Προς το περιεχόμενο

Η Google λανσάρει το Vids, το εργαλείο δημιουργίας βιντεοπαρουσιάσεων με τη βοήθεια του Gemini AI


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google λανσάρει από σήμερα μια νέα εφαρμογή παραγωγικότητας στο Workspace Labs με την ονομασία Vids, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Το νέο AI εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να απλοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας βίντεο παρουσιάσεων, καθιστώντας την εξίσου προσιτή με τη δημιουργία μιας διαφάνειας (slide).

Το Vids επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν διάφορα στοιχεία όπως έγγραφα, slides, voiceovers και εγγραφές βίντεο σε ένα timeline, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο βίντεο παρουσίασης. Στη συνέχεια το τελικό βίντεο μπορεί να διαμοιραστεί εύκολα με συναδέλφους.

Η διαθεσιμότητα του Vids στο Workspace Labs δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές του Workspace να επιλέξουν ποιοι χρήστες θα δοκιμάσουν το νέο εργαλείο δημιουργίας βίντεο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το Vids δεν είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ρεαλιστικών βίντεο από απλές περιγραφές, όπως το Sora της OpenAI. Αντίθετα, επικεντρώνεται στη δημιουργία παρουσιάσεων μέσω της περιγραφής του επιθυμητού αποτελέσματος στο Gemini, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google, με δυνατότητα επεξεργασίας του παραγόμενου βίντεο στη συνέχεια.

Το Vids προσφέρει επίσης τη δυνατότητα χειροκίνητης έναρξης της δημιουργίας παρουσίασης μέσω ενός ευρέος φάσματος templates. Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο stock χωρίς πνευματικά δικαιώματα για τον εμπλουτισμό των δημιουργιών των χρηστών.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Vids είναι η ικανότητά του να χρησιμοποιεί το Gemini για την αυτόματη εισαγωγή κατάλληλου περιεχομένου είτε αυτό είναι εικόνες είτε βίντεο. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει το σενάριο της παρουσίασης και να το μετατρέψει σε φωνητική αφήγηση μέσω και πάλι της τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν ολοκληρωμένες παρουσιάσεις χωρίς να χρειάζεται να ηχογραφήσουν τη δική τους φωνή.

Και με το Vids η Google συνεχίζει την προσπάθεια να ενσωματώσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα εργαλεία παραγωγικότητάς της, όπως κάνει άλλωστε και η Microsoft με την ενσωμάτωση του Copilot στο Microsoft 365 (πρώην Office). Η προσέγγιση στοχεύει στην απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας περιεχομένου, ιδιαίτερα στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Το Vids φαίνεται να απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών, από επαγγελματίες που χρειάζονται να δημιουργούν συχνά παρουσιάσεις, μέχρι άτομα με περιορισμένη εμπειρία στην επεξεργασία βίντεο. Η έμφαση στην ευκολία χρήσης υποδηλώνει ότι η Google στοχεύει να καταστήσει τη δημιουργία βίντεο παρουσιάσεων προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Καθώς το Vids βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση, είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις και προσθήκες λειτουργιών πριν από την πλήρη κυκλοφορία του, για την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...