macgyver200000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Είμαι απογοητευμένος από τα καρπούζια που πωλούνται εδώ και χρόνια. Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι ο λόγος που δε βρίσκουμε καλά και γλυκά καρπούζια όπως παλιά είναι ότι οι παραγωγοί έχουν εγκαταλείψει τις παλιές ποικιλίες που καλλιεργούσαν οι παππούδες μας (Charleston grey, κ.α). Ξέρει κάποιος μαγαζί στην Αττική που να πουλάει καρπούζια παλαιών ποικιλιών; 4
csontheline Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Τα καλά καρπούζια βγαίνουν Απρίλιο και Μάιο (το έμαθα προσφάτως, νόμιζα ότι είναι καλοκαιρινό φρούτο, τύπου Ιούλιο-Αύγουστο μόνο). Όσο πιο κοντά στον παραγωγό ψωνίζεις (άσχετα από την τιμή, αν και συνήθως είναι ελάχιστα χαμηλότερη), τόσο πιο καλό θα πάρεις. Από τότε που το εφαρμόζω, δεν έχω μείνει απογοητευμένος, στην χειρότερη είχα οκ καρπούζι, τα περισσότερα είναι λουκούμια. Από την άλλη, σε υπεραγορές, συμβαίνει να υπάρξει και κανένα εύγευστο. Σε γενικές γραμμές θέλεις να είναι πράσινο το κοτσάνι και να έχει κιτρινωπή την πλευρά/σημείο που ακουμπάει στο χώμα. Ούτε να το σφαλιαρίζεις με μίσος, ούτε να προσπαθείς να ακούσεις την ηχώ του. 3 1
tutuyo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Φετος πετυχα και κανα δυο καλα, περυσι ηταν αστα να πανε, ολα σαν κολοκυθια
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 και γω μέχρι τώρα απογοητευμένος όχι μόνο από τα καρπούζια αλλά και τα πεπόνια φέτος. Απογοήτευση. κολοκύθια και τα δύο.😁 Το έχω ρίξει σε ροδάκινα και ειδικά νεκταρίνια τα οποία φέτος είναι πολύ γλυκα. 3
HamerZ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Προχθες αγόρασα, από λαϊκή (βόρεια προάστια), ένα και ένα και με το που τα άνοιξα, το πεπόνι πράσινο (τι ήθελα και τον άφησα να το επιλέξει αυτός) και το καρπούζι άγευστο μέχρι αηδίας. Και τα 2 στο καπάκι πήγαν στον κάδο. Έχουμε κανένα προτεινόμενο έστω μαγαζί να προτείνουμε;
SAFEBAR Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Σωστά οι ενε πράσινο κοτσάνι, κίτρινη βάση. Συμπληρώνω όχι πολύ μεγάλο και μόνο στρογγυλό με ριγέ πράσινο 2χρωμια 1
theopan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, SAFEBAR είπε Συμπληρώνω όχι πολύ μεγάλο και μόνο στρογγυλό με ριγέ πράσινο 2χρωμια Λάθος κάνεις και στα δύο. Το καρπούζι για να είναι καλό πρέπει να είναι μεγάλο. Και κυρίως να είναι βαρύτερο από όσο φαίνεται. Επίσης κατά κανόνα οι "βαρέλες" (τα μακρουλά) είναι και γλυκύτερα και με καλύτερο χρώμα/υφή στο φαγητό τους και δεν ζαχαρώνουν τόσο εύκολα. Εφόσον είναι φρεσκοκομμένα βέβαια. Απλά είναι σχετικά δυσεύρετα τα τελευταία χρόνια (στην Αθήνα). 3
csontheline Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 11 hours ago, SAFEBAR said: Σωστά οι ενε πράσινο κοτσάνι, κίτρινη βάση. Συμπληρώνω όχι πολύ μεγάλο και μόνο στρογγυλό με ριγέ πράσινο 2χρωμια Πήρα την Κυριακή ένα μακρόστενο θηρίο (11,5€, νομίζω είχε 0,85€/κιλό άρα ~13,5κιλά) και είναι από τα πιο γλυκά της χρονιάς. Αυτοί που τα πουλάνε στην άκρη του δρόμου, δεν έχουν καλά; 3
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δε χωράνε εύκολα τα μακρόστενα σε 60άρια ψυγεία όμως.
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Εννοείς μισό κομμένο και στη μικρή διάσταση; Γιατί κομμένο στη μέση κατά μήκος (όπως κόβονται συνήθως και τα άλλα) δεν αλλάζει κάτι, παραμένει μακρύ.
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Εννοείς μισό κομμένο και στη μικρή διάσταση; Γιατί κομμένο στη μέση κατά μήκος (όπως κόβονται συνήθως και τα άλλα) δεν αλλάζει κάτι, παραμένει μακρύ. Mάλλον εννοει να αγοράζεις κομμένα στην μέση ώστε να βλέπεις τι είναι. 3
AntiCambeR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Είχα πάρει απο Σκλαβενίτη 1 μικρό καρπούζι, δεν ήταν τόσο ώριμο και γλυκό, μέτριο σε γεύση. Πήρα πάλι μετά απο λίγες ημέρες άλλο 1 και ήταν κάτω του μετρίου, άνοστο. Μετά πήρα 1 απο μανάβικο της περιοχής μου και πραγματικά ήταν πολύ καλό, ώριμο, γευστικό και γλυκό όσο πρέπει, μου θύμισε τα καρπούζια που έτρωγα παλιά στο χωριό όταν ήμουν παιδί.
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Mάλλον εννοει να αγοράζεις κομμένα στην μέση ώστε να βλέπεις τι είναι. Σωστός, δεν αναφερόταν σε μένα. Πάντως και κομμένο να το πάρεις δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι γευστικό. Εν τω μεταξύ όταν είναι ζεστό έχει περισσότερη γεύση απ' όταν παγώσει, οπότε την ψιλοπατάς ακόμα κι αν δοκιμάσεις την ώρα που το κόβει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα