haris_216 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, papoys1 είπε online δεν έχω ψωνίσει ποτέ είδη s/m και μάλλον δεν πρόκειται να το κάνω,ενδεχομένως γιατί έχω και χρόνο γιαυτό. Προτιμώ να διαλέγω μόνος αυτό που θα πάρω. Σίγουρα όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται ξεχωριστή υποστήριξη (υπαλλήλους-οχήματα) και θα ανέβαζε κατά πολύ το λειτουργικό κόστος. Αυτό που είπε φίλος θεωρώ πως θα είναι πολύ καλό. Αυτόματα ταμεία που θα μείωναν την ουρά και τον εκνευρισμό κάποιων που τους βλέπεις έτοιμους να αρπαχτούν με το παραμικρό (ελάτωμα που έχουμε εμείς οι Ελληνες) Αν και "παππούς" δεν έχεις μάθει ακόμα από τη ζωή κι αισιοδοξείς αναίτια Εννοείται πως θα υπάρχει εκνευρισμός στα ταμεία και νήματα στα φόρουμ, αφού κάποιος θα είναι αργός στο σκανάρισμα (και όλοι θα είμαστε πιο αργοί από τους ταμίες του lidl), κάποιος δεν θα μπορεί να περάσει την κάρτα και θα ζητάει βοήθεια, κλπ Και φυσικά στα αυτόματα ταμεία, μπορεί να υπάρχει κάποιος υπάλληλος να βοηθήσει, αλλά αν έχει πχ 6 αυτόματα ταμεία θα δεις ότι θα βγει αυτός που θα γκρινιάξει και θα απαιτήσει 5-6 υπαλλήλους για να βοηθάνε στην κάθε σειρά ξεχωριστά και να μην καθυστερεί. 1
Evan_ Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Αν επέλεγα ποιό supermarket θα ήθελα να έχω κοντά μου, θα επέλεγα Lidl, χωρίς καμία αναστολή. Είναι μακράν το φθηνότερο στα δικά του προιόντα, με σταθερές τιμές (όχι μόνο στις περιστασικές προσφορές), και πολύ καλή ποιότητα σε αρκετά από αυτά. Δεν υπάρχει σύγκριση, απλά. 2 2
dtk-386 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 31 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Εγώ το βαρέθηκα το online γιατί τελικά ξόδευα περισσότερη ώρα χαζεύοντας στο site του ΑΒ Εγώ πάλι βαρέθηκα να πηγαίνω σε καταστήματα υποτίθεται μεγάλα και να μην έχουν στο ελάχιστο την ποικιλία και την διαθεσιμότητα προϊόντων του eshop. Οπότε σπιτάκι μου με την ηρεμία μου βλέπω και όλες τις προσφορές που υπάρχουν και σίγουρα θα σου ξεφύγουν κάποιες στο κατάστημα. 2
Morosana Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, gizaha είπε Φυσικά και δεν πηγαίνω. Όχι "για να μάθουν" γιατί δεν πρόκειται να μάθουν, αλλά γιατί δεν μου αρέσει η εμπειρία χρήσης. Σνίτσελ/κοτοσνίτσελ/γκόρντον μπλου αλλάζουν θέση σε lidl ζωγράφου. Γαριδάκια αλλάζουν θέση σε lidl ζωγράφου και δεκάδες άλλα. Για μισό λεπτό ομως "Όλα τους τα καταστήματα τους έχουν στάνταρ χωροθέτηση για τα προϊόντα που φέρνουν συνέχεια" Νατο το κορόιδο. Τι στοίχημα χάνεις ρε μάγκα; να σε βοηθήσω με πιθανές απαντήσεις Απόκρυψη περιεχομένων α) αλλαγή θέματος β) δεν ξέρω τι κάνει το lidl ζωγράφου αλλά ... (αγνοήστε απο εδω και μπρος) γ) επειδή εσύ δεν βρίσκεις γαριδάκια .... (αγνοήστε απο εδω και μπρος) δ) το δικό μου lidl παντως... ΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΧΑΝΕΙΣ για το lidl ζωγράφου, έγραψες συγκεκριμένα ΟΛΑ τα καταστήματα τους. ε) όλα τα lidl...(εκτός θέματος fact που ισχύει μεν αλλα εκτός θέματος δε) Ρε μάγκα δεν μαντέψεις την πιο πιθανή απάντηση που έπρεπε να δώσεις πρώτα στον εαυτό σου. Το σνιτσελ θα το βρεις στο ψυγείο είτε λίγο πιο αριστερά η πιο δεξιά εκτός αν είσαι τόσο περιορισμένης αντίληψης ή αοματος που αν στο πάρουν μισό μέτρο παραπέρα θα θες gps. Το ίδιο και με τα γαριδάκια δεν θα τα βρεις ποτέ μαζί με τις σερβιετες και και τις σκυλοτροφες, εκτός αν νομίζεις ότι όλα τα προϊόντα στα υπόλοιπα σμ έχουν παγιωμένες θέσεις στο ράφι και δεν αλλάζουν ανάλογα με τις συμφωνίες που κάνουν με τις εταιρείες. 1 2
phanispal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Πάντως δεν είναι κρυφό ότι πολλές φορές αλλάζουν εσκεμμένα θέση για να σε βάλουν να ψάξεις και στο ψάξιμο να πέσει το μάτι σου και σε κάτι άλλο και να το αγοράσεις. Δεν αναφέρομαι στα Lidl συγκεκριμένα. 3
Morosana Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Πάντως δεν είναι κρυφό ότι πολλές φορές αλλάζουν εσκεμμένα θέση για να σε βάλουν να ψάξεις και στο ψάξιμο να πέσει το μάτι σου και σε κάτι άλλο και να το αγοράσεις. Δεν αναφέρομαι στα Lidl συγκεκριμένα. Οι κατηγορίες των νησίδων δεν αλλάζουν ποτε για αυτό και έχουν ταμπέλες που λένε ζυμαρικα, όσπρια καφέδες κτλ. Αυτό που αλλάζει συνήθως είναι το ύψος που θα μπει το προϊόν ( ότι αφήνει καλύτερο κέρδος ή ότι θέλουν να προωθήσουν είναι στο ύψος του ματιού) αλλά πάντα στην ίδια νησίδα. Δεν χρειάζεται να αλλάζουν θέση είναι μελετημένη η σειρά ώστε να περνάς από παντού και να βλέπεις τα πάντα βασικά και δευτερεύοντα. Πρώτα ειναι τα τρόφιμα και τα απορρυπαντικά τελευταία οπότε στο ενδιάμεσο θα περάσεις και από παιχνίδια είδη σπιτιού γαριδάκια κτλ. Όπως επίσης δεν είναι τυχαία η σειρά δε τσίχλες αναπτήρες που είναι μπροστά απ' τα ταμεία
dtk-386 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Morosana είπε Όπως επίσης δεν είναι τυχαία η σειρά δε τσίχλες αναπτήρες που είναι μπροστά απ' τα ταμεία Τώρα που το λες δίπλα στο ταμείο έχει φοβερές protein bars. Πήρα τις προάλλες με μπανάνα και με φράουλα. 1
SB_1957 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Ό,τι παράπονο έχει κάποιος μπορεί να το πει στο σάιτ του lidl. Δεν νομίζω να υπάρχει αυτό στα άλλα ΣΜ. Ανάγωγη συμπεριφορά και μουτρα έχω συναντήσει σε όλα τα ΣΜ, όπως και ουρές στα ταμεία, ειδικά σε μέρες και ώρες αιχμής. Ναι, κάποια προϊόντα προσφοράς δεν υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα και υπάρχει σχετική αναφορά στο φυλλάδιο. Αλλά αυτό συμβαίνει και στα άλλα ΣΜ, λόγω χώρου. Βρίσκεις τα πάντα μόνο στα πολύ μεγάλα καταστήματα και όχι στα μικρά της γειτονιάς. 1
Morosana Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, dtk-386 είπε Τώρα που το λες δίπλα στο ταμείο έχει φοβερές protein bars. Πήρα τις προάλλες με μπανάνα και με φράουλα. Φυσικά τις έχει εκεί γιατί οπουδήποτε αλλού θα τις προσπερνούσες, ενώ όσο περιμένεις τις κοιτάς και λες ας δοκιμάσω ή θα δεις τις μπαταρίες που θυμήθηκες ότι τελείωσαν ή τον αναπτήρα να υπάρχει γιατί σκέφτεσαι ότι θες να κάνεις ένα τσιγάρο με το που βγεις. Επίσης τα προφυλακτικά είναι πάντα σε διακριτικό και ήσυχο διάδρομο δεν θα στα βάλει πχ δίπλα στα σαμπουάν που κάποιος για να αγοράσει ένα θα φάει 5 λεπτά μυρίζοντας τα όλα. Γενικώς είναι επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων και όλα είναι μελετημένα από επιστήμονες και όχι yolo όπως νομίζουν μερικοί. 2
jonchris Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Στις 16/7/2024 στις 9:37 ΠΜ, nickol-us είπε Δεν μπορείς να κάνεις άμεση σύγκριση προϊόντων. Κάθε εβδομάδα τρέχουν και διαφορετικές προσφορές και όχι σε όλα τα σούπερ μάρκετ ταυτόχρονα. Πότε βγαίνει ο ένας πιο φθηνός, ποτέ ο άλλος. Το Lidl προτιμάται για μερικά από τα αποκλειστικά προϊόντα του καθώς έχουν πολύ χαμηλές τιμές και σε πολύ καλή ποιότητα. Τονίζω το μερικά. Υπάρχουν και προϊόντα που δεν είναι τόσο καλά ποιοτικά. Γενικά κάθε σούπερ έχει τα καλά και τα κακά του. Στον Σκλαβενίτη που λες για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που εργάζονται εκεί και έχουν τρομερά κακή συμπεριφορά. Επικρατεί μια χαλαρότητα και αναίδεια λόγω της) "μονιμότητας" που προσφέρει η επιχείρηση. Επικρατεί (χωρίς παρεξήγηση) μια νοοτροπία κακού δημοσίου υπαλλήλου. Σε κάθε περίπτωση είναι τι αρέσει αλλά και τι εξυπηρετεί τον καθένα. Οι τιμές συνολικά δεν έχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις. Διαφωνώ κάθετα με τον Σκλαβενίτη. Τουλάχιστον στην δική μου γειτονιά οι υπάλληλοι είναι πολύ περισσότερο εξυπηρετικοί και ευγενικοί και μάλιστα πρόθυμοι να διορθώσουν τυχόν λάθος τους γρήγορα και εύκολα σε αντίθεση με την απίστευτη ηλιθια και ακαμπτη γερμανικη νοοτροπία των lidl. Ο Σκλαβενίτη είναι παρασάγγας καλύτερος σαν εργοδότης και το εισπράξεις και στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι των lidl είναι και αυτοί ( από ότι λένε) καλά αμειβόμενα αλλά η ηλιθια γερμανική νοοτροπία είναι κυρίαρχη. Παρόλα αυτά τα επισκέπτομαι και αυτά τακτικά. Στον Σκλαβενίτη έχω την κορυφαία εξυπηρέτηση όμως. 1
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 8 λεπτά πριν, jonchris είπε Διαφωνώ κάθετα με τον Σκλαβενίτη. Τουλάχιστον στην δική μου γειτονιά οι υπάλληλοι είναι πολύ περισσότερο εξυπηρετικοί και ευγενικοί και μάλιστα πρόθυμοι να διορθώσουν τυχόν λάθος τους γρήγορα και εύκολα σε αντίθεση με την απίστευτη ηλιθια και ακαμπτη γερμανικη νοοτροπία των lidl. Ο Σκλαβενίτη είναι παρασάγγας καλύτερος σαν εργοδότης και το εισπράξεις και στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι των lidl είναι και αυτοί ( από ότι λένε) καλά αμειβόμενα αλλά η ηλιθια γερμανική νοοτροπία είναι κυρίαρχη. Παρόλα αυτά τα επισκέπτομαι και αυτά τακτικά. Στον Σκλαβενίτη έχω την κορυφαία εξυπηρέτηση όμως. Η βασική διαφορά σε αυτό που περιγράφεις (όπως ανέφερα ψωνίζω και από τα δύο) είναι ότι η καλή εικόνα του Σκλαβενίτη μπορεί να έχει διαφοροποιήσεις από κατάστημα σε κατάστημα ή από υπάλληλο σε υπάλληλο (θα ξαναπώ για τα "πρώην Μαρινόπουλος" καταστήματα και το προσωπικό που έμεινε εκεί) ενώ η "ηλιθια και ακαμπτη γερμανικη νοοτροπία των lidl" με τα καλά της και τα κακά της, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης προσέγγισης και πολιτικής και κατά συνέπεια έχει σταθερότητα και συνέπεια. Δηλαδή το αν θα δεχτούν πίσω το ανοιγμένο δραπανοκατσάβιδο και θα σου επιστρέψουν τα χρήματα δεν έχει να κάνει με το πως ξύπνησε ο κάθε υπάλληλος. Και γενικά, για να καταλάβουμε τι συγκρίνουμε (νομίζουμε ότι η σύγκριση αφορά ίδια πράγματα) είναι σα να μιλάμε (γενικά) για φαγητό κι έχουμε από τη μία το ταβερνάκι της γειτονιάς και την φιλική επαφή που έχουμε εκεί και από την άλλη τα mcdonalds με την τυπική (και άκαμπτη κι εκεί) συμπεριφορά που έχει και το εκεί επιχειρηματικό μοντέλο 2
Aprile Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Μετά τέτοια καταστροφή που έχουν επιφέρει οι Γερμανοί στην χώρα μας και να ψωνίζεις από αυτούς είμαστε άξιοι της τύχης μας. Τους θαυμάζουν κιόλας ορισμένοι όταν στα εργοστάσια τους πέθαναν χιλιάδες ξένοι εργαζόμενοι ως σκλάβοι. https://esdoge.gr/ 1 2 3
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Ναι, κάποια προϊόντα προσφοράς δεν υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα και υπάρχει σχετική αναφορά στο φυλλάδιο. Αλλά αυτό συμβαίνει και στα άλλα ΣΜ, λόγω χώρου. Βρίσκεις τα πάντα μόνο στα πολύ μεγάλα καταστήματα και όχι στα μικρά της γειτονιάς. Ναι αν φοβάσαι το αν θα βρεις κάποιο προιόν πας κατευθείαν Σκλαβενίτη. Εχει τα πάντα. 48 λεπτά πριν, Aprile είπε Μετά τέτοια καταστροφή που έχουν επιφέρει οι Γερμανοί στην χώρα μας και να ψωνίζεις από αυτούς είμαστε άξιοι της τύχης μας. Τους θαυμάζουν κιόλας ορισμένοι όταν στα εργοστάσια τους πέθαναν χιλιάδες ξένοι εργαζόμενοι ως σκλάβοι. https://esdoge.gr/ Ρε φίλε το τερμάτισες να εκτελέσουμε το 40- 50% του Ελληνικού λαού τότε που οδηγεί Γερμανικά αυτοκίνητα.🤣 1
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 6 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ρε φίλε το τερμάτισες να εκτελέσουμε το 40- 50% του Ελληνικού λαού τότε που οδηγεί Γερμανικά αυτοκίνητα.🤣 Off topic mode: ON Αυτό με τους "γερμανούς" ήταν πάντα το κλασσικό (επιλεκτικό) επιχείρημα που λεγόταν για τα Lidl. Και λέω επιλεκτικό γιατί η "αντίσταση" αφορούσε μόνο την συγκεκριμένη αλυσίδα αλλά όχι τη VW, τη Miele ή τη Bosch που μια χαρά προμοτάρονταν σε συζητήσεις/φόρουμ καθώς έχουν "γερμανική ποιότητα". Κάτι αντίστοιχο με τους βόρειους γείτονές μας όπου εγώ κατά τα τα αρκετά οδικά μου ταξίδια προς τον βορρά δεν άφηνα στα Σκόπια φράγκο (μόνο τα διόδια πλήρωνα) κάνοντας την "επανάστασή μου" και μετά ανακάλυψα ότι πολλοί δικοί μας από τη βόρεια Ελλάδα (που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι από εμένα) πάνε εκεί και τα "ακουμπάνε" σε ψώνια, οδοντιατρικές εργασίες, τζόγο ή απλά φουλάρισμα του ρεζερβουάρ (ναι, περνάνε τα σύνορα μόνο για να φουλάρουν). Προφανώς για να τους "διαβρώσουν" με το χρήμα Off topic mode: OFF 3
Aprile Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ναι αν φοβάσαι το αν θα βρεις κάποιο προιόν πας κατευθείαν Σκλαβενίτη. Εχει τα πάντα. Ρε φίλε το τερμάτισες να εκτελέσουμε το 40- 50% του Ελληνικού λαού τότε που οδηγεί Γερμανικά αυτοκίνητα.🤣 Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν. Εσύ στη θέση του θα αγόραζες γερμανικό ; https://www.voltarakia.gr/mas-endiaferei/item/10909-vivlio-gia-ti-zoi-kritikoy-sta-stratopeda-sygkentrosis Αν και το Opel σου είναι κατά βάση GM που μετά το 2008 με την κατάρρευση η Μέρκελ έσωσε την Οpel με κρατική ενίσχυση ενώ σε εμάς οι ίδιοι επέβαλλαν βαρύτατα πρόστιμα όταν στηρίξαμε επιχειρήσεις υπό πτώχευση όπως έκαναν αυτοί για την Opel με κρατικό χρήμα. Και φυσικά αφού δεν ξέρεις γιατί φρόντισαν να μην μάθεις βάζεις και Varta μπαταρία στο αυτοκίνητο σου όταν στο εργοστάσιο της είχαν σκλάβο τον παραπάνω κρητικό όπως και στο εργοστάσιο της BMW που ανήκει στη ίδια οικογένεια. Καλά σας κάνουν θα πληρώνετε ΦΠΑ 24% και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2024 από Aprile 3 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις