Ducatista Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 16 λεπτά πριν, Arkin είπε Μα ανεφερα οτι σε πραγματα που σε κανουν χαρουμενο να δωσεις οσα θελεις αλλα πρωτα να εχεις λυσει τα αλλα πιο σοβαρα θεματα δεν γινεται να ζει καποιος σε ενοικιο και να καπνιζει σαν φουγαρο η να ειναι ολη μερα delivery ποτα κτλ και να λεει ατιμη κοινωνια δεν το ανεχομαι προσωπικα να ακουω τετοια ατομα. Δεν ειναι θεμα τσιγκουνιας απλα εγω θεωρω καποια πραγματα τελειως αχρηστα για μενα παντα. Τσιγκουνια θεωρω να παει καποιος πχ εστιατοριο να παρει μια σαλατα και οτι πιο φθηνο εχει ο καταλογος και να πει οτι να πηγα εστιατοριο. Δεν υπαρχει γενικα παιδεια στην Ελλαδα το οικονομικη ειναι το τελευταιο εδω εχει ανηλικα που βλεπουν ηλικιωμενο στο λεοφορειο να στεκετε ορθιος και δεν του δινουν τη θεση τους λιγο αξιοπρεπεια δηλαδη και σεβασμος. Εχω δει σε σπιτι να εχουν βαλει χαρτι πανω στη χελωνα του ρευματος και να γραφει θα σας τα πληρωσει ο σωρρας. Δεν εχει πληρωσει ρευμα πολλα χρονια και γενικα απο τετοια παρταλια που εδιναν το 50αρικο να μπουν στην κλικα του σωρρα απειροι στην ελλαδα. Ειχε γινει χαμος τοτε. Το γνωριζω το fire οχι σαν εννοια fire αλλα σαν ιδεολογια αλλα εχω δικη μου δουλεια και εχω φτιαξει μια περιουσια που με εχει φτασει σε ενα σημειο που μπορω να ζησω οπως θελω εγω χωρις να εξαρτωμαι απο κανενα εργοδοτη και τις κινησεις της αγορας γενικοτερα. Η ψυχικη ηρεμια ειναι μεγαλο πραγμα και λειπει αυτο απο τους ελληνες. Με το αγχος το μονο που θα καταφερουμε ειναι να φυγουμε προωρα. Επενδυστε σε αυτο και οχι σε μια στασιμοτητα οικονομικης δυσχερειας και ανεπαρκειας στο τι θα μας ξημερωσει αυριο. Αν δεν έχεις άγχος με την επιχείρηση σου τότε είσαι μάγκας.. γιατί εγώ πάντα έχω άγχος και κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο πλέον
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Αν δεν έχεις άγχος με την επιχείρηση σου τότε είσαι μάγκας.. γιατί εγώ πάντα έχω άγχος και κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο πλέον Δεν οφελει σε κατι το αγχος μονο κακο κανει. Απολαυσε αυτα που εχεις και παντα να εχεις ενα οριο. Καποιοι δεν χορταινουν. Αλλος βγαζει 1 εκατομμυριο το χρονο και θελει να τα κανει 10. Για πιο λογο ποτε δεν το καταλαβα. Να βγαζεις 100k και να ζεις ευτυχισμενα χωρις να θες να τα κανεις 200. Καπου εκει ειμαι εγω στο σημειο δηλαδη που φτανουν να ζω οπως θελω εγω και να εχω και στην ακρη και για παραπανω δεν θα το επιδιωξω ουτε για αστειο. Τα αρκετα σε φερνουν στο σημειο που πρεπει να επιζητα ο καθενας. Τα παρα πολλα δημιουργουν αγχος που δεν υπηρχε και τα απειρα εκατομμυρια κτλ γινεσαι ρομποτ που σε κυβερναει το χρημα και ζεις για αυτο αντι το αντιθετο. 10
