Morosana Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, Arkin είπε Ποιος πινει νερο στον Ωναση και στον Νιαρχο? Ο ωνασης ο πιο δυστυχισμενος ανθρωπος του κοσμου εχασε παιδια γυναικα πεθανε και αυτος και ησυχασε και εμεινε μια εγγονη που τρωει τα λεφτα και σιχαινεται τον εαυτο της. Να μου λειπει. Οταν πατας επι πτωματων δεν εισαι ανθρωπος. Εισαι ενα αναισθητο παχυδερμο που τον ζει το χρημα κοιμαται ξυπναει αυτο σκεφτετε. Ελαχιστοι θα δεις με εκατομμυρια που δεν πατησαν επι πτωματων. Πολλα λεφτα και τιμια δεν υπαρχουν σε αυτο τον κοσμο να το ξερεις. Όντως δεν πίνουν νερό στο όνομα του Ωνάση για την Ολυμπιακή το Ωνάσειο τη στέγης κτλ οι Νιαρχοι δεν άφησαν το κέντρο πολιτισμού που αναβάθμισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ούτε υποτροφίες ούτε τιποτα. Ο καπτα Βασίλης ο Κωνσταντακόπουλος δεν αναβάθμισε τη Μεσσηνία με το Ναβαρίνο, το αεροδρόμιο και έδωσε δουλειά σε χιλιάδες κόσμου. Μπορώ να σου πω ακόμα δεκάδες ονόματα που αν πας στα μέρη τους θα δεις την αντίληψη του κόσμου και αν έχουν βοηθήσει περισσότερο και από το ίδιο το κράτος. 3 1
piccolino Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 23 ώρες πριν, armagedwnn είπε Δεν είπα ότι οι συμβουλές σου είναι λάθος σε αυτό που λέει το θέμα είπα ότι όπως τα λες είναι οικονομία παντού και αυτό τήνει στην τσιγκουνιά και όχι στην σωστή διαχείρηση. Δεν διαφωνώ κάπου, το να βάζεις δόσεις δηλαδη δάνειο για να πάρεις ένα κινητό ώστε να βγάζεις φωτό για τι ινσταγκραμ είναι από μόνο του μίζερο. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικονομική παιδεία, ένας φίλος προχθές συζήτούσε να πάρει δάνειο για να αγοράσει μετοχές (έχω μετοχές πάνω από 8 χρόνια για μακροπρόθεσμη επένδυση). Εντωμεταξύ είχε στην άκρη το ποσό του δανείου αλλά ήθελε να το κρατήσει για διακοπές κανένα έκτακτο κτλ. Συζητούσαμε μία ώρα ότι αυτό είναι ηλίθιο και αν αύριο μεθαυριο τα έχει τότε να επενδύσει. Αυτό είναι το FIRE https://www.investopedia.com/terms/f/financial-independence-retire-early-fire.asp Όπως το κατάλαβα εγώ, δεν έλεγε οικονομία σε όλα με την έννοια να στερηθείς κάτι που θέλεις/χρειάζεσαι για να μη χαλάσεις λεφτά, αλλά κόψε τα χαζά έξοδα. Πχ το παράδειγμα που δίνει με τον τόνο, δε λέει μη πάρεις, αλλά πάρε τον φθηνότερο που είναι και το ίδιο πράγμα. Ή αν θες σώνει και καλά την ακριβή μάρκα και είναι κάτι που τρως συχνά, εκμεταλλεύσου τις προσφορές και πάρε αρκετές συσκευασίες.Σου αρέσει να ντύνεσαι με ακριβές μάρκες; Μην ψωνίζεις τελευταία στιγμή που θα χρειαστείς κάτι. Ξεκίνα το ψάξιμο νωρίς, εκμεταλλεύσου τις προσφορές. Μην πάρεις κινητό με 1500 ευρώ αν το μόνο που κάνεις είναι να μπαίνεις φβ/ινσταγκραμ και δε ξέρεις ούτε το ξυπνητήρι να ρυθμίσεις. Πάρε ένα με 200 και πολύ είναι. Πάρε μια καφετιέρα για τον καφέ που προτιμάς και φτιάχνε μόνος σου, μη παραγγέλνεις 2 φορές τη μέρα καφέ απέξω για να τον πιεις στο σπίτι (έχω εντυπωσιαστεί από το πόσοι το κάνουν αυτό). Με 2 ευρώ τον έναν, χαλάς 120 το μήνα για να πιεις απλά καφέ στο σπίτι και είναι πολλά αν ο μισθός σου είναι 800. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις (πολλά ή λίγα), τα αποταμιεύεις ή τα χρησιμοποιείς για κάτι άλλο για το οποίο δε θα μπορούσες να ξοδέψεις. Και η αλήθεια είναι πως αν είσαι χαμηλόμισθος, ακόμα και 300-400 ευρώ το χρόνο να καταφέρεις να βάλεις στην άκρη, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα κάποια στιγμή. Για το αμάξι που ανέφερες, δεν είναι μιζέρια ή τσιγκουνιά να μην έχεις. Υπάρχει και κόσμος που δε του αρέσει η οδήγηση οπότε δε τον απασχολεί το θέμα ή ανάλογα και που μένει κάποιος μπορεί να μη του είναι ιδιαίτερα απαραίτητο. Πχ να εξυπηρετείται εύκολα με τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις του στη δουλειά και γενικά και να γλιτώνει το βραχνά του παρκαρίσματος και των εξόδων κι αν οδηγεί γενικότερα απλά νοικιάζει ένα για την περίοδο των διακοπών αν χρειάζεται. Τσιγκουνιά είναι να μη ξοδεύεις ούτε για πράγματα που είναι εντός των δυνατοτήτων σου ακόμα και αν είναι απαραίτητα. 1
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Στις 19/7/2024 στις 4:47 ΜΜ, dbrillis είπε Και τι προτείνεις σε κάποιον που δεν εχει 200 ευρω στην ακρη; Να μην αποταμιευει για να μη του τα φαει ο πληθωρισμός; Αν δεν εχεις λεφτα στην ακρη να πληρώσεις κατι εκτακτο και να μπορείς να ζησεις 4-5 μήνες από τα ετοιμα, δεν "επενδύεις". Επενδύεις οταν εχεις λυσει το παραπάνω πρόβλημα. Το να μην αποταμιευω επειδη σκέφτομαι σεναρια ειναι εντελως αντιπαραγωγικο. Να τα επενδυει. οχι σε χρηματιστηρια και bitcoin, αλλα απλη επενδυση μπορει να θεωρηθει ακομα και ο ηλιακος. 1
AntiCambeR Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Μου είπαν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Και απάντησα ότι θα προτιμούσα να είμαι "δυστυχισμένος" σε 1 βίλα, παρά "ευτυχισμένος" σε 1 αχούρι. 1 1
alan2 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 πρώτο βήμα να καταγράψουμε τα έσοδα και έξοδά μας οπως λέει και αυτός
Arkin Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 6 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Μου είπαν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Και απάντησα ότι θα προτιμούσα να είμαι "δυστυχισμένος" σε 1 βίλα, παρά "ευτυχισμένος" σε 1 αχούρι. Δεν ισχύει. Όντως δεν την φέρνουν. Απλά είναι ένα μέσο μερικές φορές στην πιο εύκολη απόκτηση της ευτυχίας. Ούτε να είσαι δυστυχισμένος σε μια βίλα ενός στρέμματος ούτε ευτυχισμένος σε ένα σπίτι 20τμ. Κάτι ενδιάμεσο να επιδιώκεις τη χρυσή τομή όπως την λέω και να έχεις τα καλά και των 2 κόσμων. 1
PtolemaiosUltraChad Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 μόνο για μύστες https://www.politeianet.gr/books/9789608202481-mantheakis-alexis-periplous-athina-sto-mati-tou-kuklona-114818
marinna Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μια καλή εφαρμογη ηταν το isavemoney, τώρα έχει αλλάξει όνομα και λέγεται budget planner - expense tracker αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει και λειτουργία. Την είχα κατεβάσει δωρεάν και αφού τη δοκίμασα την αγόρασα για 7 ευρώ νομίζω. Βάζεις έσοδα έξοδα, αφού φτιάξεις τις κατηγορίες όπως θέλεις. Και μπορείς να έχεις και τους λογαριασμούς σου (εικονικά) εκεί και να έχεις εικόνα και αυτών. Θέλει λίγη παραμετροποίηση και εξοικείωση αλλά μετά είναι εύκολο. Θεωρητικά είναι για μηνιαίο μπάτζετ αλλά το χρησιμοποιώ σε ετήσια βάση (ορίζω το διάστημα σε ένα έτος). Η καταγραφή εσόδων εξόδων σου δίνει μεν έλεγχο αλλά από μόνη της δεν εξασφαλίζει αποταμίευση - κυρίως βλέπεις ότι όντως δεν τα έχασες, τα έφαγες... Μπορείς όμως να δεις τι (αν ) περισσεύει και πού θα μπορούσες να κάνεις οικονομία. Το να μην αγοράζεις πολλά επώνυμα στο σούπερ είναι μια καλή αρχή, δεδομένης της αισχροκέρδειας σε αυτά τα προϊόντα στη χώρα σε σχέση με την ΕΕ. Κανονικά θα έπρεπε να τα μπουκοταρουμε όλοι μπας και συνέλθουν. Μπορείς να μιζεριασεις για κάνα μήνα ελέγχοντας τιμές κτλ και μετά αφού θα έχεις μια κάποια ιδέα θα ξέρεις τι να πάρεις (και τι όχι). Αν αποφύγεις τα άχρηστα και υπερξεπεξεργασμενα τρόφιμα κάνεις ήδη την καλύτερη οικονομία και προσέχεις την υγεία σου (αν έχεις παιδιά αυτό είναι κομματάκι δύσκολο βέβαια). Γενικώς πρέπει να κρατηθεί μια ισορροπία μεταξύ του κάνω οικονομία και μιζεριαζω - αλλά είναι καλύτερο από το να τα δίνεις σε φουσκωμένες τιμές να τα δίνεις σε διασκέδαση και πραγματική ποιότητα ζωής ή όπου θέλεις. Βέβαια όσο και να χτυπιομαστε, σε μια χώρα που τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια είναι ο κανόνας και η θεσμική επιλογή ενώ τα πράγματα θα χειροτερεύουν, δεν θα καταφέρουμε και πολλά
Anastazio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Αποταμιευση χωρις πειθαρχια και στερησεις δεν γινεται,ακομα και αυτος που βγαζει 100κ το χρονο για βαλει στην ακρη κανα μυριο θα πρεπει να ζησει με πολυ λιγοτερα απο οσα θα μπορουσε,ολα τα αλλα ειναι σαλτσες. 1
tounion Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 18 hours ago, AntiCambeR said: Μου είπαν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Και απάντησα ότι θα προτιμούσα να είμαι "δυστυχισμένος" σε 1 βίλα, παρά "ευτυχισμένος" σε 1 αχούρι. Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που το μόνο που έχουν είναι λεφτά 18 hours ago, alan2 said: πρώτο βήμα να καταγράψουμε τα έσοδα και έξοδά μας οπως λέει και αυτός Δεν υπάρχει μεγαλύτερος παπατζης απ' αυτόν.. υπάρχουν όντως άτομα που τον παίρνουν στα σοβαρά ??? 6
cumulus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Τα λεφτά δεν είναι το παν,αλλά τα πάντα χωρίς λεφτά είναι τίποτα.
AristidisZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μπορεί να ακούγεται λίγο ωμό, αλλά και εγώ είμαι της άποψης ότι αν δε σου φτάνουν τα λεφτά ή έστω δε περισσεύουν, βρες τρόπο να βγάζεις περισσότερα Αυτο είναι και η μόνιμη αιτία τσακωμού με τη γυναίκα μου που γκρινιάζει ότι δουλεύω πολύ 1000 φορές να δουλεύω 10-11 ώρες τη μέρα και να βγάζω 2Χ λεφτά από το να δουλεύω 8 αυστηρά και να βγάζω Χ Στα (σχεδόν) 42 μου, δε θέλω να μπαίνω στην διαδικασία να ψάχνω πως θα γλιτώσω 100 ευρώ το μήνα κόβοντας καφέ και σουβλάκια 3
Dream_Killer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 9 ώρες πριν, tounion είπε Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που το μόνο που έχουν είναι λεφτά Δεν υπάρχει μεγαλύτερος παπατζης απ' αυτόν.. υπάρχουν όντως άτομα που τον παίρνουν στα σοβαρά ??? Καποια βίντεο του που είδα παπατζες λέει.. Ξέρεις ίσως κάποιον ξένο που να γνωρίζει και να τα μην το κάνει για τα clickbaits..
dbrillis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 14 minutes ago, AristidisZ said: Μπορεί να ακούγεται λίγο ωμό, αλλά και εγώ είμαι της άποψης ότι αν δε σου φτάνουν τα λεφτά ή έστω δε περισσεύουν, βρες τρόπο να βγάζεις περισσότερα Αυτο είναι και η μόνιμη αιτία τσακωμού με τη γυναίκα μου που γκρινιάζει ότι δουλεύω πολύ 1000 φορές να δουλεύω 10-11 ώρες τη μέρα και να βγάζω 2Χ λεφτά από το να δουλεύω 8 αυστηρά και να βγάζω Χ Στα (σχεδόν) 42 μου, δε θέλω να μπαίνω στην διαδικασία να ψάχνω πως θα γλιτώσω 100 ευρώ το μήνα κόβοντας καφέ και σουβλάκια Στα 42 μου και εγώ σου λεω οτι αν δουλεύεις παραπανω για να πίνεις καφε και να τρως σουβλάκια, δεν θα βγεις ποτέ απο λουπα. Θα δουλεύεις μια ζωη παραπάνω ωρες. Α, και ποτέ δεν θα σου φτάνουν. Να δουλέψεις παραπάνω 2-3-4 χρόνια έχοντας ενα στοχο, να κανεις κατι για να αποκτήσεις καποια στιγμη παθητικό εισόδημα, ναι, δουλεψε παραπάνω. 4
adi32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Ο ελευθερος χρονος ειναι ιερος Ειναι πιο χρησιμο να εχεις χρονο να ασχοληθεις με την οικογενεια σου παρα να λειπεις ολη μερα και να πεθαινεις απο το αγχος για να παρεις ενα σωρο αχρηστα πραγματα , σκουπιδοτροφες , τσιγαρα, ποτα, στοιχηματα, νεο κινητο καθε λιγο, συνδρομες, κλπ κλπ 14
Προτεινόμενες αναρτήσεις