Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, adi32 είπε

μονο μισο κομμενο για να το βλεπεις 

Ναι ετσι πουλάνε πολλά μανάβικα στο δρόμο και s/m ειδικά ο Σκλαβενίτης πάντα έχει και αν πετύχεις υπάλληλο μπορεί να σου κόψει και ένα που θα του δείξεις εκείνη τη στιγμή. Α τα καλά του Σκλαβενίτη να τα λέμε και όχι μόνο των άλλων.

  • Like 2
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Σωστός, δεν αναφερόταν σε μένα.

Πάντως και κομμένο να το πάρεις δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι γευστικό.

Εν τω μεταξύ όταν είναι ζεστό έχει περισσότερη γεύση απ' όταν παγώσει, οπότε την ψιλοπατάς ακόμα κι αν δοκιμάσεις την ώρα που το κόβει.

ναι για να το δεις λεω 

Απλα μειωνεις τις πιθανοτητες να ειναι τελειως μαπα

  • Like 1
Δημοσ.
On 18/07/2024 at 10:45, tutuyo said:

Φετος πετυχα και κανα δυο καλα, περυσι ηταν αστα να πανε, ολα σαν κολοκυθια

 

Ακουσα οτι οι περισσοτερες καρπουζιες ειναι μπολιασμενα κολοκυθια...

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, 4saken είπε

Ακουσα οτι οι περισσοτερες καρπουζιες ειναι μπολιασμενα κολοκυθια...

Ναι είναι πολύ δύσκολο να βρεις καθαρό καρπούζι. Μόνο κανένας παππούς στο χωριό αν έχει φυλάξει για τον εαυτό του να σου δώσει σπόρο να βάλεις . Πριν 45 χρόνια θυμάμαι τον θείο μου έβαζε, αρχές Αυγούστου μάζευε , και τέλος . Δεν γινόταν πάλι . Τώρα από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο βάζουν (καρπούζια ) ο Θεός να τα κάνει. Θυμάμαι έκοβε καρπούζι και μύριζε όλο το μέρος. 

  • Like 1
Δημοσ.
19 hours ago, HamerZ said:

Προχθες αγόρασα, από λαϊκή (βόρεια προάστια), ένα και ένα και με το που τα άνοιξα, το πεπόνι πράσινο (τι ήθελα και τον άφησα να το επιλέξει αυτός) και το καρπούζι άγευστο μέχρι αηδίας. Και τα 2 στο καπάκι πήγαν στον κάδο.

Έχουμε κανένα προτεινόμενο έστω μαγαζί να προτείνουμε;

 

 

Λαική Πέντέλης Σάββατο. Αν θες στείλε να σου προτείνω από ποιον να πάρεις.

Δημοσ.
17 minutes ago, stefanidisg said:

Ναι είναι πολύ δύσκολο να βρεις καθαρό καρπούζι. Μόνο κανένας παππούς στο χωριό αν έχει φυλάξει για τον εαυτό του να σου δώσει σπόρο να βάλεις . Πριν 45 χρόνια θυμάμαι τον θείο μου έβαζε, αρχές Αυγούστου μάζευε , και τέλος . Δεν γινόταν πάλι . Τώρα από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο βάζουν (καρπούζια ) ο Θεός να τα κάνει. Θυμάμαι έκοβε καρπούζι και μύριζε όλο το μέρος. 

Ναι μεν παίζουν χημικά, θερμοκήπια κλπ, αλλά μην ξεχνάμε και την κλιματική αλλαγή (όποιος δεν την πιστεύει, κακό του κεφαλιού μας, θα τον πιούμε όλοι μαζί).

Πλέον ξεκίνησε να αυξάνεται το υψόμετρο για τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης του καφέ (τουλάχιστον κάποιες ποικιλίες), αλλάζουν οι ιδανικοί τόποι για τις ελιές, το ίδιο και για πολλά άλλα δέντρα/φρούτα/λαχανικά κλπ).

  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, csontheline είπε

Ναι μεν παίζουν χημικά, θερμοκήπια κλπ, αλλά μην ξεχνάμε και την κλιματική αλλαγή (όποιος δεν την πιστεύει, κακό του κεφαλιού μας, θα τον πιούμε όλοι μαζί).

Πλέον ξεκίνησε να αυξάνεται το υψόμετρο για τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης του καφέ (τουλάχιστον κάποιες ποικιλίες), αλλάζουν οι ιδανικοί τόποι για τις ελιές, το ίδιο και για πολλά άλλα δέντρα/φρούτα/λαχανικά κλπ).

Συμφωνώ, σε όλα, και πλέον όχι μόνο το καρπούζι αλλά σε όλα τα είδη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ' αρέσει που προβληματιζόμαστε για γεύση στο καρπούζι τη στιγμή που σχεδόν (θα τολμήσω την λέξη) ΟΛΑ τα λαχανικά/φρούτα είναι για μπάτσες.

Τέλεια από αισθητική άποψη είναι ότι πρέπει σαν μοντέλο για φωτογραφία ή πίνακα "νεκράς φύσης". Αλλά μέχρι εκεί.

Η ντομάτα έχει γεύση σαν κακό...αγγούρι ενώ το αγγούρι είναι άγευστο. Το καρπούζι είναι σαν κολοκύθι το δε κολοκύθι ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Κι εννοείται ότι μιλάμε για τα εποχής και όχι για την ντομάτα του Δεκέμβρη

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, 4saken είπε

Ακουσα οτι οι περισσοτερες καρπουζιες ειναι μπολιασμενα κολοκυθια...

Δεν άκουσες αυτή είναι η αλήθεια . Τα μπολιάζουν μικρά μόλις πετάξουν για να πετύχουν πιο μεγάλα καρπούζια. Από γνήσιο σπόρο ούτε σε ντόπιους παραγωγούς δεν θα βρεις. Και σπόρους να αγοράσεις υβρίδια για μια χρονιά είναι

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cupra20vt είπε

Δεν κανω διαφημιση αλλα οποιος εχει κοντα του να παρει απο εκει. 

 

https://thymiosmylonas.gr/ta-katastimata-mas/

 

Γενικά ο μυλωνάδες  (δεν είναι μόνο ο Θύμιος) είναι σταθερά ακριβότεροι αλλά φέρνουν τα καλύτερα και αυτό το γνωρίζω από μεγάλο προμηθευτή στου Ρέντη. 

Δημοσ.

πριν πολλά χρόνια στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία είχαμε κάνει μία εργασία για τα GMO (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, τρόφιμα δηλαδή) και το κατά πόσο η Ευρωπαϊκή ένωση έχει αυστηρούς κανόνες σε σχέση πχ με Βραζιλία κλπ. Αυτό που καταλαβαίνω πλέον είναι ότι έχουν φάει πλέον τόσο μπόλιασμα, που στην προσπάθεια να γίνουν μεγαλύτερα, να αντέχουν περισσότερο σε όλες τις συνθήκες (και κατά το μεγάλωμα αλλά και κατά την αποθήκευση), έχουν χάσει ΟΛΑ τη γεύση τους. 

Θυμάμαι ακόμα στην Κρήτη ο παππούς μου να κόβει ντομάτες και πιπεριές απ'το "μποστάνι" και να μας τις δίνει, μύριζε όλο το σπίτι. 

Πλέον προσωπικά μόνο από μικρά ντοματίνια μπορώ να καταλάβω γεύση, που και αυτά όταν τα τρώγαμε μικροί ήταν απλά λουκούμια. Ντομάτα κανονική ουσαστικά δεν τρώγεται. Και δεν έχω καν εικόνα των "θρεπτικών συστατικών", άλλη κουβέντα αυτή...

Κάρπουζι πάντως για να επιστρέψω στο θέμα, έχω να φάω 5-6 χρόνια. Και ούτε θα ξαναφάω. Ούτε τα κερασμένα στις ταβέρνες δεν τρώω, ας τα βάλουν στον πάτο τους έτσι σκουπίδια που τα κάνανε. 

  • Like 2
Δημοσ.

Ντοματες εγω εχω πετυχει στην λαικη να ευωδιαζει ο τοπος. Κυριως απο Μαραθωνα

Οτι εχω ψωνισει και προελευση απο Κρητη ειναι ανοστο και φουλ πσεκασμενο

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 4saken είπε

Ακουσα οτι οι περισσοτερες καρπουζιες ειναι μπολιασμενα κολοκυθια...

Ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο λόγος δεν αφορά μόνο στο μέγεθος και τη μεγιστοποίηση του κέρδους, αλλά και στην αντοχή σε αρρώστιες.

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Δεν άκουσες αυτή είναι η αλήθεια . Τα μπολιάζουν μικρά μόλις πετάξουν για να πετύχουν πιο μεγάλα καρπούζια. Από γνήσιο σπόρο ούτε σε ντόπιους παραγωγούς δεν θα βρεις. Και σπόρους να αγοράσεις υβρίδια για μια χρονιά είναι

Όπως λέω και πιο πάνω, δεν είναι μόνο για να βγουν πιο μεγάλα, αλλά για να αντέχουν περισσότερο και να μην έχουν προβλήματα με αρρώστιες.

16 λεπτά πριν, polaki είπε

Θυμάμαι ακόμα στην Κρήτη ο παππούς μου να κόβει ντομάτες και πιπεριές απ'το "μποστάνι" και να μας τις δίνει, μύριζε όλο το σπίτι.

Πριν 3-4 χρόνια είχε στείλει ο πατέρας μου φρεσκοκομμένα αγγούρια από το χωριό (Ευρυτανία), ένα μεσημέρι έκοψα ένα στην κουζίνα και η γυναίκα που ήταν στο υπνοδωμάτιο μου λέει, έκοψες αγγούρι; Και μιλάμε με κλειστά παράθυρα λόγω ζέστης, δεν είναι ότι φύσαγε και έκανε ρεύμα προς τα μέσα. Καμία σύγκριση με του εμπορίου.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...