Pintsie Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Εγώ έχω ανοίξει λογαριασμό αποταμιευτικό στην Πειραιώς και έχω βάλει την υπηρεσία pay & save. Ουσιαστικά, ξεκίνησα βάζοντας στον αποταμιευτικό κάθε μήνα 20€. Ένα ποσό που δεν μου φαίνεται ούτε "μου λείπει". Κάποια στιγμή έβαλα λίγο παραπάνω. Στην κάρτα -που ήταν- μισθοδοσίας, ενεργοποίησα την υπηρεσία pay & save και όταν τη χρησιμοποιώ, στρογγυλοποιεί το ποσό και μου πετάει στον αποταμιευτικό το υπόλοιπο. Πχ αν πάρω καφέ και έχει 2.20€, μου βάζει τα υπόλοιπα 0.80€ στον αποταμιευτικό. Αυτό μου έχει δώσει κίνητρο να μην πληρώνω με μετρητά ή με άλλες κάρτες για να μπαίνουν στον αποταμιευτικό τα ψιλά. κάρτα για τον αποταμιευτικό δεν έχω βγάλει επίτηδες. Επίσης, σου δίνει ένα ΠΟΛΥ χαμηλό επιτόκιο εάν έχεις έστω και 1€ παραπάνω από τον προηγούμενο μέσα. Άρα σου δίνει κίνητρο να μην τα πειράξεις. Και είναι ανοιχτός λογαριασμός, οπότε όταν χρειάστηκα, πήρα από εκεί. 2
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Πριν κάποιους μήνες έγραφαν κάποιοι εδώ ότι δε συμφέρει να αποταμιεύεις γιατί στα τρώει ο πληθωρισμός με γοργούς ρυθμούς, και πως το καλύτερο είναι να τα επενδύσεις.
VonLoutsos Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Just now, phanispal said: Πριν κάποιους μήνες έγραφαν κάποιοι εδώ ότι δε συμφέρει να αποταμιεύεις γιατί στα τρώει ο πληθωρισμός με γοργούς ρυθμούς, και πως το καλύτερο είναι να τα επενδύσεις. Αν σκεφτείς πως η τράπεζα σου δίνει 1% μαξ επιτόκιο και ο πληθωρισμός είναι 3+ έχει μία βάση. Όμως την ώρα ανάγκης θα πρέπει να έχεις στην άκρη ανεξαρτήτως αν σου έχει φάει ο πληθωρισμός ποσό.
Axelq Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Τις περισσότερες φορές που κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση, γνωρίζει ήδη την απάντηση. Απλά αν παίρνεις έναν βασικό και μένεις και μόνος, ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να έχει μεγάλη διαφορά. Καλύτερα να κάτσεις και να σκεφτείς πως μπορείς να βγάλεις παραπάνω χρήματα με το να ζητήσεις αύξηση ή να φύγεις και να βρεις άλλη δουλειά. 4 3
armagedwnn Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 2 hours ago, spooker said: Όχι, αλλά αν θες να μειώσεις τα έξοδα ξεκίνα να μαθαίνεις να κάνεις πράγματα τα οποία τώρα πληρώνεις. 1) θα μάθεις να τα κάνεις καλύτερα 2) θα γλιτώσεις πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου. Παραδειγμα 1) αν αγοράζεις freddo espresso απέξω, πάρε μια μηχανή και ένα grinder καφέ και ξεκίνα να φτιάχνεις. Μετά από αυτό οι καφέδες που πίνεις έξω θα σου φαίνονται ένα χάλι γιατί 9/10 είναι ένα χάλι. Παράδειγμα 2) χάλασε το καζανάκι. Μάθε να το φτιάχνεις μόνος σου. Δεν είναι και καμιά τρελή επιστήμη. Παράδειγμα 3) στάζει η βρύση. Μάθε να την αλλάζεις μόνος σου. Παράδειγμα 4) Deep cleaning κλιματιστικου. Είναι αστείο. Παράδειγμα 5) Συντήρηση, καθάρισμα πλυντηρίου ρούχων. Επίσης αστείο. Ξέρω να τα κάνω όλα αυτά αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την αποταμίευση. 1) Δεν ισχύει αν ξέρεις από που να πάρεις καφέ, διαφορετικά άνοιξε ακόμη ένα καφέ γιατί είσαι αρκετά καλός. 8 hours ago, Dream_Killer said: Γνωρίζει κάποιος εφαρμογές αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να κάνω ότι γράφει ο τίτλος; Υπάρχουν πολλοί τρόποι το θέμα είναι τι δουλεύει με εσένα. Έχω τεράστιο θέμα αποταμίευσης όταν έχω αρκετά χρήματα κοιτάω που θα τα ξοδέψω. Για εμένα δούλεψε το να τα επενδύω και 3-4 χρόνια τώρα δεν τα ακουμπάω γιατί νιώθω εκεί είναι πιο χρήσιμα από το να πάρω ένα custom keyboard π.χ. Το πιο απλό και σωστό είναι αρχή του μήνα παίρνεις το 10%-20% ή όσο αντέχεις από το μισθό σου και το αποταμιεύεις κατευθείαν. Τώρα το που, είναι άλλο θέμα κάποιοι χρησιμοποιούν ένα λογαριασμό που δεν έχει κάρτα. Άλλοι τα ρίχνουν σε μετοχές, άλλοι τα κάνουν λίρες για να μην χάνουν από τον πληθωρισμό. Αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα, το μοναδικό που υπάρχει είναι να σου μαζεύει τα ρέστα μια τράπεζα από στρογγυλοποίηση (οκ καλό αλλά εγώ ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω control το υπόλοιπο που έχω, δεν μου άρεσε). Αυτό με την εφαρμογή που λες δεν υπάρχει, γιατί απλά δεν χρειάζεται δεν μιλάμε για να κάνεις έλεγχο στα έξοδα που κάνεις. Βάλε μια πάγα εντολή να πάει αρχή του μήα ένα ποσό στον λογαριασμό αποταμίευσης και problem solved.
csontheline Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 2 minutes ago, armagedwnn said: 1) Δεν ισχύει αν ξέρεις από που να πάρεις καφέ, διαφορετικά άνοιξε ακόμη ένα καφέ γιατί είσαι αρκετά καλός. Επειδή ξέρει να κάνει καφέ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί επιχείρηση (δεν ξέρω πως καταλήξαμε από το να γλιτώνει χρήματα και να πίνει καλύτερο καφέ, στο να ανοίξει δικιά του καφετέρια, αλλά οκ). @TS όπως σου έγραψαν -δυστυχώς μόνο ένας- πρέπει να εστιάσεις στο πως να βγάζεις περισσότερα. Το να ξοδεύεις λιγότερα χρειάζεται μέτρο (πχ ναι στο να μην πάρεις 1000€ κινητό, όχι στο να πάρεις το φθηνιάρικο κρέας του lidl αντί του κρεοπώλη). Ένα βασικό μαξιλάρι είναι απαραίτητο για όλους. Θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση σε μετρητά (αναλόγως της εργασίας σου, τείνει να είναι 6-12 μήνες βασικών εξόδων, άρα κάπου στα 700€/μήνα). Από εκεί και μετά, επενδύεις. Προσωπικά προτείνω την Revolut. Ρυθμίζεις σε κάθε συναλλαγή να σου τραβάει ποσό για την στρογγυλοποίηση (μπορείς να το κάνεις σε πολλαπλάσια, πχ x3 = ψώνια 13,75€ = αποταμίευση 0,75€) και να τα στέλνει σε αποταμιευτικό λογαριασμό (είναι άμεσα διαθέσιμα και παίρνεις (σημερινό επιτόκιο) 2,91%). Λογικά υπάρχουν και άλλες τράπεζες που το κάνουν. Για τα έξοδα, excel. Καταγράφεις όλες τις συναλλαγές αφού τις κάνεις (στο κινητό, αμέσως μετά), απλά και μόνο για να έχεις μία εικόνα που ξοδεύεις. Προσωπικά (πάλι) έχω 12μηνο ημερολόγιο και τα περνάω εκεί. Μόλις περάσει η εβδομάδα (ή και αργότερα, αν βαριέμαι) μπαίνω και βγάζω το σύνολο (άρα ξαναβλέπω τι ξόδεψα) σε διπλανό κελί και όλα αυτά τα κελιά προστίθενται αυτόματα και μου βγάζουν σύνολο μηνός αλλά και έτους. Χειροκίνητα βάζω τα έσοδα (για μισθωτούς ή με πολύ συγκεκριμένα έσοδα, είναι αρκετά εύκολο). 3
piccolino Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Με έχει βολέψει το excel, από οποιαδήποτε εφαρμογή επειδή το έχω φτιάξει σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Περιληπτικά, καταγράφω έσοδα/έξοδα, χρήματα που πρέπει να φυλάξω για πληρωμή υποχρεώσεων (λογαριασμοί, ιατρικά έξοδα κλπ). Το υπόλοιπο που μένει είναι τα χρήματα για τα καθημερινά έξοδα (σ/μ, αγορά ρούχων, εξόδους κλπ). Από αυτό το υπόλοιπο αφαιρώ ένα ποσό για αποταμίευση. Με έχει βοηθήσει πολύ επειδή δεν κοιτάζω ποτέ πόσα χρήματα έχω συνολικά, αλλά πόσα έχω διαθέσιμα να ξοδέψω και έτσι κανονίζω πως θα κινηθώ (κάπως όπως είναι το λογιστικό και το διαθέσιμο υπόλοιπο στην τράπεζα). Αν κάποιο μήνα από τα χρήματα που έχω κρατήσει για τις υποχρεώσεις, περισσέψει ένα ποσό, το προσθέτω στον επόμενο μήνα στις υποχρεώσεις. Από τα καθημερινά έξοδα, ότι περισσέψει πηγαίνει αποταμίευση. Για αποταμίευση με σύστημα υπάρχει το πρόγραμμα των 52 εβδομάδων. Κάθε εβδομάδα αποταμιεύσεις ένα ποσό και στο τέλος όσο στριμωγμένος να είσαι, χωρίς να το καταλάβεις έχεις συγκεντρώσει ένα μικρό ποσό για ώρα ανάγκης.
armagedwnn Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 6 minutes ago, csontheline said: Επειδή ξέρει να κάνει καφέ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί επιχείρηση (δεν ξέρω πως καταλήξαμε από το να γλιτώνει χρήματα και να πίνει καλύτερο καφέ, στο να ανοίξει δικιά του καφετέρια, αλλά οκ). @TS όπως σου έγραψαν -δυστυχώς μόνο ένας- πρέπει να εστιάσεις στο πως να βγάζεις περισσότερα. Το να ξοδεύεις λιγότερα χρειάζεται μέτρο (πχ ναι στο να μην πάρεις 1000€ κινητό, όχι στο να πάρεις το φθηνιάρικο κρέας του lidl αντί του κρεοπώλη). Ένα βασικό μαξιλάρι είναι απαραίτητο για όλους. Θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση σε μετρητά (αναλόγως της εργασίας σου, τείνει να είναι 6-12 μήνες βασικών εξόδων, άρα κάπου στα 700€/μήνα). Από εκεί και μετά, επενδύεις. Προσωπικά προτείνω την Revolut. Ρυθμίζεις σε κάθε συναλλαγή να σου τραβάει ποσό για την στρογγυλοποίηση (μπορείς να το κάνεις σε πολλαπλάσια, πχ x3 = ψώνια 13,75€ = αποταμίευση 0,75€) και να τα στέλνει σε αποταμιευτικό λογαριασμό (είναι άμεσα διαθέσιμα και παίρνεις (σημερινό επιτόκιο) 2,91%). Λογικά υπάρχουν και άλλες τράπεζες που το κάνουν. Για τα έξοδα, excel. Καταγράφεις όλες τις συναλλαγές αφού τις κάνεις (στο κινητό, αμέσως μετά), απλά και μόνο για να έχεις μία εικόνα που ξοδεύεις. Προσωπικά (πάλι) έχω 12μηνο ημερολόγιο και τα περνάω εκεί. Μόλις περάσει η εβδομάδα (ή και αργότερα, αν βαριέμαι) μπαίνω και βγάζω το σύνολο (άρα ξαναβλέπω τι ξόδεψα) σε διπλανό κελί και όλα αυτά τα κελιά προστίθενται αυτόματα και μου βγάζουν σύνολο μηνός αλλά και έτους. Χειροκίνητα βάζω τα έσοδα (για μισθωτούς ή με πολύ συγκεκριμένα έσοδα, είναι αρκετά εύκολο). Σαρκασμός λέγεται, αν δεν μπορείς να πιάσεις το νόημα δεν σου φταίω εγώ. Λες και αν γλιτώσεις τα ποσά που έγραψε θα κάνεις αποταμίευση. Όχι η λύση δεν είναι να βγάλεις απαραίτητα παραπάνω. Το πρώτο που κάνεις είναι να έχει το mindset της αποταμίευσης μέτα αν θες να βγάλεις παραπάνω είναι δίκο σου θέμα τι ισσοροπία θες να έχεις στην ζωή σου. Αν χρειάζεσαι να σου μαζεύει κάποιος τα ρέστα μπας και μαζευτεί τίποτα στον κουμπαρά και σε δεσμεύει να χρησιμοποιείς την δική του και μόνο τράπεζα τότε απλά είσαι δέσμιος εκει. Πόσα μαζεύεις από ρέστα 200 ή 1000 βάλε πάγια εντολή να πάνε αρχή του μήνα στην trade republic με 3,75% νομίζω είναι καλύτερο από το 2.91%.
spooker Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 56 minutes ago, armagedwnn said: 1) Δεν ισχύει αν ξέρεις από που να πάρεις καφέ, διαφορετικά άνοιξε ακόμη ένα καφέ γιατί είσαι αρκετά καλός. σοβαρά τώρα τον καφέ που φτιάχνω, με την ποιότητα κόκου που χρησιμοποιώ και τον χρόνο που ξοδεύω για να τον φτιάξω θα έπρεπε να τον πουλήσω σε τιμές Μυκονου για να βγει η επιχείρηση. Δεν είναι το ίδιο. Αν κάποιος πίνει έναν καφέ την ημέρα με 2.5ευρώ στα Coffee Island τον χρόνο μιλάμε για 912ευρώ που για τον περισσότερο κόσμο είναι παραπάνω από το μισθό του και μιλάμε για ένα μόνο καφέ. Εγώ πίνω 3 την ημέρα. Πεταμένα λεφτά. 1
visualmaster Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 43 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Σαρκασμός λέγεται, αν δεν μπορείς να πιάσεις το νόημα δεν σου φταίω εγώ. Λες και αν γλιτώσεις τα ποσά που έγραψε θα κάνεις αποταμίευση. Όχι η λύση δεν είναι να βγάλεις απαραίτητα παραπάνω. Το πρώτο που κάνεις είναι να έχει το mindset της αποταμίευσης μέτα αν θες να βγάλεις παραπάνω είναι δίκο σου θέμα τι ισσοροπία θες να έχεις στην ζωή σου. Αν χρειάζεσαι να σου μαζεύει κάποιος τα ρέστα μπας και μαζευτεί τίποτα στον κουμπαρά και σε δεσμεύει να χρησιμοποιείς την δική του και μόνο τράπεζα τότε απλά είσαι δέσμιος εκει. Πόσα μαζεύεις από ρέστα 200 ή 1000 βάλε πάγια εντολή να πάνε αρχή του μήνα στην trade republic με 3,75% νομίζω είναι καλύτερο από το 2.91%. Μιλάμε για απλο αποταμιευτικό λογαριασμό στην trade republic;
Doubt Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 2 ώρες πριν, RedMike7 είπε Ψάξε για την Ιαπωνική μέθοδο αποταμίευσης Kakeibo. Υπάρχει εφαρμογή android. 2 ώρες πριν, Pintsie είπε Εγώ έχω ανοίξει λογαριασμό αποταμιευτικό στην Πειραιώς και έχω βάλει την υπηρεσία pay & save + Λογαριασμό "διπλό ταμιευτήριο" ανοίγει online κι έχει αρκετά καλύτερο επιτόκιο από το απλό ταμιευτήριο. Βασικά είναι η μόνη επιλογή που ξέρω χωρίς να πας σε προθεσμιακό με τα χρήματα "κλειστά". Also.. Ανοίγεις payzy, φορτίζεις με κάρτα δωρεάν και πληρώνεις από εκεί τα πάντα, αγορές και λογαριασμούς = 1% επιστροφή σε όλα, δεν έχω κλείσει 2 χρόνια ακόμα κι έχω 350€ cashback. Μετά πάμε σε λύσεις εκτός Ελλάδος, όπως η ρεβολουτ που αναφέρθηκε κι άλλες 2-3. Θα βοηθούσε να ξέραμε 2 πράγματα περισσότερο πχ αν υπάρχει μεταφορικό μέσο, σπίτι ιδιόκτητο ή όχι κλπ 1
mechpanos Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Η κρίσιμη ερώτηση είναι μία και δεν την έχει κάνει κανένας. Υπάρχει οικογένεια; Σύζυγος, παιδιά; Σχέση; Βασικό. Από εκεί ξεκινάνε και εκεί καταλήγουν όλα. Νόμος απαράβατος. 4
armagedwnn Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου 52 minutes ago, spooker said: σοβαρά τώρα τον καφέ που φτιάχνω, με την ποιότητα κόκου που χρησιμοποιώ και τον χρόνο που ξοδεύω για να τον φτιάξω θα έπρεπε να τον πουλήσω σε τιμές Μυκονου για να βγει η επιχείρηση. Δεν είναι το ίδιο. Αν κάποιος πίνει έναν καφέ την ημέρα με 2.5ευρώ στα Coffee Island τον χρόνο μιλάμε για 912ευρώ που για τον περισσότερο κόσμο είναι παραπάνω από το μισθό του και μιλάμε για ένα μόνο καφέ. Εγώ πίνω 3 την ημέρα. Πεταμένα λεφτά. Και καλά κάνεις, δεν μιλάω γι' αυτό. Ας πούμε για τον καφέ αρχικά στην δουλειά παίρνω από τα δύο καλύτερα καφέ θεωρώ στην περιοχή Sot Dag και Coffee drop και οι δύο τον έχουν 2.2 πιο ακριβό καφέ προς το παρόν δεν έχω βρει πουθενά. Αν συγκριθώ με τον γρηγόρη και εγώ καλύτερο καφέ φτιάχνω. Το θέμα είναι ότι αν δεν έχεις πάθος για ένα πράγμα δεν θα κάτσεις να το μάθεις για να γλιτώσεις λεφτά. 42 minutes ago, visualmaster said: Μιλάμε για απλο αποταμιευτικό λογαριασμό στην trade republic; Ναι απλά λογαριασμό στην trade republic γεμίζει και χωρίς χρέωση μέσω revolut π.χ. Δεν το χρησιμοποιώ αλλά μπορείς να ρίξεις μια ματιά.
Cocomel Δημοσ. 19 Ιουλίου Δημοσ. 19 Ιουλίου Πήγα να τρελαθώ με τα σχόλια που διάβασα... Η αποταμίευση ενός μισθωτού είναι μιζέρια και ανέχεια που σε πάει αρκετές δεκαετίες πίσω στην Ελλάδα.... Αν είσαι μισθωτός και πας να κάνεις αποταμίευση θα σε πάει πολύ πίσω και δεν θα δεις κανένα αποτέλεσμα.. είναι σαν να πας στους Κινέζους που είναι όλοι αδύνατοι και να τους πεις τρόπους να αδυνατίσουν,,, Αν όμως βρέις δεύτερη δουλειά εκεί ναι ίσως το κάνεις αλλά και πάλι αποτελέσματα 0. Επένδυσε στον εαυτό σου και διώξε τα άχρηστα πράγματα από πάνω σου αλλά όχι για να γλυτώσει χρήματα απλά γτ είναι σπατάλες πχ ντελιβερι νετφλιξ ακριβά ρούχα και τηλέφωνα και πολλά άλλα.. φίλος έψαχνε για δουλειά ένα άτομο σε ένα μαγαζί αλλά να τον προσλάβει με πρόγραμμα για 800, τελικά βρήκε ένα παιδί γιατί κανένας δεν πήγαινε με αυτά τα χρήματα και τελικά βρήκε έναν και το ντύσιμο του ήταν που τον είδα μπλούζα nike παπούτσια nike shorts nike και iphone 15 ε αυτός θα είναι μια ζωή με βασικό 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις