magictoboggan Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Βρες τρόπους να αυξήσεις τα έσοδα σου. Μη σε μοιάζουν τα έξοδα. Αυτό το mindset μας έφτασε στη σημερινή μιζέρια. Όλοι γκρινιάζουν ότι ακρίβυνε το ένα, ακρίβυνε το άλλο, δε μου φτάνουν για βενζίνη, δε μου φτάνουν για καφέ, πως θα κάνω οικονομία και κανείς δεν εστιάζεται στα έσοδα. 2 1 1
Haldol Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Πόσο περίπλοκα είναι τα οικονομικά σου για να χρειάζεσαι εφαρμογή; Έχεις ξέρω 'γω 3+ λογαριασμούς, 2+ πιστωτικές, 1+ επενδυτικά προϊόντα; Γιατί νομίζω ότι κάνεις τα εύκολα δύσκολα. Το 90% του κόσμου που ξέρω δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά θεωρούν ότι θα τους βοήθαγε (hint: δε βοηθάνε). Κατά τ' άλλα, τα μεγαλύτερα έξοδα δε μπορείς ούτε να το κόψεις, και πολλές φορές ούτε να τα περιορίσεις. Το να κόψεις ένα freddo ή ένα σουβλάκι δε θα κάνει καμία διαφορά στα οικονομικά σου. Υπάρχει πολύ μικρό όριο στο πόσα μπορείς να κόψεις πριν χρειαστεί να γίνεις ο περίεργος της γειτονιάς / παρέας ή να διαλύσεις το επίπεδο διαβίωσής σου. Από την άλλη, αν όντως σου περισσεύουν χρήματα και σκέφτεσαι γι' αποταμίευση, αξιοποίησέ τα για να 'χεις περισσότερα έσοδα. Σε αντίθεση με το πόσα χαλάς, στο πόσα βγάζεις δεν υπάρχει όριο.
adi32 Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Δεν μπορουν ολοι να αυξησουν τα εσοδα ουτε να δουλευουν 16 ωρες Πολλα λεφτα μπορεις να γλιτωσεις απο σπαταλες Δεν ειναι αναγκη ουτε iphone να εχεις ουτε 100 συνδρομες ουτε να αγοραζεις πανακριβα ρουχα ουτε να παιρνεις συνεχεια ντελιβερι ουτε να πληρωνεις ακριβα οτι μπορεις να βρεις φθηνα κλπ κλπ Ειπα παραπανω τροπους πολλους 2
gakost Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Όπως σου είπανε πρέπει να καταλάβεις που πάνε τα χρήματα σου. Εφαρμογή, Excel, χαρτί και μολύβι εσύ ξέρεις τι σε βολεύει. Αυτό είναι το βασικό. Από κει και πέρα, πρέπει να σκεφθείς τι θες να αλλάξεις. Ένα τυχαίο παράδειγμα είναι τα έξοδα μετακίνησης που είναι σοβαρό έξοδο για πολλούς. Θα πάρεις μηχανη; ηλεκτρικό σκουτερ; θα πας με το λεωφορείο; θα αλλάξεις το αμάξι με πιο οικονομικό ή μετατροπή σε αέριο; Προφανώς μπορεί να μην ισχύει τίποτα από αυτά για σένα αλλά πρέπει να σκεφτείς τι θες να αλλάξεις. Ένα εύκολα κι πάντως είναι το τσιγάρο. Και χρήματα θα γλυτώσεις και θα βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου αν τα κόψεις.
Death_In_Paradise Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγω εχω ενα excel, (απο καπου εδω μεσα αντεγραψα την ιδέα-πρότυπο) όπου καταγραφω τα έσοδα-εξοδα, να πω βεβαια οτι απο τοτε που το εφτιαξα εχω γινει λιγο σπάγγος (γτ εβλεπα πως εφευγαν πολλά σε βλακείες) Επεξ/σία 19 Ιουλίου από Death_In_Paradise 8
Black Demis Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 1 hour ago, magictoboggan said: Βρες τρόπους να αυξήσεις τα έσοδα σου. Μη σε μοιάζουν τα έξοδα. Αυτό το mindset μας έφτασε στη σημερινή μιζέρια. Όλοι γκρινιάζουν ότι ακρίβυνε το ένα, ακρίβυνε το άλλο, δε μου φτάνουν για βενζίνη, δε μου φτάνουν για καφέ, πως θα κάνω οικονομία και κανείς δεν εστιάζεται στα έσοδα. αν δεν εχεις τπτ (δλδ καποια αποταμιεύση να κανεις κατι δικοσου σπιτια κλπ κλπ) 2 τρόποι υπάρχουν 2 δουλειες αν εχεις καποιες ικανότητες παραπάνω πας σε αλλη χωρα
dbrillis Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 25 minutes ago, Death_In_Paradise said: Εγω εχω ενα excel, (απο καπου εδω μεσα αντεγραψα την ιδέα-πρότυπο) όπου καταγραφω τα έσοδα-εξοδα, να πω βεβαια οτι απο τοτε που το εφτιαξα εχω γινει λιγο σπάγγος (γτ εβλεπα πως εφευγαν πολλά σε βλακείες) Στη στήλη "στοιχημα" με εχασες απο πελάτη. 4 1 7
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, dbrillis είπε Στη στήλη "στοιχημα" με εχασες απο πελάτη. (μπορει να ειναι στημενα ) 2
dbrillis Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 7 minutes ago, Black Demis said: αν δεν εχεις τπτ (δλδ καποια αποταμιεύση να κανεις κατι δικοσου σπιτια κλπ κλπ) 2 τρόποι υπάρχουν 2 δουλειες αν εχεις καποιες ικανότητες παραπάνω πας σε αλλη χωρα Αν δεν βάλεις καβούρια στις τσέπες απο μονος σου, οσες εφαρμογές και να εγκαταστήσεις, οσα excel και να συμπληρώσεις, σε οποια χωρα και να πας και ότι μισθό και να πάρεις, θα σε εισαι καθε μηνα μειον. Δεν τα βγαζω απο το μυαλό μου. Τα βλεπω σε "brain drain" γκουρου του εξωτερικού που εχω εχουν υψηλούς μισθους, στο τέλος του μηνα περιμένουν πακέτο Ντελορ απο τις θειες στην Ελλαδα. Οπως εχω δει και στην Ελλάδα ανθρώπους με τον κατώτατο μισθο να πληρωνουν ενοικιο και να καταφερνουν να βαζουν και κατι (εστω λίγα ευρώ) στην ακρη. Ειναι θεμα μυαλου/νοοτροπιας, τίποτα αλλο. Αν ψαχνεις καθε μηνα που θας φας το μισθο σου, θα τον φας οσο μεγαααλος και να ειναι (γεια σου Τασο Μπουγά). Τέλος αν εισαι μισθωτός και νομίζεις οτι με δυο μισθους σε ενα σπίτι μπορείς να ζήσεις σαν βιομηχανος, κάνεις πολυ μεγαλο λάθος, τα λεφτα σκορπανε. 7
magictoboggan Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 36 minutes ago, Black Demis said: αν δεν εχεις τπτ (δλδ καποια αποταμιεύση να κανεις κατι δικοσου σπιτια κλπ κλπ) 2 τρόποι υπάρχουν 2 δουλειες αν εχεις καποιες ικανότητες παραπάνω πας σε αλλη χωρα Μπορείς να πάρεις δάνειο για να δημιουργήσει κάτι, να ψάξεις για κρατικές επιχειρηματικές επιδοτήσεις, να ασχοληθείς με το trading, δουλειά το ΣΚ, να πας εξωτερικό και χίλια δύο άλλα πράγματα. Από την άλλη μπορείς να κάτσεις με τα 900€, να κλαίγεσαι ότι όλα είναι ακριβά και να ζεις μίζερα, ψάχνοντας για προσφορές ώστε να γλυτώσεις 5 και τα 10€. 1 2 3
