Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, προσπαθώ να βρω κομματια για να χτισει ενα δυνατο pc ενα φιλος μου και θελω να σιγουρευτώ αν βρισκομαι στον σωστο δρομο. Εχει αποφορολογηση οποτε θελει max 1400€ να δωσει. Βασικο, θελει να ειναι σχετικα μικρος ο πυργος οποτε πιστευω το mini tower ειναι μονόδρομος.

Ποσό που διαθέτουμε : 1400€ (χωρις ΦΠΑ)

Χρήση υπολογιστή : Gaming και ισως λιγο προγράμματα ανάλυσης δεδομένων

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Προς το παρον δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα να τρεξει Pycharm, spyder κτλπ ή R

Μονο πύργο θελει, τιποτα αλλο.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα αρκει να στηριζεται η αποφορολογηση απο το/α καταστημα/τα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχει σημασια

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογησω εγω

Προς το παρον κυμαίνομαι στα εξης:

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D

GPU: Asus GeForce RTX 4070 Super 12GB

M/B: ASRock B650M-HDV/M.2

RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 RAM (2x16GB) 6000 (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)

SSD: Western Digital Black SN850X W/o Heatsink SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

CASE: Xigmatek Aqua M Gaming Mini Tower

PSU: Seasonic Focus GX ATX 3.0 850W

Αυτα μου βγηκαν με προχειρο υπολογισμο γυρω στα 1567€ - 24% φπα πρεπει να ειναι 1190€, οποτε πιστευω οτι υπαρχει περιθώριο να βελτιωθεί μεχρι τα 1400€

Ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ καλη επιλογη εξαρτηματων. Το μονο που θα αλλαζα ειναι το κουτι. Θα εβαζα καποιο μεγαλυτερο, ευρυχωρο, με καλο air flow. Aν ομως υπαρχει θεμα χωρου ειναι αναγκαιο κακο.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, @topos είπε

Δεν ισχυει η αποφορολογιση για σταθερους υπολογιστες(μονο για λαπτοπ/ταμπλετ)

Αληθεια; εμενα μου ειπε ετσι και το θεωρησα δεδομένο, βεβαια δεν ξεφευγει πολυ με τον φπα οποτε οκ

Δημοσ.
11 minutes ago, TehJoHnX said:

Αληθεια; εμενα μου ειπε ετσι και το θεωρησα δεδομένο, βεβαια δεν ξεφευγει πολυ με τον φπα οποτε οκ

Σίγουρα γιατί το έχω ρωτήσει.Λαπτοπ/tablet/κινητά και παιχνίδι κονσόλες(για κάποιο παράξενο λόγο..) μόνο εμπίπτουν στο άρθρο 39α.

Spoiler

Βέβαια πρακτικά δεν έχει καμιά διαφορά ακόμα και αποφορολογημενα να το πάρεις.Γλιτωνεις το 24% όταν είναι να δώσεις τα χρήματα αλλά δεν σου πιστώνεται προφανώς.Εαν το αγοράσεις κανονικά πληρώνεις ολόκληρο το ποσό αλλά σου πιστώνεται το ΦΠΑ και εκπίπτει μετά από τα τιμολόγια πώλησης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Καλησπέρα, προσπαθώ να βρω κομματια για να χτισει ενα δυνατο pc ενα φιλος μου και θελω να σιγουρευτώ αν βρισκομαι στον σωστο δρομο. Εχει αποφορολογηση οποτε θελει max 1400€ να δωσει. Βασικο, θελει να ειναι σχετικα μικρος ο πυργος οποτε πιστευω το mini tower ειναι μονόδρομος.

Ποσό που διαθέτουμε : 1400€ (χωρις ΦΠΑ)

Χρήση υπολογιστή : Gaming και ισως λιγο προγράμματα ανάλυσης δεδομένων

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Προς το παρον δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα να τρεξει Pycharm, spyder κτλπ ή R

Μονο πύργο θελει, τιποτα αλλο.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα αρκει να στηριζεται η αποφορολογηση απο το/α καταστημα/τα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχει σημασια

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογησω εγω

Προς το παρον κυμαίνομαι στα εξης:

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D

GPU: Asus GeForce RTX 4070 Super 12GB

M/B: ASRock B650M-HDV/M.2

RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 RAM (2x16GB) 6000 (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)

SSD: Western Digital Black SN850X W/o Heatsink SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

CASE: Xigmatek Aqua M Gaming Mini Tower

PSU: Seasonic Focus GX ATX 3.0 850W

Αυτα μου βγηκαν με προχειρο υπολογισμο γυρω στα 1567€ - 24% φπα πρεπει να ειναι 1190€, οποτε πιστευω οτι υπαρχει περιθώριο να βελτιωθεί μεχρι τα 1400€

Ευχαριστω!

Μια χαρά το build, και σχετικά οικονομικό, δεν έχεις ψύξη όμως για τον επεξεργαστή, η οποία συνδέεται και με το τι κουτί θα βάλεις. Κυρίως να την χωράει δηλαδή, είναι και ένα θέμα τι airflow θα έχει. 

Μπορεί να κατέβει σε λεφτά το build χωρίς να χάσεις ιδιαίτερη απόδοση με τις εξής αλλαγές: 7800 xt αντι για 4070 super στα 513. Υπάρχει και η 7900 GRE στα 570. Κάποιος φτηνότερος ssd στα 60 περίπου. Μνήμες αν δεν θες rgb τις αντίστοιχες flare x5. Τροφοδοτικό δε θα πείραζα. Νομίζω έτσι είναι πιο κοντά στα 1400 αν είναι hard limit το budget. Και παίζει να χωράει και ψύκτρα. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Μια χαρά το build, και σχετικά οικονομικό, δεν έχεις ψύξη όμως για τον επεξεργαστή, η οποία συνδέεται και με το τι κουτί θα βάλεις. Κυρίως να την χωράει δηλαδή, είναι και ένα θέμα τι airflow θα έχει. 

Μπορεί να κατέβει σε λεφτά το build χωρίς να χάσεις ιδιαίτερη απόδοση με τις εξής αλλαγές: 7800 xt αντι για 4070 super στα 513. Υπάρχει και η 7900 GRE στα 570. Κάποιος φτηνότερος ssd στα 60 περίπου. Μνήμες αν δεν θες rgb τις αντίστοιχες flare x5. Τροφοδοτικό δε θα πείραζα. Νομίζω έτσι είναι πιο κοντά στα 1400 αν είναι hard limit το budget. Και παίζει να χωράει και ψύκτρα. 

Για κουτι δεν ειμαι σιγουρος ειδα και το Deepcool Macube 110 Mini, γενικα οντως ευπρόσδεκτες οι αλλαγες αυτες, γιατι ξεφευγει πανω απο 1500 και δεν το θελει δηλαδη αφου δεν ισχυει η αποφορολογηση. Για ψυκτρα ειδα την arctic freezer 36, με το παραπανω κουτι νομιζω οτι χωραει. Τωρα για τις ram συμφωνω ας ειναι και χωρις rgb να γλιτωσουμε κατι και με το ssd τα ιδια. Για gpu δεν ξερω αν εχει αλλαξει η κατασταση με την AMD στους drivers, προσωπικα δεν περνουσα ιδιαιτερα καλα ενω η καρτα συνηθως ηταν τουμπανη, οι drivers τον επιναν, βεβαια αυτο πριν 5 χρονια που εκανα επιλογη gpu AMD σε μια συνθεση. Ετσι κι αλλιως βλεπω οτι συγκριτικά η 7900 GRE εχει ελαφρως καλυτερες επιδόσεις αν οχι τις ίδιες με την 4070 S και η 7800xt ισως να ειναι πιο vfm στη φαση αυτη.  Αμα υπαρχει καποια καλη αντιπρόταση για

κουτι,

ψυκτρα,

ssd,

και

αν ξερει καποιος τι παιζει πλεον με τον μοναδικο ενδοιασμό που εχω για AMD GPU θα ημουν ευγνώμων :)

Επισης, για τα περισσοτερα πραγματα καταληγουμε στο eshop γιατι εχει καλες τιμες (ολως παραδόξως, απο χρονους παράδοσης... κλαμα αλλα οκ) να γλιτωσουμε καποια μεταφορικα, οποτε το τροφοδοτικο ειπα να παω στο αντιστοιχα Tier A Corsair RM850X SHIFT 850W 80 PLUS GOLD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@TehJoHnXΤα mini κουτιά τα σύγχρονα δεν τα ξέρω καλά για να σε κατευθύνω. Η freezer 36 πιστεύω μπορεί να τα καταφέρει, ειδικά για gaming, που δεν είναι full load o 7800x3d. Αρκεί να χωράει 16 εκατοστά ψύκτρα το κουτί.  SSD επειδή είστε πολύ σφιχτά θα έλεγα κάποιον crucial p3, ή p3 plus, για να πέσετε στα 60 περίπου. 

Υποθέτω με τους drivers έπεσες στην αρχή των 5700 και 5700xt. Εγώ έχω 4070 super και έρχομαι από 6700. Θα σου πω την αλήθεια. Τα προβλήματα που είχε στις 5000 δεν τα έχει η amd στους drivers. Αν είναι το ίδιο απροβλημάτιστη όσο η nvidia; (έχω μια εικόνα γιατί 7800xt έχουν και φίλοι μου). Δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με nvidia δεν έχω προβλήματα επίσης. Στα 1400 που θέλει ο φίλος, νομίζω δεν έχει επιλογή. 

Επίσης, έχε υπόψη το εξής. Τα 12gb της 4070super είναι πρόβλημα για νέο Pc. Εγώ την πήρα αλλά ε΄χω σκοπό να παίξω cp 2077 και μια σειρά games που ήδη έχουν βγει και με ενδιέφερε το rt. Ξέρω όμως ότι ήδη δεν φτάνουν οριακά στα 1440p σε νέα games, και του χρόνου αυτό θα ισχύει ακόμα περισσότερο, οπότε υπολογίζω να πουλήσω και να πάρω άλλη τέλη 2025, ή 2026 το αργότερο. Πιστεύω  για τον φίλο η 7800xt είναι μονόδρομος για αυτό το μπάτζετ, εκτός αν θέλει να κάνει τέτοια κόλπα. 

(Μια εξαίρεση έχω για το παραπάνω: Αν παίζει competitive pubg, απλά να μην ακουμπήσει amd).

Επίσης αν με όλες τις αλλαγές ακόμα ζορίζεστε να πέσετε κάτω από τα 1400 (αν και πιστεύω θα βγει), δες και το rme 850 της corsair στα 106. Ναι, είναι b tier αν δεν κάνω λάθος (μπορεί να είναι και a), αλλά και το μπάτζετ b tier είναι για 2k. Δεν μπορεί να τα έχει όλα ο φίλος. Και δε θα είχα κανένα άγχος να έχω ακόμα και 4080super σε ένα rm850e. Μια χαρά θα ανταποκριθεί. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzavardin είπε

@TehJoHnXΤα mini κουτιά τα σύγχρονα δεν τα ξέρω καλά για να σε κατευθύνω. Η freezer 36 πιστεύω μπορεί να τα καταφέρει, ειδικά για gaming, που δεν είναι full load o 7800x3d. Αρκεί να χωράει 16 εκατοστά ψύκτρα το κουτί.  SSD επειδή είστε πολύ σφιχτά θα έλεγα κάποιον crucial p3, ή p3 plus, για να πέσετε στα 60 περίπου. 

Υποθέτω με τους drivers έπεσες στην αρχή των 5700 και 5700xt. Εγώ έχω 4070 super και έρχομαι από 6700. Θα σου πω την αλήθεια. Τα προβλήματα που είχε στις 5000 δεν τα έχει η amd στους drivers. Αν είναι το ίδιο απροβλημάτιστη όσο η nvidia; (έχω μια εικόνα γιατί 7800xt έχουν και φίλοι μου). Δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με nvidia δεν έχω προβλήματα επίσης. Στα 1400 που θέλει ο φίλος, νομίζω δεν έχει επιλογή. 

Επίσης, έχε υπόψη το εξής. Τα 12gb της 4070super είναι πρόβλημα για νέο Pc. Εγώ την πήρα αλλά ε΄χω σκοπό να παίξω cp 2077 και μια σειρά games που ήδη έχουν βγει και με ενδιέφερε το rt. Ξέρω όμως ότι ήδη δεν φτάνουν οριακά στα 1440p σε νέα games, και του χρόνου αυτό θα ισχύει ακόμα περισσότερο, οπότε υπολογίζω να πουλήσω και να πάρω άλλη τέλη 2025, ή 2026 το αργότερο. Πιστεύω  για τον φίλο η 7800xt είναι μονόδρομος για αυτό το μπάτζετ, εκτός αν θέλει να κάνει τέτοια κόλπα. 

(Μια εξαίρεση έχω για το παραπάνω: Αν παίζει competitive pubg, απλά να μην ακουμπήσει amd).

Επίσης αν με όλες τις αλλαγές ακόμα ζορίζεστε να πέσετε κάτω από τα 1400 (αν και πιστεύω θα βγει), δες και το rme 850 της corsair στα 106. Ναι, είναι b tier αν δεν κάνω λάθος (μπορεί να είναι και a), αλλά και το μπάτζετ b tier είναι για 2k. Δεν μπορεί να τα έχει όλα ο φίλος. Και δε θα είχα κανένα άγχος να έχω ακόμα και 4080super σε ένα rm850e. Μια χαρά θα ανταποκριθεί. 

Τελεια κραταω τις συμβουλές οπως με τον crucial και γενικα βλεποντας και κάνοντας με οτι αποφασισει ο φιλος, σε γενικα πλαίσια δεν θα αλλαξει πολυ το build αν θελει να ειναι αυστηρα στα 1400€.

off topic:

Spoiler

Οντως, πρεπει να του ειχα περασει μια 5700xt που του ειχα προτεινει να παρει και ειχε απειρα θεματα σε σημειο που ειχα νιωσει ασχημα που δεν εβαλε αντίστοιχη καρτα απο nvidia, ειχε πεταξει bsod την ωρα που περνουσα drivers και μετα θυμαμαι να κρασαρει το Witcher 3 ασταμάτητα. Τι DDU τι νεους drivers 5 χρονια μετα μπορει να το εβαψε μπλε και να το εριξε στη θάλασσα, το πιστευω. Με ειχε τρελανει στα παράπονα και του ελεγα κανε υπομονη να βγουν νεοι drivers αξιζει! 😂

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Οντως, πρεπει να του ειχα περασει μια 5700xt που του ειχα προτεινει να παρει και ειχε απειρα θεματα σε σημειο που ειχα νιωσει ασχημα που δεν εβαλε αντίστοιχη καρτα απο nvidia, ειχε πεταξει bsod την ωρα που περνουσα drivers και μετα θυμαμαι να κρασαρει το Witcher 3 ασταμάτητα. Τι DDU τι νεους drivers 5 χρονια μετα μπορει να το εβαψε μπλε και να το εριξε στη θάλασσα, το πιστευω. Με ειχε τρελανει στα παράπονα και του ελεγα κανε υπομονη να βγουν νεοι drivers αξιζει! 😂

Παντως οντως σε πέντε έξι μήνες έστρωσαν τα χοντρά θεματα και πλέον θεωρείται πολύ καλή γενιά ή rdna 1 παίζει ακόμα σε πολλά pc, ενώ τις  2070 και 2060 αν δεν τις έχουμε ξεχάσει, τις θεωρούμε ακόμα και σήμερα κακό value. Μπορείς να του το θυμισεις και αυτό. Επίσης γνώμη μου είναι ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ***υς, που λέει και η γιαγιά μου. Άμα δεν χωράει στο μπάτζετ που θελω η nvidia  δεν παίρνω nvidia, ή ανεβάζω το μπάτζετ. 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...