Modesta Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Καλημέρα Επειδή η ζέστη πια δεν υποφέρετε,σκέφτομαι να αγοράσω έναν air cooler Κλιματιστικό δεν συμφέρει λόγο της διαμόρφωσης του σπιτιού Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κατά πόσο πιο οικονομικά η μη είναι σε σχέση με τα κλιματιστικά,τι γνώμη έχετε όσοι έχετε χρησιμοποιήσει air cooler και τι θα προτείνατε Ευχαριστώ πολύ
papoys1 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 11 λεπτά πριν, Modesta είπε Καλημέρα Επειδή η ζέστη πια δεν υποφέρετε,σκέφτομαι να αγοράσω έναν air cooler Κλιματιστικό δεν συμφέρει λόγο της διαμόρφωσης του σπιτιού Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κατά πόσο πιο οικονομικά η μη είναι σε σχέση με τα κλιματιστικά,τι γνώμη έχετε όσοι έχετε χρησιμοποιήσει air cooler και τι θα προτείνατε Ευχαριστώ πολύ Για να έχει απόδοση θες πάγο ή παγάκια τα οποία λόγω του αέρα λιώνουν πολύ γρήγορα. Αν μπορείς να έχει παγάκια τζάμπα καλό θα είναι αλλα αν πρόκειται να τα αγοράζεις μήπως σου έρθει ακριβότερα από το κλιματιστικό;;; Υπάρχουν κάτι ανεμιστήρες με υδρονέφωση αλλά αυτοί είναι για στιγμιαία επαφή. Αν το έχεις μόνιμα φάντάσουν την υγρασία στο χώρο μετά από 2-3 ώρες. Αρα σαν το κλιματιστικό δεν υπάρχει. Πάρε και ένα καλό ανεμιστήρα και άναψέ το κλιματιστικό όσο μπορείς λιγότερο.Εγώ αυτό κάνω να μην μου πάρει το σπίτι η ΔΕΗ. 2
hp8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 47 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αρα σαν το κλιματιστικό δεν υπάρχει. 👍 1
Haldol Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Τα air-cooler παλεύονται μόνο σε εξωτερικό χώρο, λόγω του ότι αυξάνουν πολύ την υγρασία του χώρου (και μετά η ζέστη γίνεται ανυπόφορη). Στο θέμα οικονομία, προφανώς είναι πιο οικονομικό από ένα air-condition, αφού στην πράξη είναι απλά ένας ανεμιστήρας. Αν όμως θέλεις να πετύχεις ίδιες συνθήκες (ασχέτως που δε γίνεται λόγω της υγρασίας) και συνυπολογίσεις την ψύξη του νερού / πάγου από το ψυγείο σου, το κόστος σε ρεύμα θα είναι μεγαλύτερο. Αν έχεις τσάμπα πάγο αλλάζει το πράγμα, αλλά δε μπορώ να φανταστώ που θα τον βρεις. Αν όντως δε μπορεί να μπει air-condition (ούτε φορητό) πάρε ανεμιστήρα. Ιδανικά οροφής. Εναλλακτικά, δαπέδου, αλλά με μεγάλη διάμετρο.
panosno1com Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Στις 19/7/2024 στις 2:13 ΜΜ, Haldol είπε Αν έχεις τσάμπα πάγο αλλάζει το πράγμα, αλλά δε μπορώ να φανταστώ που θα τον βρεις. Καμια insomnionπατεντα να πεφτουν παγακια απο παγομηχανη? 🤔
czarjuly Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Επειδη τα τελευταια καλοκαιρια την βγαζω με air cooler θα σου πω τα εξης:ειναι πιο δροσερα απο τον ανεμιστηρα αλλα δεν ειναι air condition,πρεπει η δεσμη του αερα να σε χτυπαει κατευθειαν για να πεις οτι δροσιζεσαι,διαλεξε ενα air cooler με οσο το δυνατον μεγαλυτερο δοχειο νερου για να σου κραταει πολλες ωρες μεχρι να ξαναχρειαστει γεμισμα,αν το θες για διπλα στο κρεβατι ενα 65watt ειναι μια χαρα αν παλι το θες για μεγαλυτερο χωρο υπολογιζε απο 80 watt κι επανω,οντως ανεβαζει την υγρασια στο χωρο για αυτο ειναι προτιμοτερο να ειναι σε χωρο που αεριζεται,παγοκυστες δεν εχω χρησιμοποιησει γιατι να κρατησουν μιση ωρα;μετα τι......ελπιζω να βοηθησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα