Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/7/2024 στις 7:08 ΜΜ, Arkin είπε

Δεν ισχύει. Όντως δεν την φέρνουν. Απλά είναι ένα μέσο μερικές φορές στην πιο εύκολη απόκτηση της ευτυχίας. Ούτε να είσαι δυστυχισμένος σε μια βίλα ενός στρέμματος ούτε ευτυχισμένος σε ένα σπίτι 20τμ. Κάτι ενδιάμεσο να επιδιώκεις τη χρυσή τομή όπως την λέω και να έχεις τα καλά και των 2 κόσμων. 

Φέρνουν την υγεια όμως σίγουρα

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gizaha είπε

Φέρνουν την υγεια όμως σίγουρα

Πια υγεία? Την σωματική ναι υπό περιπτώσεις μιας και πόσοι και πόσοι με δις έφυγαν μικροί λόγο καρδιάς καρκίνου μιας και δεν σώζεσαι αν ειναι προχωρημένο το στάδιο όσα λεφτά και αν έχεις. 

Την ψυχικής υγείας από την άλλη εκεί είναι που ειναι τελείως άχρηστα τα χρήματα και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. 

Οπότε υπό προϋποθέσεις μπορούν να σε σώσουν πχ ο Rockefeller πεθανε 100 και έκανε 5 μεταμοσχευσεις καρδιάς ποιος ξέρει που τις βρήκε αλλά είναι οικογένεια με χιλιάδες δις οπότε καταλαβαίνεις. 

Την υγεία την καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι όσο μπορούμε αν καπνίζεις σαν φουγάρο δεν θα σε σώσουν τα λεφτά τα πνευμονια. Αν πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο δεν θα σε σώσουν τα λεφτά το συκώτι. Αν τρέχεις για να φτάσεις 5 λεπτά πιο γρήγορα δεν θα σε σώσουν τα λεφτά όταν τρακάρεις και φύγεις αναπηρος από το νοσοκομείο. 

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πια υγεία? Την σωματική ναι υπό περιπτώσεις μιας και πόσοι και πόσοι με δις έφυγαν μικροί λόγο καρδιάς καρκίνου μιας και δεν σώζεσαι αν ειναι προχωρημένο το στάδιο όσα λεφτά και αν έχεις. 

Την ψυχικής υγείας από την άλλη εκεί είναι που ειναι τελείως άχρηστα τα χρήματα και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. 

Οπότε υπό προϋποθέσεις μπορούν να σε σώσουν πχ ο Rockefeller πεθανε 100 και έκανε 5 μεταμοσχευσεις καρδιάς ποιος ξέρει που τις βρήκε αλλά είναι οικογένεια με χιλιάδες δις οπότε καταλαβαίνεις. 

Την υγεία την καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι όσο μπορούμε αν καπνίζεις σαν φουγάρο δεν θα σε σώσουν τα λεφτά τα πνευμονια. Αν πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο δεν θα σε σώσουν τα λεφτά το συκώτι. Αν τρέχεις για να φτάσεις 5 λεπτά πιο γρήγορα δεν θα σε σώσουν τα λεφτά όταν τρακάρεις και φύγεις αναπηρος από το νοσοκομείο. 

Δεν σου εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία αλλά σίγουρα καλύτερη νοσηλεία και παροχές υγειας.  Ναι μεν την υγεία την καθορίζουμε εμείς αλλά αλλιώς είναι να έχεις τη δυνατότητα να  τρως 3 φορές την εβδομάδα φρέσκο ψάρι, βιολογικά κτλ παρά  ψάρια ιχθυοτροφείου, λαχανικά  θερμοκηπιου και επεξεργασμένες τροφές που είναι καρκίνος. 

Για την ψυχική υγεία σου εξασφαλίζουν ταξίδια, διακοπές, διασκέδαση ,πόρους για το χόμπι σου ώστε να ξεσκάς.  Όλα αυτά καλώς η κακώς χρειάζονται χρήματα οπότε ναι με δεν την αγοράζουν αλλά ούτε ξεκινάνε όλοι  από την ίδια αφετηρια.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ στον TS δε θα προτείνω να κόψει το νέτφλιξ, τον καφέ, τη φέτα ή οτιδήποτε άλλο. Δε γνωρίζουμε τις ανάγκες του καθενός και μερικές φορές το να ξοδεύεις λελογισμένα λεφτά, μπορεί να είναι πιο οικονομικό. Τι θέλω να πω. Αν ο TS βλέπει μπάλα, το να δώσει 30 ευρώ το μηνα για ενα combo Cosmote-Nova δεν είναι υπερβολή, γιατί με ένα ψιλοστάνταρ έξοδο θα εξασφαλίσει ψυχαγωγία για αρκετά βράδια, εκ των οποίων κάποια θα έβγαινε έξω και πιθανώς θα ξόδευε περισσότερα χρήματα. Και πιθανώς θα του κάνει "περιττό" το νετφλιξ λόγω των ταινιών/σειρών που θα έχει η συνδρομητική του. Οπότε ένα ελεγχόμενο στάνταρ έξοδο βγάζει τα λεφτά του. Αντίστοιχα το να δώσει 80 ευρώ για μια μηχανή Nespresso και να σταματήσει τα 4ευρα για νεροπλύματα καφέ απ'εξω επίσης θα είναι μια αγορά που θα τα αξίζει

Μια άλλη μέθοδος για να μειώσεις το λογαριασμό κάθε μήνα είναι να αγοράζεις bulk από το σούπερμάρκετ. Μην πάρεις ένα μπουκάλι απορρυπαντικό πλυντηρίου όταν το χρειαστείς. Πάρε τρια όταν τα βρεις 30-40% κάτω. Μην πάρεις ένα μπουκάλι κρασί για το ΣΚ. Πάρε παραπάνω όταν έχει ο ΑΒ 6ευρη και φτιάξε κάβα. Αν ψωνίζεις έτσι, μεσοσταθμικά μπορείς να ρίξεις 20% το λογαριασμό του σουπερμάρκετ σου χωρίς να στερηθείς τίποτα και χωρίς να κυνηγάς κάθε προσφορά που βρίσκεις. Απλά κάνοντας λίγο πιο έξυπνες αγορές. 

Για το τέλος άφησα το θέμα της επένδυσης. Το να βάζεις π.χ. 100 ευρώ στην άκρη κάθε μήνα είναι δύσκολο, θα μπεις στον πειρασμό να πεις "έλα μωρέ, θα βάλω τον επόμενο μήνα, θα πάρω αυτο το πουκάμισο σήμερα". Καλυτερα άνοιξε ενα επενδυτικό και βάλε πάγια εντολή για το μίνιμουμ, έστω 50 ευρώ (εφόσον φυσικά δε θα σου λείψουν για τις βασικές σου ανάγκες). Τα χρήματα θα πηγαίνουν στην άκρη, θα αυγατίζουν, και το σημαντικότερό, εσύ δε θα έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά. Οπότε θα μάθεις να ζεις με 50 ευρώ λιγότερα το μηνα. 

• Like 4
Δημοσ.
Στις 20/7/2024 στις 7:04 ΜΜ, alan2 είπε

πρώτο βήμα να καταγράψουμε τα έσοδα και έξοδά μας οπως λέει και αυτός

Προσοχή στους φιδέμπορες κάθε μορφής.. 

• Like 1
Δημοσ.

Ολες αυτες οι φλατ συμβουλες που πρακτικα σου λενε να εχεις μεγαλυτερα εσοδα απο εξοδα,

μου θυμιζουν επιπεδο συμβουλης σε παχυσαρκους "χεζε περισσοτερο απ οσο τρως"

• Haha 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ολες αυτες οι φλατ συμβουλες που πρακτικα σου λενε να εχεις μεγαλυτερα εσοδα απο εξοδα,

μου θυμιζουν επιπεδο συμβουλης σε παχυσαρκους "χεζε περισσοτερο απ οσο τρως"

Συμβουλές για χέσιμο 😂

Επεξ/σία από Dream_Killer
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάποιος ξένος που να δίνει καλες συμβουλές για αποτελεσματική διαχείριση του ισοζυγίου ενός νοικοκυριού υπάρχει; 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dream_Killer είπε

Κάποιος ξένος που να δίνει καλες συμβουλές για αποτελεσματική διαχείριση του ισοζυγίου ενός νοικοκυριού υπάρχει; 

πόσο περίπλοκο νοικοκυριό έχεις που θες συμβουλες απο ξένο;

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

πόσο περίπλοκο νοικοκυριό έχεις που θες συμβουλες απο ξένο;

Τον τσούνη δεν τον παίρνω σοβαρά.. Θέλω κάποιον ξένον γνώστη να ξέρει να δίνει καλές συμβουλές και όχι απλοϊκές όπως ο τσούνης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dream_Killer είπε

Τον τσούνη δεν τον παίρνω σοβαρά.. Θέλω κάποιον ξένον γνώστη να ξέρει να δίνει καλές συμβουλές και όχι απλοϊκές όπως ο τσούνης.

άλλο σε ρώτησα ....

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Dream_Killer είπε

ξόδευε λιγότερα από όσα βγάζεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2024 στις 4:04 ΜΜ, magictoboggan είπε

Μπορείς να πάρεις δάνειο για να δημιουργήσει κάτι, να ψάξεις για κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις, να ασχοληθείς με το trading, δουλειά το ΣΚ, να πας εξωτερικό και χίλια δύο άλλα πράγματα.

Από την άλλη μπορείς να κάτσεις με τα 900€, να κλαίγεσαι ότι όλα είναι ακριβά και να ζεις μίζερα, ψάχνοντας για προσφορές ώστε να γλυτώσεις 5 και τα 10€.

κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις από που; wallet link?

Στις 19/7/2024 στις 10:39 ΠΜ, VonLoutsos είπε

Εγώ έχω την εφαρμογή Wallet σε Android. Καταχωρείς τα έξοδά σου σε κατηγορίες και έτσι βλέπεις και ποσοστιαία και σε ιστογράμματα. Και εκεί ίσως βοηθάει να δεις που

Στις 19/7/2024 στις 10:39 ΠΜ, VonLoutsos είπε

Εγώ έχω την εφαρμογή Wallet σε Android. Καταχωρείς τα έξοδά σου σε κατηγορίες και έτσι βλέπεις και ποσοστιαία και σε ιστογράμματα. Και εκεί ίσως βοηθάει να δεις που ξοδεύεις και τι θα μπορούσες να κόψεις.

ξοδεύεις και τι θα μπορούσες να κόψεις.

Στις 19/7/2024 στις 11:59 ΠΜ, Axelq είπε

Τις περισσότερες φορές που κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση, γνωρίζει ήδη την απάντηση.

Απλά αν παίρνεις έναν βασικό και μένεις και μόνος, ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να έχει μεγάλη διαφορά.

Καλύτερα να κάτσεις και να σκεφτείς πως μπορείς να βγάλεις παραπάνω χρήματα με το να ζητήσεις αύξηση ή να φύγεις και να βρεις άλλη δουλειά.

Πως μπορώ να βγάλω παραπάνω χρήματα; Με τέτοιους δείκτες ανεργίας σε πιάνει μια απελπισία..

Επεξ/σία από Dream_Killer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβώς μπορεί να είναι οι περίπλοκες συμβουλές όταν μιλάμε για ένα νοικοκυριό; 

Πώς δημιουργείται πλεόνασμα; Είτε αυξάνοντας τα έσοδα κρατώντας τα έξοδα σταθερά, είτε σε περίπτωση που υπάρχουν σταθερά έσοδα, τότε μειώνοντας τα έξοδα. Μαγικές λύσεις που να σου δημιουργούν εισόδημα ώστε και τίποτα να μην κόψεις και να κάνεις κι αποταμίευση δεν υπάρχουν και κανένας δε πρόκειται να σου δώσει τέτοιες συμβουλές. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είτε βρίσκοντας εξωτερική χρηματοδότηση... με κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις όπως είπε και κάποιος παραπάνω, όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μου στείλει :D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...