Προς το περιεχόμενο

3 στον αέρα Podcast S07E44: Influencers, FTTH, 5G SA, Smartphones και...iShowSpeed


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • News Editors

Στον ίδιο χώρο αυτή τη φορά και με αρκετά θέματα, εστιάζουμε αρχικά στους διάσημους YouTubers και influencers.

Αφορμή η επίσκεψη στη χώρα μας ενός από τους δημοφιλέστερους YouTubers και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, καθώς και το τελευταίο βίντεο-υπερπαραγωγή του Mr.Beast. Με την ευκαιρία, συζητάμε για τους influencers και την έφοδό τους στην πολιτική.

Επόμενο θέμα η εξέλιξη του AI Act της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και οι επερχόμενες μειώσεις στις τιμές των FTTH συνδέσεων. Με αφορμή τη μελέτη του 5G Observatory και την κατάσταση του 5G στην Ελλάδα, συζητάμε για τις υποσχέσεις, την πραγματικότητα των δικτύων 5ης γενιάς  αλλά και το μέλλον που ανήκει στο 5G SA.

Τέλος συζητάμε για τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως, τις ταινίες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες καθώς και τις τεράστιες παραγωγές των video streaming υπηρεσιών.

00:00 - Εισαγωγή
00:36 - Influencers
03:36 - iShowSpeed, MrBeast kai Ευρωβουλή
18:56 - Σχόλια
34:05 - AI Act
34:55 - FTTH
35:44 - 5G vs 5G SA
42:53 - Πωλήσεις smartphones
47:44 - Movies & TV Shows

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts και με βίντεο στα YouTube Music και Spotify!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το 5G δεν είναι μόνο το SA, αλλά ακόμα και το Ν78 (3.6ghz band) σε NSA.

To πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε λίγες κεραίες με SA, αλλά λίγες κεραίες με N78, είτε σε SA είτε σε NSA.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι σημαντικό με το SA είναι ότι λειτουργεί αυτόνομα, δεν βασίζεται πάνω στο 4g. Αυτό σημαίνει λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας.

Και με τους 3 παρόχους έχω δει μέσα στην Αθήνα τύπου 8-9-10 ping με NSA, αλλά με το SA σίγουρα το περιθώριο να αυξάνεται το ping θα είναι αρκετά μικρότερο και αυτά που φέρνει το SA θα βοηθήσουν πολύ και σε ταχύτητες αλλά και κάλυψη με N28 με Cosmote στο SA έχει βελτίωση σε κλήσεις αλλά και απόδοση, βέβαια μικρή ταχύτητα αλλά κάνει λειτουργικό το δίκτυο όταν πριν μήνες δεν ήταν ούτε για κλήση πχ σε κάποια υπόγεια parking.

Σήμα στο μετρό έχει ξεκινήσει και έχει στις αποβάθρες του Άλιμου, με μεγάλες ταχύτητες. Υποθέτω πως αυτός θα είναι και ο σταθμός που θα ξεκινήσει το Wi-Fi από την στιγμή που έχουν φέρει οπτικές ίνες μέσα στον σταθμό από πέρσι που έβαλαν και τον εξοπλισμό για κεραίες.

Το αρνητικό είναι ότι Γενάρη του 2023 είπαν πως ξεκινάει η κάλυψη για 5g και μέχρι Ιούνη θα ήταν έτοιμο στους 5 σταθμούς και πλέον έχουμε Ιούλη του 2024 και ξεκίνησε η κάλυψη... στις αποβάθρες ενός σταθμού, εδώ η ανακοίνωση. https://www.intrakat.gr/kalypsi-simatos-tilefwnias-prosvasi-diadiktyo-siragges-stathmoys-grammis2-attiko-metro/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...