Bitbit Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 23 minutes ago, haris_216 said: Και αυτό γιατί ενώ το Χ άτομο πηγαίνει σε αυτό το κατάστημα λόγω τιμών (και είπαμε που οφείλεται εν μέρει η χαμηλότερη τιμή) κι ενώ γνωρίζει το μοντέλο/τρόπο λειτουργίας του, όταν έρθει η ώρα του ταμείου θέλει "παροχές" ΑΒ και αρχίζει την γκρίνια και τα "κάνα ταμείο δεν θα βάλετε;" το αστείο είναι ότι βλέπεις αρκετούς χασομέρηδες να κόβουν βόλτες στους διαδρόμους με ταχύτητα σαλιγκαριού αλλά όταν φτάνουν στο ταμείο δε μπορούν να περιμένουν. 7
ioannischr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 ειναι γιατι δροσιζομαστε φιλε απο τα κλιματιστικα του καταστηματος οταν ερθουμε στα ισια μας τοτε και βεβαια βιαζομαστε οπως ολοι οι ελληνες 7
haris_216 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, Bitbit είπε το αστείο είναι ότι βλέπεις αρκετούς χασομέρηδες να κόβουν βόλτες στους διαδρόμους με ταχύτητα σαλιγκαριού αλλά όταν φτάνουν στο ταμείο δε μπορούν να περιμένουν. Έχεις δίκιο Βέβαια δεν θα κακίσω το πως ο καθένας κινείται μέσα στο χώρο. Δικαίωμά του. Αλλά από κει και πέρα, όταν έρθει η ώρα της ουράς, κάτσε και περίμενε όπως όλοι. Και μην ξεσπάς στον άτυχο που έτυχε να βρεθεί μπροστά σου και λόγω χώρου, δεν μπορεί να σου απαντήσει. Σημ. Και συνήθως αυτοί οι "βιαστικοί" ψάχνουν να δημιουργήσουν "ρεύμα" και κοιτάνε να πάρουν με το μέρος τους και τον μπροστινό ή τον πιο πίσω με "μα καλά, δεν βλέπουν πόσοι έχουμε μαζευτεί; σαν τα ζώα μας έχουν". 4
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 10 λεπτά πριν, Bitbit είπε το αστείο είναι ότι βλέπεις αρκετούς χασομέρηδες να κόβουν βόλτες στους διαδρόμους με ταχύτητα σαλιγκαριού αλλά όταν φτάνουν στο ταμείο δε μπορούν να περιμένουν. Δε θεωρώ παράλογο να μην αρέσει σε κάποιον να περιμένει στην ουρά. Επίσης, είτε βιαστεί στους διαδρόμους είτε όχι, το πιθανότερο είναι ότι πάλι ουρά θα βρει στα ταμεία. Όταν το κατάστημα έχει 10 ταμεία και λειτουργούν τα 3 και βλέπεις δύο ταμείες να βάζουν σε σειρά τα ράφια επειδή τα χαλάνε οι πελάτες, αντί να πάνε στα ταμεία επειδή οι ουρές έχουν φτάσει μέχρι τους διαδρόμους, λογικό είναι να εκνευριστεί ο καθένας. 39 λεπτά πριν, haris_216 είπε Το "μείγμα" των εργαζομένων του Σκλαβενίτη "μπερδεύτηκε" με την εξαγορά Μαρινόπουλου όπου έμπλεξαν δύο διαφορετικά εργασιακά mentalities. Ισχύει, και έχω ακούσει για ξινισμένους πρώην υπαλλήλους του Μαρινόπουλου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι εξακολουθούν να είναι έτσι μετά από τόσα χρόνια (όσοι έχουν παραμείνει σε αυτή τη δουλειά).
f1vettel Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Το μεγαλύτερο αρνητικό που έχουν τα Lidl και ο λόγος που δε τα επισκέπτομαι συχνά είναι η ουρά στα ταμεία τους. Ίσως έχει να κάνει με τον κόσμο που ψωνίζει πιο μαζικά απο ότι σε άλλα σουπερμάρκετ. Και τουλάχιστον στο Lidl της γειτονιάς μου δεν έχουν αυτόματα ταμεία (και δε νομίζω να βάλουν) Σλοβακια φετος εχουν βαλει αυτοματα ταμεια σχεδον σε ολα τα καταστηματα, ισως καποια στιγμη εδεησουν να τα φερουν και στην Ελλαδα. Κανουν τεραστια διαφορα καθως το αγχος της ουρας στο ταμειο αλλα και του βιαστικου μαζεματος εξαφανιζεται 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, f1vettel είπε Σλοβακια φετος εχουν βαλει αυτοματα ταμεια σχεδον σε ολα τα καταστηματα, ισως καποια στιγμη εδεησουν να τα φερουν και στην Ελλαδα. Κανουν τεραστια διαφορα καθως το αγχος της ουρας στο ταμειο αλλα και του βιαστικου μαζεματος εξαφανιζεται Άλλη χώρα, άλλη προσέγγιση. Και στη Γερμανια τα σουπερμάρκετ έχουν αυτόματα και μάλιστα χωρις κανέναν υπάλληλο τριγυρω ούτε να χτυπησεις απόδειξη για να βγεις. Αλλά εδώ έχουμε και πολλούς οπαδούς γνωστής ιταλικής ομάδας της πρωτεύουσας που αρέσκονται στο να βάζουν τα ακριβά πράγματα στο σακίδιο και να χτυπάνε μόνο κανα μπουκαλάκι νερό στο αυτόματο. Στον ΑΒ έφτασαν να βάλουν σεκιουριτάδες με πολιτικά που σχεδόν έκαναν τους πελάτες για να μετριάσουν το πρόβλημα. 5 1 1
leolipop Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, phanispal είπε Όντως ο Σκλαβενίτης έχει τους πιο ευχαριστημένους υπαλλήλους, δε θυμάμαι να έχω πετύχει κάποιον να γκρινιάζει ή έστω να έχει κατεβασμένα μούτρα τόσα χρόνια. Γειτόνισσα μου δουλεύει εκεί εδώ και 2 χρόνια περίπου.Γρινιαζει καθημερινά γιατί μόνο εκεί έχει την υπευθυνότητα να κάνει σωστά τη δουλειά της ενώ οι υπόλοιποι δεν την έχουν και εκτελούν εργασίες αμελως.Ληγμενα πράγματα στα ράφια ,αποφεύγουν εργασίες στα ψυγεία κλπ. Όταν λοιπόν όσοι είναι μέσα με βύσμα και ξέρουν ότι δε θα χάσουν τη δουλειά τους φαίνονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν βγάζουν το πρόσωπο αυτό την ώρα εργασίας αλλά εκτός καταστήματος θα δεις ότι πολλοί θα έχουν παραπονα απο τις συνθήκες και συμπεριφορές μερικών.
f1vettel Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 6 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Άλλη χώρα, άλλη προσέγγιση. Και στη Γερμανια τα σουπερμάρκετ έχουν αυτόματα και μάλιστα χωρις κανέναν υπάλληλο τριγυρω ούτε να χτυπησεις απόδειξη για να βγεις. Αλλά εδώ έχουμε και πολλούς οπαδούς γνωστής ιταλικής ομάδας της πρωτεύουσας που αρέσκονται στο να βάζουν τα ακριβά πράγματα στο σακίδιο και να χτυπάνε μόνο κανα μπουκαλάκι νερό στο αυτόματο. Στον ΑΒ έφτασαν να βάλουν σεκιουριτάδες με πολιτικά που σχεδόν έκαναν τους πελάτες για να μετριάσουν το πρόβλημα. Σαν προσεγγισεις δεν απεχουν και πολυ πιστευω, αλλωστε και στην Σλοβακια εχει αρκετους οπαδους ιταλικης ομαδας. Δλδ και εκει ισχυουν τα λιγοι υπαλληλοι-λιγα ταμεια κλπ. Αυτο που δεν θυμαμαι κατα ποσο υλοποιειται στην Ελλαδα ειναι να υπαρχει σεκιουριτας στην εξοδο(το θυμαμαι στο τοπικο μου lidl στην Ελλαδα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι κανονας), στην Σλοβακια παντα υπαρχει και αν περασω απο το ταμειο για να φυγω(χωρις να εχω αγορασει κατι) σχεδον παντα μου ζητανε να δουν την τσαντα αν εχω βαλει κατι μεσα. Οποτε θεωρω πως με χτυπημα αποδειξης για να βγεις εξω+ σεκιουριτα μια χαρα θα μπορει να εφαρμοστει και στην Ελλαδα αυτο το μετρο 1
hydra7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Ένας φίλος μου, η γυναίκα του δουλεύει στα lidl και όποτε τσακώνονται μου λέει "ε αφού πήρα γυναίκα από τα lidl" 21
tounion Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 3 hours ago, Bitbit said: δε γνωρίζω το καθεστός των λιδλ στην ελλάδα. Το θέμα είναι ότι για πολλούς ισχύει το lidl-γερμανοί-σόιμπλε-μέρκελ-πολεμικές αποζημειώσεις-θέλουνε το κακό μας. υπάρχουν καταστήματα τρεις χειρότερα με κινεζιές που τα έχουμε και σαν πρότυπο κιόλας αλλά μας φταίνε τα λιδλ Είναι απλά θέμα ποιότητας αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους γιατί εσύ μπορεί να γουστάρεις να τρως και τηγανιτές κατσαρίδες και να νιώθεις καλά . Δλδ το BMW/Mercedes/Audi/Siemens/Bosch κτλ κτλ γιατί εκεί δεν ισχύει το παραμύθι με τον Σόιμπλε και τους δράκους που αναφέρεις ? Έχεις εξήγηση ή να σου γράψω ότι είναι θέμα ποιότητας και πάλι ?
darkmatinee Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 7 hours ago, qonqo said: Ποια είναι η δική σας εμπειρία; Έχει κάνει κανείς ανάλογη σύγκριση; Είναι όντως φτηνότερα τα Lidl? Επειδή ψωνίζω αρκετά από lidl, τα δικά του προϊόντα είναι πιο ποιοτικά από τα private label των υπολοίπων. Επίσης έχει και καλύτερη ποικιλία στις δικές του μάρκες. Πχ ψωμί τοστ πολύσπορο το έχει 1,55€ (σημερινή απόδειξη) & ο Σκλαβενίτης έχει το Κατσέλης 2,05€ & ο ΑΒ 2,12€ ενώ και οι 2 άλλοι δεν έχουν "δικό τους" τέτοιο ψωμί. Αυτό που μου τη σπάει εμένα στο lidl τελευταία είναι το γεγονός ότι όλοι εργαζόμενοι έχουν αυτά τα ακουστικά στα αυτιά και μιλάνε όλοι την ώρα μεταξύ τους... Το βασικό θέμα είναι να γυρίσουμε στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μπας και αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές οι χονδρέμποροι μετά... 3
leolipop Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Το βασικό θέμα είναι να γυρίσουμε στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μπας και αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές οι χονδρέμποροι μετά... H συζυγος εχει μεινει πολυ ευχαριστημενη απο το υγρο απορρυπαντικο τους (μιας και το ανεφερες) 2
MikeJ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Η Lidl είναι απλά η Ryanair των σουπερμάρκετ, low cost δηλαδή. Ή το αποδέχεσαι και πας, αλλιώς αν θες φάση Aegean πας στον ΑΒ. Επί ευκαιρίας να πω ότι στο μεγάλο κατάστημα της Καλλιθέας έβαλαν πριν λίγες μέρες τα self checkout ταμεία. (8 αν δε κάνω λάθος) αφαιρώντας ταυτόχρονα 2-3 από τα παραδοσιακά (που ήταν ήδη ελάχιστα για τέτοιου μέγεθος κατάστημα) Επίσης πέφτει πολύ πίεση να τα χρησιμοποιήσεις, σε φάση υπήρχε μόνο ένα παραδοσιακό ταμείο ανοιχτό (ενώ είχε κίνηση) και είχε άτομα εκεί να σου λένε ελάτε εδώ στα νέα ταμεία τα οποία δέχονται μόνο πληρωμή με κάρτα ενώ αν θες με μετρητά πρέπει να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή να τυπώσεις μια σαν απόδειξη που τη δίνεις σε ένα μικρό ταμείο με υπάλληλο στο τέλος των αυτόματων που μόνο αυτό δέχεται μετρητά. Λυπάμαι τους υπαλλήλους γιατί μέσα στην επόμενη δεκαετία θα μειωθεί απίστευτα ο αριθμός τους σε όλα τα σουπερμάρκετ και μιλάμε για εργασία που απευθύνεται σε πολλές κυρίως "ανειδίκευτες" γυναίκες/μητέρες που δεν θα έχουν πολλές εναλλακτικές. Α και κάτι που θέλω να κραξω. Από τότε που οι αποδείξεις εγιναν σκουρόχρωμες δεν έχω καταφέρει ούτε μια φορά να ανοίξω την μπάρα στο πάρκινγκ και πρέπει να χτυπάω το κουδούνι (και το ίδιο βλέπω να κάνουν και οι υπόλοιποι). Εσάς ανοίγει η μπάρα όταν σκαναρετε την απόδειξη; 4 1
andreas1gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 9 ώρες πριν, qonqo είπε Πηγαίνω στα Lidl εδώ και 1-2 χρόνια γιατί πίστευα ότι είναι φτηνότερα. Ωστόσο η ατμόσφαιρα εκεί μέσα με χαλάει λίγο, χωρίς διάθεση σνομπισμού. Έχω παρατηρήσει ότι στα άλλα σούπερ μάρκετ εργαζόμενοι και πελάτες είναι πιο ευγενικοί, λιγότερο ανυπόμονοι και η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή και πολιτισμένη. Χτες αφού γύρισα από τα Lidl όπου ξόδεψα 23 ευρώ, εκνευρισμένος επειδή οι ουρές ήταν τεράστιες και μια τουρίστρια μου εφαγε και τη σειρά, μπήκα στην ιστοσελίδα του Σκλαβενίτη και συνέκρινα τιμές για τα ίδια προϊόντα (στις ίδιες ποσότητες - το τσέκαρα). Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι θα ήταν 2 ευρώ φτηνότερος! Να πω ότι πάντα προτιμώ τη φτηνότερη μάρκα και στα Lidl και αλλού, όχι μόνο για οικονομία αλλά και επειδή πιστεύω ότι οι καταναλωτές πρέπει να περνάμε μηνύματα στις εταιρίες ως προς το κατά πόσο ανεχόμαστε την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Ποια είναι η δική σας εμπειρία; Έχει κάνει κανείς ανάλογη σύγκριση; Είναι όντως φτηνότερα τα Lidl? Κάνεις έρευνα αγοράς για τα προϊόντα που θέλεις να αγοράσεις και πας στο αντίστοιχο σουπερ μαρκετ… Τώρα το αν σου έφαγε την σειρά μια τουρίστρια δεν θα το σχολιάσω καν…
lector Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 4 ώρες πριν, haris_216 είπε "κάνα ταμείο δεν θα βάλετε;" Αυτοι θα επρεπε να συλλαμβανονται επιτοπου κατα την εξοδο απο το μαγαζι και να περνανε ενα βραδακι στο αυτοφωρο μπας και γινουν ανθρωποι. 4 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις