Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες. v.2

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έτσι έχει δίκιο ο predator77 ! κλείστε το forum και όλοι "σπίτια" σας!

Άκου εκεί να ζητάς πληροφορίες/βοήθεια σε forum!!!  που το είδατε αυτό;

Σοβαρά τώρα σε κάθε θέμα θα πεταχτεί ένας να γράψει πάρε δικηγόρο/υδραυλικό/ηλεκτρολόγο/wtv .... WTF!  γιατί δεν κάνετε απλά logout να μας αφήσετε "ήσυχους";

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 801
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, dimviii είπε

ειχα εδω και μια 20ετια ενα αυτοματο πληρωσης στο καλοριφερ ,μαρκας FAR, αυτον εδω

https://aquamaster.gr/product/far-aftomatos-plirosis-me-manometro-1-2/

τα τελευταια χρονια κολλαγε,και μετα απο μερικες σφυριες εφτιαχνε.

Τωρα ειχε κολλησει στο 1,8 μπαρ και δεν ακουγε με το ρυθμιστικο.Ουτε να ανεβασει,ουτε να κατεβασει πιεση.

Επειδη ειναι πολυ το 1,8 και ηθελα να το παω στο 1,5 με βαση το υψος απο λεβητα στο τελευταιο σωμα(10 μετρα)

Παντα με κρυο το νερο μιλαω.

Καθομαι διαβαζω και βλεπω οτι ο ΦΑΡ αυτοματος δεν ειναι για πολλα.Συχνα κολληματα κλπ.

Διαβαζω οτι οι καλυτεροι ειναι οι Caleffi

παω και αγοραζω αυτον.

https://b2c.kanellakis-sa.gr/aytomat-plir-chor-manom-caleffi-1-2.html

τον τοποθετω, ειναι ρυθμισμενος στο 1,5 απο τον κατασκευαστη.

Πιεση παλι στο 1,8 και παιζωντας με το ρυθμιστικο δεν ανεβαινει και δεν κατεβαινει καθολου.Οτι εκανε δλδ και ο κολλημενος FAR 20ετιας 

εξαερωνω τα σωματα,εβγαλα δλδ 300-400μλ νερο,παλι 1,8 μπαρ.

υποψιν το μπαρομετρο καινουριο της Watts

τι κανω λαθος?

Κανονικά δε έπρεπε να είχες θέμα .

Το δοχείο διαστολής το έχεις δει ; 

Μήπως είναι τρύπιο ; 

4 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Κανονικά δε έπρεπε να είχες θέμα .

Το δοχείο διαστολής το έχεις δει ; 

Μήπως είναι τρύπιο ; 

μετρησα με οργανο πιεσης, εδειξε 1.9 μπαρ

Just now, dimviii said:

μετρησα με οργανο πιεσης, εδειξε 1.9 μπαρ

Όπως σου είπε πιο πάνω το μετράς αποσυνδεδεμένο από το υπόλοιπο κύκλωμα, συνήθως αν δεν το πειράξει κάποιος είναι 1.5-1.6 bar από το εργοστάσιο.

Αν πατήσεις την βαλβίδα βγαίνει αέρας;

Αν τον χτυπήσεις με το χέρι (όπως την πόρτα) σου δίνει την εντύπωση ότι είναι γεμάτο (νερό) ή άδειο (αέρα);

10 λεπτά πριν, Havik είπε

Όπως σου είπε πιο πάνω το μετράς αποσυνδεδεμένο από το υπόλοιπο κύκλωμα, συνήθως αν δεν το πειράξει κάποιος είναι 1.5-1.6 bar από το εργοστάσιο.

Αν πατήσεις την βαλβίδα βγαίνει αέρας;

Αν τον χτυπήσεις με το χέρι (όπως την πόρτα) σου δίνει την εντύπωση ότι είναι γεμάτο (νερό) ή άδειο (αέρα);

ναι βγαζει αερα εαν πατησεις την βαλβιδα.Τωρα χτυπωντας το δεν μπορω να καταλαβω εαν εχει νερο.

απο το εργοστασιο εχει 1.5 μπαρ συμφωνα με το ταμπελακι του.

Για να το αποσυνδεσω θα πρεπει να αδειασω ολο το κυκλωμα.Και δεν θελω να το κανω.

Επεξ/σία από dimviii

7 ώρες πριν, dimviii είπε

ναι βγαζει αερα εαν πατησεις την βαλβιδα.Τωρα χτυπωντας το δεν μπορω να καταλαβω εαν εχει νερο.

απο το εργοστασιο εχει 1.5 μπαρ συμφωνα με το ταμπελακι του.

Για να το αποσυνδεσω θα πρεπει να αδειασω ολο το κυκλωμα.Και δεν θελω να το κανω.

Τότε είναι λάθος η μέτρηση του . Υπάρχει και Βάνα που το απομονώνεις .

Πρέπει να αποσυνδεθεί και του βάζεις + 0,2 bar από ότι ρυθμίσεις το τον αυτόματο πλήρωσης .

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Τότε είναι λάθος η μέτρηση του . Υπάρχει και Βάνα που το απομονώνεις .

Πρέπει να αποσυνδεθεί και του βάζεις + 0,2 bar από ότι ρυθμίσεις το τον αυτόματο πλήρωσης .

δεν εχει βανα,ειναι συνδεδεμενο με ρακορ.

Σημερα το πρωι ξανατσεκαρα την πιεση,ειναι στο 1,6 σταθερα.

Ευχαριστω για την βοηθεια παιδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

νομίζω θα πρέπει να αναθεωρήσεις 

image.jpeg.e7993e4e411744d08c76ab58ebf58ad6.jpeg 

52 λεπτά πριν, dimviii είπε

Σημερα το πρωι ξανατσεκαρα την πιεση,ειναι στο 1,6 σταθερα.

https://www.youtube.com/watch?v=DfmZ8BrVHrs

ΥΓ διάβασε προσεκτικά τα σχόλια για αυτο που με ρώτησες παραπανω και θα βρεις την απάντηση  σχετικά με την πίεση τοποθετημένο  

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εξαρτάται από το πόσο πιάνουν τα χέρια σου.

Καθάρισμα και απομάκρυνση όλων των σαθρών, τρίψιμο καλό το σίδερο με βούρτσα ώστε να φύγει η σκουριά και να γυαλίσει, πέρασμα με αναστολέα διάβρωσης και χτίσιμο με ινοπλισμένο τσινεντοειδές.

Υπάρχουν βίντεο και οδηγοί να δεις στο διαδίκτυο. Τα υλικά τα βρίσκεις σχετικά εύκολα, οικονομικά και σχεδόν παντού

να κάνω μια μικρή πρόσθεση:  φαίνεται η δουλειά να γίνεται από υγρασία που ανεβαίνει από την ένωση με το μάρμαρο  στο παράθυρο και το πάτωμα, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να το απομονώσεις εκεί, δεν ξέρω πως, ίσως με σοβατεπί και καλή μόνωση στις ενώσεις με κάποιο επαλειφώμενο υλικό; δεν γνωρίζω, ίσως κάποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία ...

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 2

18 ώρες πριν, water97 είπε

Ξέρεις κάποιος φίλος αν μπορώ να επιδιόρθωσω μόνος μου αυτή τη ζημιά στη κολώνα του μπαλκονιού;

IMG_20241111_172837.jpg

Η ρωγμή που φαίνεται δεξιά μέχρι τι ύψος φτάνει; Πρέπει να φύγει όλο αυτό το κομμάτι, από κάτω θα είναι σάπιο το σίδερο.

• Like 3

Καλησπέρα σας, θέλω μια συμβουλή. Έχω ένα μικρό χωραφάκι, στο οποίο άνοιξη και καλοκαίρι καλλιεργώ κηπευτικά. Κάποιοι μπαίνουν και ανοίγουν την βρύση και χρεώνομαι εγώ. Δεν θέλω να διακόψω την παροχή γιατί όταν καλλιεργώ την χρησιμοποιώ, αλλά υπάρχει τρόπος να κλειδώσω την βρύση; Η βρύση είναι η κλασική με την κόκκινη λαβή.

Ευχαριστώ

3 λεπτά πριν, SofosChoriou είπε

Καλησπέρα σας, θέλω μια συμβουλή. Έχω ένα μικρό χωραφάκι, στο οποίο άνοιξη και καλοκαίρι καλλιεργώ κηπευτικά. Κάποιοι μπαίνουν και ανοίγουν την βρύση και χρεώνομαι εγώ. Δεν θέλω να διακόψω την παροχή γιατί όταν καλλιεργώ την χρησιμοποιώ, αλλά υπάρχει τρόπος να κλειδώσω την βρύση; Η βρύση είναι η κλασική με την κόκκινη λαβή.

Ευχαριστώ

Υπάρχει βρύση με κλειδαριά , αλλά πιστεύω θα τη παραβιάσουν 

1 ώρα πριν, SofosChoriou είπε

Ευχαριστώ

Κάπου υπάρχει ρολόι μέτρησης.Βάλε εκεί λουκέτο .

• Like 1

18 ώρες πριν, Havik είπε

έτσι έχει δίκιο ο predator77 ! κλείστε το forum και όλοι "σπίτια" σας!

Άκου εκεί να ζητάς πληροφορίες/βοήθεια σε forum!!!  που το είδατε αυτό;

Σοβαρά τώρα σε κάθε θέμα θα πεταχτεί ένας να γράψει πάρε δικηγόρο/υδραυλικό/ηλεκτρολόγο/wtv .... WTF!  γιατί δεν κάνετε απλά logout να μας αφήσετε "ήσυχους";

Αλλο το να το συζητησω κατι με ενα συναδελφο υδραυλικο που θα συννενοηθουμε κ αλλο το να το εξηγησω σε σενα που δεν θα καταλαβεις τι σου λεω.κοιτα στο youtube πως γινεται καλυτερα αμα δεν θες να φωναξεις μαστορα στο σπιτι σου εδω απαντηση απο ερασιτεχνη θα παρεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...