίνη; 2. Εκεί που είναι η ένωση με το δάπεδο, είναι καθημερινά βρεγμένο. Κάποια στιγμή θα γίνουν πάλι τα ίδια. Υπάρχει κάτι [που να μπορώ να βάλω για προστασία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, zoranb είπε Με πινέλο θα γίνει το βάψιμο με ριπολίνη; Πινέλο οι άκρες, οι εσοχές κλπ κι αν το περάσεις όλο κάνεις τα φαρδιά τμήματα με μικρό ρολό. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Doubt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Εντάξει θα το βάψω με πινέλο, αλλά μήπως μπορώ να βάλω κ κάτι εκεί ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια φθορά; Στο σημείο αυτό, είναι ενιαία η ντουζιέρα με το δάπεδο κ το νερό συνέχεια ακουμπάει με το ξύλο! Έχει φύγει/χαλάσει ο αρμός στα πλακάκια της ντουζιέρας. Πρέπει να αγοράσω 5κιλη συσκευασία αρμού πλακιδίων για μια τόσο μικρή ζημιά ή μπορώ κ κάπως αλλιώς να κάνω αυτή την επιδιόρθωση; Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 53 λεπτά πριν, zoranb είπε Εντάξει θα το βάψω με πινέλο, αλλά μήπως μπορώ να βάλω κ κάτι εκεί ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια φθορά; Στο σημείο αυτό, είναι ενιαία η ντουζιέρα με το δάπεδο κ το νερό συνέχεια ακουμπάει με το ξύλο! Έχει φύγει/χαλάσει ο αρμός στα πλακάκια της ντουζιέρας. Πρέπει να αγοράσω 5κιλη συσκευασία αρμού πλακιδίων για μια τόσο μικρή ζημιά ή μπορώ κ κάπως αλλιώς να κάνω αυτή την επιδιόρθωση; Να πάρεις 5κιλη αλλά πριν να καθαρίσεις / ξύσεις καλά και τον υπάρχων για να πιάσει ο νέος καλά προτείνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Ρε παιδια....ειναι δυνατον (το ξερω, ολα γινονται, αλλα λεμε τωρα), στις κοχες εσωτερικα στο μπαλκονι, κατω απο τη μαρκιζα με τα καγκελα, να εχουν βαλει απλη σιλικονη; Μαλλον σιγουρα, απο εκει προερχεται μεγαλο προβλημα που φαινεται οτι τα μπαλκονια 'τραβανε' υγρασια....σε σημεια, ανακαλυψα-επειτα απο εναν μαστορα που εφερα να δει τα μπαλκονια, οτι ειχε φθαρει-φυγει η σιλικονη, κι ειχε μικρη γραμμικη τρυπα-εσοχη...αναμενομενο ε; Αλλο υλικο θα πρεπει να μπει εκει, να αντεχει στις καιρικες συνθηκες, γιατι ακομη κι αν ειναι 'ειδικου τυπου' σιλικονη, δεν παυει να ειναι σιλικονη.... Τι λετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peragialos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Ήρθε ο υδραυλικός χθες , έσκαψε στο πεζοδρόμιο πέρασε τις σωλήνες ύδρευσης, έριξε τσιμέντο από πάνω αφού τις είχε καλύψει με το χώμα-πέτρες που είχε βγάλει και στο σημείο που βγαίνουν από το έδαφος έβαλε πιο πριν elastosil. To τσιμέντο ήταν μια ομορφιά σαν τσιμεντοκονία. Μετά από λίγο όμως έσκασε, έκανε ρωγμές σε διάφορα σημεία. Τι μπορώ τώρα να κάνω για να το στεγανοποιήσω; να του πω να ξανάρθει για να το στεγανοποιήσει αυτός αλλά μάλλον θα μου ζητήσει επιπλέον χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 'Οι κολώνες του σπιτιού' Οι κολωνες εχουν ξυστει, να φυγουν τα σαθρα, και θα μπουν υλικα της sika, με ρητινη. Υπενθυμιζω, οτι πλεον, γιατι ολες οι ρηγματωσεις εγιναν απο ανιουσα υγρασια απο το γυρω χωμα, εχει γινει αποστραγγιστικη εσωτερικη-στο εδαφος-ταφρος, που πλεον, θα διοχετευει ολα τα νερα γυρω απο την οικοδομη, κατευθειαν στην αποχετευση, αρα ζητηματα υγρασιας στις κολωνες, τελος... Τωρα ομως που ειναι ξυσμενες οι κολωνες, και μεχρι να επισκευαστουν, τις ειδαν διαφοροι και ειπαν διαφορα... Η οικοδομη, ειναι του 1989, φυσικα με τους τοτε ισχυοντες κανονισμους, τεχνικους και σεισμολογικους. - Γνωστος μου, φροντισε να μου μεταδοσει ενα καταστροφολογικο κλιμα...και που πας με αυτες τις κολωνες, και ειναι τοσο λεπτες, και που θελουν ενισχυση, κι εγω θα ετρεμα τι θα παθω αν ειχα τετοιες κολωνες... - Αλλος που εχτισε οικοδομη προσφατα, αρα με ολες τις νεοτερες και ακομη αυστηροτερες προδιαγραφες, ηταν καθησυχαστικος, οτι ετσι γινονταν τοτε, δεν υπαρχει προβλημα - Ο μηχανικος απο το team που ηρθαν για τις επισκευες στις κολωνες, δεν θεωρει οτι υπαρχει καποιο ιδιαιτερο σοβαρο προβλημα, δομικο δηλαδη, περα απο τις επισκευαστικες εργασιες που θα γινουν. Και έτερος εργολάβος με μεγαλη πειρα σε τετοιου ειδους εργασιες, δεν ειδε κάτι ανησυχητικό, παρότι ειπε οτι θα ηθελε περισσοτερα 'τσερκια', αλλα γενικως ενταξει. - Και εγω λεω, γνωριζα σπιτια γνωστων μου, κατασκευασμενα τις δεκαετιες του '60 και '70, και δεν ειχαν ποτε προβλημα. Και θα χει, οικοδομη του 1990; Οκ, τιποτε δεν ειναι θεσφατο, αλλα θελω να πω, αντεχουν σεισμικα πολυ παλιοτερα κτισματα, με ακομη παλαιοτερες προδιαγραφες. Και ειναι γεγονος, οτι επι 35 χρονια, ποτε δεν υπηρξε προβλημα πχ απο σεισμους (τι αλλο). Μονο απο υγρασια, και τωρα με την ταφρο θα λυθει οριστικα. (επιπλεον μπηκαν και αλουμινενιες 'απορροες' για βροχινο νερο στα οριζοντια δοκαρια, να μην 'γλυφει' το νερο προς τα μεσα) Θα με ενδιεφερε να ακουσω αποψεις και εδω. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από mindreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε 'Οι κολώνες του σπιτιού' Οι κολωνες εχουν ξυστει, να φυγουν τα σαθρα, και θα μπουν υλικα της sika, με ρητινη. Υπενθυμιζω, οτι πλεον, γιατι ολες οι ρηγματωσεις εγιναν απο ανιουσα υγρασια απο το γυρω χωμα, εχει γινει αποστραγγιστικη εσωτερικη-στο εδαφος-ταφρος, που πλεον, θα διοχετευει ολα τα νερα γυρω απο την οικοδομη, κατευθειαν στην αποχετευση, αρα ζητηματα υγρασιας στις κολωνες, τελος... Τωρα ομως που ειναι ξυσμενες οι κολωνες, και μεχρι να επισκευαστουν, τις ειδαν διαφοροι και ειπαν διαφορα... Η οικοδομη, ειναι του 1989, φυσικα με τους τοτε ισχυοντες κανονισμους, τεχνικους και σεισμολογικους. - Γνωστος μου, φροντισε να μου μεταδοσει ενα καταστροφολογικο κλιμα...και που πας με αυτες τις κολωνες, και ειναι τοσο λεπτες, και που θελουν ενισχυση, κι εγω θα ετρεμα τι θα παθω αν ειχα τετοιες κολωνες... - Αλλος που εχτισε οικοδομη προσφατα, αρα με ολες τις νεοτερες και ακομη αυστηροτερες προδιαγραφες, ηταν καθησυχαστικος, οτι ετσι γινονταν τοτε, δεν υπαρχει προβλημα - Ο μηχανικος απο το team που ηρθαν για τις επισκευες στις κολωνες, δεν θεωρει οτι υπαρχει καποιο ιδιαιτερο σοβαρο προβλημα, δομικο δηλαδη, περα απο τις επισκευαστικες εργασιες που θα γινουν. Και έτερος εργολάβος με μεγαλη πειρα σε τετοιου ειδους εργασιες, δεν ειδε κάτι ανησυχητικό, παρότι ειπε οτι θα ηθελε περισσοτερα 'τσερκια', αλλα γενικως ενταξει. - Και εγω λεω, γνωριζα σπιτια γνωστων μου, κατασκευασμενα τις δεκαετιες του '60 και '70, και δεν ειχαν ποτε προβλημα. Και θα χει, οικοδομη του 1990; Οκ, τιποτε δεν ειναι θεσφατο, αλλα θελω να πω, αντεχουν σεισμικα πολυ παλιοτερα κτισματα, με ακομη παλαιοτερες προδιαγραφες. Και ειναι γεγονος, οτι επι 35 χρονια, ποτε δεν υπηρξε προβλημα πχ απο σεισμους (τι αλλο). Μονο απο υγρασια, και τωρα με την ταφρο θα λυθει οριστικα. (επιπλεον μπηκαν και αλουμινενιες 'απορροες' για βροχινο νερο στα οριζοντια δοκαρια, να μην 'γλυφει' το νερο προς τα μεσα) Θα με ενδιεφερε να ακουσω αποψεις και εδω. Σε διαστάσεις μια χαρά φαίνεται η κολώνα ειδικά αν το κτίσμα δεν είναι και πολυόροφο σίδερα καλά φαίνεται να έχει αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα στατικότητας η οικοδομή παρά μόνο το θεμα σε αυτήν την κολώνα το πιο πιθανό δεν έχεις πρόβλημα όπως σου είπαν και πιο ειδικοί. Σωστή επισκευή της κολώνας με καλά και σωστά υλικά αφου πρώτα ρίξεις ότι άλλο σαθρό έχει απομείνει.Ειδικά καλό καθαρισμό στα σίδερα ώστε να σταματήσει η οξειδωση η οποία όπως φαίνεται με μια ματιά δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 3 minutes ago, papoys1 said: Σε διαστάσεις μια χαρά φαίνεται η κολώνα ειδικά αν το κτίσμα δεν είναι και πολυόροφο σίδερα καλά φαίνεται να έχει αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα στατικότητας η οικοδομή παρά μόνο το θεμα σε αυτήν την κολώνα το πιο πιθανό δεν έχεις πρόβλημα όπως σου είπαν και πιο ειδικοί. Σωστή επισκευή της κολώνας με καλά και σωστά υλικά αφου πρώτα ρίξεις ότι άλλο σαθρό έχει απομείνει.Ειδικά καλό καθαρισμό στα σίδερα ώστε να σταματήσει η οξειδωση η οποία όπως φαίνεται με μια ματιά δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ναι, ενας οροφος μονο - ο 1ος, χαιρομαι που το βλεπεις ενταξει. Γιατι ο καταστροφολογος γνωστος, μου λεγε κοιτα ποσο λιγο σιδερο εχει, λιγος οπλισμος και ποσο μικρη η διασταση της κολωνας κλπ. Αλλα μετα λεω κατσε, μαλλον πολυς πανικος για το τιποτε, το εχει αυτο το στυλ και το εχω τσεκαρει και σε αλλα θεματα.... Το επομενο διαστημα θα γινουν οι επισκευαστικες εργασιες, προφανως θα προηγηθουν καθαρισμοι στα σιδερα, κι επειτα απο πανω τα ειδικα υλικα της sika με ρητινη, οπως ειπαν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, mindreader είπε Ναι, ενας οροφος μονο - ο 1ος, χαιρομαι που το βλεπεις ενταξει. Γιατι ο καταστροφολογος γνωστος, μου λεγε κοιτα ποσο λιγο σιδερο εχει, λιγος οπλισμος και ποσο μικρη η διασταση της κολωνας κλπ. Αλλα μετα λεω κατσε, μαλλον πολυς πανικος για το τιποτε, το εχει αυτο το στυλ και το εχω τσεκαρει και σε αλλα θεματα.... Το επομενο διαστημα θα γινουν οι επισκευαστικες εργασιες, προφανως θα προηγηθουν καθαρισμοι στα σιδερα, κι επειτα απο πανω τα ειδικα υλικα της sika με ρητινη, οπως ειπαν. Είμαι σίγουρος ότι εκτός απο γνωστούς υπάρχουν και ειδικοί που η γνώμη τους έχει βαρύτητα. Που το έχουν σπουδάσει το θέμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, peragialos είπε Ήρθε ο υδραυλικός χθες , έσκαψε στο πεζοδρόμιο πέρασε τις σωλήνες ύδρευσης, έριξε τσιμέντο από πάνω αφού τις είχε καλύψει με το χώμα-πέτρες που είχε βγάλει και στο σημείο που βγαίνουν από το έδαφος έβαλε πιο πριν elastosil. To τσιμέντο ήταν μια ομορφιά σαν τσιμεντοκονία. Μετά από λίγο όμως έσκασε, έκανε ρωγμές σε διάφορα σημεία. Τι μπορώ τώρα να κάνω για να το στεγανοποιήσω; να του πω να ξανάρθει για να το στεγανοποιήσει αυτός αλλά μάλλον θα μου ζητήσει επιπλέον χρήματα. πολύ σκάσιμο. Μήπως έβαλε και ασβέστη στο χαρμάνι που έφτιαξε;;; Το λάθος πάλι είναι ότι εφτιαξε λάσπη μόνο με άμμο χωρίς χαλίκι πιθανά να την εφτιαξε πολύ νερουλή και στεγνώνοντας δημιουργεί ρωγμές ειδικά αν δεν έχει χαλίκι (γαρμπίλι) Τωρα δεν γίνεται κάτι οι ρωγμές δύσκολα κλείνουν. Τσιμέντο σκέτο με νερό μήπως γίνει κάποια μικρή διόρθωση. Α και σε μπετά που ρίχνουμε στο έδαφος καταβρέχουμε πρώτα πολύ καλά τα σημεία που θα πέσει μπετό να προλάβουμε σκασίματα. Το έβρεξε καλά πρώτα;;; Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Είμαι σίγουρος ότι εκτός απο γνωστούς υπάρχουν και ειδικοί που η γνώμη τους έχει βαρύτητα. Που το έχουν σπουδάσει το θέμα. Εχεις περα για περα δικιο. Πες ομως: οταν ερχεται ενας απο τους 'δικους σου', του λες με τη μια 'κατσε στην ακρη, εγω παω να ρωτησω τους ειδικους;' Εννοειτε οτι θα πας σε αυτους που ξερουν. Οι πιο κοντινοι σου ομως, ειναι αυτοι που αμεσα εκφερουν γνωμη, και συχνα επηρεαζουν-φτιαχνουν κλιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, mindreader είπε Εχεις περα για περα δικιο. Πες ομως: οταν ερχεται ενας απο τους 'δικους σου', του λες με τη μια 'κατσε στην ακρη, εγω παω να ρωτησω τους ειδικους;' Εννοειτε οτι θα πας σε αυτους που ξερουν. Οι πιο κοντινοι σου ομως, ειναι αυτοι που αμεσα εκφερουν γνωμη, και συχνα επηρεαζουν-φτιαχνουν κλιμα. Αν ακούς τον έναν και τον άλλον φταις εσύ.Αν έχεις αμφιβολίες καλείς ειδικό να το κοιτάξει και δεν ακούς τους μηχανικούς της εξέδρας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, mindreader είπε Εχεις περα για περα δικιο. Πες ομως: οταν ερχεται ενας απο τους 'δικους σου', του λες με τη μια 'κατσε στην ακρη, εγω παω να ρωτησω τους ειδικους;' Εννοειτε οτι θα πας σε αυτους που ξερουν. Οι πιο κοντινοι σου ομως, ειναι αυτοι που αμεσα εκφερουν γνωμη, και συχνα επηρεαζουν-φτιαχνουν κλιμα. Σίδερα η κολώνα έχει όπως φαίνεται στις γωνίες μάλλον 20άρια ,μπορεί και πιο πολύ , στη μέση πάλι έχει δεν φαίνεται το πάχος , τσέρκια πυκνά μια χαρά κολώνα είναι από σίδερα αφου μηχανικός - εργολάβος που είναι πιο ειδικοί σου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μην ακούς τον κάθε κινδυνολόγο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, peragialos είπε Ήρθε ο υδραυλικός χθες , έσκαψε στο πεζοδρόμιο πέρασε τις σωλήνες ύδρευσης, έριξε τσιμέντο από πάνω αφού τις είχε καλύψει με το χώμα-πέτρες που είχε βγάλει και στο σημείο που βγαίνουν από το έδαφος έβαλε πιο πριν elastosil. To τσιμέντο ήταν μια ομορφιά σαν τσιμεντοκονία. Μετά από λίγο όμως έσκασε, έκανε ρωγμές σε διάφορα σημεία. Τι μπορώ τώρα να κάνω για να το στεγανοποιήσω; να του πω να ξανάρθει για να το στεγανοποιήσει αυτός αλλά μάλλον θα μου ζητήσει επιπλέον χρήματα. Δεν είναι τίποτα αυτά, βλέπω έχει και κλίση το σημείο εκεί. Δεν υπάρχει θέμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα