dsgeo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Εγώ για τα καρπούζια 🍉 ξέρω ότι αν βάλεις το αυτί σου στη μία πλευρά και το χτυπήσεις με το χέρι σου στην απέναντι, τότε εάν το χτύπημα ακούγεται πολύ βαθύ με αντίλαλο το καρπούζι θα είναι ώριμο και γλυκό, εάν δεν μεταφέρεται ο ήχος θα είναι άγουρο και όχι νόστιμο. Ρωτήστε έναν γύφτο...
macgyver200000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας. Η υπερεκμετάλλευση της γης έχει καταστρέψει την ποιότητα της παραγωγής. Μάλλον, πρέπει να φυτέψω δικά μου καρπούζια! 😁
megapaixtaras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 τι ωραιο θεμα δεν το ειχα δει,το καρπουζι ειναι το αγαπημενο μου φρουτο..δλδ. ηταν γιατι καθε χρονο θα φαω το πολυ 5 και ισως μισα γιατι το ολοκληρο το εχω παρατησει.. φετος εφαγα τον ιουνιο 2-3 καλα και αυτο ηταν .γενικα ειμαι καταναλωτης που την ψαχνει σε λαικες και σουπερ μαρκετ την καλη γευση ετσι οπως την θυμομουν μικρος.με αρωμα και γευση..δυστυχως απο την μια οι εξυπνες παραγωγες και οχι οι νοστιμες ,η κλιματικη αλλαγη και το υεπρκερδος ψεκαζοντας οτιδηποτε για να αντεξει,εχουν απομακρυνει απο τον ουρανισκο και την απολαυση την γευση και το αρωμα. φετος η δικαιολογια ηταν η ζεστη κυριως για το καρπουζι και τις ντοματες.στις ντοματες προτιμω το καλοκαιρι χωραφισιες ,αυτες με τα σημαδια απο τις πεταλουδες πανω.αυτες που ειναι ολες ιδιες σαν ψευτικες και κυριως απο την γνωστη ποικιλια ,την ξενη που την φυτρωνουν παντου,ουτε τις κοιταω..τον χειμωνα ετσι για να θυμαμαι το καλοκαιρι μαζι με την πρασινη σαλατα αγοραζω απο τον αβ κατα τον φλεβαρη μια μικρη ποικιλια ντοματινια τσαμπι,3.5 το κιλο.ειναι στην γευση που μου αρεσει η ντοματα γλυκοξινη και με πρασινους σπορους απο μεσα,λιγο μισο κιλο την εβδομαδα.εχει και ωραιο αρωμα. καρπουζια παιδια παντα απο παραγωγο και μονο κομμενα.ειχε πλακα που ενας που ξερει οτι φετος ηταν μαπα το καρπουζι,ειχε ενα μισο φοβερο και οταν πλησιαζε καποιος ελεγε αυτο οχι γιατι ειναι βιτρινα! ρε καφρε ,ετσι καρωνεσαι ποσο χαλια ειναι τα αλλα αμα φοβασαι να πουλησεις το καλο.δεν παλευεται το καρπουζι.εγω δεν πιστευω οτι ηταν φετος τοσο η ζεστη.τα εχουν χαλασει γιατι αγοραζουν χαζοποικιλιες.και μερικοι στο τελος αυγουστου βγαζουν κατι μικρα και τα πουλανε σαν καρπουζια σπορου..τα μοσχοπουλανε δλδ. και ειναι απαισια γιατι ουτε αυτα ειναι νοστιμα,αμφιβαλω αν ειναι σποροι,μαλλον υβριδια και αυτα. ο μονος που εχει ελληνικους σπορους απο τα παντα,δημητριακα,οσπρια και φρουτα-λαχανικα ειναι ενας τυπος στην βορεια ελλαδα ,θρακη νομιζω που δινει τσαμπα καθε χρονο ,απλα θελει να επσιτρεφεις μετα καποιους πισω για να μοιρασει και σε αλλους. το κανει για τον ελληνικο σπορο ρε γαμωτο!!😀 υ.γ. φετος οντως το μονο φρουτο που φαγαμε ηταν καλο ροδακινο που δεν ειχε αλλη χρονια, τοσο καλο..αυτα δεν τα πειραξαν οι ζεστες?και σταφυλι τωρα εχει πολυ..αντε καλη ορεξη! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα