Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Nana09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πλησιάζει η στιγμή να αντικαταστήσω το σύστημα (Z170 I76700k). Χρήση: Γραφιστικά (Corel, Photoshop ) - gaming.

Έχω καταλήξει στα εξής: 

Μητρική: Gigabyte Z790 Aorus Elite 

Για CPU είμαι ανάμεσα σε i7 και i9

Για Ram σκέφτομαι: G.Skill 32Gb

Τροφοδοτικό: Μπορώ να κρατήσω αυτό που έχω? (Corsair 760watt)

Κάρτα γραφικών υπάρχει (Gigabyte 3080ti)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Aorus ειναι καλη μητρικη (θερμοκρασιες, λειτουργιες, συνδεσημοτητα) την εχω κι εγω. 8 μηνες τωρα δεν εχω αντιμετοπισει κανενα προβλημα. Συγκεκριμενα την Ζ790 Aorus Elite AX, με i7 14700 και μνημες GSkill  trident Z5 2x16/ddr5/6400  CL32.  H Συνεργασια των εξαρτηματων αψογη, δεν εχω ασχολιθει με κατι απο τοτε που το εστησα. Και οι δυο επεξεργαστες ειναι δυνατοι, αλλα μεχρις εκει. Αφου θα αλλαξει το socket η Intel δεν μπορεις να πας αργοτερα σε νεα γεννια. Δεν ξερω κατα ποσο θα σε καλυψουν τα 32gb της μνημης. Μηπως να πας σε 64 και για να κρατηθει καπως το μπατζετ σε i7. Aν η  3080ti σου κανει τις δουλειες σου, δεν βλεπω λογο να αλλαχτει. Εγω εχω μια 4070 ti κι εχω βαλει τροφοδοτικο 850αρι για να εχω και καποιο περιθορειο

4 ώρες πριν, Nana09 είπε

Πλησιάζει η στιγμή να αντικαταστήσω το σύστημα (Z170 I76700k). Χρήση: Γραφιστικά (Corel, Photoshop ) - gaming.

Έχω καταλήξει στα εξής: 

Μητρική: Gigabyte Z790 Aorus Elite 

Για CPU είμαι ανάμεσα σε i7 και i9

Για Ram σκέφτομαι: G.Skill 32Gb

Τροφοδοτικό: Μπορώ να κρατήσω αυτό που έχω? (Corsair 760watt)

Κάρτα γραφικών υπάρχει (Gigabyte 3080ti)

Είσαι σίγουρος ότι θες να εμπιστευτείς την Intel μετά τα τελευταία νέα για το degrade στους 13900k και 14900k; Δες εδώ

Εγώ θα έλεγα σίγουρα μακριά από 14900k μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Έχουν αναφερθεί crashes και σε 14700k αλλά δεν φαίνεται να είναι τόσο χάλια σε αυτούς ακόμα. Εγώ θα έλεγα επειδή αφορά και τη δουλειά σου, αν θες να πας άμεσα να κατευθυνθείς σε amd. 

• Like 1

Δεν εχω διαπιστωσει καποιο προβλημα με τον 14700kf. Ομως δεν τον εχω δουλεψει και ποτε σταμ ορια του. Κατα καιρους προβληματα εχουν αναφερθει και για τις δυο μαρκες. Το μεγαλο πλεονεκτημα του AMD συστηματος ειναι η αναβαθμιση, καθως η AMD δεν αλλαζει συχνα socket. Kι αυτο πιστευω σε επαγγελματικο μηχανημα ειναι ενας σοβαρος λογος επιλλογης του. Στον επαγγελματια, το εργαλειο του πρεπει καποια στιγμη να του κανει αποσβεση της επενδυσης και να το αποφερει και κερδος. Σε επαγγελματικο κομπιουτερ, ΟΚ μπορει να μην εβαζα τα καλυτερα (ακριβοτερα) εξαρτηματα καθε μαρκας, αλλα δεν θα εβαζα και τα φτηνοτερα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...