Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά μπήκε το δεκάλεπτο στα νερά και στα αναψυκτικά / μπύρες;

Μόνο στο αεροδρόμιο πλήρωσα νερο 60 λεπτά, παντού ακόμα 50 το δίνουν 

Ξέρετε σουπερμάρκετ που τα παίρνουν;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Τελικά μπήκε το δεκάλεπτο στα νερά και στα αναψυκτικά / μπύρες;

Σήμερα διάβασα...

Η  είδηση έσκασε σαν βόμβα και ξεφούσκωσε σαν τρύπιο λάστιχο:  «Από 1η Ιουλίου θα πούμε τo (εμφιαλωμένο) νερό νεράκι. Ερχονται ανατιμήσεις τουλάχιστον 20%, αφού εφαρμόζεται περιβαλλοντικό τέλος 10 λεπτών στο μικρό μπουκαλάκι του νερού». Το δημοσίευμα φαίνεται να ξεκίνησε από συγκεκριμένη ιστοσελίδα (pronews.gr) και μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε viral και αναπαράχθηκε από μεγάλα ΜΜΕ. Η αύξηση αφορούσε το σύστημα επιστροφής εγγυοδοσίας (Deposit Return System), που όντως θα εφαρμοστεί, αλλά σε περίπου ενάμιση χρόνο, αφού ακόμα δεν υπάρχει το δίκτυο να το υποστηρίζει. Πάντως η διάψευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, σε αντίθεση με τα ανησυχητικά δημοσιεύματα για τις ανατιμήσεις.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/440595_paneyropaiki-mahi-gia-ena-potiri-nero-brysis-sta-estiatoria

.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, teot said:

που όντως θα εφαρμοστεί, αλλά σε περίπου ενάμιση χρόνο, αφού ακόμα δεν υπάρχει το δίκτυο να το υποστηρίζει.

Ενώ σε 1.5 χρόνο θα υπάρχει το δίκτυο; Έλεγε η είδηση (που δε ξέρω πόση δόση αλήθειας είχε) ότι κάθε κατάστημα ως 200τμ θα πρέπει να έχει μηχάνημα. Αν δεν υπάρχει χώρος εντός του καταστήματος ή σε πεζοδρόμιο, τότε να νοικιάσει χώρο εντός χιλιομέτρου. Το θεωρώ αστείο καθώς ακόμα και καταστήματα σούπερ μάρκετ εντός πόλεως δεν έχουν χώρο στο πεζοδρόμιο... στη πόλη μου μόνο 1 κατάστημα Βασιλόπουλου έχει τέτοιο πράγμα. Δηλαδή αν ξεκινούσε αυτό το μέτρο από τώρα... θα ερχόταν ο άλλος στο κατάστημα μου να πάρει νερό, αναψυκτικά κλπ... και μετά πήγαινε στον ΑΒ να πάρει τα 10 λεπτα σε κουπόνια ώστε να ξαναψωνίσει εκεί αναγκαστικά; Παράνοια...

Δημοσ.

Οι τιμές σε κάποια από τις πιο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μια χαρά ανέβηκαν. Όχι 60 λεπτά η εξάδα αλλά 63.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Οι τιμές σε κάποια από τις πιο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μια χαρά ανέβηκαν. Όχι 60 λεπτά η εξάδα αλλά 63.

Και φυσικά θα ξανανέβουν ΟΤΑΝ θα ξαναγίνει επίσημα συζήτηση για την ανακύκλωση (κι εφόσον δημιουργηθεί το δίκτυο :D) καθώς θα είναι νέο "φρούτο" και η τωρινή αύξηση θα έχει ξεχαστεί.

19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ενώ σε 1.5 χρόνο θα υπάρχει το δίκτυο; Έλεγε η είδηση (που δε ξέρω πόση δόση αλήθειας είχε) ότι κάθε κατάστημα ως 200τμ θα πρέπει να έχει μηχάνημα. Αν δεν υπάρχει χώρος εντός του καταστήματος ή σε πεζοδρόμιο, τότε να νοικιάσει χώρο εντός χιλιομέτρου. Το θεωρώ αστείο καθώς ακόμα και καταστήματα σούπερ μάρκετ εντός πόλεως δεν έχουν χώρο στο πεζοδρόμιο... στη πόλη μου μόνο 1 κατάστημα Βασιλόπουλου έχει τέτοιο πράγμα. Δηλαδή αν ξεκινούσε αυτό το μέτρο από τώρα... θα ερχόταν ο άλλος στο κατάστημα μου να πάρει νερό, αναψυκτικά κλπ... και μετά πήγαινε στον ΑΒ να πάρει τα 10 λεπτα σε κουπόνια ώστε να ξαναψωνίσει εκεί αναγκαστικά; Παράνοια...

Δεν είναι μόνο ο χώρος το θέμα αλλά και η όλη συντήρηση των μηχανημάτων (έχουν αρκετά μηχανικά/κινητά μέρη). Εδώ τώρα, με ελάχιστα μηχανήματα έξω από κάποια supermarket (πχ ΑΒ) ή σε άσχετα σημεία, και αρκετές φορές δεν λειτουργούν/υπολειτουργούν (έχω προσωπική εμπειρία) και μας λένε ότι "αύριο" με κάποιες 100άδες, για να μην πω 1000άδες, μικρότερες μονάδες και θα είναι σε λειτουργία; Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα καταλήξουν πολλά από αυτά να μην λειτουργούν (πάρεργο για το όποιο κατάστημα) και ο καταναλωτής, έχοντας πληρώσει ήδη το "καπέλο" θα τρέχει με μια σακούλα γύρω-γύρω να βρει λειτουργικό μηχάνημα. Αν δε αυτός που θα το κάνει αυτό θα κινείται με αυτοκίνητο θα αρχίσει να είναι συζητήσιμο το όποιο όφελος της ανακύκλωσης συγκρινόμενο με την κατανάλωση καυσίμου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάντως στο αεροδρόμιο η αύξηση έγινε, άρα αυτό σημαίνει ότι ο νόμος μπήκε σε εφαρμογή…

Η αύξηση δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι κάτι άλλαξε νομικά. Απλά ότι εξαιτίας της συζήτησης που έγινε τις προηγούμενες μέρες κάποιοι έσπευσαν να αλλάξουν τιμή, η οποία θα ΞΑΝΑαλλάξει όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Ως προς αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά, άκουσα ότι υπάρχει διάψευση για την άμεση έναρξη του προγράμματος (και κατά συνέπεια η όποια αύξηση δεν έχει ουσιαστικό λόγο πέρα από την τσέπη των επιχειρηματιών)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@haris_216 μου έχει πει άτομο που δουλεύει στον ΑΒ παραλαβή φορτίων κι είναι όλη την ώρα μέσα - έξω και βλέπει τι γίνεται... ότι έρχονται Ρομά και ρακοσυλλέκτες με γεμάτες καρότσες. Πώς να μη χαλάσουν τα μηχανήματα...

Όσο για τις τιμές που ανέβηκαν, μήπως μενεις σε περιοχή που έχει πληγεί από Ντάνιελ και Ηλία; Διότι βγήκε το πλαφόν ανωτατης τιμής.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

@haris_216 μου έχει πει άτομο που δουλεύει στον ΑΒ παραλαβή φορτίων κι είναι όλη την ώρα μέσα - έξω και βλέπει τι γίνεται... ότι έρχονται Ρομά και ρακοσυλλέκτες με γεμάτες καρότσες. Πώς να μη χαλάσουν τα μηχανήματα...

Όσο για τις τιμές που ανέβηκαν, μήπως μενεις σε περιοχή που έχει πληγεί από Ντάνιελ και Ηλία; Διότι βγήκε το πλαφόν ανωτατης τιμής.

Καταρχήν οι "ρακοσυλλέκτες" δεν είναι δικαιολογία για να χαλάσουν τα μηχανήματα. Δηλαδή αν αντί για 1 άτομο με 1000 μπουκάλια ήταν 10 άτομα με 100 ο καθένας (ή 20 με 50) αλλάζει κάτι ως προς το φορτίο μηχανήματος; Και μετά εκείνο που έχω δει εδώ και χρόνια είναι ότι η υπέρτατη ανακύκλωση ως προς αυτά που πετάμε ΟΛΟΙ γίνεται από τους όποιους ρακοσυλλέκτες. Αφού εμείς θα πετάξουμε έξω μία πόρτα ή ένα ντουλάπι αλλά αυτοί τουλάχιστον θα πάνε να βγάλουν από αυτά το όποιο μεταλλικό (μεντεσέ, λαβή κλειδαριά). Και στο κομμάτι που συζητάμε έχω δει σακούλες γεμάτες με μπουκάλια/κουτάκια στους μπλε κάδους (όπου υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για το που καταλήγουν) ενώ από τον όποιο ρακοσυλλέκτη (και μέσω του μηχανήματος) θα καταλήξουν εκεί που πρέπει.

Έχω ξαναπεί για την "περιπέτειά" μου πριν κάποιο διάστημα, στην προσπάθειά μου να πάω δύο μεγάλες σακούλες με μπουκάλια/κουτάκια σε σταθμό ανακύκλωσης. Αυτός που ήταν έξω από κατάστημα ΑΒ "δεν λειτουργεί". Πάω στην άλλη άκρη του δήμου, σε ίδιο σταθμό, έξω από πάρκο. Ομοίως "δεν λειτουργεί". Και όταν επικοινώνησα με τη διαχειρίστρια εταιρία να το αναφέρω και να μου πουν τι να κάνω η (ευγενική) απάντηση ήταν "να επικοινωνείτε πριν μαζί μας για να σας λέμε ποια μονάδα λειτουργεί κανονικά" :o Είμαστε σοβαροί;;;

Και τώρα θέλει να μου πει κάποιος ότι αυτό γίνεται στην παρούσα φάση με ελάχιστους σταθμούς και ανθρώπους να πηγαίνουν σε αυτούς και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με αντίστοιχες μονάδες έξω από πολλά καταστήματα όπου κόσμος θα προσπαθεί να πάρει πίσω το 10λεπτο...φέσι;;;

• Like 2
Δημοσ.

@haris_216  δεν το λέω από άποψη ποσότητας αλλά πόσο καθαρά είναι τα ανακυκλώσιμα μπουκάλια/κουτάκια κλπ. 

Όταν βάζεις στο μηχάνημα μπουκάλια που έχουν λιπη, χώματα κλπ ή αν δεν έχουν αδειάσει καλά τα κουτάκια και τα μπουκάλια, όλη η βρωμιά συσσωρεύεται και τα μηχανικά μέρη βγαίνουν off και θέλουν αποσυναρμολόγηση και καθάρισμα.

Γι αυτο είναι συχνά εκτός λειτουργίας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Πάντως στο αεροδρόμιο η αύξηση έγινε, άρα αυτό σημαίνει ότι ο νόμος μπήκε σε εφαρμογή…

Δεν θυμάμαι να είχε 0,50€ το νερό στο αεροδρόμιο ,θυμάμαι τόσο λάθος;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν θυμάμαι να είχε 0,50€ το νερό στο αεροδρόμιο ,θυμάμαι τόσο λάθος;

Το νερό δεν είναι σε διατίμηση ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το νερό δεν είναι σε διατίμηση ;

Εχει άλλη τιμή σε αεροδρόμια απο ότι βλέπω 

https://www.ekpizo.gr/καταναλωτές/δικαιώματα/διατροφή/τιμές-διατίμησης-σε-συγκεκριμένα-σημεία-πώλησης

Εξαίρεση αποτελούν τα αεροδρόμια και τα επιβατικά πλοία στα οποία εφαρμόζεται οι παρακάτω ανώτατες τιμές:

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΕΙΔΟΣ

ΤΙΜΗ

1. Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml (0,5 L) εντός ή εκτός ψυγείου

0,60€

2. Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ml (0,75L) εντός ή εκτός ψυγείου

0,90€

Το πόσο ευκολα βρίσκεις το φτηνό εκεί που το χώνουν άλλο θέμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω τα παω ειτε σε μηχανηματα της περιφερειας αττικης που συνεργαζεται η ανακύκλωση αυτη με τον αβ ή σε μεγαλο σκλαβ της περιοχης που εχει μηχανημα.

Αρνητικά σκλαβ (περιοχης μου): πρεπει να δωσεις την ιδια μερα την αποδειξη και συνηθως ειναι ειτε γεματο (απο ατομα που τα μαζευουν σε τεραστιες ποσοτητες) ειτε εκτος λειτουργίας λογω βλαβης

Θετικο: παιρνει τη μπουκαλα οπως ειναι , χωρίς να βγαζεις καπακι αρκει να φαινεται το bar code  , παιρνει και γυαλινα και χαρτινα, τωρα τελευταια φτιαξανε το software (οχι ο Σκλαβς η εταιρια που το χει) και παει καλα το μηχανημα, διαθεσιμη ωρες καταστηματος αν δουλευει το μηχανημα

Αρνητικα μεσω του αβ : η ανακύκλωση ειναι ανοιχτη 10 με 16.30 ή 9 με 16.30 οποτε πρεπει να παω Σαββατο λογω δουλειας . Πρεπει να λειπει το καπακι οποτε απο πριν φροντίζεις να χεις μπουκαλες διχως καπακι αλλιως καθεσαι και βγαζεις ενα ενα 😜

Θετικα: Αδειαζεις τη σακουλα σχεδον σαν σακί με πατατες μεσα στο μηχανημα, πρεπει να ειναι καθαρα αλλιως στη λεει ο υπαλληλος και λογικο πρεπει να καθαρίσει μετα.  Τα αδειαζεις και περιμενεις να τα ανακυκλωσει δε τα βαζεις ενα ενα. Η αποδειξη που σου δινει εξαργυρωνεται σε Αβ (εκτος τουgo και των βενζινάδικου νομιζω) απο την επομενη εργασιμη, 24 ωρες μετα, και για 30 μερες.

Αν θυμαμαι καλα στα πλαστικά ειναι 3 σεντ η φιαλη.. αξιζει αν ειναι στο δρομο σου ή κοντα σου η ανακυκλωση και φυσικα αμα δεν εχει κολλησει το μηχανημα ή αδειαζει ο τοπικος συλλεκτης της περιοχης...

Edit: τα γυαλινα στου αβ την ανακυκλωση νομιζω πανε σε αλλη τρυπα και τα βαζεις ενα ενα δεν εχω βαλει ποτε ομως. Αμα δε θες να παρεις voucher , πατας δωρεά και τα κάνεις δωρο :P

Επεξ/σία από panosno1com
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Εχει άλλη τιμή σε αεροδρόμια απο ότι βλέπω 

https://www.ekpizo.gr/καταναλωτές/δικαιώματα/διατροφή/τιμές-διατίμησης-σε-συγκεκριμένα-σημεία-πώλησης

Εξαίρεση αποτελούν τα αεροδρόμια και τα επιβατικά πλοία στα οποία εφαρμόζεται οι παρακάτω ανώτατες τιμές:

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΕΙΔΟΣ

ΤΙΜΗ

1. Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml (0,5 L) εντός ή εκτός ψυγείου

0,60€

2. Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ml (0,75L) εντός ή εκτός ψυγείου

0,90€

Το πόσο ευκολα βρίσκεις το φτηνό εκεί που το χώνουν άλλο θέμα.

Σε πλοιο μεχρι και πριν 3 χρονια, το εβρισκα 0.50 και 0.75 αντιστοιχα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...