Προς το περιεχόμενο

ANSI C compiler

trad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για κανα καλό compiler για ANSI C. Κοίταξα στο google και δεν βρήκα κάτι αξιόλογο.

Κάποιος που να ασχολείται και να μπορεί να προτείνει κάτι καλό?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο gcc κάνει την δουλειά του και στα Windows. Το αν θα αλλάξεις λειτουργικό είναι άλλο θέμα. Δοκιμασέ τον και θα με καταλάβεις, *εφόσον μιλάς για ANSI C*.

Δημοσ.
Ο gcc κάνει την δουλειά του και στα Windows. Το αν θα αλλάξεις λειτουργικό είναι άλλο θέμα. Δοκιμασέ τον και θα με καταλάβεις, *εφόσον μιλάς για ANSI C*.

O gdb omos den douleuei kai toso kala kato apo windows.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Μονόδρομος ο compiler gia ANSI C. Πολύ απλά gcc GNU compiler' date=' μην παιδεύεσαι με άλλους.

http://gcc.gnu.org/[/quote']

Πως θα τον εγκαταστήσω μετά; Ή μάλλον πως θα κάνω compilation σε ένα αρχείο .c μέσα από τα Windows;

Δημοσ.

Βάλε devcpp για να έχεις και "ανθρώπινο" interface (editing, debugging κτλ), έτσι κι αλλιώς από "κάτω" μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον gcc (ο οποίος είναι χειρότερος από τους εμπορικούς compilers, έχει όμως το καλό ότι είναι multiplatform και open source).

Δημοσ.

Αν δεν έχεις τι να κάνεις τα λεφτά σου... Εγώ δεν σκοπεύω να φτιάξω εμπορικές εφαρμογές. Για τις εργασίες τις σχολής το θέλω μόνο.

...Τώρα που κατέβασα το gcc τι να κάνω;

Δημοσ.

...Τώρα θα πηγαίνεις σε έναν editor, θα γράφεις τον κώδικα, θα το σώζεις, θα πηγαίνεις σε command prompt, θα κάνεις cd στον φάκελο, θα βάλεις το gcc στο path, θα κάνεις compile με gcc <filename>, θα βλέπεις τα λάθη στο command line, θα γυρνάς στον editor, θα κάνεις τις αλλαγές και μετά ξανά compile.

Βάλε devcpp, είναι free και απλό.

***και για τους linuxάκηδες: kdevelop.

Είμαστε στο 2005, δεν έχει νόημα να προγραμματίζουμε όπως το '80. Καλό το command line αλλά όταν υπάρχει λόγος, όχι απλά "για την εμπειρία".

Δημοσ.

Βασικά το θέλω για την σχολή. Στην σχολή έτσι το κάνουμε με την μόνη διαφορά ότι δουλεύουμε σε Unix.

...Και χρησιμοποιούμε τον gcc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...