Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Dream_Killer said:

κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις από που; wallet link?

Ένας φίλος πήρε επιδότηση ΕΣΠΑ για ίδρυση επιχείρησης και άνοιξε μαγαζί με πόρτες ασφαλείας.

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dream_Killer είπε

Είτε βρίσκοντας εξωτερική χρηματοδότηση... με κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις όπως είπε και κάποιος παραπάνω, όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μου στείλει :D

Tι δουλειά κάνεις;

Δημοσ.

εγω προσωπικα ξερω εναν σπαγγο που εδω και τοσα χρονια την βγαζει με 20-30 ανα βδομαδα  με σχετικα καλο μηνιατικο για τα τωρινα δεδομενα *(μιλαμε για προσωπικα εξοδα) βεβαια αυτο δουλευει αλλα ποσο αυτοσυγκρατηση να εχεις στην ζωη σου

καλυτερο απο το να αυξησεις τα εσοδα σου δεν υπαρχει! ολα τα αλλα ειναι μιζερες καταστασεις (προσωπικη αποψη)

• Haha 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, dbrillis είπε

Στα 42 μου και εγώ σου λεω οτι αν δουλεύεις παραπανω για να πίνεις καφε και να τρως σουβλάκια, δεν θα βγεις ποτέ απο λουπα. Θα δουλεύεις μια ζωη παραπάνω ωρες. Α, και ποτέ δεν θα σου φτάνουν. 

Να δουλέψεις παραπάνω 2-3-4 χρόνια έχοντας ενα στοχο, να κανεις κατι για να αποκτήσεις καποια στιγμη παθητικό εισόδημα, ναι, δουλεψε παραπάνω. 

Εσύ από αυτό που έγραψα κατάλαβες ότι δουλεύω παραπάνω για να τρώω σουβλάκια ;

Και μου φτάνουν, και μου περισσεύουν, και κάποια είναι τοποθετημένα σε επένδυση, και δόξα τω Θεώ από την οικογένεια δε λείπει κάτι 

Αυτό τι σημαίνει, ότι στα 42 μου θα πω τέλος, ας πάω πχ στη ΔΕΗ να παίρνω ενάμιση χιλιάρικο το μήνα και θα παρατήσω τη δουλειά μου ;

• Like 1
Δημοσ.
50 minutes ago, AristidisZ said:

Εσύ από αυτό που έγραψα κατάλαβες ότι δουλεύω παραπάνω για να τρώω σουβλάκια ;

Και μου φτάνουν, και μου περισσεύουν, και κάποια είναι τοποθετημένα σε επένδυση, και δόξα τω Θεώ από την οικογένεια δε λείπει κάτι 

Αυτό τι σημαίνει, ότι στα 42 μου θα πω τέλος, ας πάω πχ στη ΔΕΗ να παίρνω ενάμιση χιλιάρικο το μήνα και θα παρατήσω τη δουλειά μου ;

Δεν ξερω τι κατάλαβες απο το σχόλιο μου και απαντας ετσι. Εσυ εγραψες για σουβλάκια και ότι τσακωνεσαι με τη γυναικα σου, έπρεπε να καταλάβω κάτι αλλο απο αυτο που λες; 

Υπάρχει μια ταινία με τον Adam Sadler, λέγεται Click, ειναι του 2006, δες την.  Αν την δεις και σου μοιάζει σαχλη κωμωδία δεν εχει νοημα να συζητάμε. Αν την δεις και βρεις καποιο βαθύτερο νοημα, ελα εδω να ξαναμιλήσουμε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Dream_Killer είπε

Είτε βρίσκοντας εξωτερική χρηματοδότηση... με κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις όπως είπε και κάποιος παραπάνω, όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μου στείλει :D

Δε ψάχνεις τότε τρόπους αποταμίευσης, get rich quickly schemes ψάχνεις και συμβουλές για κομπίνες

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δε ψάχνεις τότε τρόπους αποταμίευσης, get rich quickly schemes ψάχνεις και συμβουλές για κομπίνες

You are killing his dream.Mπορεί να γράψει ένα βιβλίο με θέμα  "πως να γίνεις πλούσιος γρήγορα for dummies" .Οι αναγνώστες το ίδιο φτωχοί θα μείνουν,αυτός θα πλουτίσει.

• Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το ΕΣΠΑ είναι κομπίνα; 

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον τίτλο και την ερώτηση για μεθόδους αποταμίευσης και μείωσης εξόδων, πράγματι γράφτηκαν πολλές καλές συμβουλές με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα και αυτό που θα ήθελα να πω σαν γενικό κανόνα και σαν συμβουλή είναι:

- Προσπαθούμε να ζήσουμε μέχρι εκεί που μας επιτρέπει το εισόδημα μας, χωρίς να ξεφεύγουμε και να δανειζομαστε, άσχετα με τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε να κάνουμε.

- το μολύβι και το χαρτί είναι θαυματουργά. Κάντε ένα excelακι στο κινητό και καταγράψτε τα έξοδα του μήνα. Κάθε μήνα μετά την πληρωμή της μισθοδοσίας μας, καταγράφουμε όλα τα πάγια έξοδα (ρεύμα, νερό, κινητά, ασφάλειες, ιντερνετ κλπ) που πρέπει να πληρωθούν και ξέρουμε περίπου πόσο κάνουν και το υπόλοιπο που θα προκύψει θα είναι για εξοδα διατροφής και διαβιωσης(σούπερ μάρκετ, καφέδες, εισητηρια κλπ) Σημαντικό είναι να χωρίσουμε τα έξοδα διαβίωσης σε 4 εβδομάδες (πχ 250€ για κάθε βδομάδα) και να προσπαθήσουμε να περάσουμε με αυτα για όλη την εβδομάδα.

- Εαν περισσεύει εισόδημα, πχ 200 - 300€, τότε το αποταμιευουμε σε ένα λογαριασμό,ώστε να αποτελέσει μια εγγύηση για το μέλλον, που μπορεί να προκύψει από μια απόλυση ή μείωση του εισοδήματος.

Προγραμματιστε την ζωή σας και τα οικονομικά σας και μην δανειζεστε εύκολα πχ να γεμίζετε τις πιστωτικές ή να παίρνετε καταναλωτικά δάνεια.

Απλωστε τα πόδια σας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα... Διαφορετικά θα κρυωσετε και θα αρρωστησετε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όποιος θέλει να κάνει οικονομία σταματά τους καφέδες από έξω και κάθε είδους delivry ,

Επεξ/σία από MaxHeadroom_2023
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nhzt είπε

Σύμφωνα με τον τίτλο και την ερώτηση για μεθόδους αποταμίευσης και μείωσης εξόδων, πράγματι γράφτηκαν πολλές καλές συμβουλές με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα και αυτό που θα ήθελα να πω σαν γενικό κανόνα και σαν συμβουλή είναι:

- Προσπαθούμε να ζήσουμε μέχρι εκεί που μας επιτρέπει το εισόδημα μας, χωρίς να ξεφεύγουμε και να δανειζομαστε, άσχετα με τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε να κάνουμε.

- το μολύβι και το χαρτί είναι θαυματουργά. Κάντε ένα excelακι στο κινητό και καταγράψτε τα έξοδα του μήνα. Κάθε μήνα μετά την πληρωμή της μισθοδοσίας μας, καταγράφουμε όλα τα πάγια έξοδα (ρεύμα, νερό, κινητά, ασφάλειες, ιντερνετ κλπ) που πρέπει να πληρωθούν και ξέρουμε περίπου πόσο κάνουν και το υπόλοιπο που θα προκύψει θα είναι για εξοδα διατροφής και διαβιωσης(σούπερ μάρκετ, καφέδες, εισητηρια κλπ) Σημαντικό είναι να χωρίσουμε τα έξοδα διαβίωσης σε 4 εβδομάδες (πχ 250€ για κάθε βδομάδα) και να προσπαθήσουμε να περάσουμε με αυτα για όλη την εβδομάδα.

- Εαν περισσεύει εισόδημα, πχ 200 - 300€, τότε το αποταμιευουμε σε ένα λογαριασμό,ώστε να αποτελέσει μια εγγύηση για το μέλλον, που μπορεί να προκύψει από μια απόλυση ή μείωση του εισοδήματος.

Προγραμματιστε την ζωή σας και τα οικονομικά σας και μην δανειζεστε εύκολα πχ να γεμίζετε τις πιστωτικές ή να παίρνετε καταναλωτικά δάνεια.

Απλωστε τα πόδια σας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα... Διαφορετικά θα κρυωσετε και θα αρρωστησετε.

<<πχ 250€ για κάθε βδομάδα>> πλάκα κάνεις έτσι;

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

Δε γίνεται τίποτα φίλε, η αγοραστική δύναμη που έιχε ο ανειδίκευτος εργάτης με τον πιό χαμηλό μισθό το 1980, θες να βγάζεις 2.500€ σήμερα για να την έχεις. Και κάθε χρόνο γίνετε και χειρότερα.

Δεν νομίζω.  Ο βασικός μισθός πάντα χαμηλός ήταν και δεν έφτανε. Γι' αυτό και όλοι έτρεχαν από το 1980 και μετά να μπουν στο δημόσιο.

Μήπως το 2000 τα έβγαζες πέρα με τα 750 ευρώ του βασικού; Οχι απλά τότε μπορούσες να βρεις με πολύ περισσότερα αν είχες εμπειρία.

Απλά όταν περνάνε τα χρόνια δημιουργούνται λαικοί μύθοι για το πόσο ωραία ήταν το 70 ή το 80 κλπ.

Δεν είχαν τόσο μεγάλη αγοραστική δύναμη τότε. Οι γονείς και οι παππούδες μου πολύ σπάνια έβγαιναν έξω για διασκέδαση.  Με ταπεράκια πήγαινες στο σχολείο και στην δουλειά, διασκέδαση ήταν σπίτι με φίλους όχι παραλία με ναργιλέδες και κοκτειλς. Τώρα βλέπω φίλους μου χαμηλόμισθους που τρώνε κάθε μέρα delivery.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...