Ducatista Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 27 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν οφελει σε κατι το αγχος μονο κακο κανει. Απολαυσε αυτα που εχεις και παντα να εχεις ενα οριο. Καποιοι δεν χορταινουν. Αλλος βγαζει 1 εκατομμυριο το χρονο και θελει να τα κανει 10. Για πιο λογο ποτε δεν το καταλαβα. Να βγαζεις 100k και να ζεις ευτυχισμενα χωρις να θες να τα κανεις 200. Καπου εκει ειμαι εγω στο σημειο δηλαδη που φτανουν να ζω οπως θελω εγω και να εχω και στην ακρη και για παραπανω δεν θα το επιδιωξω ουτε για αστειο. Τα αρκετα σε φερνουν στο σημειο που πρεπει να επιζητα ο καθενας. Τα παρα πολλα δημιουργουν αγχος που δεν υπηρχε και τα απειρα εκατομμυρια κτλ γινεσαι ρομποτ που σε κυβερναει το χρημα και ζεις για αυτο αντι το αντιθετο. Δεν έχεις καθόλου άδικο ίσως αυτό να είναι το κλειδι 1
Doubt Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Ξέχασέ το και σου το λέει ο papoys που από μικρός έμαθε να αποταμιεύει αρχίζοντας με τον κουμπαρά που κέρδισε με την έκθεση από τα ΕΛΤΑ. Ταχυδρομικό ταμιευτήριο είχα εγώ 3 ώρες πριν, Black Demis είπε φάρμακο (μια φορά το μήνα) 350 ευρώ ?? 2
1comment Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Ο μόνος τρόπος να αποταμιεύσεις είναι να μην έχεις οικογένεια, να ζεις σε ιδιόκτητο σπίτι και να παίρνεις 1-2Κ το μήνα. 9 ώρες πριν, mezger είπε Πρώτα και κύρια κάνε συνήθεια να καταγράφεις όλα τα έσοδα και έξοδα. Εγώ αυτό ακριβώς κάνω χρόνια τώρα. Ξεκίνησα στο εξελ να γράφω τα έξοδα-έσοδα του μαγαζιού μου και μετά είπα να βάζω και τα προσωπικά μου. Έτσι έχω πλήρη εικόνα του τι χαλάω.
magictoboggan Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 4 hours ago, Black Demis said: αυτα μπορει όταν είσαι νέος ακομη ναι οταν εισαι 9 με 9 δουλειά 6 ήμερο η δύναμη που απομένει ειναι να πας απο την πόρτα στο κρεβάτι Δε θα το έλεγα. Γνωρίζω άτομο στα 55 που δουλεύει διανομέας, το ΣΚ δουλεύει σε bar, το χειμώνα μαζεύει ελιές, κάνει μεροκάματα με τροχούς/τρυπάνια κτλπ, κοιμάται 5 - 7 ώρες και έχει πάντα ενέργεια. 2
snot Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 5 hours ago, dbrillis said: Και τι προτείνεις σε κάποιον που δεν εχει 200 ευρω στην ακρη; Να μην αποταμιευει για να μη του τα φαει ο πληθωρισμός; Αν δεν εχεις λεφτα στην ακρη να πληρώσεις κατι εκτακτο και να μπορείς να ζησεις 4-5 μήνες από τα ετοιμα, δεν "επενδύεις". Επενδύεις οταν εχεις λυσει το παραπάνω πρόβλημα. Το να μην αποταμιευω επειδη σκέφτομαι σεναρια ειναι εντελως αντιπαραγωγικο. Με 200 προφανώς δεν αξίζει να ασχοληθείς με επενδύσεις αλλά ούτε αποταμίευση είναι. Αν είναι να έχεις 4-5 μισθούς όμως στην άκρη γιατί να μην τους βάλεις σε κάτι του στυλ mmf, να παίρνεις κοντά 4% τον χρόνο και άμεσα ρευστοποιήσιμα;
Black Demis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 1 hour ago, magictoboggan said: Δε θα το έλεγα. Γνωρίζω άτομο στα 55 που δουλεύει διανομέας, το ΣΚ δουλεύει σε bar, το χειμώνα μαζεύει ελιές, κάνει μεροκάματα με τροχούς/τρυπάνια κτλπ, κοιμάται 5 - 7 ώρες και έχει πάντα ενέργεια. Μπράβο του είναι εξαίρεση στον κανόνα, εγώ και ένα θανάσιμο αυτοανοσο έφαγα λόγο υπερβολικού άγχους στην δουλειά και όλα αυτά δεν έχω so δεν είναι όλοι robocop φάση όπως ο τυπάς 3 hours ago, Doubt said: Ταχυδρομικό ταμιευτήριο είχα εγώ ?? Για ένα αυτοανοσο που δεν καλύπτει το ταμείο 100% (και ο λόγος που έφυγα από Ελβετία εκεί δεν το κάλυπτε η ασφαλιστική πέρα από 6 ηβ8 μήνες δεν θυμάμαι και εκεί δεν είναι τόσο φθηνό εκεί δεν έφτανε ο μισθός για να πλυρωνω και αυτό και να πλυρωνω και σπίτι κλπ. + όταν έχεις χρόνια ασθένεια τέτοιου τυπου εκεί πέρα δεν σε ασφαλίζουν εύκολα η αν σε ασφαλίζουν ασφάλιστρα πάνε στο υπερπέραν ότι αφορά το ποσό 1
1comment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 16 ώρες πριν, Arkin είπε Δεν οφελει σε κατι το αγχος μονο κακο κανει. Απολαυσε αυτα που εχεις και παντα να εχεις ενα οριο. Καποιοι δεν χορταινουν. Αλλος βγαζει 1 εκατομμυριο το χρονο και θελει να τα κανει 10. Για πιο λογο ποτε δεν το καταλαβα. Να βγαζεις 100k και να ζεις ευτυχισμενα χωρις να θες να τα κανεις 200. Καπου εκει ειμαι εγω στο σημειο δηλαδη που φτανουν να ζω οπως θελω εγω και να εχω και στην ακρη και για παραπανω δεν θα το επιδιωξω ουτε για αστειο. Τα αρκετα σε φερνουν στο σημειο που πρεπει να επιζητα ο καθενας. Τα παρα πολλα δημιουργουν αγχος που δεν υπηρχε και τα απειρα εκατομμυρια κτλ γινεσαι ρομποτ που σε κυβερναει το χρημα και ζεις για αυτο αντι το αντιθετο. Έτσι ακριβώς... Κάποιοι ενώ βγάζουν αρκετά, τους πιάνει μια μεγαλομανία να θέλουν περισσότερα με αποτέλεσμα να σκάνε από το άγχος και εκεί γύρω στα 50-60 να σκάνε τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Ή ακόμα χειρότερα να σε βάζουν στο μάτι ανταγωνιστές "μεγάλοι παίκτες" και να θέλουν να σε βγάλουν από τη μέση κυριολεκτικά. Πολλά τα παραδείγματα στις ειδήσεις. Όποιος πήγε για τα πάρα πολλά, έχασε και τα λίγα. Πρέπει κάπου να σταματάμε. 2
Morosana Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 36 λεπτά πριν, 1comment είπε Ή ακόμα χειρότερα να σε βάζουν στο μάτι ανταγωνιστές "μεγάλοι παίκτες" και να θέλουν να σε βγάλουν από τη μέση κυριολεκτικά. Πολλά τα παραδείγματα στις ειδήσεις. Όποιος πήγε για τα πάρα πολλά, έχασε και τα λίγα. Πρέπει κάπου να σταματάμε. Μην συγκρίνεις μαφιοζικες μπίζνες που σου αδειάζουν γεμιστήρα με κάποιον που απλά προσπαθεί να μεγαλώσει την επιχείρηση του. Υπάρχει και κόσμος που προσπαθεί για το καλύτερο όχι μόνο για να πλουτίσει ο ίδιος και η οικογένεια του αλλά για να δώσει και 2 3 επιπλέον μισθούς 2
Arkin Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, 1comment είπε Έτσι ακριβώς... Κάποιοι ενώ βγάζουν αρκετά, τους πιάνει μια μεγαλομανία να θέλουν περισσότερα με αποτέλεσμα να σκάνε από το άγχος και εκεί γύρω στα 50-60 να σκάνε τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Ή ακόμα χειρότερα να σε βάζουν στο μάτι ανταγωνιστές "μεγάλοι παίκτες" και να θέλουν να σε βγάλουν από τη μέση κυριολεκτικά. Πολλά τα παραδείγματα στις ειδήσεις. Όποιος πήγε για τα πάρα πολλά, έχασε και τα λίγα. Πρέπει κάπου να σταματάμε. Ποσοι και πόσοι με δις αυτοκτόνησαν για ψυχολογικούς λόγους. Τους έφαγε η μιζέρια της ψυχής μιας και την είχαν από χρόνια πουλήσει στον ξέρετε ποιον. Η απληστία μας έφαγε. Βγάζεις 100k το χρόνο στην Ελλάδα για πιο λόγο πραγματικά να θες να τα κάνεις 200? Ζεις ήδη υπέροχη ζωή με 100k το χρόνο στην Ελλάδα τα παραπάνω μόνο προβλήματα θα φέρουν. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον για αυτό στα 34 μου είπα όπα κάπου πρέπει να σταματήσω ώστε να μη με φάει η δουλειά μακροπρόθεσμα και το άγχος. Ζήστε μια ζωή γεμάτη αγάπη στην ψυχή σας χωρίς κακίες και εχθρούς και όσον αφορά το χρήμα το παν μέτρον άριστον. Να βγάζετε όσα είναι αρκετά για μια αξιοπρεπή ζωή για σας και την οικογένειά σας και αφήστε τα παραπάνω για τους πραγματικά αναίσθητους σε αυτό τον κόσμο γιατί μόνο αυτοί θα μπορέσουν να πατήσουν επί πτωμάτων για να βγάλουν έστω και 1 παραπάνω ευρώ και να κοιμηθούν και το βράδυ σαν πουλάκια. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω και ούτε θέλω δεν μεγάλωσα με αυτό τον τρόπο και έχω αρχές που με τιμάνε σαν άνθρωπο. Δεν θα σας θυμαται κανεις για το ποσο πλούσιοι εισασταν θα σας θυμούνται όμως για την καλοσύνη σας την αξιοπρέπεια σας και την ανθρωπια σας. 6
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Στις 19/7/2024 στις 2:24 ΜΜ, Haldol είπε Πόσο περίπλοκα είναι τα οικονομικά σου για να χρειάζεσαι εφαρμογή; Έχεις ξέρω 'γω 3+ λογαριασμούς, 2+ πιστωτικές, 1+ επενδυτικά προϊόντα; Γιατί νομίζω ότι κάνεις τα εύκολα δύσκολα. Το 90% του κόσμου που ξέρω δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά θεωρούν ότι θα τους βοήθαγε (hint: δε βοηθάνε). Κατά τ' άλλα, τα μεγαλύτερα έξοδα δε μπορείς ούτε να το κόψεις, και πολλές φορές ούτε να τα περιορίσεις. Το να κόψεις ένα freddo ή ένα σουβλάκι δε θα κάνει καμία διαφορά στα οικονομικά σου. Υπάρχει πολύ μικρό όριο στο πόσα μπορείς να κόψεις πριν χρειαστεί να γίνεις ο περίεργος της γειτονιάς / παρέας ή να διαλύσεις το επίπεδο διαβίωσής σου. Από την άλλη, αν όντως σου περισσεύουν χρήματα και σκέφτεσαι γι' αποταμίευση, αξιοποίησέ τα για να 'χεις περισσότερα έσοδα. Σε αντίθεση με το πόσα χαλάς, στο πόσα βγάζεις δεν υπάρχει όριο. <<Έχεις ξέρω 'γω 3+ λογαριασμούς, 2+ πιστωτικές, 1+ επενδυτικά προϊόντα; >> έχω πέσει από την καρέκλα,κλαίω από τα γέλια
Morosana Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 57 λεπτά πριν, Arkin είπε Ποσοι και πόσοι με δις αυτοκτόνησαν για ψυχολογικούς λόγους. Τους έφαγε η μιζέρια της ψυχής μιας και την είχαν από χρόνια πουλήσει στον ξέρετε ποιον. Η απληστία μας έφαγε. Βγάζεις 100k το χρόνο στην Ελλάδα για πιο λόγο πραγματικά να θες να τα κάνεις 200? Ζεις ήδη υπέροχη ζωή με 100k το χρόνο στην Ελλάδα τα παραπάνω μόνο προβλήματα θα φέρουν. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον για αυτό στα 34 μου είπα όπα κάπου πρέπει να σταματήσω ώστε να μη με φάει η δουλειά μακροπρόθεσμα και το άγχος. Ζήστε μια ζωή γεμάτη αγάπη στην ψυχή σας χωρίς κακίες και εχθρούς και όσον αφορά το χρήμα το παν μέτρον άριστον. Να βγάζετε όσα είναι αρκετά για μια αξιοπρεπή ζωή για σας και την οικογένειά σας και αφήστε τα παραπάνω για τους πραγματικά αναίσθητους σε αυτό τον κόσμο γιατί μόνο αυτοί θα μπορέσουν να πατήσουν επί πτωμάτων για να βγάλουν έστω και 1 παραπάνω ευρώ και να κοιμηθούν και το βράδυ σαν πουλάκια. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω και ούτε θέλω δεν μεγάλωσα με αυτό τον τρόπο και έχω αρχές που με τιμάνε σαν άνθρωπο. Δεν θα σας θυμαται κανεις για το ποσο πλούσιοι εισασταν θα σας θυμούνται όμως για την καλοσύνη σας την αξιοπρέπεια σας και την ανθρωπια σας. Hold your horses. Αρκετοί με δις αυτοκτόνησαν αλλά είναι λιγότεροι από αυτούς που έδεσαν το σχοινί στο λαιμό γιατί δεν είχαν να πάρουν γάλα στο παιδί τους. Ούτε όσοι έκαναν τεράστιες περιουσίες πάτησαν επί πτωμάτων και το έκαναν ανήθικα. Επίσης μια χαρά θα θυμούνται όλοι και θα πίνουν νερό στο όνομα του καπτα Νιάρχο, του Ωνάση κτλ και ας πάτησαν επί πτωμάτων. 2
Arkin Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 15 λεπτά πριν, Morosana είπε Hold your horses. Αρκετοί με δις αυτοκτόνησαν αλλά είναι λιγότεροι από αυτούς που έδεσαν το σχοινί στο λαιμό γιατί δεν είχαν να πάρουν γάλα στο παιδί τους. Ούτε όσοι έκαναν τεράστιες περιουσίες πάτησαν επί πτωμάτων και το έκαναν ανήθικα. Επίσης μια χαρά θα θυμούνται όλοι και θα πίνουν νερό στο όνομα του καπτα Νιάρχο, του Ωνάση κτλ και ας πάτησαν επί πτωμάτων. Ποιος πινει νερο στον Ωναση και στον Νιαρχο? Ο ωνασης ο πιο δυστυχισμενος ανθρωπος του κοσμου εχασε παιδια γυναικα πεθανε και αυτος και ησυχασε και εμεινε μια εγγονη που τρωει τα λεφτα και σιχαινεται τον εαυτο της. Να μου λειπει. Οταν πατας επι πτωματων δεν εισαι ανθρωπος. Εισαι ενα αναισθητο παχυδερμο που τον ζει το χρημα κοιμαται ξυπναει αυτο σκεφτετε. Ελαχιστοι θα δεις με εκατομμυρια που δεν πατησαν επι πτωματων. Πολλα λεφτα και τιμια δεν υπαρχουν σε αυτο τον κοσμο να το ξερεις. 2
PtolemaiosUltraChad Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Στις 19/7/2024 στις 9:33 ΠΜ, Dream_Killer είπε Ξέρετε ίσως κάποια εφαρμογή για αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων; γάμος 1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις