Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, αλλά αν θες να μειώσεις τα έξοδα ξεκίνα να μαθαίνεις να κάνεις πράγματα τα οποία τώρα πληρώνεις. 1) θα μάθεις να τα κάνεις καλύτερα 2) θα γλιτώσεις πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου. 

Παραδειγμα 1) αν αγοράζεις freddo espresso απέξω, πάρε μια μηχανή και ένα grinder καφέ και ξεκίνα να φτιάχνεις. Μετά από αυτό οι καφέδες που πίνεις έξω θα σου φαίνονται ένα χάλι γιατί 9/10 είναι ένα χάλι. 

Παράδειγμα 2) χάλασε το καζανάκι. Μάθε να το φτιάχνεις μόνος σου. Δεν είναι και καμιά τρελή επιστήμη. 

Παράδειγμα 3) στάζει η βρύση. Μάθε να την αλλάζεις μόνος σου. 

Παράδειγμα 4) Deep cleaning κλιματιστικου. Είναι αστείο. 

Παράδειγμα 5) Συντήρηση, καθάρισμα πλυντηρίου ρούχων. Επίσης αστείο. 

Επεξ/σία από spooker
  • Like 16
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αποταμιευση στις μερες μας; sorry αλλα καλο.... ανεκδοτο

Δυστυχως υπαρχει τετοια ακριβεια που η καθε υπονοια αποταμιευσης εξατμιζεται στο δευτερολεπτο(εκτος αν βγαζεις πανω απο 1-1.5 χιλιαρικο το μηνα χωρις να πληρωνεις ενοικια και τετοια που εκει μπορεις να πεις θα βαλω κανα ψιλο στην ακρη για ωρα αναγκης)

• Like 7
Δημοσ.

Αν είσαι μισθωτός είναι σχετικά εύκολο γιατί ξέρεις πόσα βγάζεις,πόσα τα πάγια έξοδα σου και ποιος είναι ο στόχος που θες να αποταμιεύσεις τέλος του μήνα. Το μεγαλύτερο έξοδο είναι το σουπερμάρκετ, προσπάθησε να προγραμματίζεις το μενού της εβδομάδας και πήγαινε στο σουπερμάρκετ 1 φορά την εβδομάδα με λίστα με όσα χρειάζεσαι και προσπάθησε να μείνεις σ αυτή. Όταν μπλέκεις με το τι θα φάμε σήμερα θα χρειαστεί να πας ΣΜ 3 4 φορές την εβδομάδα και πάντα θα αγοράσεις και αχρειαστα πράγματα που έτυχε να τα δεις μπροστά σου. 

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Morosana είπε

Αν είσαι μισθωτός είναι σχετικά εύκολο γιατί ξέρεις πόσα βγάζεις,πόσα τα πάγια έξοδα σου και ποιος είναι ο στόχος που θες να αποταμιεύσεις τέλος του μήνα. Το μεγαλύτερο έξοδο είναι το σουπερμάρκετ, προσπάθησε να προγραμματίζεις το μενού της εβδομάδας και πήγαινε στο σουπερμάρκετ 1 φορά την εβδομάδα με λίστα με όσα χρειάζεσαι και προσπάθησε να μείνεις σ αυτή. Όταν μπλέκεις με το τι θα φάμε σήμερα θα χρειαστεί να πας ΣΜ 3 4 φορές την εβδομάδα και πάντα θα αγοράσεις και αχρειαστα πράγματα που έτυχε να τα δεις μπροστά σου. 

οντως μεγαλη αληθεια, 

• Like 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Αποταμιευση στις μερες μας; sorry αλλα καλο.... ανεκδοτο

Δυστυχως υπαρχει τετοια ακριβεια που η καθε υπονοια αποταμιευσης εξατμιζεται στο δευτερολεπτο(εκτος αν βγαζεις πανω απο 1-1.5 χιλιαρικο το μηνα χωρις να πληρωνεις ενοικια και τετοια που εκει μπορεις να πεις θα βαλω κανα ψιλο στην ακρη για ωρα αναγκης)

Το παν ειναι να μειωσεις τα εξοδα σου.

Οπως ειπαν πιο πανω για τον καφε, εχω κανει κατι αντιστοιχο με το φαι.

Πηρα ψησταρια υγραεριου και απο τοτε εκοψα μαχαιρι το ντελιβερι.

Ειτε μονος ειτε με μεγαλη παρεα, θα ψησω, και το κοστος παει στο 1/4.

• Like 11
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dream_Killer είπε

Ξέρετε ίσως κάποια εφαρμογή για αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων; 

Εγω απλα βλεπω στο web banking τα εξοδα μου...

• Haha 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εγω απλα βλεπω στο web banking τα εξοδα μου...

Εκεί όμως βλέπεις τα έξοδα σου.. Αυτό που ρώτησα ουσιαστικά είναι αν υπάρχει κάποια εφαρμογή υπολογιστή ή android που να μπορείς να κάνεις κάπως εξοικονόμηση.. 

Δημοσ.

υπαρχουν απειρες εφαρμογες, βαζεις χειροκινητα τις αγορες σου, τα εσοδα σου και βλεπεις τι μενει στο τελος του μηνα που τα χαλασες κτλπ. και μετα ξεκινας τις περικοπες και την αποταμιευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Κινητά ομιλία  βρισκεις καποιο προγραμμα καρτοκινητου  που σε συμφερει πχ Q  με kone και coutndown προσφορες 

2) Κινητά αγορά: απο αγγελιες εδω μεσα 

3) Σύγκριση τιμών γενικά
http://www.skroutz.gr/  

4) Τιμές super market κυνηγας ολες τις προσφορές   http://prosfores-fylladia.gr/

5) Nova ΟΤΕ τα κοβεις και βλεπεις σε θειους

6) Ρεύμα τιμές παρόχων απο το θεμα εδω μεσα . Πας καθε μηνα στο φθηνοτερο, κυνηγας προσφορες 

7) Πληρωμές φόρων Ενφια κλπ
Μέσω πιστωτικής σε δόσεις

8 ) Φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου μηχανής με άτοκες δοσεις Hellas direct

9) Κοβεις ντελιβερι καφε τσιγαρα

10) Netflix disney κλπ (που δεν ειναι απαραιτητα) τα κοβεις ή παιρνεις με 3-5 ε το εξαμηνο 

Αν τα κανεις ολα αυτα θα γλιτωσεις πολλα λεφτα το μηνα 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. 

Για να κανεις αποταμίευση βαλε στην αρχη του μηνα ενα ποσο στην ακρη, ζησε με τα υπόλοιπα. Αν περνάς πολύ άνετα, βαλε μεγαλύτερο ποσό στην ακρη τον επόμενο μηνα. 

Βασική προϋπόθεση είναι ότι τα λεφτά που βάζεις στην ακρη δεν τα πειράζεις. 

Δεν υπάρχει αλλος τρόπος να κανεις πραγματικά αποταμίευση. 

• Like 15
Δημοσ.
1 hour ago, Dream_Killer said:

Ξέρετε ίσως κάποια εφαρμογή για αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων; 

Εγώ έχω την εφαρμογή Wallet σε Android. Καταχωρείς τα έξοδά σου σε κατηγορίες και έτσι βλέπεις και ποσοστιαία και σε ιστογράμματα. Και εκεί ίσως βοηθάει να δεις που ξοδεύεις και τι θα μπορούσες να κόψεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dream_Killer είπε

Γνωρίζει κάποιος εφαρμογές αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να κάνω ότι γράφει ο τίτλος; 

Ψάξε για την Ιαπωνική μέθοδο αποταμίευσης Kakeibo.

Δημοσ.

Πρώτα και κύρια κάνε συνήθεια να καταγράφεις όλα τα έσοδα και έξοδα.

Εμένα με έχει βολέψει ένα excel βασισμένο σ'αυτό https://www.mdmproofing.com/iym/products/spending-plan/

Πρέπει να ξέρεις αναλυτικά ποια είναι τα βασικά σου έξοδα, τι ξοδεύεις ακριβώς σε έξτρα μη απαραίτητα, και να υπολογίσεις τελικά τι μπορείς να βάζεις στην άκρη (για αποταμίευση και απρόοπτα)

Απο κει και πέρα και αφού έχεις κάποια αρχικά data, κάνε στοχευμένες παρεμβάσεις όπου νομίζεις ότι σε παίρνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...