mitsosG7 Δημοσ. 16 Ιουλίου Δημοσ. 16 Ιουλίου Ψάχνω γνώμες για hardware. Κάνω video editing, όχι κάτι φοβερό σε πολυπλοκότητα αλλά είναι 4k HEVC από GoPro, που είναι από μόνα τους ιδιαίτερα βαριά για τα προγράμματα editing, απ ότι διαβάζω. Χρησιμοποιώ το Vegas και έχω συχνά θέματα και στο editing και στο rendering με παγώματα, corrupted εξαγόμενα αρχεία, κτλ. Έχω αλλάξει 3 εκδόσεις Vegas και φτιάχνει το ένα θέμα και δημιουργείται άλλο. Θέλω κάποια πρόταση αν συμφέρει να αλλάξω κάτι ή η διαφορά που θα δω είναι αμελητέα. Αν γνωρίζει κάποιος ας προτείνει. Το σύστημα μου αυτή τη στιγμή είναι: i7-9700k @ 3.6Ghz 32gb DDR4-3200 RAM GeForce RTX 3080 Ti 12GB Λειτουργικό και software m.2 Samsung SSD 970 EVO Δίσκος rendering WD Black WD1003FZEX Μητρική Z390 AORUS PRO WIFI Windows 11 Pro Ευχαριστώ!
Aris_ Δημοσ. 16 Ιουλίου Δημοσ. 16 Ιουλίου θες min ssd για render οι μηχανικοί δεν κάνουν πλέον, ειναι μονο για αποθήκη όχι για working environment πάρε "φτηνούς" ssd και κανε τους raid μετά κανε backup σε hdd τι μέγεθος αρχεία δουλεύεις ? 1
Tol1as Δημοσ. 17 Ιουλίου Δημοσ. 17 Ιουλίου Άλλαξε τον m2 σε 2 ΤΒ και κάνε τα render εκεί, νομίζω θα δεις τεράστια διαφορά. Το pc σου φαινεται αρκετά δυνατό νομίζω για τη δουλειά που θέλεις. Ενδεχομένως να σε περιορίζει το PCI express 3.0 αλλά δεν κάνω τοσο βαριά render για να σου πω σίγουρα. Αν αλλάξεις τον m2 κάνοντας εκεί τα render και πάλι έχεις θέματα, μια πιθανη αναβάθμιση θα ήταν να πουλήσεις cpu+mobo και να πάς σε AM4 (π.χ 5700x+mobo) κρατώντας όλα τα άλλα κομμάτια. Όλα αυτά αν θες να κρατήσεις κόστος χαμηλά, αν ψήνεσαι για ξόδεμα, πανε κατευθίαν σε 7800x3d με 64gb ddr5 και κάρτες επιπέδου 7900xt/4080. 1
@topos Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου On 16/07/2024 at 16:28, mitsosG7 said: Ψάχνω γνώμες για hardware. Κάνω video editing, όχι κάτι φοβερό σε πολυπλοκότητα αλλά είναι 4k HEVC από GoPro, που είναι από μόνα τους ιδιαίτερα βαριά για τα προγράμματα editing, απ ότι διαβάζω. Χρησιμοποιώ το Vegas και έχω συχνά θέματα και στο editing και στο rendering με παγώματα, corrupted εξαγόμενα αρχεία, κτλ. Έχω αλλάξει 3 εκδόσεις Vegas και φτιάχνει το ένα θέμα και δημιουργείται άλλο. Θέλω κάποια πρόταση αν συμφέρει να αλλάξω κάτι ή η διαφορά που θα δω είναι αμελητέα. Αν γνωρίζει κάποιος ας προτείνει. Το σύστημα μου αυτή τη στιγμή είναι: i7-9700k @ 3.6Ghz 32gb DDR4-3200 RAM GeForce RTX 3080 Ti 12GB Λειτουργικό και software m.2 Samsung SSD 970 EVO Δίσκος rendering WD Black WD1003FZEX Μητρική Z390 AORUS PRO WIFI Windows 11 Pro Ευχαριστώ! Δοκίμασε πρώτα και με άλλο πρόγραμμα (π.χ davinci resolve που έχει και δωρεάν έκδοση)
micos000 Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου Το Vegas δουλεύει με proxy; Όλα τα μοντέρνα προγράμματα video editing το κάνουν. Αν έχει, το έχεις ενεργοποιήσει; Με τα proxy αρχεία δεν θα έπρεπε να έχεις θέματα editing καθώς θα δουλεύεις με αντίγραφα μικρότερης ανάλυσης (1080p) και στο τέλος θα γίνεται το rendering από τα κανονικά αρχεία. Επίσης, δεν νομίζω να φταίει ο μηχανικός για το rendering εκτός αν έχει προβλήματα.
this.is.elia Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου 1 hour ago, @topos said: Δοκίμασε πρώτα και με άλλο πρόγραμμα (π.χ davinci resolve που έχει και δωρεάν έκδοση) Αυτό ακριβώς. Το vegas είναι απολύτως για τα μπάζα.
micos000 Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου Πέρα από την αλλαγή software δες λίγο αυτό το βίντεο. Απ' ότι κατάλαβα, δεν φτάνει μόνο να είναι ενεργή η επιλογή για proxies, πρέπει να έχεις και το Monitor στο preview ή στο draft.
mitsosG7 Δημοσ. 21 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι επειδή το κάνω από χόμπι μου είναι δύσκολο να ασχοληθώ να μάθω ξανά ένα πρόγραμμα video editing από την αρχή. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στο Vegas. Θα δοκιμάσω αρχικά τις ρυθμίσεις 4k και ίσως έναν ακόμα m2 SSD αποκλειστικά για rendering και θα αφήσω το Black αποκλειστικά σαν Data Backup, όπως ήταν τόσο καιρό άλλωστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα