Προς το περιεχόμενο

MSI Prestige 16 AI Studio Review


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας μπει πλέον για τα καλά στην εποχή της AI, η κυκλοφορία laptops που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές της ενσωματώνοντας επεξεργαστές με μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (εν συντομία NPU) αποτελεί πλέον τη νέα νόρμα.

Από τη Computex 2024 άλλωστε, οι διάφοροι κατασκευαστές έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους, όταν και κατέκλυσαν τη CES του Λας Βέγκας με αμέτρητα AI laptops, δίνοντας στίγμα για τους μήνες που θα ακολουθούσαν.

Η MSI ήταν μία από τις εταιρείες που δραστηριοποιήθηκε έντονα στον εν λόγω τομέα με τη σειρά Prestige να έρχεται να διανθίσει τις εμπειρίες χρήσης του καταναλωτικού κοινού με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα Prestige έρχονται σε δύο εκδόσεις, τα EVO που είναι για πιο all-around καθημερινή χρήση και τα Studio που απευθύνονται σε δημιουργούς περιεχομένου και gamers -εξ ου και η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών που ενσωματώνουν.

Στα χέρια μας βρέθηκε το MSI Prestige 16 AI Studio και συγκεκριμένα το μοντέλο B1VFG (κατά κύριο λόγο η MSI έχει διαθέσει τα B1VGG, B1VFG και B1VEG, η βασική διαφορά των οποίων έγκειται στην κάρτα γραφικών αφού πρόκειται κατ’ αντιστοιχία για μία NVIDIA GeForce RTX 4070, 4060 ή 4050). Τι εντυπώσεις αποκομίσαμε όμως από τη χρήση του και σε τι βαθμό δικαιολογεί την τιμή του η οποία ξεπερνά άνετα το φράγμα των €2000; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

image.jpeg.f324040c39adc8a6683ab72aae2f4701.jpeg

Με το Prestige 16 AI Studio η MSI απέφυγε τις υπερβολές. Αν και σε γενικές γραμμές βασίστηκε στο περυσινό (non-AI) μοντέλο της σειράς, προχώρησε σε ένα μικρό φρεσκάρισμα το οποίο δεν μας βρίσκει αντίθετους. Το laptop υιοθετεί πλέον στο σύνολό του ένα σκούρο γκρι χρώμα. Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά το πληκτρολόγιό του, οπότε ως εκ τούτου, ο οπίσθιος φωτισμός του τελευταίου ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο -χωρίς ωστόσο να ενοχλεί. Στο καπάκι του, υπάρχει μόνο το λογότυπο για τις σειρές business & productivity της MSI αντανακλώντας μία μίνιμαλ αισθητική που είναι μάλλον ευπρόσδεκτη, ιδίως αν αναλογιστούμε τις τίγκα στον LED φωτισμό προτάσεις που έχουμε δει από άλλους κατασκευαστές. Οι διαστάσεις του παραμένουν αρκετά συμμαζεμένες για laptop 16 ιντσών: 358,4 x 254,4 x 18,95 χιλ. (το προφίλ του στο λεπτότερο σημείο φτάνει τα 16,85 χιλ.) με το βάρος του να βρίσκεται στα 1,6 κιλά, μία εξίσου χαμηλή επίδοση.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεπερνά άνετα το φράγμα των €2000  , αυτο συγκρατησα . Αλαργα μεχρι νεωτερας και να συστησω

στους νεοτερους αυτοσυγκρατηση μεχρι να επανελθουν οι τιμες σε φυσιολογικα ειπεδα .

Αμα ρημαζουμε τα ραφια - βλεπε και ελαιολαδο - καλα μας κανουν.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/7/2024 στις 7:25 ΜΜ, tolstoy είπε

γιατί;

Υποστήριξη τελειώνει γρήγορα, ειδικά για ακριβά μοντέλα αυτό με ενοχλεί, κακή ποιότητα μπαταριών, στα 4 χρόνια τα έφτυσε, απουσία από την Ελληνική αγορά σαν επίσημη υποστήριξη,ο ένας με έστελνε στον άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...