Black Demis Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 30 minutes ago, dbrillis said: Αν δεν βάλεις καβούρια στις τσέπες απο μονος σου, οσες εφαρμογές και να εγκαταστήσεις, οσα excel και να συμπληρώσεις, σε οποια χωρα και να πας και ότι μισθό και να πάρεις, θα σε εισαι καθε μηνα μειον. Δεν τα βγαζω απο το μυαλό μου. Τα βλεπω σε "brain drain" γκουρου του εξωτερικού που εχω εχουν υψηλούς μισθους, στο τέλος του μηνα περιμένουν πακέτο Ντελορ απο τις θειες στην Ελλαδα. Οπως εχω δει και στην Ελλάδα ανθρώπους με τον κατώτατο μισθο να πληρωνουν ενοικιο και να καταφερνουν να βαζουν και κατι (εστω λίγα ευρώ) στην ακρη. Ειναι θεμα μυαλου/νοοτροπιας, τίποτα αλλο. Αν ψαχνεις καθε μηνα που θας φας το μισθο σου, θα τον φας οσο μεγαααλος και να ειναι (γεια σου Τασο Μπουγά). Τέλος αν εισαι μισθωτός και νομίζεις οτι με δυο μισθους σε ενα σπίτι μπορείς να ζήσεις σαν βιομηχανος, κάνεις πολυ μεγαλο λάθος, τα λεφτα σκορπανε. σε τι να βαλεις καβούρια ? ενα παραδειγμα μισθός 1200 ευρω ενοίκιο (για μια τρύπα) 390 ευρω φάρμακο (μια φορά το μήνα) 350 ευρώ +/+ 150 ευρω internet/νερο/ρεύμα 30 ευρω κινιτο supermarket και λοιπά έξοδα (μιλάω πολύ βασικά απλά να μην πεινάς) +/-150 ευρω μετακίνηση (χωρις καποια βολτα) μονο βενζινες κανα +/-80 ευρω αυτά ειναι τα έξοδα μόνο που ζεις τα πλυρωνεις +/- αυτα τα έξοδα εκμηδενίζουν την κύρια παροχή χρημάτων που συμαινει μονο με τον κυριος μισθο τα βασικα εξοδα τον φτανουν στο μηδεν και πως ζω? ε βγαζω της νυχτες και κανα δυο τρις φορες το μηνα remote δουλεια και βγάζω αλλα 300 350 ευρω το μηνα μαύρα προφανώς..... και με αυτα τα λεφτα μια φορα το μηνα βγαίνω για καφε πληρώνω καμια ασφάλεια αυτοκίνητο κάνα service κλπ απο που να κωψεις εδω? απο που να βαλεις στην ακρη 1
dbrillis Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 12 minutes ago, Black Demis said: σε τι να βαλεις καβούρια ? ενα παραδειγμα μισθός 1200 ευρω ενοίκιο (για μια τρύπα) 390 ευρω φάρμακο (μια φορά το μήνα) 350 ευρώ +/+ 150 ευρω internet/νερο/ρεύμα 30 ευρω κινιτο supermarket και λοιπά έξοδα (μιλάω πολύ βασικά απλά να μην πεινάς) +/-150 ευρω μετακίνηση (χωρις καποια βολτα) μονο βενζινες κανα +/-80 ευρω αυτά ειναι τα έξοδα μόνο που ζεις τα πλυρωνεις +/- αυτα τα έξοδα εκμηδενίζουν την κύρια παροχή χρημάτων που συμαινει μονο με τον κυριος μισθο τα βασικα εξοδα τον φτανουν στο μηδεν και πως ζω? ε βγαζω της νυχτες και κανα δυο τρις φορες το μηνα remote δουλεια και βγάζω αλλα 300 350 ευρω το μηνα μαύρα προφανώς..... και με αυτα τα λεφτα μια φορα το μηνα βγαίνω για καφε πληρώνω καμια ασφάλεια αυτοκίνητο κάνα service κλπ απο που να κωψεις εδω? απο που να βαλεις στην ακρη Δεν πιστεύω να περιμένεις να σου κανω coaching και να κατσω να διαβασω αυτα που έγραψες. Και να πω "κοψε εκει" ή "κανε αυτο". Ειναι καθαρα προσωπικό το να βρεις απο που θα κόψεις. Μπορω να σου πω βαλε καθε μηνα 40 ευρώ στην ακρη και ξεχνα τα. Και πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο θα ζήσεις και χωρις αυτα τα 40 ευρω. Αλλα η συμβουλή που εσυ εδωσες "πηγαινε εξω" δεν δουλεύει το ιδιο καλα, ειδικα αν ο άλλος είναι χωρις μπατζετ και μονος του. 2
tutuyo Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου το προβλημα ειναι οτι ποσο και να τα αποταμιευεις, παλι θα στα μειωνει ο πληθωρισμος
papoys1 Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, spooker είπε Όχι, αλλά αν θες να μειώσεις τα έξοδα ξεκίνα να μαθαίνεις να κάνεις πράγματα τα οποία τώρα πληρώνεις. 1) θα μάθεις να τα κάνεις καλύτερα 2) θα γλιτώσεις πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου. Παραδειγμα 1) αν αγοράζεις freddo espresso απέξω, πάρε μια μηχανή και ένα grinder καφέ και ξεκίνα να φτιάχνεις. Μετά από αυτό οι καφέδες που πίνεις έξω θα σου φαίνονται ένα χάλι γιατί 9/10 είναι ένα χάλι. Παράδειγμα 2) χάλασε το καζανάκι. Μάθε να το φτιάχνεις μόνος σου. Δεν είναι και καμιά τρελή επιστήμη. Παράδειγμα 3) στάζει η βρύση. Μάθε να την αλλάζεις μόνος σου. Παράδειγμα 4) Deep cleaning κλιματιστικου. Είναι αστείο. Παράδειγμα 5) Συντήρηση, καθάρισμα πλυντηρίου ρούχων. Επίσης αστείο. Ξέχασέ το και σου το λέει ο papoys που από μικρός έμαθε να αποταμιεύει αρχίζοντας με τον κουμπαρά που κέρδισε με την έκθεση από τα ΕΛΤΑ. Μπορώ να πω ότι το έκανα και σε αρκετά καλό ρυθμό μέχρι το 2009-2010 πριν αρχίσει η κατάρευση της χώρας. Μπορώ να πω ότι με την αποταμίευση κατάφερα να κάνω αρκετά για μενα και τα παιδιά μου , για τα οποία δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Από το 2011-12 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και φτάσαμε στο σήμερα που προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία να τα βγάλουμε πέρα και με το ζόρι τέλους του μήνα να έχουν μείνει 500-600 ευρώ (στο λογαριασμό να μην παρεξηγηθούμε και όχι στην ακρη) 🤣 για να μη λέμε ότι είμαστε αφραγκοι. Επεξ/σία 19 Ιουλίου από papoys1 1
animor Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Εγώ ακολουθώ τη μέθοδο zero based budget, και κάνω εικονικά cash stuffing. Δλδ έχω συγκεκριμένα ποσα για συγκεκριμένους σκοπούς, αν έχω στο λογαριασμό μου 10.000 πχ, μπορεί μόνο τα 1000 να είναι διαθεσιμα για διακοπές, τα 200 για ρούχα κλπ, δεν θα ξοδέψω περισσότερα επειδή τα έχω. Παλιότερα αυτό έκανα και τα εξαφάνιζα όλα και στο τέλος δεν ειχα τίποτα. Καθε μήνα που πληρώνομαι αφαιρώ τα στάνταρ έξοδα και αναλόγως τις προτεραιότητες και τις ανάγκες, τα υπολοιπα τα μοιράζω σε sinking funds. 100 ευρώ πχ για διακοπές αν θέλω να έχω σε ένα χρόνο 1200. Τα ξεχνάω μετά, δεν υπάρχουν πια. Προσωπικό παράδειγμα, κάθε χρόνο χρειάζομαι δυο ζευγάρια παπούτσια για τρέξιμο. Οριζα από την αρχή της χρονιάς 30 ευρώ το μήνα γι αυτό. Μάζεψα 180 το πρώτο 6μηνο, τα πήρα την προηγούμενη εβδομαδα με τις εκπτώσεις, χωρίς να το κατάλαβω και χωρίς να μου φανεί ότι ξόδεψα πολλά. Τα ίδια και με μεγαλύτερες αγορές, όπως ένα ποσο το μήνα για κάποια χρόνια για να αλλάξω αυτοκίνητο. Πριν από τις «πολυτέλειες», μάζεψα με την ίδια μέθοδο 1000 πχ που αν βάλω χέρι τα αναπληρώνω για να υπάρχουν πάντα, για κάτι έκτακτο, μια καινούργια συσκευή πχ, μια μεγάλη βλάβη, κάτι ιατρικό, και μετά προχώρησα ώστε να έχω παντα διαθέσιμο ένα ποσο και για ρούχα που μπορεί να χρειαστώ ή κάτι που είδα και μου άρεσε, ή οτιδήποτε. χρειαζεται κι ευελιξία, αν έχω υπολογίσει 100 ευρώ για εξόδους αυτό το μήνα και τα ξόδεψα και με καλέσουν κάπου, θα κόψω από αλλού ή θα βγω λιγότερο τον επόμενο. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις