qonqo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Πηγαίνω στα Lidl εδώ και 1-2 χρόνια γιατί πίστευα ότι είναι φτηνότερα. Ωστόσο η ατμόσφαιρα εκεί μέσα με χαλάει λίγο, χωρίς διάθεση σνομπισμού. Έχω παρατηρήσει ότι στα άλλα σούπερ μάρκετ εργαζόμενοι και πελάτες είναι πιο ευγενικοί, λιγότερο ανυπόμονοι και η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή και πολιτισμένη. Χτες αφού γύρισα από τα Lidl όπου ξόδεψα 23 ευρώ, εκνευρισμένος επειδή οι ουρές ήταν τεράστιες και μια τουρίστρια μου εφαγε και τη σειρά, μπήκα στην ιστοσελίδα του Σκλαβενίτη και συνέκρινα τιμές για τα ίδια προϊόντα (στις ίδιες ποσότητες - το τσέκαρα). Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι θα ήταν 2 ευρώ φτηνότερος! Να πω ότι πάντα προτιμώ τη φτηνότερη μάρκα και στα Lidl και αλλού, όχι μόνο για οικονομία αλλά και επειδή πιστεύω ότι οι καταναλωτές πρέπει να περνάμε μηνύματα στις εταιρίες ως προς το κατά πόσο ανεχόμαστε την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Ποια είναι η δική σας εμπειρία; Έχει κάνει κανείς ανάλογη σύγκριση; Είναι όντως φτηνότερα τα Lidl? 2
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δεν μπορείς να κάνεις άμεση σύγκριση προϊόντων. Κάθε εβδομάδα τρέχουν και διαφορετικές προσφορές και όχι σε όλα τα σούπερ μάρκετ ταυτόχρονα. Πότε βγαίνει ο ένας πιο φθηνός, ποτέ ο άλλος. Το Lidl προτιμάται για μερικά από τα αποκλειστικά προϊόντα του καθώς έχουν πολύ χαμηλές τιμές και σε πολύ καλή ποιότητα. Τονίζω το μερικά. Υπάρχουν και προϊόντα που δεν είναι τόσο καλά ποιοτικά. Γενικά κάθε σούπερ έχει τα καλά και τα κακά του. Στον Σκλαβενίτη που λες για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που εργάζονται εκεί και έχουν τρομερά κακή συμπεριφορά. Επικρατεί μια χαλαρότητα και αναίδεια λόγω της) "μονιμότητας" που προσφέρει η επιχείρηση. Επικρατεί (χωρίς παρεξήγηση) μια νοοτροπία κακού δημοσίου υπαλλήλου. Σε κάθε περίπτωση είναι τι αρέσει αλλά και τι εξυπηρετεί τον καθένα. Οι τιμές συνολικά δεν έχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις. 6 1
gizaha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δεν υπάρχει το "πηγαίνω στα Lidl". Διευκρίνισε πόλη/περιοχή. Και επειδή μάλλον λες για Αθήνα, επόμενο είναι τι περίμενες. Στενοί διάδρομοι, αλλαγές στα ράφια κάθε λίγους μήνες, δεν έχει κάποιον να ρωτήσεις. Κλασσικό αθηναίικο μαγαζί, 5 εκατομμύρια πόλη εδω και 50 χρόνια και δεν πρόβλεψαν ότι θα έχει κόσμο 1
Bitbit Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Το τι θαψιμο έχουν φάει αυτά τα λιδλ μόνο και μόνο επειδή είναι γερμανικων συμφερόντων, δε λέγεται. Βέβαια αν είναι για γερμανικό αυτοκίνητο εκεί γλύφουν κ.. οι Έλληνες. Ο καθένας ψωνιζει απ' όπου τον συμφέρει. Τα προϊόντα που παίρνω εγώ μπορεί να είναι φθηνότερα στον Μασούτη , αυτά που παίρνεις εσύ να είναι φθηνότερα στον Σκλαβενίτη. Από την άλλη επειδή δεν είναι μόνο τα χρήματα, μπορεί να αποφεύγω τον Μασούτη επειδή δεν έχει πάρκινγκ και να προτιμώ τον Βασιλόπουλο. Όπως βολεύεται ο καθένας. Οι τιμές είναι αναρτημένες και ο καθένας κρίνει, οπότε τι να συζητήσουμε; Εγώ σε αυτά που ψωνίζω ξέρω ποιος είναι φθηνότερος. 5
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Όπως σε όλες τις αλυσίδες, έτσι και στα Lidl κάποιοι κωδικοί είναι πιο φθηνοί και κάποιοι πιο ακριβοί (πάντα συγκρίνουμε ακριβώς ίδιους κωδικούς). Το Lidl μάλλον είναι πιο οικονομικό στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και κατά καιρούς βάζει προσφορές και φέρνει κάποια αξιόλογα προϊόντα βάσει της τιμής τους. Στα θετικά συγκαταλέγεται η τριετής εγγύηση σε κάποια προϊόντα και ότι στα αλλάζουν χωρίς μα και μου. Στα αρνητικά είναι το χυμαριό, παλέτες παντού, προϊόντα χύμα στα καλάθια και στα ράφια. Επίσης η ατμόσφαιρα όπως είπες είναι λίγο κάπως, και στα ταμεία γίνεται μάχη. Τέλος, όταν έχει κάποια δυνατή προσφορά μαζεύονται τα κοράκια έξω απ' τα ρολά και περιμένουν με ξεχυθούν να αδειάσουν τα ράφια. Αν είσαι από εκείνους που δουλεύουν πριν τις 08:00 δεν παίζει να πας το απόγευμα και να το βρεις κι εσύ γιατί τα έχουν ρημάξει το προαναφερθέντα κοράκια. 5
Dinos1973 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 2 hours ago, qonqo said: Πηγαίνω στα Lidl εδώ και 1-2 χρόνια γιατί πίστευα ότι είναι φτηνότερα. Ωστόσο η ατμόσφαιρα εκεί μέσα με χαλάει λίγο, χωρίς διάθεση σνομπισμού. Έχω παρατηρήσει ότι στα άλλα σούπερ μάρκετ εργαζόμενοι και πελάτες είναι πιο ευγενικοί, λιγότερο ανυπόμονοι και η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή και πολιτισμένη. Χτες αφού γύρισα από τα Lidl όπου ξόδεψα 23 ευρώ, εκνευρισμένος επειδή οι ουρές ήταν τεράστιες και μια τουρίστρια μου εφαγε και τη σειρά, μπήκα στην ιστοσελίδα του Σκλαβενίτη και συνέκρινα τιμές για τα ίδια προϊόντα (στις ίδιες ποσότητες - το τσέκαρα). Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι θα ήταν 2 ευρώ φτηνότερος! Να πω ότι πάντα προτιμώ τη φτηνότερη μάρκα και στα Lidl και αλλού, όχι μόνο για οικονομία αλλά και επειδή πιστεύω ότι οι καταναλωτές πρέπει να περνάμε μηνύματα στις εταιρίες ως προς το κατά πόσο ανεχόμαστε την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Ποια είναι η δική σας εμπειρία; Έχει κάνει κανείς ανάλογη σύγκριση; Είναι όντως φτηνότερα τα Lidl? Τα LIDL ειναι φθηνα στα δικα του no-name προιντα! ειναι τακτικη να εχει τα branded ακριβοτερα για να σε ωθει στα δικα του! 2 hours ago, Bitbit said: Το τι θαψιμο έχουν φάει αυτά τα λιδλ μόνο και μόνο επειδή είναι γερμανικων συμφερόντων, δε λέγεται. Βέβαια αν είναι για γερμανικό αυτοκίνητο εκεί γλύφουν κ.. οι Έλληνες. Ο καθένας ψωνιζει απ' όπου τον συμφέρει. Τα προϊόντα που παίρνω εγώ μπορεί να είναι φθηνότερα στον Μασούτη , αυτά που παίρνεις εσύ να είναι φθηνότερα στον Σκλαβενίτη. Από την άλλη επειδή δεν είναι μόνο τα χρήματα, μπορεί να αποφεύγω τον Μασούτη επειδή δεν έχει πάρκινγκ και να προτιμώ τον Βασιλόπουλο. Όπως βολεύεται ο καθένας. Οι τιμές είναι αναρτημένες και ο καθένας κρίνει, οπότε τι να συζητήσουμε; Εγώ σε αυτά που ψωνίζω ξέρω ποιος είναι φθηνότερος. Τα lidl στην ελλαδα τα εχουν 2 επιχειρηματιες απο την Θεσσαλονικη, στο γραφειο υπαρχουν αναρτημενες στον τοιχο τα στοιχεια! 1
piiii Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 13 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Τα lidl στην ελλαδα τα εχουν 2 επιχειρηματιες απο την Θεσσαλονικη, στο γραφειο υπαρχουν αναρτημενες στον τοιχο τα στοιχεια! Δεν ισχύει. Λογικά αυτό που είδες είναι οι υπεύθυνοι απλά για την άδεια που έχουν πάρει. Συνήθως πρόκειται για άτομα της διοίκησης. 1
Bitbit Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 7 minutes ago, Dinos1973 said: Τα lidl στην ελλαδα τα εχουν 2 επιχειρηματιες απο την Θεσσαλονικη, στο γραφειο υπαρχουν αναρτημενες στον τοιχο τα στοιχεια! δε γνωρίζω το καθεστός των λιδλ στην ελλάδα. Το θέμα είναι ότι για πολλούς ισχύει το lidl-γερμανοί-σόιμπλε-μέρκελ-πολεμικές αποζημειώσεις-θέλουνε το κακό μας. υπάρχουν καταστήματα τρεις χειρότερα με κινεζιές που τα έχουμε και σαν πρότυπο κιόλας αλλά μας φταίνε τα λιδλ 5 1
SB_1957 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Εδώ που μένω Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος και lidl είναι δίπλα-δίπλα. Σε επώνυμα προϊόντα που αγοράζω τακτικά έχουν ακριβώς την ίδια τιμή με ακρίβεια λεπτού! 1
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Πάντα μπαίνω στα sites όλων και τσεκάρω τι προσφορές έχουν στους κωδικούς που με ενδιαφέρουν. Σπανίως είναι πιο οικονομικός μόνο ο ένας σε όλα (που θέλω να αγοράσω). Προφανώς παίζει ρόλο για ποια προϊόντα ενδιαφέρεται ο καθένας.
PtolemaiosUltraChad Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 ισχύει στα Lidl πάει η πλέμπα ως επί των πλείστων και οι υπάλληλοι δεν είναι τόσο εξυπηρετικοί όσο σε άλλα καταστήματα,λόγω φόρτου εργασίας φαντάζομαι και τα προϊόντα τους δεν είναι τόσο ποιοτικά απο κει αγόραζα μαντολάτο με αμύγδαλα τον Χειμώνα,πολύ δυνατό (τώρα το κοψα λόγω Keto) και στο ανθοπωλείο τους έβρισκα πάντα αρωματικά φυτά για την κουζίνα οι τιμές παίζουν έχω προσέξει ότι τα πατατάκια Jumbo τα έχουν 1.80 ενώ άλλα καταστήματα 2.65 3 ώρες πριν, Bitbit είπε Βέβαια αν είναι για γερμανικό αυτοκίνητο εκεί γλύφουν κ.. οι Έλληνες. και όχι μόνο εγώ εκτιμώ και θαυμάζω τους Γερμανούς αλλά ας μην επεκταθώ 2
Dinos1973 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 1 hour ago, piiii said: Δεν ισχύει. Λογικά αυτό που είδες είναι οι υπεύθυνοι απλά για την άδεια που έχουν πάρει. Συνήθως πρόκειται για άτομα της διοίκησης. ειναι 2 επιχειρηματιες απο την θεσαλονικη η εταιρια ειναι LIDL Ελλας & Σια ΟΕ.... ποτε δεν γραφω κατι που δεν ξερω!!!! 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Επίσης στα lidl οι υπάλληλοι κάνουν όλα τα πόστα. Βάζουν πράγματα, ξεπακετάρουν, κάνουν ταμείο κ.ο.κ. Προφανώς και θα έχουν λιγότερο χρόνο-όρεξη για κάποιον που μπροστά στο ψυγείο τους ρωτάει πού είναι τα γάλατα. Στο Σκλαβενίτη πάλι το 90% των υπαλλήλων είναι αργοί, για να το γράψω ευγενικά. Μπράβο του πάντως και καλά κάνει που τους δίνει δουλειά. Το μεγαλύτερο αρνητικό που έχουν τα Lidl και ο λόγος που δε τα επισκέπτομαι συχνά είναι η ουρά στα ταμεία τους. Ίσως έχει να κάνει με τον κόσμο που ψωνίζει πιο μαζικά απο ότι σε άλλα σουπερμάρκετ. Και τουλάχιστον στο Lidl της γειτονιάς μου δεν έχουν αυτόματα ταμεία (και δε νομίζω να βάλουν)
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Και ο ΑΒ έχει πολλούς δυσαρεστημένους υπαλλήλους, που φεύγουν απ' τα τυριά και τα κρέατα για να γεμίσουν ράφια, ψυγεία κ.λπ., τους κόβονται ρεπό και διάφορα άλλα. Όντως ο Σκλαβενίτης έχει τους πιο ευχαριστημένους υπαλλήλους, δε θυμάμαι να έχω πετύχει κάποιον να γκρινιάζει ή έστω να έχει κατεβασμένα μούτρα τόσα χρόνια. Πάντως ο ΑΒ νομίζω είναι εύκολα ο πιο ακριβός απ' τους υπόλοιπους. 2
haris_216 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Τα lidl έχουν τελείως άλλο μοντέλο λειτουργίας από τα λοιπά supermarket. Παλετοκαταστάσεις στα ράφια, 3 υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά 8 ατόμων του Σκλαβενίτη, κλπ. Και όλα αυτά με στόχο τα μικρότερα λειτουργικά έξοδα και την προσπάθεια για ανταγωνιστικές τιμές. Προσωπικά θεωρώ ότι πέτυχε. Και καλές τιμές έχει γενικά (με τις επισημάνσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω) αλλά και σίγουρα βοήθησε στο "φρενάρισμα" ή τουλάχιστον στην ύπαρξη προσφορών από τους άλλους "παίκτες" του κλάδου. Τώρα αναφορικά με τα ταμεία να πω ότι προσωπικά διαολίζομαι με τους...πελάτες. Και αυτό γιατί ενώ το Χ άτομο πηγαίνει σε αυτό το κατάστημα λόγω τιμών (και είπαμε που οφείλεται εν μέρει η χαμηλότερη τιμή) κι ενώ γνωρίζει το μοντέλο/τρόπο λειτουργίας του, όταν έρθει η ώρα του ταμείου θέλει "παροχές" ΑΒ και αρχίζει την γκρίνια και τα "κάνα ταμείο δεν θα βάλετε;" Ενώ όπως ξέρουμε όλοι όσοι έχουμε πάει εκεί πάνω από 2-3 φορές ξέρουμε ότι τα παιδιά εκεί κάνουν "χαμηλή πτήση" (χωρίς καμία διάθεση προσβολής σε άλλους εργαζόμενους, ελάχιστοι που δουλεύουν σε άλλες αλυσίδες θεωρώ ότι θα άντεχαν στα Lidl). Υγ. Σε τελευταία ανάλυση όποιος ζορίζεται με την λειτουργία κάποιας εταιρίας έχει δύο δυνατότητες. Είτε της "ρίχνει άκυρο" είτε προχωράει σε παράπονα προς την εταιρία. Αλλά κανονική επικοινωνία με την εταιρία. Και όχι να βγάζει ο κάθε μικρός δικτατορίσκος τα απωθημένα του στον Χ υπάλληλο με την βολική ατάκα "εδώ εκπροσωπείς την εταιρία που δουλεύεις Υγ. Για την ιστορία ΔΕΝ δουλεύω/δούλεψα στα Lidl και ψωνίζω ΚΑΙ από τα Lidl όπως ΚΑΙ από τον Σκλαβενίτη (προφανώς και από τους υπόλοιπους αλλά λιγότερο) 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Και ο ΑΒ έχει πολλούς δυσαρεστημένους υπαλλήλους, που φεύγουν απ' τα τυριά και τα κρέατα για να γεμίσουν ράφια, ψυγεία κ.λπ., τους κόβονται ρεπό και διάφορα άλλα. Όντως ο Σκλαβενίτης έχει τους πιο ευχαριστημένους υπαλλήλους, δε θυμάμαι να έχω πετύχει κάποιον να γκρινιάζει ή έστω να έχει κατεβασμένα μούτρα τόσα χρόνια. Πάντως ο ΑΒ νομίζω είναι εύκολα ο πιο ακριβός απ' τους υπόλοιπους. Το "μείγμα" των εργαζομένων του Σκλαβενίτη "μπερδεύτηκε" με την εξαγορά Μαρινόπουλου όπου έμπλεξαν δύο διαφορετικά εργασιακά mentalities. 12
Προτεινόμενες αναρτήσεις