Conan2046 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, haris_216 είπε Μ' αρέσει που προβληματιζόμαστε για γεύση στο καρπούζι τη στιγμή που σχεδόν (θα τολμήσω την λέξη) ΟΛΑ τα λαχανικά/φρούτα είναι για μπάτσες. Τέλεια από αισθητική άποψη είναι ότι πρέπει σαν μοντέλο για φωτογραφία ή πίνακα "νεκράς φύσης". Αλλά μέχρι εκεί. Η ντομάτα έχει γεύση σαν κακό...αγγούρι ενώ το αγγούρι είναι άγευστο. Το καρπούζι είναι σαν κολοκύθι το δε κολοκύθι ψάχνει να βρει τον εαυτό του. Κι εννοείται ότι μιλάμε για τα εποχής και όχι για την ντομάτα του Δεκέμβρη Το ένα πρόβλημα είναι οι ποικιλίες που φυτεύουν, τα ζητούμενα είναι να είναι αποδοτική η ποικιλία για να έχει μεγάλη παραγωγή, να είναι ανθεκτική στις αρρώστιες (καλό εν μέρει για να περιορίζονται τα δηλητήρια), να είναι εμφανίσιμες και αν έχει και καλή γεύση έχει καλώς, το άλλο είναι ότι τα φρούτα τα καλλιεργούν για να μεγαλώσουν να είναι βαριά και να πουλήσουν. Το αγγούρι που έχω στον κήπο μου μπορώ να το κόψω στην ώρα του και να είναι εξαιρετικό, μπορώ να το αφήσω να μεγαλώσει και να είναι νερουλό, η βερικοκιά στον κήπο μου θα κάνει βερίκοκα μικρά μεν αλλά πολύ πιο νόστιμα από αυτά που βρίσκεις στο μανάβικο. Το μπόλιασμα πάντως σε κολοκυθιά δεν είναι απαραίτητο ότι ευθύνεται για το αν ένα καρπούζι, πεπόνι, αγγούρι έχει καλή ή κακή γεύση, έχω καταλήξει ότι δεν επηρεάζεται έντονα η γεύση, έχει πιο γερό ριζικό σύστημα και είναι πιο ανθεκτικό. Δυστυχώς όσο το κλίμα γίνεται όλο και ζεστότερο τόσο δυσκολότερες θα είναι και οι καλλιέργειες εκτός θερμοκηπίου. Τα φυτά και τα δέντρα παθαίνουν θερμικό σοκ από τον παρατεταμένο καύσωνα, για τις ελιές που αναφέρθηκε πιο πάνω δίχως κρύους χειμώνες, με λίγα νερά και τόσα ζεστά καλοκαίρια γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η καλλιέργεια τους. 1
Apostol. Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tutuyo said: Ντοματες εγω εχω πετυχει στην λαικη να ευωδιαζει ο τοπος. Κυριως απο Μαραθωνα Οτι εχω ψωνισει και προελευση απο Κρητη ειναι ανοστο και φουλ πσεκασμενο Ενω οι ντοματες απο το Μαραθωνα δεν εχουν φαρμακα? Σε πληροφορω οτι ντοματες ειναι το χειροτερο λαχανικο απο αυτη την αποψη, σε μεγαλο βαθμο λογω Tuta absoluta. Παντου υπαρχουν νοστιμα και ανοστα, δεν εχει να κανει με την Κρητη. 1 hour ago, phanispal said: Ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος δεν αφορά μόνο στο μέγεθος και τη μεγιστοποίηση του κέρδους, αλλά και στην αντοχή σε αρρώστιες. Όπως λέω και πιο πάνω, δεν είναι μόνο για να βγουν πιο μεγάλα, αλλά για να αντέχουν περισσότερο και να μην έχουν προβλήματα με αρρώστιες. Πριν 3-4 χρόνια είχε στείλει ο πατέρας μου φρεσκοκομμένα αγγούρια από το χωριό (Ευρυτανία), ένα μεσημέρι έκοψα ένα στην κουζίνα και η γυναίκα που ήταν στο υπνοδωμάτιο μου λέει, έκοψες αγγούρι; Και μιλάμε με κλειστά παράθυρα λόγω ζέστης, δεν είναι ότι φύσαγε και έκανε ρεύμα προς τα μέσα. Καμία σύγκριση με του εμπορίου. 2 hours ago, papoys1 said: Δεν άκουσες αυτή είναι η αλήθεια . Τα μπολιάζουν μικρά μόλις πετάξουν για να πετύχουν πιο μεγάλα καρπούζια. Από γνήσιο σπόρο ούτε σε ντόπιους παραγωγούς δεν θα βρεις. Και σπόρους να αγοράσεις υβρίδια για μια χρονιά είναι Παιδια ολα τα φυτα επαγγελματικης καλλιεργειας εμβολιαζονται. Τα ερασιτεχνικα μονο ειναι αυτοριζα και ο λογος ειναι καθαρα το κοστος. Σχεδον σε ολα τα Cucurbitaceae το υποκειμενο ειναι κολοκυθι. Ο λογος ειναι για το δυνατο ριζικο συστημα και την αντοχη σε ασθενειες, κυριως αδρομυκωσεις-αδροφουζαριωσεις. Αν και γενετικα μπορει να επηρεαστει το εμβολιο απο το υποκειμενο (κυριως στον σπορο), ο καρπος δεν επηρεαζεται. Δεν τρως κολοκυθι, ουτε ειναι σαν κολοκυθι επειδη εχει εμβολιαστει σε κολοκυθι. Αν ηταν ετσι ολα τα πορτοκαλια κλπ εσπεριδοειδη που τρωμε εδω και 50+ χρονια επρεπε να μυριζουν νερατζι γιατι ολα τα πορτοκαλια ειναι εμβολιασμενα σε νερατζιες (αλλαζουν τα τελευταια χρονια τα υποκειμενα λογω τριστετσας). Και ολα τα εμβολια ειναι υβριδια γιατι παντα τα υβριδια θα ειναι καλυτερα απο τις ποικιλιες λογω ετερωσης. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2024 από Apostol. 6 2
1600 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Ωραια αναλυση-τεκμηριωση και με τις απαραιτητες Λατινκές ονομασιες (προφανως εισαι Γεωπόνος) Δεν αλλαζει ομως αγαπητε, το γεγονος πως η Γεύση και το Άρωμα, τα κατ' εξοχήν ελκυστικα χαρακτηριστικα σε ολα τα τροφιμα και δη στα φρουτα-λαχανικα....εχουνε παει περιπατο....μας εχουν αποχαιρετησει κοινως...στον βωμό της 'Οψης και της Υφής...αφου...."ετσι τα θελουν οι πελατες"... Χρησιμη η διαπιστωση σου, αλλα -προσωπικα- σαν καταναλωτης ενδιαφερομαι για τις δυο πρότερες ιδιοτητες "Γεύση και Άρωμα" οι οποιες ειναι και σε αμεση συναρτηση με την Ποιοτητα και Καταλληλοτητα. Ξερεις...ειναι πιο τιμιο να μας απαντουν...."δεν εχω αλλο, τελειωσε" ή "δεν πηρα τοσο καρπο, δεν εφτασε" Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2024 από 1600 1
Morosana Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 50 λεπτά πριν, Apostol. είπε Ενω οι ντοματες απο το Μαραθωνα δεν εχουν φαρμακα? Σε πληροφορω οτι ντοματες ειναι το χειροτερο λαχανικο απο αυτη την αποψη, σε μεγαλο βαθμο λογω Tuta absoluta. Παντου υπαρχουν νοστιμα και ανοστα, δεν εχει να κανει με την Κρητη. Παιδια ολα τα φυτα επαγγελματικης καλλιεργειας εμβολιαζονται. Τα ερασιτεχνικα μονο ειναι αυτοριζα και ο λογος ειναι καθαρα το κοστος. Σχεδον σε ολα τα Cucurbitaceae το υποκειμενο ειναι κολοκυθι. Ο λογος ειναι για το δυνατο ριζικο συστημα και την αντοχη σε ασθενειες, κυριως αδρομυκωσεις-αδροφουζαριωσεις. Αν και γενετικα μπορει να επηρεαστει το εμβολιο απο το υποκειμενο (κυριως στον σπορο), ο καρπος δεν επηρεαζεται. Δεν τρως κολοκυθι, ουτε ειναι σαν κολοκυθι επειδη εχει εμβολιαστει σε κολοκυθι. Αν ηταν ετσι ολα τα πορτοκαλια κλπ εσπεριδοειδη που τρωμε εδω και 50+ χρονια επρεπε να μυριζουν νερατζι γιατι ολα τα πορτοκαλια ειναι εμβολιασμενα σε νερατζιες (αλλαζουν τα τελευταια χρονια τα υποκειμενα λογω τριστετσας). Και ολα τα εμβολια ειναι υβριδια γιατι παντα τα υβριδια θα ειναι καλυτερα απο τις ποικιλιες λογω ετερωσης. Επειδή φαίνεται ότι γνωρίζεις, ισχύει οι καινούργιες ποικιλίες δεν απαιτούν τόσο μεγάλους χρόνους αγρανάπαυσης; Θυμάμαι ότι ο παππούς έβαζε μερικά καρπούζια για δικιά τους κατανάλωση αλλά κάθε χρονιά άλλαζε χωράφι κ;ι ήθελε τουλάχιστον 4 χρόνια για να φυτέψει ξανά καρπούζι στο ίδιο χωράφι. Συνήθως μετά τα καρπούζια έβαζε φασολάκια και πολλές φορές δεν τα μάζευε αλλά τα άφηνε στο χωράφι και τα όργωνε για να δυναμώσει. 2
kostasbm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 αν έχεις λίγο κήπο να βάλεις 2 αγγουριές 2 ντομάτες 2 κολλοκυθιες ,2 πιπεριές,2 μελιτζάνες λίγα μαρούλια δεν υπάρχει καλύτερη απόλαυση να τρως από τα δικά σου....με λίγη τακτική στο χρόνο φυτευματος μπορεί κάποιος να έχει δικά του μέχρι τον Οκτώβριο.....καρπούζι και πεπόνι βέβαια δύσκολα και όσα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι σα κολοκυθιά...τα καρπούζια δεν έχουν τη ψύχα που είχαν παλιά....είναι σα πέτρες απλά για να σηκώνουν βάρος......τα παλιά λευκά στενόμακρα καρπούζια ούτε στο Αμαλιάδα ,Γαστούνη δεν τα βρίσκεις ....εκεί που κάποτε τα παίρναμε με 15 λεπτά επί δραχμων
anax111 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Επειδή ένα διάστημα της ζωής μου ήμουν καλλιεργητής λαχανικών θα σας πω αυτό: Η κατάσταση είναι απλά τραγική! Υπάρχουν πολύ καλοί και γευστικοί σπόροι στην αγορά αν ψάξεις αλλά για πολλούς λόγους δεν προωθούνται. Στο μυαλό του ανεγκέφαλου Έλληνα γεωργού το μόνο που μετράει είναι να βγάλει το προϊόν πρώιμο για να πιάσει τιμή. Όσο για τις καταχρήσεις από πλευράς γεωργικών φαρμάκων είναι τρομερές. Δεν θα επεκταθώ. Αν θες να φας καλά λαχανικά μόνο αν τα καλλιεργείς εσύ ή αν έχεις μπάρμπα σε χωριό. Μια λύση είναι τα οικολογικά αλλά έχουν τριπλάσια τιμή. Και δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις και πόσο οικολογικά είναι στην πραγματικότητα. Βασικός κανόνας: Εάν το λαχανικό δεν μυρίζει όπως πρέπει να μυρίζει μην το αγοράζεις καθόλου, θα είναι σαν χόρτο.
Apostol. Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 28 minutes ago, Morosana said: Επειδή φαίνεται ότι γνωρίζεις, ισχύει οι καινούργιες ποικιλίες δεν απαιτούν τόσο μεγάλους χρόνους αγρανάπαυσης; Θυμάμαι ότι ο παππούς έβαζε μερικά καρπούζια για δικιά τους κατανάλωση αλλά κάθε χρονιά άλλαζε χωράφι κ;ι ήθελε τουλάχιστον 4 χρόνια για να φυτέψει ξανά καρπούζι στο ίδιο χωράφι. Συνήθως μετά τα καρπούζια έβαζε φασολάκια και πολλές φορές δεν τα μάζευε αλλά τα άφηνε στο χωράφι και τα όργωνε για να δυναμώσει. Ισχυει απο την αποψη οτι στην συγχρονη εντατικη γεωργια δεν υπαρχει χωρος και χρονος για αγραναπαυση. Εχει να κανει λιγοτερο με τις ποικιλιες/υβριδια/υποκειμενα (αν και προφανως παιζουν ρολο) και περισσοτερο οτι αντιμετωπιζουμε τα προβληματα που προκυπτουν απο την συνεχη εκμεταλευση/ μονοκαλλιεργειες με αλλους τροπους. Π.χ. Εξαντληση του εδαφους: Προσθηκη θρεπτικων με λιπασματα/οργανικη ουσια/μικροβιακους παραγοντες κλπ κλπ. Υπολλειματα απο προηγουμενες καλλιεργειες με παθογονα: Χρηση χημικων μυκητοκτονων/ ηλιοαπολυμανση / ουρια κλπ. Νηματωδεις στο εδαφος: Απολυμανση πριν την φυτευση καινουριας καλλιεργειας με χημικα νηματοδωκτονα στο εδαφος. Ο παππους σου καλα εκανε και αλλαζε χωραφια και καλλιεργειες γιατι αλλιως δεν θα ειχε σοδια ή θα ειχε μειωμενη. Τα φασολακια τα εβαζε γιατι ανηκουν στα ψυχανθη (οικ. Fabaceae) τα οποια εχουν αζωτοδεσμευτικα βακτηρια στις ριζες τους (του γενους Rhizobium) τα οποια δεσμευουν τα μοριακο αζωτο της ατμοσφαιρας και το κανουν διαθεσιμο στα φυτα (σε ανταλλαγμα αντλουν προιοντα φωτοσυνθεσης απο το φυτο). Επειτα με το οργωμα τους εκανε χλωρη λιπανση ενσωματωνοντας τα θρεπτικα απο τους ιστους των φυτων στο εδαφος (πρακτικη που χρησιμοποιοειται σημερα ευρεως στα πλαισια της ολοκληρωμενης διαχειρισης, π.χ. συγκαλλιεργειες δενδροκομικων με ψυχανθη-αγρωστωδη). 1 2
Morosana Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Apostol. είπε Ισχυει απο την αποψη οτι στην συγχρονη εντατικη γεωργια δεν υπαρχει χωρος και χρονος για αγραναπαυση. Εχει να κανει λιγοτερο με τις ποικιλιες/υβριδια/υποκειμενα (αν και προφανως παιζουν ρολο) και περισσοτερο οτι αντιμετωπιζουμε τα προβληματα που προκυπτουν απο την συνεχη εκμεταλευση/ μονοκαλλιεργειες με αλλους τροπους. Π.χ. Εξαντληση του εδαφους: Προσθηκη θρεπτικων με λιπασματα/οργανικη ουσια/μικροβιακους παραγοντες κλπ κλπ. Υπολλειματα απο προηγουμενες καλλιεργειες με παθογονα: Χρηση χημικων μυκητοκτονων/ ηλιοαπολυμανση / ουρια κλπ. Νηματωδεις στο εδαφος: Απολυμανση πριν την φυτευση καινουριας καλλιεργειας με χημικα νηματοδωκτονα στο εδαφος. Ο παππους σου καλα εκανε και αλλαζε χωραφια και καλλιεργειες γιατι αλλιως δεν θα ειχε σοδια ή θα ειχε μειωμενη. Τα φασολακια τα εβαζε γιατι ανηκουν στα ψυχανθη (οικ. Fabaceae) τα οποια εχουν αζωτοδεσμευτικα βακτηρια στις ριζες τους (του γενους Rhizobium) τα οποια δεσμευουν τα μοριακο αζωτο της ατμοσφαιρας και το κανουν διαθεσιμο στα φυτα (σε ανταλλαγμα αντλουν προιοντα φωτοσυνθεσης απο το φυτο). Επειτα με το οργωμα τους εκανε χλωρη λιπανση ενσωματωνοντας τα θρεπτικα απο τους ιστους των φυτων στο εδαφος (πρακτικη που χρησιμοποιοειται σημερα ευρεως στα πλαισια της ολοκληρωμενης διαχειρισης, π.χ. συγκαλλιεργειες δενδροκομικων με ψυχανθη-αγρωστωδη). 4 λεπτά πριν, Apostol. είπε Ισχυει απο την αποψη οτι στην συγχρονη εντατικη γεωργια δεν υπαρχει χωρος και χρονος για αγραναπαυση. Εχει να κανει λιγοτερο με τις ποικιλιες/υβριδια/υποκειμενα (αν και προφανως παιζουν ρολο) και περισσοτερο οτι αντιμετωπιζουμε τα προβληματα που προκυπτουν απο την συνεχη εκμεταλευση/ μονοκαλλιεργειες με αλλους τροπους. Π.χ. Εξαντληση του εδαφους: Προσθηκη θρεπτικων με λιπασματα/οργανικη ουσια/μικροβιακους παραγοντες κλπ κλπ. Υπολλειματα απο προηγουμενες καλλιεργειες με παθογονα: Χρηση χημικων μυκητοκτονων/ ηλιοαπολυμανση / ουρια κλπ. Νηματωδεις στο εδαφος: Απολυμανση πριν την φυτευση καινουριας καλλιεργειας με χημικα νηματοδωκτονα στο εδαφος. Ο παππους σου καλα εκανε και αλλαζε χωραφια και καλλιεργειες γιατι αλλιως δεν θα ειχε σοδια ή θα ειχε μειωμενη. Τα φασολακια τα εβαζε γιατι ανηκουν στα ψυχανθη (οικ. Fabaceae) τα οποια εχουν αζωτοδεσμευτικα βακτηρια στις ριζες τους (του γενους Rhizobium) τα οποια δεσμευουν τα μοριακο αζωτο της ατμοσφαιρας και το κανουν διαθεσιμο στα φυτα (σε ανταλλαγμα αντλουν προιοντα φωτοσυνθεσης απο το φυτο). Επειτα με το οργωμα τους εκανε χλωρη λιπανση ενσωματωνοντας τα θρεπτικα απο τους ιστους των φυτων στο εδαφος (πρακτικη που χρησιμοποιοειται σημερα ευρεως στα πλαισια της ολοκληρωμενης διαχειρισης, π.χ. συγκαλλιεργειες δενδροκομικων με ψυχανθη-αγρωστωδη). Δεν το έκανε για θέμα σοδειάς, καπετάνιος ήταν και τον ευχαριστούσε να ασχολείται όταν βγήκε στεριά και συνταξη. Επίσης δεν πιστεύω να το είχε ψάξει τόσο πολύ απλά το έκανε όπως το έμαθε να το κάνει απ' τον παππού του 1
polaki Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 1 hour ago, Morosana said: Επειδή φαίνεται ότι γνωρίζεις, ισχύει οι καινούργιες ποικιλίες δεν απαιτούν τόσο μεγάλους χρόνους αγρανάπαυσης; Θυμάμαι ότι ο παππούς έβαζε μερικά καρπούζια για δικιά τους κατανάλωση αλλά κάθε χρονιά άλλαζε χωράφι κ;ι ήθελε τουλάχιστον 4 χρόνια για να φυτέψει ξανά καρπούζι στο ίδιο χωράφι. Συνήθως μετά τα καρπούζια έβαζε φασολάκια και πολλές φορές δεν τα μάζευε αλλά τα άφηνε στο χωράφι και τα όργωνε για να δυναμώσει. Ακριβώς αυτό θυμάμαι και εγώ! Με πήγες πίσω 35-40 χρόνια! Συγκίνηση.. 1
Morosana Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, polaki είπε Ακριβώς αυτό θυμάμαι και εγώ! Με πήγες πίσω 35-40 χρόνια! Συγκίνηση.. Και γω που έκανα φλας Μπακ συγκινήθηκα μιας και έφυγε 100 χρόνων και τον έζησα αρκετά παρόλο τη σκληρή ζωή που έκανε αυτός και όλη του η γενιά. Επίσης θυμάμαι το καρπούζι πάγωμα στη θάλασσα..
csontheline Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, phanispal said: Δε χωράνε εύκολα τα μακρόστενα σε 60άρια ψυγεία όμως. Δεν χρειάζεται να χωράει 😄 Τέτοια λουκούμια, δεν μένουν πολλές μέρες. Συνήθως τα παίρνω και μέσα σε 2 μέρες τα κόβω (όταν ξεβαρεθώ). Παίρνω το μέτρο και κόβω ένα κομμάτι όσο να χωράει στο ράφι (πάντα τα κόβω κατά "πλάτος") και το υπόλοιπο βγαίνει από την φλούδα και κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σε μπωλ στο ψυγείο. Ε, το συγκεκριμένο θα χωρούσε μόνο αν κοβόταν σε 3 τεμάχια (σύμφωνα με τον παραπάνω τρόπο), αλλά δεν χρειάστηκε παραπάνω από 1. Ήδη έχει εξαφανιστεί το 1/3 από 2 ανθρώπους (ή καλύτερα 1,5 ανθρώπους ). Να επαναλάβω την ερώτησή μου : οι πλανόδιοι που βρίσκει διάσπαρτους κανείς, δεν έχουν γλυκά καρπούζια; Δεν αναφέρομαι σε γύφτους, αλλά σε κανονικούς παραγωγούς (ή πιο ελεύθερους εμπόρους/πωλητές/μεσάζοντες/μπαρμπάδες από το χωριό). Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2024 από csontheline
thomasG4 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 13 hours ago, Apostol. said: Ισχυει απο την αποψη οτι στην συγχρονη εντατικη γεωργια δεν υπαρχει χωρος και χρονος για αγραναπαυση. Εχει να κανει λιγοτερο με τις ποικιλιες/υβριδια/υποκειμενα (αν και προφανως παιζουν ρολο) και περισσοτερο οτι αντιμετωπιζουμε τα προβληματα που προκυπτουν απο την συνεχη εκμεταλευση/ μονοκαλλιεργειες με αλλους τροπους. Π.χ. Εξαντληση του εδαφους: Προσθηκη θρεπτικων με λιπασματα/οργανικη ουσια/μικροβιακους παραγοντες κλπ κλπ. Υπολλειματα απο προηγουμενες καλλιεργειες με παθογονα: Χρηση χημικων μυκητοκτονων/ ηλιοαπολυμανση / ουρια κλπ. Νηματωδεις στο εδαφος: Απολυμανση πριν την φυτευση καινουριας καλλιεργειας με χημικα νηματοδωκτονα στο εδαφος. Ο παππους σου καλα εκανε και αλλαζε χωραφια και καλλιεργειες γιατι αλλιως δεν θα ειχε σοδια ή θα ειχε μειωμενη. Τα φασολακια τα εβαζε γιατι ανηκουν στα ψυχανθη (οικ. Fabaceae) τα οποια εχουν αζωτοδεσμευτικα βακτηρια στις ριζες τους (του γενους Rhizobium) τα οποια δεσμευουν τα μοριακο αζωτο της ατμοσφαιρας και το κανουν διαθεσιμο στα φυτα (σε ανταλλαγμα αντλουν προιοντα φωτοσυνθεσης απο το φυτο). Επειτα με το οργωμα τους εκανε χλωρη λιπανση ενσωματωνοντας τα θρεπτικα απο τους ιστους των φυτων στο εδαφος (πρακτικη που χρησιμοποιοειται σημερα ευρεως στα πλαισια της ολοκληρωμενης διαχειρισης, π.χ. συγκαλλιεργειες δενδροκομικων με ψυχανθη-αγρωστωδη). Εδώ να πούμε ότι με τις σύγχρονες τακτικές έχουμε φτάσει το έδαφος να έχει ελάχιστα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τη δεκαετία του 50 και 60. Με αποτέλεσμα τα φρούτα και λαχανικά να έχουν μειωμένα επίσης. Όσο και να ρίχνουμε λιπάσματα κτλ. Έρευνα του 2004 έδειξε ότι έχουν 38% λιγότερα ιχνοστοιχεία σε σχέση με το παρελθόν. https://www.bbc.com/future/bespoke/follow-the-food/why-modern-food-lost-its-nutrients/ 1
kage Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Κάπως έτσι θα καταλήξουν οι σπόροι από Monsanto bayer 😛 1 1
papoys1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Παιδιά με τον καύσωνα πρέπει να επαθαν ζημιά. Πήρα ένα σήμερα πράσινο κοτσάνι κόκκινο μέσα αλλα μιλάμε κολοκύθα. Τιποτε δεν θυμιζε από καρπούζι και τοπλήρωσα 80 το κιλό σεκαλό μαγαζί.Για φέτος μάλλον ηταν το τελευταίο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα