Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Dream_Killer είπε

Γνωρίζει κάποιος εφαρμογές αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να κάνω ότι γράφει ο τίτλος; 

Δεν νομιζω οτι καποιο app ή κατι αλλο θα σε βοηθήσει. Ναι αν πινεις cafe θα σε βοηθησει αρκετα να παρεις μια μηχανη να φτιαχνεις μονος σου. Αυτο με βοηθησε αρκετα. Επισης οπως ειπαν κ παραπανω σουπερ μαρκετ 1 φορα την εβδομαδα και οχι καθε μερα γιατι πεφτεις στην παγιδα και αγοραζεις και πραγματα που δεν θελεις . Εγω προσωπικά έκατσα και υπολόγισα τα πάγια εξοδα μου (βενζινες,σουπερ μαρκετ,ρευμα,οτε και καποιες συνδρομες) και καθε 1η που πληρωνομαι στελνω ενα στανταρ ποσό σε εναν λογαριασμο μιας τραπεζας που δεν χρησιμοποιω και προσπαθω να τα βγαλω περα με ενα στανταρ ποσο. Ναι δεν λεω καποιο μηνα μπορεις να χρειαστεις να πειραξεις και τα "έτοιμα" αλλα δεν ξερω εμενα με βοηθησε αρκετα αυτος ο τροπος να αποταμιεσω καποιο ποσο το μηνα.

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 minutes ago, tutuyo said:

το προβλημα ειναι οτι ποσο και να τα αποταμιευεις, παλι θα στα μειωνει ο πληθωρισμος

Και τι προτείνεις σε κάποιον που δεν εχει 200 ευρω στην ακρη; Να μην αποταμιευει για να μη του τα φαει ο πληθωρισμός; 

Αν δεν εχεις λεφτα στην ακρη να πληρώσεις κατι εκτακτο και να μπορείς να ζησεις 4-5 μήνες από τα ετοιμα, δεν "επενδύεις". 

Επενδύεις οταν εχεις λυσει το παραπάνω πρόβλημα. 

Το να μην αποταμιευω επειδη σκέφτομαι σεναρια ειναι εντελως αντιπαραγωγικο. 

• Like 6
Δημοσ.
2 hours ago, Cocomel said:

Πήγα να τρελαθώ με τα σχόλια που διάβασα... Η αποταμίευση ενός μισθωτού είναι μιζέρια και ανέχεια που σε πάει αρκετές δεκαετίες πίσω στην Ελλάδα.... 

Αν είσαι μισθωτός και πας να κάνεις αποταμίευση θα σε πάει πολύ πίσω και δεν θα δεις κανένα αποτέλεσμα.. είναι σαν να πας στους Κινέζους που είναι όλοι αδύνατοι και να τους πεις τρόπους να αδυνατίσουν,,,

Αν όμως βρέις δεύτερη δουλειά εκεί ναι ίσως το κάνεις αλλά και πάλι αποτελέσματα 0.

Επένδυσε στον εαυτό σου και διώξε τα άχρηστα πράγματα από πάνω σου αλλά όχι για να γλυτώσει χρήματα απλά γτ είναι σπατάλες πχ ντελιβερι νετφλιξ ακριβά ρούχα και τηλέφωνα και πολλά άλλα.. 

φίλος έψαχνε για δουλειά ένα άτομο σε ένα μαγαζί αλλά να τον προσλάβει με πρόγραμμα για 800, τελικά βρήκε ένα παιδί γιατί κανένας δεν πήγαινε με αυτά τα χρήματα και τελικά βρήκε έναν και το ντύσιμο  του ήταν που τον είδα μπλούζα nike παπούτσια nike shorts nike και iphone 15

ε αυτός θα είναι μια ζωή με βασικό 

Η αποταμίευση ενός μισθωτού δεν είναι ούτε μιζέρια ούτε ανέχεια είναι τρόπος ζωής. Το πιο βασικό είναι το mindset και αν σου φτάνουν να ζήσεις.

Η δεύτερη δουλειά για μένα είναι ανέχεια και μιζέρια, αλλά μιλάω εκ του ασφαλούς γιαί δεν έχω παιδιά που εκεί ίσως κάποιος το απαιτούν οι ανάγκες.

Επίσης όσο πιο χαμηλό μισθό παίρνει κάποιος τόσο πιο χαζά τα τρώει αν του περισσεύει κάτι. Επίσης το παιδί που φοράει nike δεν το ξέρεις ούτε γιατί πήγε ούτε πως απέκτησε τα ρούχα και τα κινητά που πιθανόν του τα έχει πάρει κάποιος γονιός.

• Like 1
Δημοσ.
24 minutes ago, dbrillis said:

Δεν πιστεύω να περιμένεις να σου κανω coaching και να κατσω να διαβασω αυτα που έγραψες. Και να πω "κοψε εκει" ή "κανε αυτο". Ειναι καθαρα προσωπικό το να βρεις απο που θα κόψεις. 

Μπορω να σου πω βαλε καθε μηνα 40 ευρώ στην ακρη και ξεχνα τα. Και πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο θα ζήσεις και χωρις αυτα τα 40 ευρω. 

Αλλα η συμβουλή που εσυ εδωσες "πηγαινε εξω" δεν δουλεύει το ιδιο καλα, ειδικα αν ο άλλος είναι χωρις μπατζετ και μονος του. 

προσπαθώ απλα να πω οτι με εναν μισθό χωρια να εχεις σπιτι κλπ στην ελλαδα χωρίς να εχεις απο πίσω χρήμα για να τα παρατήσεις ολα και να ξεκινήσεις κατι δικο σου απο την αρχη δεν παιζει να βαλει χρήματα στην ακρη

για εξω χωρις μπατζετ πας μονο με έρευνα και ΠΑΝΤΑ να εχεις καποιες δεξιότητες σαν εργάτης πρακτικά δεν εχεις μέλλον πουθενά και για κανεναν λόγο (εκτός και αν εισαι άνθρωπος που δεν διστάζει να " βρομίσει " τα χέρια του)

και προφανος αυτα τα 40 50 ολοι βαζοουμε στην ακρη (σε περίπτωση αν συμβει κατι να εχουμε κανα 1000 στην ακρη να μας "θαψουν")

51 minutes ago, magictoboggan said:

Μπορείς να πάρεις δάνειο για να δημιουργήσει κάτι, να ψάξεις για κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις, να ασχοληθείς με το trading, δουλειά το ΣΚ, να πας εξωτερικό και χίλια δύο άλλα πράγματα.

Από την άλλη μπορείς να κάτσεις με τα 900€, να κλαίγεσαι ότι όλα είναι ακριβά και να ζεις μίζερα, ψάχνοντας για προσφορές ώστε να γλυτώσεις 5 και τα 10€.

αυτα μπορει όταν είσαι νέος ακομη ναι οταν εισαι 9 με 9 δουλειά 6 ήμερο  η δύναμη που απομένει ειναι να πας απο την πόρτα στο κρεβάτι

Δημοσ.

Οταν βλεπεις ανθρωπους που βγαζουν το βασικο ζουν σε ενοικιο και συνεχεια ειναι με μαρκες ρουχα ακριβα παπουτσια και ακριβα κινητα ενω πανε δουλεια με το μετρο γιατι δεν εχουν αμαξι κατι παει πολυ στραβα.

Αυτοι μια ζωη δεν προκειται να φτιαξουν τιποτα αντε να παρουν κανα αμαξακι 20ετιας και να χαιρονται που βγαζουν το μηνα με το ζορι. 

Οσον αφορα την αποταμιευση

Κοψτε τον κωλοκαφε. 2.20 γιατι κατι που πρακτικα εχει 10 λεπτα αξια και ειναι κατι τελειως αχρηστο για τον οργανισμο. Πινω 5 καφεδες το χρονο και ποτε δεν ειπα θελω καφε απορω. 2.20x365 ειναι 803 ευρω ενας βασικος για κατι τελειως αχρηστο.

Κοψτε τα ακριβα ρουχα. Και τα φθηνα αψογα ειναι τα ακριβα συνηθως βαζουν μια ταμπελα και 10πλασιαζουν την αξια. Ειδικα στα ρουχα βρισκεται πολυ αξιολογη ποιοτητα σε πολλα μαγαζια και πολυ φθηνα. 

Σταματηστε να περνετε κινητο 2 μισθων στην Ελλαδα για το φαινεσθαι. Εγω εμαι hardcore user και κανω τα παντα με 250[poco f3] και ας εχω να αγορασω 10 iphone pro max το θεωρω κατι τελειως αχρηστο και απλα βιτρινα. 

Ψαχνετε για προσφορες στα super market ποτε μην αγοραζετε μαρκες και εδω. Τονος rio mare 3.5 ευρω τονος γαλαξια 1.60 και ιδια ακριβως ποιοτητα και βαρος εννοειται. Το ιδιο ισχυει σε μακαρονια ρυζι κτλ. Μακρια απο melissa barilla μπαρμπα σταθης. Παρτε marata η γαλαξια μασουτης κτλ κτλ. Αυτο ισχυει σε ολα τα φαγωσιμα.

Βαλτε ηλεκτρικες συσκευες κλασης ΑΑΑ+ η οικονομια θα ειναι τρελη στο ρευμα.

Με μετρο η ταχυτητα. Αλλο θα καψει ενα αμαξι με σταθερη ταχυτητα 100χλμ στις 2.5χιλιαδες στροφες αλλο στα 160 με 4000 στροφες. 

Κοψτε delivery. Οσο πιο μακρια γινεται μαθετε να φτιαχνετε νοστιμα φαγητα σπιτι και πιο υγειινα και 1/5 της τιμης απο delivery. 

Μοιραστειτε καποια συνδρομη πχ netflix με 2-3 ατομα. 

Οικονομια στην καρτοκινητη. Βγαζεις 3 μηνες με 26 ευρω και με αρκετα λεπτα ομιλιας και δεδομενα δηλαδη 8.5 το μηνα. 

Πατε παραλια και βαλτα ψαθουλα ομπρελα και αραξτε δωρεαν. Οχι που καποιοι δινουν 20αρικο για μια ξαπλωστρα ενω δεν εχουν να φανε αυτο τους μαρανε. 

Η αυξηση εισοδηματος ειναι δυσκολη ειδικα αν εισαι 30+ και εχεις μαθει 2-3 δουλειες να κανεις. 

Ολα τα παραπανω ειναι πραγματα που δεν ριχνουν στο ελαχιστο την ποιοτητα ζωης και θα γλιτωσετε απειρα χρηματα που ειναι πραγματικα σαν να τα καιτε. 

• Like 14
Δημοσ.
9 minutes ago, Arkin said:

Οταν βλεπεις ανθρωπους που βγαζουν το βασικο ζουν σε ενοικιο και συνεχεια ειναι με μαρκες ρουχα ακριβα παπουτσια και ακριβα κινητα ενω πανε δουλεια με το μετρο γιατι δεν εχουν αμαξι κατι παει πολυ στραβα.

Αυτοι μια ζωη δεν προκειται να φτιαξουν τιποτα αντε να παρουν κανα αμαξακι 20ετιας και να χαιρονται που βγαζουν το μηνα με το ζορι. 

Οσον αφορα την αποταμιευση

Κοψτε τον κωλοκαφε. 2.20 γιατι κατι που πρακτικα εχει 10 λεπτα αξια και ειναι κατι τελειως αχρηστο για τον οργανισμο. Πινω 5 καφεδες το χρονο και ποτε δεν ειπα θελω καφε απορω. 2.20x365 ειναι 803 ευρω ενας βασικος για κατι τελειως αχρηστο.

Κοψτε τα ακριβα ρουχα. Και τα φθηνα αψογα ειναι τα ακριβα συνηθως βαζουν μια ταμπελα και 10πλασιαζουν την αξια. Ειδικα στα ρουχα βρισκεται πολυ αξιολογη ποιοτητα σε πολλα μαγαζια και πολυ φθηνα. 

Σταματηστε να περνετε κινητο 2 μισθων στην Ελλαδα για το φαινεσθαι. Εγω εμαι hardcore user και κανω τα παντα με 250[poco f3] και ας εχω να αγορασω 10 iphone pro max το θεωρω κατι τελειως αχρηστο και απλα βιτρινα. 

Ψαχνετε για προσφορες στα super market ποτε μην αγοραζετε μαρκες και εδω. Τονος rio mare 3.5 ευρω τονος γαλαξια 1.60 και ιδια ακριβως ποιοτητα και βαρος εννοειται. Το ιδιο ισχυει σε μακαρονια ρυζι κτλ. Μακρια απο melissa barilla μπαρμπα σταθης. Παρτε marata η γαλαξια μασουτης κτλ κτλ. Αυτο ισχυει σε ολα τα φαγωσιμα.

Βαλτε ηλεκτρικες συσκευες κλασης ΑΑΑ+ η οικονομια θα ειναι τρελη στο ρευμα.

Με μετρο η ταχυτητα. Αλλο θα καψει ενα αμαξι με σταθερη ταχυτητα 100χλμ στις 2.5χιλιαδες στροφες αλλο στα 160 με 4000 στροφες. 

Κοψτε delivery. Οσο πιο μακρια γινεται μαθετε να φτιαχνετε νοστιμα φαγητα σπιτι και πιο υγειινα και 1/5 της τιμης απο delivery. 

Μοιραστειτε καποια συνδρομη πχ netflix με 2-3 ατομα. 

Οικονομια στην καρτοκινητη. Βγαζεις 3 μηνες με 26 ευρω και με αρκετα λεπτα ομιλιας και δεδομενα δηλαδη 8.5 το μηνα. 

Πατε παραλια και βαλτα ψαθουλα ομπρελα και αραξτε δωρεαν. Οχι που καποιοι δινουν 20αρικο για μια ξαπλωστρα ενω δεν εχουν να φανε αυτο τους μαρανε. 

Η αυξηση εισοδηματος ειναι δυσκολη ειδικα αν εισαι 30+ και εχεις μαθει 2-3 δουλειες να κανεις. 

Ολα τα παραπανω ειναι πραγματα που δεν ριχνουν στο ελαχιστο την ποιοτητα ζωης και θα γλιτωσετε απειρα χρηματα που ειναι πραγματικα σαν να τα καιτε. 

1) Δηλαδή κάποιος που ζει στην Αθήνα και παίρνει μετρό είναι και φτωχός και δεν έχει αμάξι;

2) Είχα τέτοι netflix δεν δουλεύει πια εδώ και 1 χρόνο.

Δεν μαγειρεύω ωραία και προτιμώ μαγειρευτά delivery 3-4 φορές την εβδομάδα. Πίνω καφέ απ' έξω και όταν μπω στο αμάξι δεν θα σκεφτώ αν θα ανέβω το βουνό πηγαίνοντασ στο πατρικό και θα κάψω λίγο παραπάνω. 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν σε όλα σκεφτεσαι τα λεφτά είσαι απλά τσιγκούνης. Δουλεύουμε για να τα τρώμε περνόντας καλά. Σίγουρα αυτά που λες είναι σωστά για να κάνεις οικονομία αλλά όλα αυτά που σου περισσεύουν τι τα κάνεις; Προσπαθείς για το FIRE πχ?

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Cocomel είπε

Πήγα να τρελαθώ με τα σχόλια που διάβασα... Η αποταμίευση ενός μισθωτού είναι μιζέρια και ανέχεια που σε πάει αρκετές δεκαετίες πίσω στην Ελλάδα.... 

Αν είσαι μισθωτός και πας να κάνεις αποταμίευση θα σε πάει πολύ πίσω και δεν θα δεις κανένα αποτέλεσμα.. είναι σαν να πας στους Κινέζους που είναι όλοι αδύνατοι και να τους πεις τρόπους να αδυνατίσουν,,,

Αν όμως βρέις δεύτερη δουλειά εκεί ναι ίσως το κάνεις αλλά και πάλι αποτελέσματα 0.

Επένδυσε στον εαυτό σου και διώξε τα άχρηστα πράγματα από πάνω σου αλλά όχι για να γλυτώσει χρήματα απλά γτ είναι σπατάλες πχ ντελιβερι νετφλιξ ακριβά ρούχα και τηλέφωνα και πολλά άλλα.. 

φίλος έψαχνε για δουλειά ένα άτομο σε ένα μαγαζί αλλά να τον προσλάβει με πρόγραμμα για 800, τελικά βρήκε ένα παιδί γιατί κανένας δεν πήγαινε με αυτά τα χρήματα και τελικά βρήκε έναν και το ντύσιμο  του ήταν που τον είδα μπλούζα nike παπούτσια nike shorts nike και iphone 15

ε αυτός θα είναι μια ζωή με βασικό 

Μερικά πράγματα μας κάνουν χαρούμενους ρούχα όχημα κλπ είναι τραγικό να λες δεν θα πάρω nike παπούτσι επειδή παίρνω 800 και το παπούτσι έχει 150 από την άλλη δεν θα παίρνεις κάθε μήνα παπούτσια.... Βρες την χρήση τομή και κάνε ότι σαρεσει και μπορείς

• Sad 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

1) Δηλαδή κάποιος που ζει στην Αθήνα και παίρνει μετρό είναι και φτωχός και δεν έχει αμάξι;

2) Είχα τέτοι netflix δεν δουλεύει πια εδώ και 1 χρόνο.

Δεν μαγειρεύω ωραία και προτιμώ μαγειρευτά delivery 3-4 φορές την εβδομάδα. Πίνω καφέ απ' έξω και όταν μπω στο αμάξι δεν θα σκεφτώ αν θα ανέβω το βουνό πηγαίνοντασ στο πατρικό και θα κάψω λίγο παραπάνω. 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν σε όλα σκεφτεσαι τα λεφτά είσαι απλά τσιγκούνης. Δουλεύουμε για να τα τρώμε περνόντας καλά. Σίγουρα αυτά που λες είναι σωστά για να κάνεις οικονομία αλλά όλα αυτά που σου περισσεύουν τι τα κάνεις; Προσπαθείς για το FIRE πχ?

Μιλαει για αποταμιευση το θεμα οποτε ανεφερα καποιες σοφες επιλογες για μενα που προτεινω. 

Καλα περνας χωρις ολα τα παραπανω. Επειδη μου περισσευουν εχω δικο μου σπιτι 100+τμ εχω δικα μου αμαξια εχω pc 3000 χιλιαρικων οταν βγαινω ταβερνα τρωω οτι θελω και περναω τελεια με φιλους η συγγενεις και γενικα δεν κοιταω τη μερα εχουμε και αν θα βγει ο μηνας εδω και πολλα χρονια. Οτι θελω το εχω. Απλα δεν γουσταρω το φαινεσθαι και τις επιφανειακες μεθοδους της "καλης" ζωης. Γιατι δυστυχως εχει παρα πολυ κοσμο εκει εξω που δεν ξερουν αν θα βγει ο μηνας και νιωθουν οτι περνανε καλα περνοντας εναν αθλιο καφε καθε μερα και εχοντας κινητο 1500 ευρω που θα ξεχρεωσουν σε 48 δοσεις 4 χρονια η περνουν δανειο να πανε διακοπες. Δεν ειναι αυτη η καλη ζωη. Αυτη ειναι η παρασιτικη ζωη δυστυχως ζουμε για το φαινεσθαι περναμε καλα χωρις να μας νοιαζει τιποτα αλλο και ας χρωσταμε παντου. Αυτο το τελευταιο fire δεν το καταλαβα τι ειναι. 

Μόλις τώρα, Ducatista είπε

Μερικά πράγματα μας κάνουν χαρούμενους ρούχα όχημα κλπ είναι τραγικό να λες δεν θα πάρω nike παπούτσι επειδή παίρνω 800 και το παπούτσι έχει 150 από την άλλη δεν θα παίρνεις κάθε μήνα παπούτσια.... Βρες την χρήση τομή και κάνε ότι σαρεσει και μπορείς

Στο παπουτσι θα πω να περνουμε μονο καλες μαρκες ειναι το μονο που επειδη στηριζει τη μεση και ολο το σωμα προτεινω παντα πολυ καλη ποιοτητα συγκριτικα με τα ρουχα που ειτε 20 ευρω παντελονι ειτε 300 το ιδιο και το αυτο η σταμπα αλλαζει. 

Απλα δεν θα παρεις το nike στα 150 απο skroutz θα το παρεις απο την επισημη nike στο site που κανει καθε χρονο 50-60% εκπτωσεις. Καπως ετσι πηρα πριν 2 χρονια παπουτσια που ελλαδα ηθελα 230 ευρω στα 80 ευρω απο nike και ειναι εξαιρετικα. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Μιλαει για αποταμιευση το θεμα οποτε ανεφερα καποιες σοφες επιλογες για μενα που προτεινω. 

Καλα περνας χωρις ολα τα παραπανω. Επειδη μου περισσευουν εχω δικο μου σπιτι 100+τμ εχω δικα μου αμαξια εχω pc 3000 χιλιαρικων οταν βγαινω ταβερνα τρωω οτι θελω και περναω τελεια με φιλους η συγγενεις και γενικα δεν κοιταω τη μερα εχουμε και αν θα βγει ο μηνας εδω και πολλα χρονια. Οτι θελω το εχω. Απλα δεν γουσταρω το φαινεσθαι και τις επιφανειακες μεθοδους της "καλης" ζωης. Γιατι δυστυχως εχει παρα πολυ κοσμο εκει εξω που δεν ξερουν αν θα βγει ο μηνας και νιωθουν οτι περνανε καλα περνοντας εναν αθλιο καφε καθε μερα και εχοντας κινητο 1500 ευρω που θα ξεχρεωσουν σε 48 δοσεις 4 χρονια η περνουν δανειο να πανε διακοπες. Δεν ειναι αυτη η καλη ζωη. Αυτη ειναι η παρασιτικη ζωη δυστυχως ζουμε για το φαινεσθαι περναμε καλα χωρις να μας νοιαζει τιποτα αλλο και ας χρωσταμε παντου. Αυτο το τελευταιο fire δεν το καταλαβα τι ειναι. 

Εγώ πάντως pc 3000 και κινητό πάνω από 800-1000 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω.. δεν μου βγαίνουν από την τσέπη για να τα δώσω

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στο παπουτσι θα πω να περνουμε μονο καλες μαρκες ειναι το μονο που επειδη στηριζει τη μεση και ολο το σωμα προτεινω παντα πολυ καλη ποιοτητα συγκριτικα με τα ρουχα που ειτε 20 ευρω παντελονι ειτε 300 το ιδιο και το αυτο η σταμπα αλλαζει. 

Απλα δεν θα παρεις το nike στα 150 απο skroutz θα το παρεις απο την επισημη nike στο site που κανει καθε χρονο 50-60% εκπτωσεις. Καπως ετσι πηρα πριν 2 χρονια παπουτσια που ελλαδα ηθελα 230 ευρω στα 80 ευρω απο nike και ειναι εξαιρετικα. 

Αν βρίσκεις προσφορές και ταιριάζουν στα θέλω σου είναι κομπλε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Εγώ πάντως pc 3000 και κινητό πάνω από 800-1000 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω.. δεν μου βγαίνουν από την τσέπη για να τα δώσω

Αυτο ακριβως. Φιλος πινει καφεδαρες ετσι την λεει δηλαδη καθε μερα τον περνει χερι πριν παει δουλεια. 803 ευρω δηλαδη το χρονο και εχει ενα χρεπι pc 15ετιας. Οποτε ναι στα λογια μου ερχεσαι. 

Δεν αρχιζω με τσιγαρα και ποτα τα οποια απεχθανομαι γιατι θα μιλαμε μεχρι το βραδυ. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
8 minutes ago, Arkin said:

Δεν είπα ότι οι συμβουλές σου είναι λάθος σε αυτό που λέει το θέμα είπα ότι όπως τα λες είναι οικονομία παντού και αυτό τήνει στην τσιγκουνιά και όχι στην σωστή διαχείρηση.

Δεν διαφωνώ κάπου, το να βάζεις δόσεις δηλαδη δάνειο για να πάρεις ένα κινητό ώστε να βγάζεις φωτό για τι ινσταγκραμ είναι από μόνο του μίζερο.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικονομική παιδεία, ένας φίλος προχθές συζήτούσε να πάρει δάνειο για να αγοράσει μετοχές (έχω μετοχές πάνω από 8 χρόνια για μακροπρόθεσμη επένδυση). Εντωμεταξύ είχε στην άκρη το ποσό του δανείου αλλά ήθελε να το κρατήσει για διακοπές κανένα έκτακτο κτλ. Συζητούσαμε μία ώρα ότι αυτό είναι ηλίθιο και αν αύριο μεθαυριο τα έχει τότε να επενδύσει. 

Αυτό είναι το FIRE

https://www.investopedia.com/terms/f/financial-independence-retire-early-fire.asp

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αυτο ακριβως. Φιλος πινει καφεδαρες ετσι την λεει δηλαδη καθε μερα τον περνει χερι πριν παει δουλεια. 803 ευρω δηλαδη το χρονο και εχει ενα χρεπι pc 15ετιας. Οποτε ναι στα λογια μου ερχεσαι. 

Δεν αρχιζω με τσιγαρα και ποτα τα οποια απεχθανομαι γιατι θα μιλαμε μεχρι το βραδυ. 

Και εγώ 10ετιας έχω πήρα ένα λάπτοπ ακριβό το μετάνιωσα και το πούλησα εδώ μετά από 1-2 φορές που το χρησιμοποιησα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Δεν είπα ότι οι συμβουλές σου είναι λάθος σε αυτό που λέει το θέμα είπα ότι όπως τα λες είναι οικονομία παντού και αυτό τήνει στην τσιγκουνιά και όχι στην σωστή διαχείρηση.

Δεν διαφωνώ κάπου, το να βάζεις δόσεις δηλαδη δάνειο για να πάρεις ένα κινητό ώστε να βγάζεις φωτό για τι ινσταγκραμ είναι από μόνο του μίζερο.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικονομική παιδεία, ένας φίλος προχθές συζήτούσε να πάρει δάνειο για να αγοράσει μετοχές (έχω μετοχές πάνω από 8 χρόνια για μακροπρόθεσμη επένδυση). Εντωμεταξύ είχε στην άκρη το ποσό του δανείου αλλά ήθελε να το κρατήσει για διακοπές κανένα έκτακτο κτλ. Συζητούσαμε μία ώρα ότι αυτό είναι ηλίθιο και αν αύριο μεθαυριο τα έχει τότε να επενδύσει. 

Αυτό είναι το FIRE

https://www.investopedia.com/terms/f/financial-independence-retire-early-fire.asp

Μα ανεφερα οτι σε πραγματα που σε κανουν χαρουμενο να δωσεις οσα θελεις αλλα πρωτα να εχεις λυσει τα αλλα πιο σοβαρα θεματα δεν γινεται να ζει καποιος σε ενοικιο και να καπνιζει σαν φουγαρο η να ειναι ολη μερα delivery ποτα κτλ και να λεει ατιμη κοινωνια δεν το ανεχομαι προσωπικα να ακουω τετοια ατομα. Δεν ειναι θεμα τσιγκουνιας απλα εγω θεωρω καποια πραγματα τελειως αχρηστα για μενα παντα. Τσιγκουνια θεωρω να παει καποιος πχ εστιατοριο να παρει μια σαλατα και οτι πιο φθηνο εχει ο καταλογος και να πει οτι να πηγα εστιατοριο. 

Δεν υπαρχει γενικα παιδεια στην Ελλαδα το οικονομικη ειναι το τελευταιο εδω εχει ανηλικα που βλεπουν ηλικιωμενο στο λεοφορειο να στεκετε ορθιος και δεν του δινουν τη θεση τους λιγο αξιοπρεπεια δηλαδη και σεβασμος. 

Εχω δει σε σπιτι να εχουν βαλει χαρτι πανω στη χελωνα του ρευματος και να γραφει θα σας τα πληρωσει ο σωρρας. Δεν εχει πληρωσει ρευμα πολλα χρονια και γενικα απο τετοια παρταλια που εδιναν το 50αρικο να μπουν στην κλικα του σωρρα απειροι στην ελλαδα. Ειχε γινει χαμος τοτε. 

Το γνωριζω το fire οχι σαν εννοια fire αλλα σαν ιδεολογια αλλα εχω δικη μου δουλεια και εχω φτιαξει μια περιουσια που με εχει φτασει σε ενα σημειο που μπορω να ζησω οπως θελω εγω χωρις να εξαρτωμαι απο κανενα εργοδοτη και τις κινησεις της αγορας γενικοτερα. Η ψυχικη ηρεμια ειναι μεγαλο πραγμα και λειπει αυτο απο τους ελληνες. Με το αγχος το μονο που θα καταφερουμε ειναι να φυγουμε προωρα. Επενδυστε σε αυτο και οχι σε μια στασιμοτητα οικονομικης δυσχερειας και ανεπαρκειας στο τι θα μας ξημερωσει αυριο. 

• Like 2
Δημοσ.

Αλλάξτε τις πολιτικές σας επιλογές. Οι ως τώρα κυβερνήσεις μετά την κρίση χρέους πιστεύετε ότι έχουν διαχειριστεί σωστά τα οικονομικά; Mνημόνια, PSI, εκμηδενισμός αποθεματικών ταμείων, μειώσεις μισθών συντάξεων, απόλυτη υποταγή σε ...θεσμούς και ΕΕ, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων και ξεπούλημα κάθε ίχνους κρατικής ιδιοκτησίας... και άλλα πολλά. Αυτά μας φτωχοποίησαν μαζικά προς όφελος 10 οικογενειών και θυσία 100 χρόνων υποθήκευσης εθνικού πλούτου για να μη χρεωκοπήσουν κάποιες δανειστριες τράπεζες. Χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση. 

Δυστυχώς εθιστήκαμε σε 15 χρόνια μιζέριας και μετά λέμε γιατί δεν μπορούμε να ανασάνουμε οικονομικά. Με αυτές τις πολιτικές και αυτό το πολιτικό προσωπικό, ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

• Like 8
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...