Aggelos_INSM Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου Καλησπερα σας Πριν μερικες μερες ηρθε ο τεχνικος και μου περασε οπτικη ινα στο διαμέρισμα (απο vdsl 50 σε ftth 100) και παρατηρω οτι πολλες φορες οι σελιδες αργούν να φορτώσουν περισσοτερο απ οτι εκαναν στη VDSL γραμμή μου και παράλληλα οταν τρεχω speedtest , η γραμμη δειχνει να τερματιζει στα 100 για μερικα δευτερόλεπτα αλλα αμεσα πεφτει κατω απο τα 97 mbps (95-96) , το ιδιο γινεται και με το upload (απο 10 στο 9.5) . Τι μπορω να κανω? 3 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε Καλησπερα σας Πριν μερικες μερες ηρθε ο τεχνικος και μου περασε οπτικη ινα στο διαμέρισμα (απο vdsl 50 σε ftth 100) και παρατηρω οτι πολλες φορες οι σελιδες αργούν να φορτώσουν περισσοτερο απ οτι εκαναν στη VDSL γραμμή μου και παράλληλα οταν τρεχω speedtest , η γραμμη δειχνει να τερματιζει στα 100 για μερικα δευτερόλεπτα αλλα αμεσα πεφτει κατω απο τα 97 mbps (95-96) , το ιδιο γινεται και με το upload (απο 10 στο 9.5) . Τι μπορω να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου Τα είπαμε στο άλλο θέμα που ρωτούσες τα ίδια. Άλλαξες Router (δεν είναι όλοι ίδιοι) κι επιπλέον είσαι με ασύρματο στις δοκιμές. Κάνε τουλάχιστον έλεγχο ενσύρματα κι αν έχεις τον παλιό Router, δοκίμασε και με αυτόν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, jkoukos είπε Τα είπαμε στο άλλο θέμα που ρωτούσες τα ίδια. Άλλαξες Router (δεν είναι όλοι ίδιοι) κι επιπλέον είσαι με ασύρματο στις δοκιμές. Κάνε τουλάχιστον έλεγχο ενσύρματα κι αν έχεις τον παλιό Router, δοκίμασε και με αυτόν. Δε ξερω αν μπορει να συνδεθει το zyxel με οπτική ινα. Το ποστ εγινε γιατι θελω μια δευτερη γνωμη, δε χρειαζεται να εχουμε υφακι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου Που το είδες το υφάκι; Θες βοήθεια, αλλά δεν δοκιμάζεις αυτά που προτείνονται και ανοίγεις νέο θέμα με τα ίδια ερωτήματα. Ποιο μοντέλο Zyxel έχεις; Σχεδόν όλες οι συσκευές των παρόχων που είναι VDSL Router παίζον και σε FTTH μέσω WAN θύρας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mene Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Edit: Ώπα. Έχεις βάλει FTTH 100 και πιάνει 92-100; Επεξ/σία 14 Ιουλίου από Mene Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Mene είπε Edit: Ώπα. Έχεις βάλει FTTH 100 και πιάνει 92-100; Είναι με wifi η μέτρηση. Λογικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mene Δημοσ. 14 Ιουλίου Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 14 minutes ago, tasvar said: Είναι με wifi η μέτρηση. Λογικό. Ναι, γι αυτό ρωτάω, νόμιζα είχε βάλει 300Mbps, για 100Mbps μου φαίνεται φυσιολογικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 5 ώρες πριν, Mene είπε Edit: Ώπα. Έχεις βάλει FTTH 100 και πιάνει 92-100; Ναι στο 5ghz ssid 5 ώρες πριν, jkoukos είπε Ποιο μοντέλο Zyxel έχεις; Σχεδόν όλες οι συσκευές των παρόχων που είναι VDSL Router παίζον και σε FTTH μέσω WAN θύρας. Το VMG8623-T50B αν δεν κανω λαθος 3 ώρες πριν, tasvar είπε Είναι με wifi η μέτρηση. Λογικό. Οι σελιδες ομως γιατι αργουν να φορτώσουν ? Ειδικότερα σελιδες οπως twitter (κυριως η εφαρμογή) ή skroutz παιρνουν σιγουρα παραπανω απ'οτι πριν και ειμαι ο μονος συνδεδεμένος στο δίκτυο σε 5Ghz Το ρουτερ που μου έδωσε η νοβα ειναι το G-2425G-A , υπαρχει περίπτωση να ειναι χειρότερης ποιοτητας απτο zyxel? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 14 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε Το VMG8623-T50B αν δεν κανω λαθος Μια χαρά παίζει σε FTTH με οδηγίες της εταιρείας. Αρκεί να έχεις το ξεχωριστό ΟΝΤ. Είδα παρακάτω ότι δεν το έχεις αφού είναι ενσωματωμένο στον νέο router. Νομίζω έχεις δικαίωμα να αλλάξει αυτό κρατώντας το παλιό Router με ξεχωριστό ΟΝΤ για την οπτική ίνα, αντί του νέου router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 6 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μια χαρά παίζει σε FTTH με οδηγίες της εταιρείας. Αρκεί να έχεις το ξεχωριστό ΟΝΤ. Είδα παρακάτω ότι δεν το έχεις αφού είναι ενσωματωμένο στον νέο router. Νομίζω έχεις δικαίωμα να αλλάξει αυτό κρατώντας το παλιό Router με ξεχωριστό ΟΝΤ για την οπτική ίνα, αντί του νέου router. Το ΟΝΤ ειναι αυτο το κουτάκι της huawei που μου κολλησε στον τοιχο ο τεχνικός ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου Καταρχήν μπαίνει μία οπτική πρίζα στην οποία τερματίζει η οπτική ίνα. Από αυτό φεύγει οπτική ίνα προς το ΟΝΤ κι εδώ υπάρχουν 2 επιλογές: Είτε μπαίνει το ΟΝΤ και σε αυτό με καλώδιο δικτύου o router είτε ένας router στον οποίο συμπεριέχεται το ΟΝΤ. Το Nokia που αναφέρεις ανήκει στην δεύτερη περίπτωση. Μπορεί ωστόσο να σου έχουν βάλει ξεχωριστό ΟΝΤ. Πώς είναι η δική σου εγκατάσταση και συνδεσμολογία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Καταρχήν μπαίνει μία οπτική πρίζα στην οποία τερματίζει η οπτική ίνα. Από αυτό φεύγει οπτική ίνα προς το ΟΝΤ κι εδώ υπάρχουν 2 επιλογές: Είτε μπαίνει το ΟΝΤ και σε αυτό με καλώδιο δικτύου o router είτε ένας router στον οποίο συμπεριέχεται το ΟΝΤ. Το Nokia που αναφέρεις ανήκει στην δεύτερη περίπτωση. Μπορεί ωστόσο να σου έχουν βάλει ξεχωριστό ΟΝΤ. Πώς είναι η δική σου εγκατάσταση και συνδεσμολογία; Καλώδιο απο το κουτί της οπτικης ινας, τρυπα στον τοιχο, οπτικη ινα κολλημένη με πιστολι σιλικόνης μέχρι το ρουτερ και στον τοιχο εβαλε ενα κουτακι της huawei οπου ειναι καλυμενο ενα μερος της οπτικης ίνας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου Αυτό το κουτί, με τι καλώδιο συνδέεται στον Router; Οπτική ίνα ή καλώδιο δικτύου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 44 λεπτά πριν, jkoukos είπε Αυτό το κουτί, με τι καλώδιο συνδέεται στον Router; Οπτική ίνα ή καλώδιο δικτύου; Καλωδιο οπτικής ινας ειναι , ενα διάφανο πολυ λεπτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουλίου Share Δημοσ. 15 Ιουλίου Άρα το κουτί είναι οπτική πρίζα και το ΟΝΤ εντός του Router, οπότε δεν μπορείς να συνδέσεις το Zyxel. Ισχύουν περί αλλαγής ότι ανέφερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα