Προς το περιεχόμενο

Δορυφορικό ίντερνετ brdy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ερημική περιοχή της Χαλκιδικής που δεν υπάρχει γενικά δίκτυο σκέφτηκα να βάλω δορυφορικό απ' αυτήν την εταιρία brdy έχει εγκαταστάτες πανελλαδικές η ταχυτητα 50mgps έχει 30 ευρώ το μήνα και δεν υπάρχει συμβόλαιο.....Έχει κάνεις κάτι επιπλέον να μου προτεινει

https://brdy.com/gr/en/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας, τουλάχιστον για παράδειγμα Όρους και Προϋποθέσεις, τις διαφορές Πολιτικές και τις Συχνές Ερωτήσεις;

Γνωρίζεις πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός;

https://brdy.com/gr/en/ έμαθα 200 ευρώ είναι ο εξοπλισμός εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο αν γίνει με 12μηνο συμβόλαιο στα 150

Μίλησα με εκπρόσωπο της εταιρίας..

100 ευρώ το κόστος εγκατάστασης.....με δικό τους συνεργαζόμενο τεχνικό....και μπορώ να διακόψω χωρίς ρήτρα....επίσης μπορώ να έχω ίντερνετ όσους μήνες πληρώνω(δηλαδή πχ 3 μήνες το καλοκαίρι)

Για αυτό ρώτησα το πάγιο τουλάχιστον για την περιοχή που είμαι που δεν υφίσταται καν καλωδίωση ΟΤΕ μου φάνηκε αρκετά δελεαστικά είχα πάροχο ασυρματης ζεύξης αλλά μου ανέβασε την τιμή ο μάγκας από 30 τον μήνα στα 45 και διέκοψα.....μετά είχα 4g router με karta sim frog unlimited 60ευρω αλλά λόγο τουρισμού καταλήγαμε να έχουμε download 2mgbs.....μέχρι στιγμής η εταιρία ήταν ειλικρινής μαζί μου φαντάζομαι μου είπε ότι θα έχει υψηλό ping...

Όχι μόνο χαμηλή απόκριση (πάνω από 600ms) αλλά και μεγάλη αυξομείωση στην ταχύτητα κατά την διάρκεια της μέρας. Είναι ευρέως γνωστά τα θέματα του δορυφορικού internet.

Οπότε συνολικά πάει στα τουλάχιστον 300€, άρα το Starlink είναι συμφερότερο συνολικά

• Like 1

You need a view of the southern Sky because that is where our satellites are. We use geostationary satellites, meaning they orbit the earth 22,000 miles above the equator and move at the same speed as the earth’s rotation. This means they appear stationary from earth. Because they are along the equator, they are to the south of us here in Europe. 

Με γεωστατικούς δορυφόρους, θα σέρνεσε... όπως είπαν και άλλοι, το rtt των πακέτων είναι τεράστιο, μόνο και μόνο απο την απόσταση του δορυφόρου... αν προσθέσεις και τις καθυστερίσεις της δρομολόγισης....

μια απλή διαίρεση.. οι δορυφόροι βρίσκονται 36000χλμ πάνω απο τον ισημερινό. Η οποία απόσταση είναι μεγαλύτερη όταν είσαι στην Χαλκιδική. Εστω 300000χλμ η ταχύτητα μετάδοσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο κενό.  36000/300000=0.12. Αρε 120ms για το  ένα σκέλος. Αρα, στέλνεις εσύ ένα request, ανεβαίνει στον δορυφόρο, κατεβαίνει στον σταθμό, εστω οτι η απάντηση έρχεται ακαριάια, ανεβάινει απο τον σταθμό στον δορυφόρο, και κατεβαίνει σε εσένα... αρα 120+120+120+120=480ms στην ΙΔΑΝΙΚΗ περίπτωση... Βάλε το congestion, βάλε την latency απο τον επίγειο σταθμό μέχρι την υπηρεσία που ζητάς... αστα....

Επίσης, η εγκατάσταση του πιάτου δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, πρέπει να στοχεύει ακριβώς και μπορεί ο δορυφόρος με τον οποίο συνεργάζονται  να είναι "δύσκολος" για την Ελλάδα, οπότε ο εξοπλισμός μπορεί να είναι και κατα πολύ ακριιβότερος (μεγαλύτερο πιάτο). 

Ακόμα και οι ίδοι στο site τους, starlink διαφημίζουν πλέον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...